Как да се лекуваме когато сме болни

Как да се лекуваме когато сме болни

Рекламираните лекарства са голям бизнес

Как да се лекуваме 1Огромните фармацевтични концерни на Запад, чийто бизнес възлиза на милиарди долари, произвеждат многобройни патентовани лекарства за лекуване на различни болести. Тези лекарства се рекламират настойчиво чрез вестниците, телевизията и радиото. Самите реклами струват милиони, но въпреки това фармацев¬тичните фирми извличат големи печалби. Винаги има грамадна лековерна публика, която е твърде склонна да харчи много пари и да купува изкусно рекламираните лекарства. Те обикновено се продават свободно и повечето от тях са изцяло ненужни.

Повечето лекарства не са необходими

Как да се лекуваме 2Много лекарства са съвсем ненужни. Други само облекчават състоянието на болния, без да лекуват заболяването. Да вземем за пример обикновения сироп за кашлица. Той само намалява хриптенето в гърлото и улеснява отделянето на храчките, но не лекува кашлицата. В най-добрият случай сиропът ускорява излекуването. Но дори и невинният сироп за кашлица, вземан в прекомерни количества, може да предизвика неприятни странични явления.

Взаимодействието на лекарствата е опасно

Когато се приемат няколко лекарства едновременно, те си взаимодействат в организма. Това взаимодействие е много сложно и все още не е изучено напълно. Следователно трябва да се отнасяме с изключително внимание при вземането на лекар-ства особено на антибиотици които често имат сериозни вредни странични действия. Всъщност лекарства не би трябвало да се вземат освен ако не е абсолютно необходимо, като това винаги трябва да става по лекарско предписание.

Прекомерната употреба на аспирин

Как да се лекуваме 3Аспиринът и други подобни средства имат температуропонижаващо и болкоуспокояващо действие и облекчават болния, но не лекува страданието, не премахват първопричината за заболяването. Голяма част от всички лекарства, които се продават без рецепта, са разни видове обезболяващи средства. Много от тях съдържат аспирин в една или друга форма. Употребата на аспирин е грамад­на. За населението на Великобритания е пресметнато, че всеки човек взема средно две таблетки на седмица, а известен процент както мъже, така и жени, вземат аспирин всеки ден.

Аспиринът —супер лекарство

Аспиринът, както казахме по-горе, не лекува, а само облекчава състоянието. Максималният му ефект се проявява след около два часа. Аспиринът в своите разновидности вероятно се употре бява повече от всички други видове лекарства, взети заедно.

Аспиринът е относително безвредно лекарство. Извънредно трудно е възрастен човек да се самоубие с прекомерна доза аспирин. нещо повече, аспиринът дава малко странични реакции. Ако се взема в доста големи дози, може да причини кръвотечение от стомашната лигавица. Поради това най-добре е да се взема след ядене.

Лекарства и пестене на пари

Един добър лекар може да ви спести доста много пари от ненужно купуване на лекарства. Обикновено препаратите с блестяща търговска марка са скъпи. В много случаи употребата им не е нужна или пък е възможно да бъдат заменени с по-евтини, но също ефикасни лекарства.

Лекарствата и бъдещето

Ако лекуващият лекар не ви предпише никакво лекарство, смятайте, че е свършил много добра работа. Сегашната практика за потискане на симптомите на болестта може би е временен етап в историята на медицината. Някои лекари мислят, че в бъдеще употребата на лекарства може би ще се намали значително и те ще се прилагат само при заболявания» изискващи сериозно лечение.

Подобни статии

Рак на стомаха

Рак на стомаха

Рак на стомаха, най-честите локализации на рака на храносмилателната система. Ракът на стомаха е една от най-честите локализации на рака...

Рак

Рак

Рак Лечение: своевременно, упорито, цялостно Все още раковата болест се числи към заболяванията, от които се страхуваме най-многр. Вс...

Неврози

Неврози

Неврозите са заболявания на нервната система, конто се определят най-общо като функционални нарушения в дейността на главния мозък, без да и...

Съдови заболявания на централната нервна система

Съдови заболявания на централната нервна система

Съдовите заболявания на централната нервна система са едни от най-разпространените понастоящем. Широкото разпространение на хипертоничната б...

Важни Симптоми - Припадък

Важни Симптоми - Припадък

Припадъкът е състояние, при което организмът изпада във внезапно временно изключване функцията на кората на главния мозък. По външните си пр...

admin

admin

2958 публикации

Публикувано
Публикувано

17.05.2012

Обновено
Обновено

17.05.2012

Прочетено
Прочетено

1232

Нередност Докладвай за нередност
0 харесват, 0 не харесват
Публикувай статия