Коя е най-популярната батерия за винтоверт днес

Коя е най-популярната батерия за винтоверт днес
Няколко вида от най-добрите батерии използвани за винтоверт. Предимства и недостатъци които ще Ви помогнат при изборът на най-добрата батерия за винтоверт.

Колко пъти сте се чудели, защо точно сега винтовертът ви не работи? А имате да сглобите цял гардероб от ИКЕА. Определено завинтването на тези 100+ винтчета не е лесна и бърза работа, ако го правите с отверка. Ако си бяхте заредили батерията на винтоверта до сега вече да бяхте поставили гордероба на мястото му, а приятелката ви да беше започнала да подрежда дрехите по рафтовете.
Ако не искате повече да попадате в такава ситуация, научете повече за различните видове батерии за винтоверти и тяхната специфика тук.

NiCd батерии за винтоверти

Предимства

NiCd батерия е добре доказана технология, създадена и добре развита почти до съвършенство. Тези батерии за винтоверти могат да понесат добре доста грубо отношение. Например те могат да бъдат напълно разредени без никакви отрицателни последици за разлика, например, от Li-Ion батерии. NiCd батерии имат по-дълъг живот, тъй като те могат да бъдат заредени повече пъти, отколкото други видове батерии за винтоверти. Те работят добре при температури до -40 ° C, докато техните алтернативи работят само до -20 ° C. Допълнителните предимства на NiCd батерии са, че те са най-евтините батерии на пазара и се зареждат по-бързо, отколкото другите видове батерии.

Недостатъци

Един решаващ негативен фактор при NiCd батерии за винтоверти е, че емисиите на кадмий води до голяма заплаха за околната среда и увреждане на здравето, когато негодни за употреба батерии, не се рециклират по правилен и безопасен начин. Други негативни фактори включват ефект на паметта на NiCd батерии, голямото тегло и ниската енергийна плътност.

Li-Ion батерии за винтоверти

Предимства

Li-Ion е най-новият тип батерии за винтоверти, което показва, че все още има потенциал за развитие при този тип батерии. Li-Ion(литиево-йонни) батерии са леки и с висока енергийна плътност. Не проявяват ефект на паметта и нивото на самостоятелно разреждане е по-малко, отколкото при други видове батерии. Li-Ion батерии за винтоверти не се разглеждат като екологично опасен продъкт.

Недостатъци

Li-Ion батерии за винтоверти са по-скъпи от алтернативните варианти, тъй като те трябва да бъдат оборудвани с електрическа верига за безопасност, за да се предпази от прегряване и тотално разреждане. Други недостатъци включват факта, че този тип батерии за винтоверти трябва да се използват редовно и че те губят своите възможности, дори и ако не се използват.

NiMH батерии за винтоверти

Предимства

Едно от основните предимства на NiMH батерии за винтоверти е, че те притежават по-голяма енергийна плътност, отколкото алтернативните варианти. Например NiMH има с около 50% по-дълъг експлоатационен период в сравнение с NiCd батерия. NiMH батерия е подобрила своето ниво на производителност от въвеждането си на пазара в края на 80-те години на миналия век. По-ниско тегло в комбинация с по-голям капацитет и по-дълъг експлоатационен период са причините поради, които NiMH батерии за винтоверти изместват NiCd алтернативи. NiMH батерия не се счита екологично опасена.

Недостатъци

Един от недостатъците на NiMH е, че е необходимо повече време да се зарежда от алтернативите й. Това отчасти зависи от факта, че те са по-чувствителни към прегряване, което означава, че не е възможно да се зареждат със същата скорост както NiCd батерии за винтоверти. По-дълго време за зареждане зависи също и от факта, че NiMH батерии имат по-голяма енергийна плътност от NiCd батерии. NiMH батерии се саморазреждат до по-голяма степен, отколкото алтернативите и.

Категории

Разни

Подобни статии

Някои широко разпространени медицински митове

Някои широко разпространени медицински митове

Мит: не яжте непосредствено преди плуване Съществува мнение, че ако се плува непосредствено след хранене, вероятно е да се получи схващан...

Възможностите на  модерните машинки за подстригване

Възможностите на модерните машинки за подстригване

Удобните машинки за подстригванеМашинките на подстригване са една от придобивките на съвременния свят, които никога няма да изчезнат от наши...

Ревю на Лаптоп Lenovo IdeaPad Z50 70

Ревю на Лаптоп Lenovo IdeaPad Z50 70

Lenovo може да бъде наречена една от марките, пионери в класическия и стилен дизайн на своите машини. Доказателство за това е изключително к...

Билките в миналото и днес

Билките в миналото и днес

Билките са известни на човека от най-дълбока древност. За медицинското изкуство на древните народи съдим по писмените паметници и археологич...

Осигурете спокойствие за дома ви днес

Осигурете спокойствие за дома ви днес

Защита на нашият домВ днешни дни е все по-трудно да бъдеш спокоен за дома си, знаейки че навън дебнат всякакви елементи хранещи апетити към ...

Иван Петков

Иван Петков

3 публикации

Публикувано
Публикувано

21.07.2014

Обновено
Обновено

15.07.2014

Прочетено
Прочетено

5931

Нередност Докладвай за нередност
1 харесват, 0 не харесват
Публикувай статия