Как да изберете добро уеб име за вашия бизнес

Избор на домейн име - съвети.

Един от най-големите въпроси, който стои пред всеки бизнес, е как да се нарича. Можете да успеете да изградите успешен бизнес модел за няколко дни, а да се чудите за име на бизнеса си с месеци. Да избереш наименование е голямо предизвикателство. То трябва да отразява вашите стоки, услуги и същност. Едновременно с това то трябва да е лесно за намиране чрез търсачките.

Проблемът с името на бизнеса може да се появи на много етапи:

- Когато дружеството променя правния си статус, например от ЕТ към ООД или ЕООД.

- Когато се вземе решение за онлайн присъствие.

- Когато има промяна в територията, например стъпване на нови пазари, смятана на държавата и т.н.

- Когато сферата на работа се променя и се налага смяна на името

- Когато имат продукт или услуга, които става известни със своето име и то е по-популярно от името на компанията.

Не забравяйте да изберете името си и според изискванията на търсачките. В глобалният свят, в който живеем, те не могат да бъдат пренебрегвани, защото са огромен фактор.

Предизвикателствата на старото име

Да избереш име означава, че си намерил нещо уникално в компанията си. Има някои златни правила, които е добре да се следват. Изберете кратко и запомнящо се име.

Когато бизнесът ви се разраства, се налага да се промени правният статус на предприятието ви. Има много ползи от това бизнесът ви да е ЕООД, отколкото ЕТ.

Много често търговката марка, която е популярна, не е точното име на фирмата. Трябва да сте наистина много внимателни при този избор и непременно да закупите и двата домейна, който да отвеждат до основната ви страница. Препоръчително е да закупувате и имената на домейни за най-успешните ви продукти преди някой да ви е изпреварил. Това ще ви донесе допълнителен трафик.

Предизвикателствата на новото име

Ако сте се опитвали да купите домейн в последните няколко години, сте наясно колко е трудно това. Малките фирми не могат да си позволят да харчат големи суми за .com версиите на домейна. Можете с часове да пишете версии на името си в Whois.com и да оставате разочаровани.

Добре е домейн името ви да се състои от една, най-много две думи. Тиретата, съкращенията и сливането на сложни думи често объркват потребителите. Все повече компании допускат умишлени грешки в наименованията си. При написване на грешната дума в търсачката, тя ще иска да поправи правописа и това да отведе потребителите на съвсем друго място. Въпреки това с повече търпение и правилно изградена мрежа от връзки, вероятно ще убедите търсачките, че клиентите ви не са се объркали.

Промяната на домейн името: Когато променяте името на бизнеса си, това означава промяна на много документи, табели и т.н. Ако сменяте и домейн името си, това също може да доведе до много усложнения по търсенето. Бъдете сигурни, че сте пренасочили всички връзки, които трябва да достигнат до новото ви домейн име. Така ще се предпазите от загуба на трафик. Планирайте процеса на смяна доколкото е възможно и следвайте стриктно всички стъпки.

След като сте избрали вашето домейн име е време да създадете вашият фирмен сайт, съветваме ви да прочетете статията "Как се прави сайт в 3 стъпки"

Подобни статии

Как да подберем изберем правилното обзавеждане за офис

Как да подберем изберем правилното обзавеждане за офис

Важни съвети при обзавеждане на офисаПодготвили сме ви няколко важни неща, които трябва да знаете преди да закупите своето офис обзавеждане,...

Как да регистрираме ООД или ЕООД?

Как да регистрираме ООД или ЕООД?

Ако сте разглеждали литература по темата, или пък сте учили в икономически университет знаете каква е основната разлика между двата вида дру...

Гимнастика по време на бременността

Гимнастика по време на бременността

Природата е създала жената, за да дава живот, да бъде майка. Да, това е с нищо несравнимо чудо - да родиш човек! Но често се случва и така:...

Всичко за покупката на недвижими имоти

Всичко за покупката на недвижими имоти

Намерете отговорите на сложните въпроси! Дали това е точното време за закупуването на недвижими имоти от Imotifree.bg? Предимствата да...

Как да подберете цветовете за дизайна на вашият уеб сайт ?

Как да подберете цветовете за дизайна на вашият уеб сайт ?

Как да подберете цветовете за дизайна на вашият уеб сайт ? Как да подберете цветовете за дизайна на вашият уеб сайт ? Подбора на прав...

Иван Иванов

Иван Иванов

7 публикации

Публикувано
Публикувано

29.03.2016

Обновено
Обновено

14.03.2016

Прочетено
Прочетено

1061

Нередност Докладвай за нередност
0 харесват, 0 не харесват
Публикувай статия