20 години война с Алцхаймер: вижте една поразяваща история!

20 години война с Алцхаймер: вижте една поразяваща история!
Австралийката Кристин Брайдън научила, че има болестта на Алцхаймер, когато била на 46 години. Лекарите я предупредили, че й остават не повече от 8 години. Оттогава са минали цели 20. Кристин е жива!

20 години война с Алцхаймер: вижте една поразяваща история!

Австралийката Кристин Брайдън научила, че развива болестта на Алцхаймер, когато била само на 46 години. Лекарите я предупредили, че й остават не повече от 8 години. Оттогава обаче са минали цели 20. Кристин продължава да живее; как се е случило това?

По правило болестта на Алцхаймер поразява хора в дълбока старост и обикновено първите й признаци се проявяват, когато те преминат 70-75 години. Има и неголям брой случаи, определяни като ранен Алцхаймер, коментират от medikforum.ru. Тогава симптомите са налице и у 40-годишни хора; при тях заболяването напредва доста по-бързо и човекът буквално дегенерира и се срива пред очите на близките си. Точно такава картина описали лекарите пред Кристин Брайдън преди 20 години.

Кристин, която е майка на три деца, научила, че само след няколко години ще престане да разпознава близките си и няма да има връзка със света, в който живее. Лекарите посъветвали зашеметената от новината пациентка да се погрижи за деловите си дела, а фамилията да реши кой ще се грижи за нея, когато тя самата вече няма да е в състояние да го прави.

И все пак предреченият срок отдавна е минал, а Кристин продължава да живее – при това чете и пише книги, изнася лекции и дори има нова връзка! И тук не става дума за сбъркана диагноза. Кристин наистина има Алцхаймер и мозъкът й се променя. Тя обаче е намерила някакъв начин да забавя процесите и да не позволи на болестта напълно да я обсеби. Три години след диагнозата Кристин създала ново семейство и вторият й съпруг се превърнал в нейна главна опора.

Днес Кристин Брайдън е истинска знаменитост в медицинските среди. Тя непрекъснато пътува и чете лекции, а случаят й се цитира като пълно опровержение на медицинските диагнози за болестта на Алцхаймер.

“Усещам как мозъкът ми постепенно ме оставя”, признава Кристин. И твърди, че когато една част от мозъка й откаже, тя веднага включва друга. Помага й това, че винаги е била целеустремен човек. Не всяка жертва на деменцията има такъв късмет, но на късмета му помага и самата Кристин: тя стимулира мозъка си непрекъснато и това дава ефект.

Социалните контакти, физическата активност и заниманията, които карат сивите клетки да работят – това е простичката разшифровка на чудото с Кристин. Наистина не всеки е с нейния късмет, но и с нейния характер. Според експертите на lekuva.net има начин да се въздейства забавящо върху дегенеративните промени в мозъка. Този начин е свързан с приема на една популярна хранителна добавка – ГИНКО  БИЛОБА от Sanct Bernhard. Съдържащото се в продукта биоактивно вещество – екстракт от древния дървесен вид, оптимизира движението на кръвта по малките кръвоносни съдове, подобрява оросяването на мозъка и активира застойните, пресъхващи негови зони. Приемът на продукта усилва паметта и концентрацията и забавя процесите на деменция. Паралелно с това се постига цялостно оздравяване, тушират се проблемите на сърдечно-съдовата система и опорно-двигателния апарат.

Подобни статии

Всичко за покупката на недвижими имоти

Всичко за покупката на недвижими имоти

Намерете отговорите на сложните въпроси! Дали това е точното време за закупуването на недвижими имоти от Imotifree.bg? Предимствата да...

4 от интересните места в града на правите улици

4 от интересните места в града на правите улици

 Със своята богата история Стара Загора е един от най- древните в България. Първите исторически данни за града датират още от 5– 6 хил.год.п...

История и състояние на лозарството в света и у нас

История и състояние на лозарството в света и у нас

Какво е известно за произхода на културата лоза зкуството да се приготвя вино да е предшествало културата на лозата и може би желанието да ...

Мляко и млечни продукти (източник на белтъчини)

Мляко и млечни продукти (източник на белтъчини)

Наред с месото и яйцата, млякото и неговите продукти са третият основен животински източник на белтъчини. И за тях, както за много други хра...

Спорт и гимнастика в ученическите години

Спорт и гимнастика в ученическите години

Дневния режим на ученика Минава времето на безгрижните детски игри и увлечения. Дете­то е на 7 години и училищното звънче го зове. Погл...

Мартина

Мартина

159 публикации

Публикувано
Публикувано

01.07.2014

Обновено
Обновено

30.06.2014

Прочетено
Прочетено

1315

Нередност Докладвай за нередност
1 харесват, 0 не харесват
Публикувай статия