7-те най-популярни бутикови бижутерски марки

7-те най-популярни бутикови бижутерски марки
Най-известните световните топ марки, които произвеждат луксозни и бутикови бижута.

7. Хари Уинстън

Магазинът за диаманти на Хари Уинстън на престижното 5-то Авеню в Ню Йорк е едно от най луксозните места за бижута и орнаменти. Може би не сте чували за Уинстън, но Мерилин Монро го спомената в песента си „Диамантите са най-добрите приятели на момичетата".

Опитът на Harry Winston в областта на скъпоценните камъни (марката използва само най-високостойностните диаманти на света) дава на бранда световна известност. Клиенти на фирмата са Кралицата на Англия Елизабет Втора и Шахът на Персия. Уинстън е работил и по много известни световни диаманти, като Blue Hope.

6 Buccellati

Buccellati е производител на луксозни бутикови бижута. Те са известни  с златните и платинените си бижута, инкрустирани с скъпоценни камъни, като рубини, изумруди, диаманти и сапфири.

5. Van Cleef & Arpels

Van Cleef & Arpels излъчват елегантност и лукс дори от самите си магазини. Магазините на бранда са творение на изкуството с фреските, стенописите и полилейте си.

С тяхната техника на „тайните настройки" те прикриват шипчетата под скъпоценните камъни и така се получават елегатните им, бутикови бижута. Като запазена марка за фирмата са брошките с форма на балерина.

4. Graff

Лоран Граф стана отново причина за голямо раздвижване на панаира „Tefaf Arts & Antiques" през 2008 година в Маастрихт. Базираният в Женева бижутер продаде 70,12 каратов жълт диамант на стойност 11 000 000 долара на клиент от Европа.

Диамантът „Интензивно жълто" беше вграден в платинен пръстен, заедно с още 2 бели диаманта. Граф е синоним на висококачествени скъпоцнни камъни. Само най-редките и ценни камъни се изпращат в неговата работилница в Лондон, за да се превърнат в изящни обеци, пръстени и колиета.

3 Tiffany & Co.

Тифани са легенда не просто заради постоянното присъствие на техни бижута в касовите филми на Холивуд.

Компанията е основана през 1837 г. от Чарлз Тифани, който заедно с своя съдружник Джон Йънг и ню йоркския бижутер Джон Мур стоят зад легендарната марка. Тифани е първият бижутер в Америка, който приема английския стандарт 925, в последствие превръщайки се в Американски стандарт.

Днес фирмата има магазини по целия свят. Тя предлага бижута, както за милионери, така и за обикновенните хора от средната класа. Може и най-известното им бижу е гривната с висулка сърце.

2. Piaget

С нарастването на търсенето на часовници с диаманти в Европа и Америка марката Piaget се разраства все повече. Традиционния производиел на диамантени часовници поизвежда и разнообразни диамантени бижута. Най-известната им колекция е „Лимонена светлина", в която изобилстват лилави и розови скъпоценни камъни.

1 Cartier

Louis Cartier стои зад високия стандарт на La Maison Cartier, които бяха част от Vendome Luxury Group до1993 г. Стилът бижута, който предпочита не загуби популярност и се превърна в нов стандарт при бижутата. Запазената марка на Cartier са „Wild Cats", които са отлети от платина и бяло злато и с инкрустирани диаманти и изумруди. Херцогинята на Уиндзор ги носи през 1948 година и оттогава стават предпочитано бижу за силно платежоспособните клиенти.

Още интересни неща от света на бижутата можете да намерите на www.bijuta1.com

Бижута от Cartier

Подобни статии

 Как да изберете правилната риболовна макара

Как да изберете правилната риболовна макара

  Затова когато се готвите да си купите макара първото условие за правилния ѝ избор е да бъдете добре ориентирани за това, на каква въдиц...

Как хората вземат решения за покупка

Как хората вземат решения за покупка

За да успеете в продажбите, трябва да знаете как потребителите взимат решения за покупка. През какви етапи преминават в процеса на избор на ...

Парфюми и козметика на известни личности

Парфюми и козметика на известни личности

Създаването на модни линии с имената на известни личности от културния или спортния живот е чудесна маркова стратегия, за привличането на кл...

Най-купуваните марки кварцови и механични мъжки часовници

Най-купуваните марки кварцови и механични мъжки часовници

Смята се, че часовника е единствения аксесоар, който може да краси мъжката ръка.  Някои мъже го причисляват за един обикновен и не чак толко...

Как да изберем автомобили под наем в Бургас

Как да изберем автомобили под наем в Бургас

Пътя към южното българско Черноморие минава през най-големия град в Югоизточна България – БургасБургас е голям град, но той не е известен са...

angelina

angelina

1 публикации

Публикувано
Публикувано

20.01.2014

Обновено
Обновено

18.01.2014

Прочетено
Прочетено

2295

Нередност Докладвай за нередност
0 харесват, 0 не харесват
Публикувай статия