Как да избера реклама за моя магазин

Как да избера реклама за моя магазин
Тази статия е ориентирана към собствениците на магазини

Ефективната външна реклама

Току що сте наели нов магазин и вече бързате с планирането на бъдещия ремонт: обмисляте, къде да разположите своите щендери, какви плочки да сложите на пода и хуквате по борси и складове. Почакайте това не е най-важната ви задача в този момент.

Приоритетно помислете за външната си реклама - тя е лицето на вашия магазина. Каквото и да има вътре в самия магазин, клиентите ви първо ще видят неговата външна "опаковка". Често се случва така, че собствениците на магазини хвърлят много енергия, време и средства в ремонта, обзавеждането и магазинното оборудване и чак в последния момент се сещат за външната реклама. Това е голяма грешка.

Като всеки вид реклама и външната, също има нужда от период на сработване. За това, поставете я още в самото начало. Така още докато ремонтирате, рекламата ще оповести за вашето появяване на пазара. За да създадете допълнително очакване у потенциалните се купувачи, сложете на витрините хартиени постери "Отваряме на (дата)" или "Очакваите скоро..." Подобни действея ще скъсят периода на начално разработване на магазина.

Какъв тип реклама да изберете.

Като начало изберете светеша реклама или несветеща табела ви е нужна. В зависимост от това, в коя част на денонощието ще работи вашия обект и кога ще минат покрай него вашите потенциални клиенти. Ако откривате закусвалня с топли закуски, съвсем не е нужно да се хвърляте на светеща табела - вашите клиенти са сутрин и по обяд. Но ако имате денонощна аптека - светещата табела е просто задължителна.

Определете към какъв тип клиенти се стремите (това зависи, до голяма степен, от вида на стоките, които предлагате). Дали това са масови клиенти, защото предлагате стоки за обща употреба или са профилирани купувачи, защото предлагате специализирани продукти. Пример: Магазин "Домашни потреби" - масов потребител; Магазин "Шивашки пособия" - специализиран клиент. Ако магазинът ви е ориентиран към универсалния купувач, то рекламата ви трябва да бъде максимално достъпна и ясна с четивен шрифт и ярка контрастираща цветова комбинация. Ако пък искате да привлечете погледа на конкретна целева група, добре е да се подбере по-рядко използван шрифт и по-хармонираща цветова гама. Това, разбира се, е задача на дизайнера, към който ще се обърнете, но е добре да го знаете и вие, зада го поставите като изистване и да имате свой собствен критерий за преценка.

Размерът и формата на табелата са от голямо значение. Огледайте фасадата на магазина си; преценете от какво разстояние ще трябва да е видим вашият рекламен надпис; от къде е основният човеко-поток. Тези наблюдения ще ви дадат информация за това каква е подходящата големина и форма на външната ви реклама. Оригиналната визия на рекламата ви дава предимнство пред останалите със стандартен подход.

Не на последно място е и изборът на материал за изработката на рекламата. Тук разнообразието е огромно. Ще направя кратък обзор на базата на няколко примера за съответствие между съдържание и материал:

Бутик - (инокс, стъкло, гранит, месинг) - благородни по своето звучене материали.

Часовници - (еталбонд, инокс, черен плексиглас) - елегантни и технологични материали.

Бирария - (дърво, ковано желязо) - естествени природни материали.

Хранителни стоки - (винил, плексиглас) - масови материали.

Принципа, които се следва тук е вида и материала да е в унисон с дейността и предрагания продукт. Погрешно избраната външна реклама, води до погрешни очаквания у купувача и съответно до погрешния купувач.

Добрата рекламна агенция ще ви предложи всички тези възможности, съобразени с вашия бизнес и ще ги аргументира пред вас. Като имате вече целият набор от критерии бързо ще стигнете до правилното решение. Желая ви успех!

Категории

Разни

Подобни статии

Как да изберем безопасни детски стоки?

Как да изберем безопасни детски стоки?

  „Как да избера безопасни детски стоки?" Сигурно всички майки са си задавали този въпрос. Знаем, че в определена възраст детето е готово...

Как да си отворя електронен магазин под наем?

Как да си отворя електронен магазин под наем?

Как да избера най-доброто за моя електронен магазин? Електронната търговия се развива всяка година, като бележи ръст в размера на онлайн ...

Маратонки реплика – за или против

Маратонки реплика – за или против

Маратонките реплика са копия на детски, мъжки и дамски маратонки на известни брандове. Предлагането им на цена значително по-ниска от цената...

Как да отвориш зоомагазин

Как да отвориш зоомагазин

Подходяща локацияНай-доброто място за зоомагазин е където минават ежедневно много родители с деца. Удачни локации са помещения в непосредств...

Как да продаваме продукти чрез флаери

Как да продаваме продукти чрез флаери

Как да продаваме продукти чрез флаери Ефективната реклама на вашите продукти или услуги ще донесе приходи за фирмата ви. Мнозина разпростран...

Лидия Димова

Лидия Димова

2 публикации

Публикувано
Публикувано

12.05.2013

Обновено
Обновено

13.05.2013

Прочетено
Прочетено

2495

Нередност Докладвай за нередност
0 харесват, 0 не харесват
Публикувай статия