Как да чистим и потдържаме дамските си чанти

Почти всички момичета и жени имат дамски чанти, някои от тях даже имат огромни количества. Няма съмнение че чантите са от най-добрите приятели на дамите. Те са винаги до тях и съхраняват най-личните и

Как да чистим и потдържаме дамските си чанти

Почти всички момичета и жени имат дамски чанти, някои от тях даже имат огромни количества. Няма съмнение че чантите са от най-добрите приятели на дамите. Те са винаги до тях и съхраняват най-личните им вещи. Но дали дамите се грижат достатъчно за чантите си? Вие правите ли го?

Предполгагам че повечето от Вас не са се сещали за потдръжка на чантите си. И е разбираемо. Няма много разпространени и известни методи за потдръжка и може би точно за това малко от жените го правят. Тук ще спомена как може да се отблагодарите на чантата си за вярната и служба.

Всички чанти се чистят по различен начин, в зависимост от материата им.

Например за чантите от естествена кожа може да използвате гъбичка за полиране от тези, които се използват за полиране на обувки от естествена кожа. Ако има петна по чантата - не търкайте упорито, а нежно го изтъркайте със същата гъбичка.

За почистване на найлонови, полиуретанови и пластмасо-подобни чанти в никакъв случай не използвайте гореспоменатите полиращи масла и подобни парафинови препарати. Може да се стигне до нежелани химически реакции, които могат сериозно да повредят чантата или в най-добрия случай да променят цвета и. При тези чанти измиването с чиста вода (и без никакви препарати) е напълно достатчно.

Платняните чанти са най-лесни за чистене и потдръжка. Може да се перат с прах за пране или някакъв подобен перилен препарат, но е добре да го правите на ръка, вместо в перална машина. За дамите, които има безбройни количества чанти имам още един ценен съвет: чантите, които не се носят често трябва да се съхраняват прилежно сгънати в торбика за прах. Така ще изглеждат като нови по-дълго време.

След като вече знаете кои чанти как трябва да бъдат почистени е време и да се запознаете с някои основни правила при чистенето.

- преди да приложете какъвто и да е почистващ препарат върху чантата, трябва да го изпробвате върху малко парченце от същата материя или върху малка част от чантата, която е на незабележимо място. Така ако препарата реагира странно с въпросната материя няма да съсипете цялата чанта.

- преди да започнете с чистенето на Вашите чанти е добре да се снабдите с подходящи поистващи четки и гъби. Всяка материя си има определена четка, която може да я почисте най-ефикасно.

- ако чистите кожена чанта с специализиран препарат за естествена кожа, който няма специализирана гъбичка, може да използвате кърпичка за забърсване на очила. Материята е финна и подходяща. Няма как да нарани естествената кожа на чантата.

Ако вече сте пробвали да почистите чантите си може да споделите опита си, ако ли не - не чакайте повече, отблагодарете се на всички чанти от гардероба за добре свършенат им работа.

Коментари за Как да чистим и потдържаме дамските си чанти

 1. 1.

  В статията ,думата -поТдръжка е написана най-малко 4 пъти,което означава,че грешката не е неволна,а е груба,правописна грешка!Поддръжка,уважаеми!

 2. 2.

  Аз също съм изненадана от крещящата неграмотност в заглавието и по-надолу в статията! Отначало реших, че е печатна грешка, но явно не е. Наблегнете на правописа, уважаеми!

 3. 3.

  ПРАВОПИСНИТЕ ГРЕШКИ ОТБЛЪСКВАТ И ТЕКСТА,ДОРИ ДА Е ПОЛЕЗЕН,НЕ СЕ ПРИЕМА ЗА СЕРИОЗЕН

 4. 4.

  На същото мнение съм и аз! Неграмотно написания текст отблъсква!

Подобни статии

Как да изберем най-добрата чанта за ежедневна употреба EvrikaShop ®

Как да изберем най-добрата чанта за ежедневна употреба EvrikaShop ®

Как да изберем най-добрата чанта за ежедневна употреба!Кое е единственото нещо, без което не можете да излезете от вкъщи? За почти всяка жен...

Как да изберем перфектната дамска чанта.

Как да изберем перфектната дамска чанта.

Как да изберем перфектната дамска чанта?В наши дни пазарът е препълнен с дамски чанти, състезаващи се за вашето внимание и информираност. То...

Дамска чанта - важен аксесоар за всяка жена

Дамска чанта - важен аксесоар за всяка жена

Дамска чанта – това е вид чанта, която е много желана, използвана и модерна от жените. Този моден атрибут, обикновено се използва от дамите,...

ДАМСКАТА ЧАНТА – МИКРОВСЕЛЕНА

ДАМСКАТА ЧАНТА – МИКРОВСЕЛЕНА

Дамската чанта – това необятно пространство, отъждествяващо се с микрокосмос за жените и неразбираема загадка за господата.Всяка от нас поби...

Ръководство за избор на подходяща дамска чанта

Ръководство за избор на подходяща дамска чанта

Пазарни и tote чанти: Когато е наложително да поберете много от принадлежностите Ви, тези чанти са най-подходящи, защото са обемни и издръжл...

simeon4o

simeon4o

1 публикации

Публикувано
Публикувано

15.08.2012

Обновено
Обновено

08.01.2013

Прочетено
Прочетено

6910

Нередност Докладвай за нередност
0 харесват, 4 не харесват
Публикувай статия