Кола, телевизор и компютър: три причини да бъдеш дебел

Кола, телевизор и компютър: три причини да бъдеш дебел
Хората в развиващия се свят, които са собственици на кола, телевизор и компютър, обикновено имат наднормено тегло. Това е заключението от ново изследване, което проучва промените в някои страни.

Кола, телевизор и компютър: три причини да бъдеш дебел

Хората в развиващия се свят, които са собственици на кола, телевизор и компютър, обикновено имат наднормено тегло. Това е заключението от ново изследване, което проучва промените в страни, усвояващи западния стил на живот.

По-обилното хранене и отказът от физическа активност са водещи обяснения за трупането на наднормени килограми, подчертават от meddaily.ru. Според ангажирани американски изследователи тези промени в стандарта на живот вече дават своите негативни резултати в развитите страни. В Канада например една четвърт от населението е със затлъстяване, в САЩ са още по-зле с техните 35%.

Изследване по темата е проследило здравния статус и начин на живот на 154 000 възрастни от 17 страни.  В списъка са водещи държави като САЩ, Канада, Швеция, а също Иран, Китай, Индия, Бангладеш и Пакистан.

В бедните страни най-желан уред е телевизорът: има го в 78% от домакинствата. Компютър има в 34%, а кола – в 32%. Само 4% от фамилиите имат и трите неща наведнъж. В богатите страни процентът по този показател е 83.

Колкото повече хора имат споменатите блага, толкова по-висок е процентът на затлъстелите. Същевременно придобивките водят до намаляване на физическата активност. Ако имаш едновременно кола, телевизор и компютър, физическата ти активност неизбежно се намалява с една трета. Щастливите собственици започвали да прекарват в седнало положение 20% повече време, а обемът на талията им нараствал средно с 9 сантиметра.

Гражданите на бедните страни, които не могат да си позволят споменатите екстри, отчитат затлъстяване само в 3.4% от случаите. При собствениците на трите блага в същите страни затлъстелите са около 15%.

Разбира се – има начини за справяне със затлъстяването, макар да е най-добре то да не бъде допускано. Продуктът РЕДУКТА ФИГУРА ФИТ на Sanct Bernhard  позволява да освободим тялото от натрупани токсини и мазнини, да стимулираме правилното клетъчно хранене и да оптимизираме метаболизма. Lekuva.net разкрива, че биоактивната съставка от Yerba Mate подпомага програмите за редукция на теглото, като същевременно прочиства организма и подобрява антиоксидантната защита. Екзотичният растителен екстракт е бил използван аналогично в продължение на векове от редица индиански племена. Чаят от листа на дървото Yerba Mate е бил смятан за живителна напитка, която забавя стареенето.

Подобни статии

Бяло течение

Бяло течение

Това понятие се отнася за всяко течение от влагалището (без менструацията и кръвотеченията) и отговаря на медицинското понятие флуор. Норма...

Боядисване на тавани и стени

Боядисване на тавани и стени

Таваните обикновено са бели. Само в редки случаи те се оцветяват в други цветове или се облицоват с дърво.Таваните, облицовани със строителе...

Получаване на течен калиев тор (калиев карбонат поташ) от пепел

Получаване на течен калиев тор (калиев карбонат поташ) от пепел

В пепелта на букови и дъбови дърва се съдържат до 18% калиев карбонат и други калиеви соли; в пепелта от стъблата на граха - до 26 %; в пепе...

Зелени резитби, връзване и подпорни системи за  лозите

Зелени резитби, връзване и подпорни системи за лозите

Филизене | Прищипване | Кършене | Колтучено | Колцуване | Прореждане | Подпорни системи Необходимо ли е да се филизят лозите Премахванет...

Какви условия трябва да се спазват при създаването на овощни градини

Какви условия трябва да се спазват при създаването на овощни градини

Кои овощни видове може да се отглеждат в нашата страна? България е разположена в умерената климатична зона, където може да се отглеждат с у...

Мартина

Мартина

159 публикации

Публикувано
Публикувано

12.02.2014

Обновено
Обновено

12.02.2014

Прочетено
Прочетено

1210

Нередност Докладвай за нередност
1 харесват, 0 не харесват
Публикувай статия