Какво трябва да знаем преди да кандидатстваме в Австрия

Какво трябва да знаем преди да кандидатстваме в Австрия
Информация за кандидат-студентите, които искат да продължат образованието си в Австрия.

Кандидатсване в Австрия

Една от най-сериозните причини за кандидатстване в Австрия е виското ниво на обучение и разнообразието от добре подбрани дисциплини във всеки един университет, като е важно всеки български студент да знае, че в тези страни се държи на изключителна дисциплина и пълна отдаденост на учебните занятия.


Качественото образование в австрийските висши училища се допълва от символичните цени, на което то се предлага и това прави Австрия една от най-предпочитаните за кандидатстване страни, сред българските кандидат студенти.


Да следваш в подредена и икономически развита страна, като Австрия само по себе си е привилегия, която се допълва от огромните възможности, разкриващи се пред всеки, дипломиран в нейните университети.


Академичните институции на Австрия са най-силно представени в трите най-големи града на страната Виена, Инсбрук и Грац, като най-престижните икономически и юридически факултети са съсредоточени в Залцбург и Виена.


В Австрия може да се говори за сравнително ограничен прием на чуждестранни студенти, тъй като там все още е валиден квотния принцип за прием на студенти, при който 75% от местата във висшите училища са запазени за австрийски студенти и само 25% се предлагат на чужденци.


Обучението в австрийските университети е на немски език, като за някои магистърски програми може да се кандидатства и с английски. При кандидатстването си трябва да удостоверите своето ниво на владеене на езика, като всички международно признати сертификати се приемат, а ако не разполагате с такива можете да положите изпит в учебното заведение, в което кандидатствате.


В случай, че се провалите на изпита ще трябва да посещавате езиков курс в продължение на най-малко една година, което не е добра перспектива, тъй като курсът е платен и няма да Ви позволи да започнете учебната година, което значи, че мястото Ви в програмата се пази, но можете да започнете своето обучение едва след успешно издържан изпит по немски език.


Предимството на следването в Австрия се допълва и от огромните възможности, които дават стажовете в едни от най-престижните компании, като в повечето случаи те са сигурна гаранция за развитието на успешна бъдеща кариера.


Обучението в държавните австрийски вузове е безплатно, като за всеки семестър се заплаща такса, която би могла да се нарече символична за високите европейски стандарти – тя варира между 300 и 400 евро, срещу които се ползват и някои привилегии.


Месечните разходи на един студент могат да възлязат средно на 800 евро, включвайки, квартира, храна и транспорт, но възможността да работите по време на своето следване може да покрие голяма част от тях.

Повече информация за кандидатсването в австрийски университети можете да намерите на сайта https://unideconsult.com/kandidatstvane-v-avstriia/ . Ако не сте сигурни какво точно трябва да направите и какви документи са Ви нужни, обърнете се към специалистите от Уни Де Консулт.

Категории

Разни

Подобни статии

Какво трябва да знаем преди наемане на кола?

Какво трябва да знаем преди наемане на кола?

Коли под наем във ВарнаВсе пак през последните няколко години се забелязва сериозно отваряне на хората към този тип услуги, а най-видно е то...

Зелени резитби, връзване и подпорни системи за  лозите

Зелени резитби, връзване и подпорни системи за лозите

Филизене | Прищипване | Кършене | Колтучено | Колцуване | Прореждане | Подпорни системи Необходимо ли е да се филизят лозите Премахванет...

Спорт и отдих през почивните дни

Спорт и отдих през почивните дни

Как прекарваме свободното си време В този дом е винаги приятно да отидеш на гости. Може би от гледна точка на някоя образцова домакиня тук ...

Ловни трофеи и тяхното значение

Ловни трофеи и тяхното значение

В най-древни времена ловът е бил главното средство за препитание на човека. Наред с месото, което е използвал за храна, първобитният човек е...

Проблеми на кърмаческата възраст - Плач през първите седмици

Проблеми на кърмаческата възраст - Плач през първите седмици

Какво означава плачът. При първо дете това е обикновено важен въпрос. С увеличаване възрастта на детето плачът е много по-малък проблем, защ...

yhom

yhom

24 публикации

Публикувано
Публикувано

13.10.2014

Обновено
Обновено

11.10.2014

Прочетено
Прочетено

1606

Нередност Докладвай за нередност
1 харесват, 0 не харесват
Публикувай статия