Как да инсталирам надуваем басейн в двора?

Как да инсталирам надуваем басейн в двора?
Тазгодишното лято е на път да свърши, но догодина пак ще дойде. Затова вижте една полезна статия как да инсталирате надуваем басейн в двора до догодина.

Един от най-забавните и рентабилни начини да прекарате горещ летен следобед е да релаксирате или да играете в надуваем басейн в задния двор. Децата и възрастни могат да се наслаждават на приятни моменти и водни игри.

Собствен басейн в двора вече не е невъзможна или трудна покупка, както преди години. Днес в почти всеки двор с достатъчно площ може да се монтира надуваем басейн.

С лесна подготовка, няколко ключови аксесоара и някои идеи за забавни дейности, надуваемият басейн може да превърне в едно незабравимо семейно събитие. Тези, които искат да се възползват максимално от надуваемите басейни могат да научат лесна техника за монтаж, която да следват всеки път:

Изберете местоположението на надуваемия басейн

За да инсталирате своя басейн, изберете слънчева и доста отдалечена площ от дървета или растителност. Изберете зона, където има достатъчно място и достъпът до басейна няма да бъде труден.

Подготовка на повърхността

Басейнът трябва да бъде поставен върху плоска повърхност, с цел запазване качеството на басейна и да има равномерна дълбочина в басейна. Може да се наложи да изравните почвата, да отстраните чакъла и т.н. Ефективно решение е да поставите слой пясък, за да монтирате надуваем басейн.

Инсталирайте структурата на басейна, върху подово покритие

За целта първо обърнете земята, а не басейнът да е в пряк контакт със земята. Подредете басейна върху брезент. Изберете точното местоположение и разгънете преди надуване.

Напомпайте стените на басейна

Надуйте стените на басейна с инфлационна помпа. Има помпи, които се държат и помпат с ръце, други с крака, съществуват и някои електрически помпи за надуване.

Напълнете басейна

Свържете градинския маркуч и включете крана: оставете водата в басейна, докато се напълни. Дори малък, басейнът съдържа няколко литра вода. Пълненето може да отнеме няколко часа.

Добре е да напълните басейна на сутринта. Водата от къщата, течаща по маркуч има склонност да бъде доста студена. Това може да се окаже неудобно за продължително потапяне на цялото тяло. За да се избегне този проблем, най-добре е да напълните надуваемия съд сутрин и да го позиционирате в район, където да получава пряка слънчева светлина през целия ден.

По този начин топлината от слънцето трябва да затопли водата до температура, която е типична за късния следобед. Ако водата все още е неприятно студена, добавете към нея няколко кофи гореща вода за по-бързо повишаване на температурата. 

Инсталиране на аксесоари

Ако в комплекта за басейн има филтърен модул, можете да инсталирате паралелно инфузията или да запълните басейна. След това да добавите всички други елементи към басейна: стълбата за достъп, чадър и шезлонзи около му и т.н.

Когато надуваемият басейн е инсталиран, остава само да облечете бански костюм и да се отдадете на радостта от плуването в домашни условия!

Подпис: https://sportensklad.bg/sportni-stoki/vodni-sportove/baseini/naduvaemi-baseini

Категории

Спорт, За мъже

Подобни статии

Злополуки в детска възраст

Злополуки в детска възраст

Характерна за нашия бит злополука е и з г а р я н е т о. То бе често в миналото, но се среща все още в наши дни. Опасните изгаряния, които м...

Как да построим бетонен басейн

Как да построим бетонен басейн

Може да плувате и в надуваем басейн. Но плуването в надуваеми басейни и всякакви видове сглобяеми басейни е по-скоро “плацикане” отколкото п...

Как да построим бетонен басейн

Как да построим бетонен басейн

Може да плувате и в надуваем басейн. Но плуването в надуваеми басейни и всякакви видове сглобяеми басейни е по-скоро “плацикане” отколкото п...

Басеен конюнктивит

Басеен конюнктивит

Този конюнктивит засяга главно млади хора. Този конюнктивит засяга главно млади хора, развива се остро 8—14 дни след къпане в плавате...

Ухапвания от насекоми и змии при детето

Ухапвания от насекоми и змии при детето

Децата често биват ужилвани от насекоми, когато си играят на двора, в градината или на полето. У някои реакцията е незначителна, но у други ...

petkodimoff

petkodimoff

16 публикации

Публикувано
Публикувано

21.09.2017

Обновено
Обновено

16.09.2017

Прочетено
Прочетено

1796

Нередност Докладвай за нередност
0 харесват, 0 не харесват
Публикувай статия