Как помага спортния масаж за възстановяването при спортистите

Как помага спортния масаж за възстановяването при спортистите
Доброто и бързо възстановяване след тежка тренировка е много важен фактор за постигане на спортни резултати и за това спортния масаж направен от добър масажист е най-добрия метод след всяка тренировка

Спортен масаж

Изборът на спортен масаж е отличен за всички, които спортуват активно.  В тренировъчния процес  тази разновидност на класическия масаж  спомага за високи постижения и отлична поддръжка на състезателите.

Историята му датира отпреди стотици векове. Прилагали са го още древните гърци и римляни, известни със своя култ към високия дух в хармонично тяло.

В наши дни, през осемдесетте, спортният масаж вече се развива самостоятелно.  Той е особено полезен и при работещите при интензивно натоварване и стрес.

Как да се възползваме оптимално от неговите разновидности:

• Предстартовият – с него ще допълните загряването и организмът ще бъде подготвен за всяко едно състезание, което изисква психо-физическа издръжливост.

• Предстартовата треска - тази свръхвъзбуда предизвиква преразход на енергия и е причина за технически грешки и фалстартове. Чрез масажа за активно спортуващи това ще бъде  нормализирано.

• Предстартовата апатия -  спортистите са със забавени и неточни реакции, често дори губят спортсменски дух. Спортен масаж обаче може да направи чудеса.

• „Хладната кожа“  - особено се среща при плувците. Причина е за влошената обмяна на мускулните групи и понижена съгласуваност на движенията, сериозна бариера при спортните постижения. Загряващият масаж в случая е отличен избор.

• Състоянието на боева готовност - трениращият има желанието да се състезава и да се готви за това оптимално. Стимулиращият масаж  ще помогне особено в този случай, като ще пести сили и енергия.

• Тренировъчният масаж - фундаментална част от тренировъчния процес на всички професионалисти. Тази разновидност на спортен масаж дава много голяма концентрация на силите на съзтезателя и за минимално време се постигат максимални резултати.

• Възстановителният масаж - прилага се обикновено след състезание или интензивна тренировка, подходящ и при микровъзстановяване. С  него се сваля пренапрежението и преумората и е превенция за травми. От своя страна, това са: междурундовият, междуетапният и следсъстезателеният масаж.

• Междуетапният масаж - използва се за състезания, които протичат на много етапи като  автомобилизъм, турнири по колоездене, шахмат и фигурно пързаляне. Добре е да се съчетае с топлинна процедура като душ, сауна или хидромасаж.

• Следсъстезателният масаж - ако спортистът не е преуморен, се извършва преди лягане, съчетава се с топлинна процедура . Необходимо е на следващия ден това да се повтори.

• Масажът при спортни травми и различни заболявания – основа за всяко бързо и успешно възстановяване, а също и предотвратява такива.

 Спортният масаж успешно се използва и в туризма, при ски-състезателите, кънкьорите, фехтовчиците и в редица други спортове. Той е незаменим за постигането на оптимални резултати и бърз и ефективен релакс след това. За да поръчате спортен масаж или другите видове масажи, които предлагам( релаксиращ, тантра, масаж на гръб, дълбокомускулен, нуру), направете запитване в моя уебсайт www.vip-massage.eu

 

Подобни статии

Парната баня и сауната

Парната баня и сауната

В наши дни такава покана може често да се чуе. Дори в големи­те градове, където едва ли не във всеки дом има блестящи от белота вани, ду...

Ето как може да се неутрализира синдромът “сухо око”

Ето как може да се неутрализира синдромът “сухо око”

Ето как може да се неутрализира синдромът “сухо око”Тийнейджър от Тайван почина, след като прекара 40 часа в мрежата с любимите си компютърн...

Соя - Растението чудо (източник на белтъчини)

Соя - Растението чудо (източник на белтъчини)

Соята е подходяща за всички хора, които искат да се хранят здравословно, това важи в повишена степен за спортистите, хората подложени на сил...

Препариране на бозайници

Препариране на бозайници

Устройство на тялото на бозайниците Препарирането на бозайници е също много увлекателно. При тях се иска по-голям скулпторски талант. Ако п...

Как да започва кърменето на бебето

Как да започва кърменето на бебето

Поза на майката при кърменето. Някои майки дори и когато са още на легло в родилния дом, предпочитат да кърмят седнали. За други е по-удобно...

Stanislav Ivanov

Stanislav Ivanov

3 публикации

Публикувано
Публикувано

09.06.2016

Обновено
Обновено

09.06.2016

Прочетено
Прочетено

1656

Нередност Докладвай за нередност
1 харесват, 0 не харесват
Публикувай статия