Как да поддържаме нашата PVC дограма

Как да поддържаме нашата PVC дограма
Качествената поддръжка на една PVC дограма във Варна може да окаже решаващо значение за нейната дългосрочна ефикасност по осигуряване минимизацията на термозагубите в нашия дом.

Специфичния климат на морската ни столица е доста по-различен от този в централна и западна България и това поставя редица предизвикателства, макар не винаги пряко свързани с това.

Днес ще се спрем на няколко лесни за изпълнение и важни препоръки, които се надяваме да ви помогнат да осигурите дълъг живот и отлична ефективност на вашата домашна или офис дограма.

  1. Регулярно осигурявайте доброто смазване на заключващите механизми на вашата PVC дограма. Това важи и за пантите, които осигуряват нейното правилно затваряне. Липсата на поддръжка може да влоши резултатите от поставената дограма и за това е добре да процедирате мъдро и хитро.
  2. При никакви обстоятелства не допускайте попадането на твърди частици в отворите и механизмите на вашата PVC дограма. Ако все пак това се случи, то отделете нужното време и старателно ги отстранете, за да не допускате бъдещи проблеми, следствие от тяхното влияние и натрупване.
  3. Използвайте редовно специален препарат, за да почиствате уплътненията на вашата PVC дограма. Така няма да допуснете тяхното изсъхване, втвърдяване и амортизация, които могат да доведат до неефективност и високи топлозагуби за вашето домакинство. Винаги подхождайте внимателно при този процес, за да не повредите някой елемент от конструкцията.
  4. При почистването на стъклата на прозореца, където сме монтирали PVC дограма никога не използвайте абразивни материали, защото рискувате надраскването на профила. Можете да закупите специални препарати, които да редуцират статичния ефекти и полепването на прах по стъклопакета.
  5. Проветрявайте редовно помещенията, където сте монтирали дограма. Недопускането на конденз по стъклопакета на прозорците ще ви осигури още няколко години добра работа, без да се натрупват плесени и мухъл.

Ако имате нужда от качествена дограма във Варна, която лесно можете да поддържате, то потърсете продуктите и услугите на фирма за дограма iBG-Plast. Фирмата е лидер на пазара на PVC дограма във Варна и е с дългогодишни традиции и хиляди доволни потребители, гаранция за отлично качество и специална грижа за клиентите.

Категории

Дом, Интериор

Подобни статии

Как да се справим с конденза по нашата дограма

Как да се справим с конденза по нашата дограма

Стъпки за избягване на конденз по дограматаТой се образувазаради подобрената изолация на помещението и при липса на мерки няма как да го нап...

Как правилно да поддържаме алуминиевата дограма

Как правилно да поддържаме алуминиевата дограма

При незнание е много лесно новият и скоро монтиран лъскав профил да се повреди и да загуби голяма част от естетическите си качества. Една о...

Купи качествен стъклопакет днес

Купи качествен стъклопакет днес

Ако имате нужда от качествен стъклопакет трябва да намерите фирма, която да предлага производство и монтаж на добра цена. За радост в Българ...

За важността на навременното зъболечение

За важността на навременното зъболечение

Важно ли е навременното зъболечение Все повече хора в нашата страна страдат от сериозни проблеми със зъбите и имат заболявания на устната к...

Почивка в България

Почивка в България

Почивка в България ако се чудите каде. Ако се чудите каде да релаксирате изберете нашата мила родина България. Почивката ви в Бълга...

Ангел Евтимов

Ангел Евтимов

46 публикации

Публикувано
Публикувано

07.05.2013

Обновено
Обновено

07.05.2013

Прочетено
Прочетено

1720

Нередност Докладвай за нередност
0 харесват, 0 не харесват
Публикувай статия