Как да изберем геймърски лаптоп?

Как да изберем геймърски лаптоп?
Ако обмисляте сериозно въпроса с покупката на нов или употребяван лаптоп за игри, то се надяваме че настоящата статия ще хвърли светлина върху актуалните и класически модели геймърски лаптопи.

Има ли такова животно геймърски лаптоп?

Ако скоро обмисляте сериозно въпроса с покупката на нов или употребяван лаптоп за игри, тогава значи сте попаднали на правилното място, понеже заедно ще се опитаме да ви дадем ценни съвети, а вие да направите най-добрия за вас избор.

И така, преди да сте се запътили на лов за геймърски лаптоп или така нареченото осмо чудо на света, трябва да разберете кои са хардуерните параметри с първостепенна важност, на които да обръщате най-голямо внимание.

При избора на геймърски модел лаптоп най-важна е видеокартата и процесора, а като второстепенни определяме количеството RAM и бързината на твърдия диск HDD или SSD.

<h2>Видео карта или графичен контролер за геймърски лаптоп</h2>

Към средният клас можем да причислим повечето модели на ATI, като и при тях си има някои особености. При ATI има четири цифри, като важни са втората и третата, тоест те трябва да са по-големи от 3, но най-добре е ако са повече от 5, тоест тези видеокарти вече се причисляват към така наречения среден клас. При nVidia ситуацията е подобна, но с малката разлика, че цифрите там са три, а не четири, и повечето техни модели са наистина в категорията за гейм преживявания.

Към днешна дата най-актуалните върхови модели видео карти, интегрирани в лаптопите за игри са nVidia GeForce GTX от сериите 980M, 970M и 960M, оборудвани с подходящото количество GDDR5 памет. С такъв видео контролер може да очаквате максимален брой фреймове дори в най-натоварените хитови игри. Естествено ако сте почитател на гейминга, не ви препоръчваме покупка на лаптоп втора ръка. Те са надеждни и качествени, но все пак моделите от преди 3-4 години няма да издържат натоварването на актуалните хитови заглавия от гейм индустрията за 2016-та година.

Цитираните по-горе видео карти може да намерите в най-разпространените модели лаптопи за игри като тези от сериите Asus - Republic of Gamers, Acer Predator, Acer Aspire Nitro и разбира се класиката сред геймърските лаптопи Razer Blade. Последния всъщност е продуктова линия със собствена марка, притежание и продукт на великите DELL.

Именно той е един от най-добрите модели лаптопи за игри, като Razer се предлага в два варианта – Blade и BladePro. Те са идеално оборудвани за геймърските маниаци, а именно с четириядрени процесори от последно поколение Intel i7. Видеокартата на модела също се причислява към клас мега производителност в игрите - GeForce® GTX 970M, а RAM паметта е невероятните 16 GB. Всичко за последния модел Razer Blade вижте в официалния сайт.

Друга разлика с обикновените лаптопи е в големината на екрана на лаптопа, като при Blade той е 14 инча QHD+ дисплей с разделителна способност от изумителните 3200 х 1800 пиксела.

При неговия голям брат BladePro екрана е с големина 17,3 инча и резолюция 1920 X 1080 пиксела. И двата модела са много добър избор за геймърски лаптоп, като акцента на Про версията пада върху професионалната работа. Всичко за него вижте в официалния сайт на Razer BladePro.

Ако сумите за покупка на подобен лаптоп ви се струват космически, то може да се замислите за лаптоп втора употреба от цитираните вече серии и модели.

Но имайте предвид, че тази мисия може да се окаже и трудна.

Във фирмите, предлагащи лаптопи втора ръка рядко се появяват подобни модели и ако се появят свършват много бързо.

Ако пък намерите употребяван лаптоп от подобен геймърски клас в някой от сайтовете за обяви като OLX, то бъдете много внимателни при покупката на мобилния компютър.

Все пак от време на време преглеждайте сайтовете на фирмите за употребявани лаптопи като Интерсервиз-20. В онлайн каталога на подобни фирми ще намерите много достойни предложения бизнес клас лаптопи секънд хенд за домашни и професионални цели, а защо не и за любителите на игрите. Желаем ви късмет.

Лаптоп за игри

Коментари за Как да изберем геймърски лаптоп?

  1. 1.

    игри да лаптопи

Подобни статии

Защо да купим лаптоп за игри втора ръка

Защо да купим лаптоп за игри втора ръка

В повечето от случаите се ориентираме към втора ръка гамата лаптопи и телефони, тъй като тяхната цена е значително по-ниска, а качеството съ...

Нискотарифни авиокомпании - ДА или НЕ

Нискотарифни авиокомпании - ДА или НЕ

  В повечето случаи когато се пътува със самолет, цените на редовните билети са доста високи. Разбира се, има и изключения, в които ави...

Лаптопи на изплащане – модерният избор

Лаптопи на изплащане – модерният избор

Защо да изберем лаптоп на лизингЛизинговата покупка не натоварва рязко бюджета ни и едновременно с това, ни дава възможност да притежаваме ц...

Защо батериите за лаптоп имат определен живот на работа

Защо батериите за лаптоп имат определен живот на работа

Както всеки друг продукт на пазара, така и лаптоп батериите имат определено време на живот. Това колко дълго ще използваме нашите лаптоп бат...

Как да запазим живота на нашите лаптоп батерии

Как да запазим живота на нашите лаптоп батерии

Много хора изпитват сериозни проблеми със своите лаптоп батерии. Те се повреждат много бързо и в повечето случаи хората си решават проблемит...

Vikentii

Vikentii

8 публикации

Публикувано
Публикувано

20.04.2016

Обновено
Обновено

19.04.2016

Прочетено
Прочетено

3988

Нередност Докладвай за нередност
3 харесват, 0 не харесват
Публикувай статия