Части на ремаркето

Ако наскоро сте станали собственик на ремарке и не сте притежавали такова до момента, би било добре да сте запознати с основните му части.

Ако наскоро сте станали собственик на ремарке и не сте притежавали такова до момента, би било добре да сте запознати с основните му части, за да можете да се справите правилно, по-бързо и по-лесно с бъдещата поддръжка на ремаркето.

Най-важните части на ремаркето са тези, които помагат за свързването на ремаркето с превозното средство, което го тегли – теглич, вериги за безопасност и съединител.

Ако ремаркето е празно и ако е натоварено, но е в добро техническо състояние то ще свърши работата по транспорт перфектно. Никога не претоварвайте ремаркето с по-голямо тегло от максимално допустимото отбелязано за него от производителя!

Отделно от теглича, има много други различни видове части, които са еднакво важни и които работят в синхрон с превозното средство свързано към ремаркето, като спирачната система на ремаркето, регулатор на спирачната система на ремаркето и електрическата система на ремаркето.

В спирачната система, имате регулатор, който помага чрез контролиране на различните елементи и спирачки в ремаркето за спирането и обикновено е инсталиран във вътрешността на превозното средство.

От друга страна, електрическа система се състои от кабели, които се движат вдясно от превозното средство към ремаркето и контролират сигналите подавани чрез мигачите, стоповете и светлините на ремаркето.

Други важни части, които трябва да са в перфектно състояние са гумите и джантите. Отделно от това, има и други различни видове части, но те обикновено са по-малки части и не са толкова критични за безопасността и ефективността на ремаркето, както споменатите по-горе.

Винаги закупувайки части за ремаркето Ви се уверете, че закупувате частите от коректен търговец предлагащ единствено оригинални части за ремаркета. Независимо от това дали частите са съвсем нови или са вече използвани, те ще поддържат ремаркето в добро работно състояние.

Навременната смяна на повредени части е може би най-добрият начин за предотвратяване на злополуки и аварии. Всеки път, когато една или повече от тези части се влоши или се повреди, тя трябва да бъде ремонтирана или заменена, преди да може да попречи на безопасното използване на ремаркето.

Смазочни продукти и резервни части за ремаркета и товарни автомобили от tim97.com!

Категории

Разни

Подобни статии

Операции със зелените части на лозата

Операции със зелените части на лозата

През вегетационния период на лозата се извършват редица операции със зелените и части, които носят общото наименование резитби на зелено. Пр...

Еписклерит

Еписклерит

Еписклеритите биват ограничени. Еписклеритите биват ограничени (или възловидни) и дифузни. Ограниченият епасклерит се проявява във фор...

Гонореен конюнктивит

Гонореен конюнктивит

Гонорейният конюнктивит се причинява от гонокока. Гонорейният конюнктивит се причинява от гонокока. Инкубационният период е от няколк...

Компютър

Компютър

Какво е Компютър ? Компютърът е сложна изчислителна машина, състояща се от отделни модули, чието общо предназначение е обработка на и...

Остър катарален конюнктивит

Остър катарален конюнктивит

Остър катарален конюнктивит : Това заболяване се характеризира с обикновено доброкачествено протичане и с изход без тежки последици за окото...

Georgi Brezin

Georgi Brezin

97 публикации

Публикувано
Публикувано

12.01.2013

Обновено
Обновено

12.01.2013

Прочетено
Прочетено

1186

Нередност Докладвай за нередност
0 харесват, 0 не харесват
Публикувай статия