Как да премахнем солта от велурените ни обувки през зимата?

Как да премахнем солта от велурените ни обувки през зимата?
С настъпване на зимата улиците биват обилно поръсени със сол. Да това помага в повечето случаи да се задържим на краката си, но от друга страна уврежда велурените ни обувки.

Грозните бели ивици, който оставят върху тях са доста досадни. Как да се преборим с тях?

Велура изобщо не обича влагата. Поради тази причина си струва от по – рано да се сдобиете със средство за импрегниране на велурените обувки, което да им придава водоотблъскващи свойства. Обработете с него обувките, като ги минете поне три пъти, нанасяйки всеки слой внимателно и плътно след изсъхването на предишният. Това е първото ниво на защита на вашите обувки или ботуши от мокрият сняг и солта пръсната в него.

Ако не разполагате с време да извършите такава превенция и видите върху вашите обувки въпросните бели петна не се отчайвайте. Започнете с подсушаване. За целта напълнете обувките със смачкани вестници и ги оставете да се подсушат при стайна температура. Не ги оставяйте до парното или печката. Когато обувката иссъхне правилно обработете с мека четка мърсотията.

За да отстраните замърсяванията и големите солни частици е подходяща метална четка, която е с гъвкави власинки. Упоритата мърсотия отстранете със дпециална гумичка за велур.

След като почистите вашата велурена обувка ви препоръчваме да я обработите над пара. Може да използвате обикновен чайник, от който струи силна пара. Внимавайте да не прекалите.

Ако след двете процедури все още има останали следи от сол пригответе разствор от сапун за да ги премахнете. Пяната трябва да е в голямо количество. Може да го направите и без разствор просто вземете една мека гъба сложете и вода и натрийти сапун докато не се пови пяна и действайте. С чиста гъба махнете пяната като приключите.

И тоново следва сушене. Изсушете обувките както споменахме по – горе. След това вече обработете велура с подходящият препарат за предпазване с помощта на специална четка за да повдигнете власинките. Ако е необходимо повторете процеса за премахване на петната. Това би било необходимо ако солта се е вкоренила силно във велура.

Вече обувките са чисти и остава само да ги разкрасим със специалната боя спрей за велур. Те придават на велура еднакъв цвят навсякъде и го правят водонепроницаем.

Приятна разходка!

Източник: stylezone.bg

Подобни статии

Какви условия трябва да се спазват при създаването на овощни градини

Какви условия трябва да се спазват при създаването на овощни градини

Кои овощни видове може да се отглеждат в нашата страна? България е разположена в умерената климатична зона, където може да се отглеждат с у...

Игри, ски и плуване за детето от 4 до 7 години

Игри, ски и плуване за детето от 4 до 7 години

Подвижни игри на чист въздух Момиченцето расте. Струва ти се, че едва вчера е направило първите си неуверени крачки и само уплашено от смел...

Упражнения за красота

Упражнения за красота

Специални упражнения за коригиране на недостатъци във фигурата Естествено не всички жени са доволни от своята външност и от фигурата си. Ед...

Спорта през годишните времена

Спорта през годишните времена

Пролетта идва след зимата, след лятото настъпва есента... Прекрасен и вечен кръговрат на природата. Всяко годишно време си има своя поезия, ...

Начини за консервиране на месо и риба

Начини за консервиране на месо и риба

Месото и рибата могат да се консервират чрез осоляване, пушене, варене, сушене, замразяване и стерилизиране. Осоляване  Прилагат се два на...

Ivanova

Ivanova

4 публикации

Публикувано
Публикувано

19.02.2016

Обновено
Обновено

19.02.2016

Прочетено
Прочетено

1786

Нередност Докладвай за нередност
1 харесват, 0 не харесват
Публикувай статия