Афилейт Маркетинг съвети, SEO и малко опит

Преди около месец с един приятел, започнахме полека лека да влизаме в афилейт маркетинг нишата, млади сме още, продажбите хич не са много, но се надяваме скоро време да получим удоволетворение.

Преди няколко години, бях решил да се занимавам с афилейт маркетинг – тогава буквално, имах нищожни знания в SEO оптимизацията и единственото, което правих беше да добавям сайта в директории и да спамя в социалните мрежи. Сайта беше за електронна цигара – има две поръчки, от която една отказана – като цяло беше пълен провал, но ако няма провал, няма и опит, а в SEO оптимизацията човек без опит и експерименти – няма място.

Сега, 2 години след първият ми опит, с един приятел решихме да влезнем малко по-сериозно в афилейт маркетинга. Набутахме се директно в herbal продуктите и party pills нишата. Herbal Tea ме изненада, пък и въобще цялата herbal ниша се оказа доста приятна откъм long tail keywords. В момента в "Herbal Tea" нишата можем да се похвалим с няколко сайта и блога в топ 100, като най-добре стои един sales page, който е на втора страница.

От това, което стана за 1 месец, мога спокойно да кажа, че нишите са лесни, стига да имате related линкове. При нас издигането стана именно заради доста related линкове, които ги получих от блоговете ми и няколко артикъл директории, като всичко това минава през 10-тина социални мрежи. За сателитки няма да говоря, защото одавна се отказах да правя сателити, предпочитам да се правят блогове и да се развиват, а не да се направи някакъв умрял блог с 3-4 статии и да се заебе след малко субмит в социалките.

Друго, което се сетих, преди 2 месеца пуснахме един сайт с 40 продукта вътре – нещо като CMS системата на cashburners – контента е около 50 процента уникален, не е пипан много, само url адресите и тайтълс и мета данните съм ги променил от "product" на "BUY+PRODUCT" – резутлатата – около 10-20 влизания на ден по всякакви long tail малумни фрази и това без никакви линкове.

И понеже не правя много keyword research, а просто разглеждам ТОП 50 сайтовете в дадената ниша, мога да кажа, че в повечето long tail ниши от рода на "BUY + PRODUCT" – сайтовете са доста некачествени – дубликейт контент, 1 и същи дизайни, не виждам проблеми някой да направи блог или сайт и да напише уникален контент или да поръча, и да види какво ще стане – само социалните мрежи и няколко related линка биха го дръпнали нагоре.

Извода какъв е - всеки със средни познания в SEO може да се пробва – важното е да имате няколко домейна и възможност за статии – без тях, много трудно ще стане, пък и ще се бавите доста. Може да се разчита и на външни SEO услуги, примерно оптимизация от Cloxy. Освен това, ще ви тярбва и хубава sales страница, която е уникална, google реже много в афилейт нишите дубликейт сайтовете, затова избягвайте default темплейтите.

Желателно е да се борите на четири инстанции или повече:

  • името на продукта
  • продукта + review
  • продукта + info – scam?/ news /
  • buy + продукта

Най-добрият вариант е различните инстанции да ги разпръснете на различни домейни, по възможност с различни хостинги и ip адреси.

Подобни статии

Да се научим да купуваме

Да се научим да купуваме

Да се правят покупки е изкуство, което трябва да се изучи. Има хора, които просто имат нюх къде и какво може да се намери, и то на по-изгодн...

За любовта и половото възпитание

За любовта и половото възпитание

В периода на пубертетното съзряване паралелно с половия инстинкт, който е присъщ на човека и на животните, у юношите и девойките се заражда ...

Тинейджърката и спорта

Тинейджърката и спорта

Момиченцето израства в девойка Понякога вие сте готови да възкликнете заедно с Грибоедовия Фамус, гледайки своята подрастваща дъщеря: &bdqu...

Спорт на възрастната жена

Спорт на възрастната жена

Периодът на климактериума Възрастта е условно понятие. Твърде често хората изглеждат или по-възрастни, или по-млади от истинската си възрас...

Какво ще направите като хотелиер по време на криза?

Какво ще направите като хотелиер по време на криза?

 Аз не съм от най-големите хотелиери на света, но имам малко опит. Когато преди десет години започнах този бизнес, не бях наясно къде навлиз...

cloxy

cloxy

8 публикации

Публикувано
Публикувано

01.06.2015

Обновено
Обновено

01.06.2015

Прочетено
Прочетено

1225

Нередност Докладвай за нередност
4 харесват, 0 не харесват
Публикувай статия