Как се прави велосипед в България?

Как се прави велосипед в България?
Интересното е, че България има традиция в производството на велосипед. Българският велосипед се произвежда в няколко фабрики в по-големите градове на страната.

Интересното е, че България има традиция в производството на всякакъв вид велосипед. Българският велосипед се произвежда в няколко фабрики в по-големите градове на страната. Всички помним едно времешното Балканче, Школник и т.н. 

 Днес технологията е много по- различна. Няма я тежката стоманена рамка на балканчето, която не може да счупиш за нищо на света. Днес, технологияъта е много по-различна. 

За производството се ползват предимно алуминиеви профили, които със специална машина се навиват на спирала. От тази спирала се прави колелото  на велосипеда. Правят се няколко обръчи и които се набиват със специална преса и се оглежда за останали ръбове.

 

При производството на рамките на велосипеда се използва втечнен метал. Оформя се предния триъгълник чрез един стенд за тръбите на рамката. Рамката на велосипеда е много важна за здравината и качеството му.

С това не свърша работата по производството на рамка за велосипеда, а следва боядисване и сглобяване на останалите части.

Обикновено в тази част от завода на българския велосипед се работи денонощно и на смени, защото е много трудоемко. Българския велосипед се боядисва в специални камери.

Технологията е много модерна и наречена електро статистика – единия  край на велосипеда е заземен, а другия край се пръска с пистолет, който изстрелва боя, въздух под налягане и електрически ток. Така се обгръща цялата тръба от всички страни.

 

След боядисването се сглобяват всички останали части на велосипеда, които обикновено са закупени от Китай или Турция. Това са спирачки, седалки, жила, фарове и т.н.

 

Въпреки всички трудности на съвременното пазарно производство българския велосипед си е едно качествено колело, което спокойно може да употребявате по родните пътища.

 

С това одисеята на българския велосипед не е приключила, а следва дистрибуция и продажба. Има широка и разклонена верига за превоз и доставка по градовете докато попадне в магазините за велосипеди или колела.

 

Може би най—изгодно е закупуването на подходящ велосипед от онлайн магазините, като Спортен склад, защото се избягва оскъпяването му за престои в склада и така го получавате директно в къщи на ниски цени.

 

Поради тази причина горещо ви препоръчвам да разгледате подобни онлайн магазини и да изберете този велосипед, които е най-подходящ за вашите нужди и да му се наслаждавате цял живот. 

Категории

Спорт, За мъже

Подобни статии

Членестоноги

Членестоноги

Това е една от най-големите групи в зоологията. Членестоногите действуват болестотворно на голям брой животни и специално на човека като пар...

От А до Я за вашия дом

От А до Я за вашия дом

Алуминиеви съдове. След като се измият с гореща вода, могат да се изтрият с много фин пясък, като се търкат в една посока. След това се изпл...

Избор на подходящи сортове лози

Избор на подходящи сортове лози

Какво е сортовото разнообразие при лозата Още в най-дълбока древност човекът е започнал да отбира онези форми на дивата лоза, които са прив...

Повреди, болести и неприятели по лозата

Повреди, болести и неприятели по лозата

Повреди от студ | Градушка | Изресяване | Пригор | Хлороза | Мана | Оидиум | Сиво гниене | Антракноза | Бактериен рак | Филоксера | Гроздови...

Змии

Змии

Отровни змии са пепелянката, усойницата, остромуцунестата усойница и каманарката. Пепелянката е най-разпространена у нас. Среща се във в...

petkodimoff

petkodimoff

16 публикации

Публикувано
Публикувано

25.03.2015

Обновено
Обновено

22.03.2015

Прочетено
Прочетено

2540

Нередност Докладвай за нередност
1 харесват, 0 не харесват
Публикувай статия