Експерт смята, че вижда края на ерата на PPC рекламата

Експерт смята, че вижда края на ерата на PPC рекламата
Защо Alastair Lukies мисли, че PPC рекламата е в залез.

Онлайн маркетинг специалистът Alastair Lukies наскоро сподели, че вярва, че подходът на PPC маркетинга (б.а. „плати за клик") към уеб базираните реклами не е непременно най-ефективният или ефикасен начин за различните фирми да популяризират своите продукти и услуги онлайн.
Той вярва, че Pay per click системата може да бъде изоставена в полза на друг модел, но само ако търговците са готови да работят заедно, за да постигнат тази промяна.

Lukies посочва, че, когато става въпрос за PPC реклама, различните бизнеси могат да стигнат до там, че да харчат доста значителна сума за платен маркетинг в търсещите машини. А това ги оставя с по-малко пари за харчене за други области, което автоматично води до потискане на инвестирането в иновации.

Концепцията, лансирана от Lukies, е всъщност такава, основана на маркетингов подход, при който се заплаща не за кликване, а за осъществена покупка и споделена информация, където банки, търговци и производители обединяват усилията си за постигането на реклами, които генерират продажби, а не такива, които просто насочват парите в сметките на Google. Както знаем, при сегашната PPC система, вложените средства се изплащат, дори ако цъкванията върху рекламата не реализират продажба, т.е. потребителят да се превърне в клиент, който плаща.

Моделът, за който говорим, отразява и начина, по който мобилната търговия и плащанията, направени чрез портативни устройства, са в състояние да работят, посочвайки потенциалните промени, които тази влиятелна област в електронната търговия може да предизвика през следващите няколко години.
Влиянието й е илюстрирано много добре в статистиката, която говори, че докато два милиарда души имат банкови сметки, шест милиарда притежават собствени преносими телефони, което Lukies вярва, че ще бъде значителен фактор, който тепърва ще оформя онлайн търговията на дребно.

Докато мобилните плащания могат да се разглеждат като по-голяма значимост в развиващите се пазари, където достъпът до други услуги е по-ограничен, все още има много възможности, чрез които развитите страни като Великобритания ще се адаптират към тези нови тенденции.
Lukies посочва, че повечето британски деца получават мобилен телефон половин десетилетие, преди да се сдобият с първата си банкова сметка. А това означава, че те са погълнати в един свят на апликационно подхранвана интерактивност и мобилно сърфиране из мрежата, което е нещо, което сайтовете за електронна търговия трябва да впрегнат, за да успеят да уловят следващото поколение потребители.

Това представлява една интересна главоблъсканица, защото разбира се може да доведе до промяна в ефективността на PPC маркетинга, тъй като все повече хора ще използват смартфоните си наместо настолните си компютри, за да направят покупки онлайн.
Вместо да разглеждат и търсят решения за постоянно намаляващата възвръщаемост на рекламните си инвестиции, търговците и индустриалците могат наистина да бъдат в една по-добра позиция, като се възкачат на вълната на интереса от мобилна търговия. По този начин те ще си гарантират реализации, чиято цена всъщност ще е много по-малка.

Разбира се в многоканалния пазар винаги ще съществува необходимостта от разнообразен спектър на маркетингови стратегии. Ще се разчита както на изпитани и проверени решения, така и на по-нови платформи, които ще могат да предложат същата степен на успех.
Основното нещо, което трябва да се избегне от уебмастърите, е липсата на гъвкавост и стремеж за развитие като цяло, тъй като, като не се прави нищо в помощ на бизнеса да стане по-видим в интернет, може да се стигне до стагнация, от която измъкването е трудно. И именно PPC и другите изброени техники могат да ви помогнат да направите този процес управляем.

Подпис

За автора: Добрин Георгиев пише статии в разнообразие от области и теми (какъвто е този материал за възможното бъдеще на PPC рекламата). Винаги се стреми да предоставя полезна и адекватна информация на своите читатели.

Подобни статии

Спорта след четиридесетте

Спорта след четиридесетте

Да пълнееш значи да старееш Има и такива лоши дни - от сутринта само неприятности! Иска­ли сте да облечете любимата си рокля, но тя не ...

Препариране на птици

Препариране на птици

Подготовка на птиците за одиране Препоръчва се всеки любител на препараторското изкуство да направи първите си опити за одиране на птица въ...

Важни Симптоми - Припадък

Важни Симптоми - Припадък

Припадъкът е състояние, при което организмът изпада във внезапно временно изключване функцията на кората на главния мозък. По външните си пр...

Високо кръвно налягане (Хипертонична болест)

Високо кръвно налягане (Хипертонична болест)

Артериалното кръвно налягане се измерва с две стойности — едната по-висока (систолично налягане), а другата — по-ниска (диастолично налягане...

Обриви и петна по кожата на детето

Обриви и петна по кожата на детето

При много детски заболявания могат да се появят различни по вид кожни обриви. Една и съща причина може да доведе до появата на различни обри...

Dobrin Georgiev

Dobrin Georgiev

53 публикации

Публикувано
Публикувано

20.02.2014

Обновено
Обновено

20.02.2014

Прочетено
Прочетено

953

Нередност Докладвай за нередност
0 харесват, 0 не харесват
Публикувай статия