Как да разпознаем оригиналните авточасти

Как да разпознаем оригиналните авточасти
Често на шофьорите на автомобили се налага да се запознаят с пазарът за авточасти. Независимо дали колата ви е сравнително нова, или по-стар модел, тя неминуемо се нуждае от съответната поддръжка.

3 начина да разпознаете оригиналните авточасти

Закупуването на оригинални авточасти се оказва една нелека задача, пред която ще трябва да се изправите. Най-сигурно е покупката да се извърши от сервиз, който е представителен за дадената марка в нашата страна.

Ако вие сте педантичен водач на превозно средство и държите да си купите оригинални авточасти за автомобила ви, то ето няколко начина да познаете, че те са такива:

  1. На първо място е добре да закупите съответната част от магазин, специализиран в продажбите на такива. Ако смятате, че ще можете да закупите оригинални авточасти от битака или някоя сергия, то със сигурност няма да успеете.
  2. Оригиналните авточасти са с фабрична опаковка. На нея са изписани видът, марката, за какъв модел автомобил е подходяща. Можете да откриете също така и информация за страната на произход, баркод, сериен номер, контакти на фирмата производител и други.
  3. Продавачът със сигурност ще ви предостави нужната ви допълнителна информация, както и касова бележка, или фактура за покупката. Тези документи ви осигуряват изпълнение на гаранцията в указаният период. Пазете ги, защото те са единственото свидетелство за закупуването на оригиналните авточасти от съответния магазин. Можете да поискате и сертификат за произход или за качество. Така ще се уверите, че това наистина е оригиналната част произведена от съответния производител.

Когато закупувате части за вашият автомобил, препоръчително е още в моментът на покупката да ги разопаковате и да ги огледате добре. Така, ако има някакъв фабричен дефект и вие го забележите на място, ще си спестите още едно разхождане до магазина. А и доказването на фабричната повреда е мигновено.

Лесно ще разпознаете ментетата – повечето от тях изглеждат буквално като сглобени в работилница, въпреки че има и някои доста сполучливи имитации.

Категории

Разни

Подобни статии

Как да разпознаем оригиналните парфюми от фалшивите?

Как да разпознаем оригиналните парфюми от фалшивите?

В съвременното индустриално общество търговията с козметични и парфюмерийни продукти бележи значителни темпове. Различни парфюмерийни компан...

Голям асортимент от автоаксесоари

Голям асортимент от автоаксесоари

автоаксесоариАко имате автомобил и не знаете от къде да намерите автоаксесоари или да откриете втора употреба, можете да прочетете този мате...

Как да разпознаем дребна шарка?

Как да разпознаем дребна шарка?

Морбили е заразно заболяване, което засяга предимно децата и затова е изключително важно за всеки родител да е наясно с причините, симптомит...

Как да търсим авточасти онлайн?

Как да търсим авточасти онлайн?

Съвети при покупка на авточаст онлайнЕдин от начините да редуцираме разходите, които ще направим за подмяна на трансмисия, спирачен диск или...

Как да намерим авточасти онлайн

Как да намерим авточасти онлайн

Интернет може да бъде изненадващо силен източник на информация, не само в разузнаването на пазара и откриването на наличности на авточастите...

Ангел Евтимов

Ангел Евтимов

46 публикации

Публикувано
Публикувано

27.08.2012

Обновено
Обновено

27.08.2012

Прочетено
Прочетено

1467

Нередност Докладвай за нередност
0 харесват, 0 не харесват
Публикувай статия