Дамски обувки есен /зима 2016 – 2017 г.

Дамски обувки есен /зима 2016 – 2017 г.
Какво показаха дизайнерите за предстоящия сезон?

Веднага трябва да отбележим, че нестандартни решения извън разумните граници този път нямаше и моделиерите представиха обувки съчетаващи удобство и висша мода. Така почитателките на класиката ще намерят островърхи модели на устойчиви токчета, а ценителките на комфорта ще могат да избират от разнообразието на обувки на ниска подметка. Както се казва – за всекиго по нещо!

Дамски обувки с остър връх

Тези модели определено са фаворити за предстоящия сезон. Към класиката са добавени само някои детайли, а декорацията е семпла, без да привлича излишно внимание. Много популярни ще бъдат островърхите ботуши и боти на ниска подметка. Такива са моделите на Christan Dior, Emilio Pucci, Kenzo, Giorgio Armani и Marni. Невероятно удобни и практични, тези варианти на дамски обувки изглеждат стилно като моделите на висок ток, но позволяват да се води активен начин на живот.

Платформи и „танкове

Дизайнерите не се отказват от високите токове дори и през есента, но за по-голямо удобство за ходене са спрели вниманието си върху удобни платформи с дебел ток и танкове. Balenciaga, Alexander McQueen, Maison Margiela, Marc Jacobs и Vera Wang и този път показват, че имат богата фантазия и създават модели, които са екстравагантни, но и комфортни.

Груби дамски боти и големи грайфери

Те са следствие от популярния милитъри стил и гръндж културата в дамския гардероб. Масивните подметки с грайфери са съчетани с много каишки и шнурове. Тези обувки помагат за създаване на образа на „лошо момиче", но са изключително удобни за ходене в дъждовно време.

Добрите стари чизми

Познатите още от времето на мускетарите чизми, буквално завзеха модните столици. Напомняйки за дълги чорапи, ботушите са подходящи дори и за работа и са един от трендовете на есен/зима 2016-2017 г.

Основни материали за есенните и зимни дамски обувки

Освен класическите кожа и велур, сред популярните материали за изработка на обувки през този сезон са лакираната кожа, кадифето, леки изкуствени материи и имитации на змийска и крокодилска кожа. Ярки представители, наподобяващи кожа на влечуги, присъстват в колекциите на Roberto Cavali, Givenchy, Christian Dior и Saint Laurent.
Новост за колекциите е използването на прозрачни материали, предпочитани до сега само за летните модели.


Обувките от лакирана кожа са изключително актуални, въпреки дългата си история, започнала още през 40-те години на миналия век. Не толкова практични за лошото време, но пък много красиви са обувките, изработени от кадифе и тъкани, напомнящи дамаска на мебели. Така релефът, цветовете и десенът ще освежат сивотата на есента и зимата. Същото се отнася и за дамските обувки с животински принт, придаващ нещо хищно в стила на жените за студените сезони.

Декоративните елементи са съществен елемент от дамските обувки. Тук всеки може да намери нещо свое. Например Dolce&Gabbana украсяват моделите си с мъниста и цветя. Обувките на марките Alexander McQueen и Vera Wang са декорирани с изкуствена кожа и ковани от метал детайли.

Най-съблазнителният елемент за есен/зима 2016-2017 г., са каишките и шнуровете, напомнящи на затегнат корсет. Настроението от летните дрехи през този сезон преминава върху обувките, които са украсени с къдрици и плисета от плат или фина кожа.

Разгледайте модните за сезона дамски обувки: https://matstar.bg/shop/

Подобни статии

Дамски ботуши от Хитобувки - удобство и стил съчетани в едно

Дамски ботуши от Хитобувки - удобство и стил съчетани в едно

За настъпилия вече зимен сезон, модните дамски ботуши са значително разнообразни и спиращи погледите. Всеки ботуш се отличава със собствен ч...

Не с тези дамски обувки на работно интервю

Не с тези дамски обувки на работно интервю

На всички нас жените многократно ни се е налагало да сменяме работата си, и да се явяваме на кастинги или интервюта, но много често сме се п...

Избор на формировка и система на резитбата

Избор на формировка и система на резитбата

При избора на системата резитба (къса, дълга, смесена), трябва да се изхожда от биологичните особености на сорта и условията, при които той ...

Посадъчен материал и засаждане на лозите

Посадъчен материал и засаждане на лозите

Защо лозите не се размножават със семена Лозата може да се размножава по два начина - чрез семена и по вегетативен път. Размножаването чрез...

Мероприятия в овощната градина през март.

Мероприятия в овощната градина през март.

Март Март е месецът на календарната пролет. Той е характерен с по-голяма продължителност на деня (11,57 h), по-продължително слънчево греен...

Georgi Brezin

Georgi Brezin

97 публикации

Публикувано
Публикувано

06.10.2016

Обновено
Обновено

03.10.2016

Прочетено
Прочетено

3360

Нередност Докладвай за нередност
1 харесват, 0 не харесват
Публикувай статия