Екзема. Невродермит

Екземата е най-често срещаното кожно заболяване. Боледуват хора от всички възрасти. Различават се няколко клинични форми на заболяване: истинска екзема, себорейна екзема, вродена екзема. Близко до последната по прояви се нарежда невродермитът.

 

Истинска екзема

Клиничната картина на истинската екзема се характеризира със зачервяване на кожата н наличие на малки възелчета, мехурчета, корички и люспи. Прудружава се винаги от силен сърбеж. В зависимост от протичането екземата се разделя на остра и хронична. Острата или т. нар. подмокряща екзема се характеризира със зачервяване на кожата, мехурчета, възелчета и оток. Мехурчетата се пукат лесно и от тях изтича бистра течност. Кожата е лесно раздразнима. Болните се оплакват от силен сърбеж и болка. При хроничната екзема възпалителните явления и подмокрянето намаляват, кожата става по-бледа и груба и са налице кори и люспи. Болестният процес преминава, без да оставя следи. Екземата се локализира най-често по ръцете, краката и лицето. Тя е възпалителен процес на кожата, който се причинява от най-разнообразни външни и вътрешни фактори, като в механизма на появяването и протичането важна роля играе централната нервна система. Всички тези причини довеждат до свръхчувствителност, като дадени дразнители стават фактори за появата на екзема.

 

Себорейна екзема

  Тя се характеризира със зачервяване на кожата и натрупване на люспи. При по-голям брой от болните започва от окосмената част на главата, веждите, гънките между носа и устата и около ушите. От тялото обикновено се засягат подмишничните ямки, кожата в средата на гърдите, около пъпа, слабинните гънки, пространството между двете плешки на гърба. Измененията по окосмената част на главата се характеризират с натрупване на люспи и кори, които обхващат космите и ги слепват. Люспите и корите се отделят лесно, като под тях кожата е зачервена и може леко да подмокря. Често себорейната екзема по главата се проявява единствено със силен пърхот. При по-обилно натрупване на люспи и кори трябва да се мисли винаги за гъбично заболяване (кел) и за въшливост. По останалите части на тялото измененията при себорейната екзема се представят от рязко ограничени овални или кръгли петна с различна големина, с жълто-розов цвят, по повърхността на които се забелязва дребно лющене.
Сърбеж при себорейната екзема обикновено липсва.

 


Вродена екзема

Тя започва най-често през 3-ия месец след раждането и може да трае дълги години. Клинично се наблюдават едновременно или последователно различни промени - мехурчета, възелчета, уртики (кабари) и др. Вследствие много силния сърбеж и разчесвания кожата бързо става груба, суха, пигментирана. Измененията се разполагат главно по кожата в големите гънки - лакътна, задколянна и др. Касае се за наследствено обусловено заболяване с неспецифична свръхчувствителност на организма към множество дразнители - пера, пух, косми, храни н др. Заболяването се комбинира често с други алергични болести - белодробна астма и сепна хрема.

 

Невродермит

Невродермитът е често срещащо се кожно заболяване, което се характеризира със силен сърбеж и типични изменения по кожата. По своята клинична картина прилича на хроничната екзема. Засяга само възрастни хора и по-големи деца.

Различават се две форми - ограничен и дифузен невродермит. Ограничената форма се среща по-често.
Отграниченият невродермит започва със силен сърбеж. Кожата потъмнява, задебелява, става по-плътна и грапава. По повърхността й се виждат тънки люспи. Нормални те кожни гънки стават ясно изразени. Измененията се локализират най-често по врата, задколенните ямки, поясната област, бедрата и скротума. Протичането да болестта е продължително - с месеци и години.

Дифузният невродермит засяга обширни кожни участъци - най-често лицето, крайниците и поясната област. Под влияние на силния сърбеж, и разчесването кожата става суха, груба, неравна, с усилена пигментация, на места покрита с тънки люспи. Болестта протича бавно и продължително. Причините за появата на невродермита са в тясна връзка със състоянието на нервната система.

За болните от екзема и (невродермит са много важни правилното хранене и диетата.
При остри подмокрящи екземи е подходящо провеждането в продължение на 3-4 дни строга млечно-растителна и безсолна диета с ограничение на течностите. На болния се препоръчват пресни плодове и храни с богато съдържание на витамини. Забраняват се трудно смилаемите и дразнещите храни - свинско месо, бобови храни, риба, маслодайни ядки (орехи, фъстъци, бадеми), подправки, силен чай, кафе, алкохол. Тютюнът е силен възбудител на нервната система и трябва да се забрани.

Местното лечение на екземата трябва да се провежда много внимателно, защото кожата реагира неблагоприятно дори и на индиферентни средства. То се провежда в зависимост от състоянието на кожата и индивидуалните особености на болния, като се променя при най-малкия признак на непонасяне. Кожата на екземно болния се дразни лесно от водата и сапуна, затова измиването трябва да става рядко, и то с хладка вода и по-мазни сапуни. Премахването на корите (почистването) да става леко с марля, напоена с растително масло (слънчогледово, маслиново, рициново и др). При остри екземи, придружени от подмокряне, се прилагат компреси с разтвор от калиев хиперманганат (няколко кристалчета в 1-2 литра вода до получаване на розов разтвор). Компресите се правят с няколко пласта нарязана на кпадрати марля, която се напоява с разтвора, изстисква се и се поставя върху болния кожен участък. При засъхване марлята се на поява отново. Времетраенето на компресите е 1-2 часа, а се прилагат два пъти в денонощието.

При хронична екзема и невродермит, когато настъпи значително задебеляване на кожата, за резорбиране и разнасяне на инфилтрата се употребяват по предписание на лекар мази, съдържащи 5-10% катран, 5-10% салицилова киселина и др.

При себорейната екзема се прилагат с успех мази съдържащи 3-5% сяра, ихтиол или салицилова киселина. С успех могат да се използуват при пърхот на главата и препаратите на ДСО „Фармахим": антисеборин, сулфосен, сапун с колоидална сяра, шампоан „Сирен" и др.

Балните от хронична екзема, наследствена екзема и невро-дермит се влияят много добре от климатолечение (високапланинско и морско), а така също от сероводороди и и радиоактивни води (Кюстендил, Момин проход и др.). Основното лечение трябва да бъде насочено към укрепване на нервната система чрез закаляване, разходки на чист въздух, спорт, туризъм, осигуряване на достатъчен сън.

 

Лекарствени дерматити

Широкото използуване в медицината на все повече и по-нови медикаменти доведе до зачестяване на алергичните увреждания на кожата и лигавиците. Най-сериозното усложнение от лекарства е т. нар. алергичен шок, който е разгледан на друго място. Друго заболяване е медикаментозно-алергичната копривна треска. Медикаментозните алергични реакции често се представят с обриви (червени петна, възелчета, мехурчета и др.), които наподобяват картината на някои инфекциозни заболявания, като рубеола, морбили, скарлатина и др. Точната диагноза тук е от съществено значение, тъй като трябва да се реши дали болният да се изолира или да му се прилага противоалергично лечение. Даването на антибиотици и противотемпературни лекарства може да влоши състоянието на болния, тъй като самите те са честа причина на тези кожни прояви. Редица лекарства, като аналгин, седалгин, фенолфталеин и др., причиняват т. нар. фиксирани екземи. Това са изменения червено-синкав цвят, ограничени, разполагащи се винаги на едно и също място. Контактна екзема например се получава у здравни работници при работа с пеницилин, стрептомицин, новокаин, фенотиацин и др.

Най-важният подход при наличие на лекарствен дерматит е да се преустанови вземането на лекарства. Необходимо е да се направи преценка на вида па лекарствата, които с приемал болният и връзката им с кожните изменения. Субективни оплаквания обикновено няма и затова не са необходими локални средства. Необходима е незабавна консултация с лекар.

Коментари за Екзема. Невродермит

 1. 1.

  При бебетата лекували се АД. Синът ми е на седем месеца и още се борим с АД.

 2. 2.

  пОЛУЧАВАМ ОТ 6 МЕСЕЦА ЧЕРВЕНИ ПЕТНА И СЪМ СМЕНИЛ 5 ДОКТОРА.ВСЕКИ ПИШЕ РАЗЛИЧНИ РЕЦЕПТИ И В МОМЕНТА СЪМ НА ИНЖЕКЦИИ ПО СХЕМА НО ЕФЕКТ ОТ ТЯХ НЯМА НИКАКЪВ.мНОГО ПАРИ СЪМ ДАЛ НО ПОЛЗА няма Ако кожните лекари знаят че няма излекуване защо ме тровят???Спазвам диета но и от това няма полза.Навсякъде се казва да се търси лекарска помощ но къде да я търся???Всичко е бизнес !!!

 3. 3.

  просто нямаме никакви добри кожни лекари.направо незнам къде отидоха добрите ни специалисти ,как така стотици хора плачат от кожен проблем и никой не им помага .тва е нехайство.

 4. 4.

  nikolai ivanov

 5. 5.

  здравеите от 3 години имам тези проблеми професори , доктори каде ли не фаида ниама за пари да не говорим хилвди кремове без никакав ефект незнав какво да направя вече

 6. 6.

  Zdraveite na vsi4ki!
  AZ sam na 20 godini i ot 2 god. vazrast imam AD,za tezi 18 godini sam opitala kakvo li ne,ot babe6ki recepti do vsevazmojni lekarstva,za jalost AD ne minava...Imah period ,prez koito be6e iz4eznal za okolo 2-3 godini,no sled tova otnovo se poqvi.Pri men ekzemata e majka,t.e mesti se po razli4ni 4asti na tqloto,kato nai-ve4e zasqga dlanite i prastite na racete i ot tova lqto i dolnite krainici.Obikolila sam vs lekari v stranata, i vs ti izpisvat razli4no lekarstvo.Kupuva6 go i v parvite nqkolko dni ima efect,no sled kato kojata privikne kam dadenoto lekarstvo ti pak si ostava6 sam sre6tu neq...V momenta sam na FUCICORT....ot 3-4 godini...dali mi pomaga e silno kazano,no pone oblek4ava.Prepora4vam vi go,osobeno ako ste v na4alnite fazi.

 7. 7.

  Аз пък имам проблем - илизат ми страшно много люспи и кори от ушите и областа на мустака, около гънките на носа придружени от сърбежи - след избръсване на мустака кожата седи на пъпчици с мокри връхчета-след ден два се отлепят големи едри люспи макар и да намажа с крем - помогнете ми - maznia_bg@abv.bg
  Колкото до лекарите -пълни безхаберници - предписват ти нещо и после те викат пак на преглед да видят дали са познали, ако не, пишат нови - и така вече си набутал 50 кинта у жоба им.

 8. 8.

  az ot 12 godini imam nevrodermit i kakvo da vi kaja.nai sigurnoto lekarstvo e da si stapi6 zdravo na krakata da posportuva6 iako s ti4ane na 4ist vazduh.da ne pie6 koncetrati,da ne se pritesniava6 za kakvoto i da bilo,da ne se zatvaria6 v sebesi,da se kape6 po 4esto 4istotata e zdrave,da ne pafka6 mnogo,i drug pat 6te prodalja za6toto lekarstvo niama znam go ot li4en opit.i nai vajnoto e da ne ot4aiva6 izhod ima i toi e tam niakade v teb.lubovta.

 9. 9.

  И аз имам екзема вече 3г.Получих я по време на бременност.Започнах да я лекувам от скоро,защото беше придобила отвратителен вид.Кожата на дясната ми ръка се цепеше до кръв.Отидох при двама дерматолози,но полза нямаше.Тогава посетих един билкар който лекува с ирисова диагностика.Не ме излекува напълно,но значително ми помогна поне сега кожата ми е гладка.Мисля да го посетя скоро пак и не се отчайвайте има и много случеи на излекувани така че кураж и силен дух.

 10. 10.

  molq vi da mi kajete nqkoq babina devitina za ekzema na glavata vidqlo se e 4e mai 6te ni pomaga samo narodnata medicina pi6ete mi na mariqnova@abv.bg blagodarq

 11. 11.

  Здравейте! Много ми хареса описанието на Драгомир за лекарите. Мисля че е абсолщтно прав. Аз също страдам от екзема от 5 години , ако не е повече. В последните месеци доста се засили и се наложи да посетя няколко лекаря. Всеки ми каза нещо различно! Нямам думи какви гадатели се оказват. Вече губя надежда, незнам при кого да отида и какво да направя.

 12. 12.

  Мога само да ви кажа че физическотот изморянване води до психическо успокояване, което от самосебе си намалява сарбежа... Страдам от няколко месеца от това и установих, че успокоението по един или друг начин и метоловия еднопроцентов спирт са най-доброто лекарство. Всичко друго като мазила е само временно докато се мажете с тях. Дайте го по спокойно и всичко ще мине!

 13. 13.

  polpjenieto e tejko i izlekuvan 4ovek dosega ne sum 4ula da ima ot taia gadost......samo vremenno podobrenie...pazete si nervi4kite i 6te se po4uvstvate po-dobre. samo RELAX i dobra xrana!

 14. 14.

  Този проблем го имам от детските си години,сега съм на 49.Немога да се понасям някой път,почти целите ми пръсти са напукани до кръв.Помогнете ми с някой съвет!

 15. 15.

  pri meproblema e ot 3 god. pix kakvo li ne mazax se s kakvo li ne v na4aloto kortizona mi pomagahe no sega i toi ne mi pomaga
  moito e samo po dolnite krainici i se poqvqva samo zimata
  v momenta sam se nacepila po celite xodila i strahno mnogo sarbi i boli molqvi dai te mi savet ve4e nqmam vqra na lekarite

 16. 16.

  Nay-dobriq kojen lekar v Sofiq e D-r Radovenski!Raboti v poliklinikata v Diana bad!Na men mi pomogna za nevrodermita,koyto imah!

 17. 17.

  Zdraveite.Imam ekzema ot 8 godini predimno po rycete - prystite ,dlanite , sgyvkite .Ponqkoga se poqvqvat i po krakata i po laktite.V momenta imam i po liceto.TIpi4noto - baloni , liuspi , cepene , kryv , suha koja.Probval sym vsi4ko i mazila i narodni i lekarstva i detoksikirashti preparati i antibiotici i bilki i injekcii i rezultata e edinstveno prazen djob.Lekarite nqma da vi pomognat , dori ne znam koi moje.Istinata e 4e se lekuvat kontaktnite ekzemi , tezi s dylbok koren na problema ne.Dori ne znam za 4ovek opravil se.Iz forumite lyha ot4aqnie i ima zashto , tva e kato rak za men.Medicinata i lekarite ne stavat za nishto !

 18. 18.

  година след година си минава и няма промяна, чак не мога да повярвам, че може да се живее така. да се отчае човек от медицината. Почвам да мисля за нетрадиционни методи, но всъщност опитах вече хомеопатия, гладуване, мазане с какво ли не. Почвам да пия билки.

 19. 19.

  Saita se kazva "Kak-da" ,no konkretno po vyprosa nqma na4in ... :(

 20. 20.

  kajete molya,kak vilechit nevrodermit?moy adres alll5er@yahoo.com

 21. 21.

  ot 15 godini vece imam egzema samo na ricete i nee zarazna imam dve deca vsaka godina kim oktomvri mi izlizat do mart april sami iscezvat i nikak nese lekuvat molya pomognete mi kogato gi imam mee sram ot racetemi misla sice koito gi vidi go e gnus da yade ili pie ot moite race

 22. 22.

  Az gi imam celogodishno,napukvat se , kyrvqt , izsyhvat , nishto ne pomaga ,nito kortikosteroidi nito bilki nito nishto.Za socialniq ili li4niq jivot da ne govorim

 23. 23.

  Някой пробвал ли е със смрадлика? Казват, че върши чудеса

 24. 24.

  Аз имам атопичен дерматит(нежродермит) наистина много е трудно,повечето лекари изписват лекарства с костикостероиди да помагат временно,НО последния лекар ми изписа ЕЛОКОМ И ЛИНОЛА УРЕА много съм дожолна няма и следа но незнам дали е временно,елоком не се ползва повече от 3 дни силен е. Имам и успокоителни(ЛЕКИ СА) за сега е добре,но почвам да мисля че за всичко са виновни нервите като си кажа (майната му) и не се ядосвам май не ми излизат.Успех на всички. Само се притеснявам да не е наследствено дано мойте деца да го нямат.

 25. 25.

  имам сърбежи постояно в ушите кажете какво лекарсво или крем да използвам за да ми мине или да ида на ушен лекар но аз искам нещо за облекчение моля кажета ако излезе или има нещо.

 26. 26.

  Zdraveite Desislava, az sashto imam niakakvo vaspalenie na ushite i edinstvenoto koeto mi pomaga e Tridem, kupuva se bez recepta ot aptekite. Pomaga mi za vs vid vaspalenie po kojata. Uspeh, dano i na vas da pomogne!

 27. 27.

  Malkata mi dashteria poluci ekzema za parvi pat prez poslednia mesec i tia e samo na 1 godina. Doktorite vednaga zapocnaha da predpisvat razli4ni kremove, no veki pat kato pro4eta sadarganieto trapki me pobivat, tvarde mnogo himikali vav vsi4ko. Sastoianieto ia vse oshte ne e tvarde seriozno i bih iskala da opitam parvo naturalni produkti kato Aloe Vera, Hemp seed oil, Smradlika ili Laika. Niakoi opitval li e podobni metodi i kakvo bi bilo nai dobre za malko bebe? Blagodaria vi predvaritelo!

 28. 28.

  zdraveite.re6ih i az da pi6a tuk.imam ekzema ot 17-godi6na.sega s1m na 36.lekuvala s1m s kakvo li ne.do predi tri godini 6to gode imah periodi na remisia.no ot togava polojenieto e net1rpimo.pri men se poiaviava na r1zete, po krakata,kolenete i laktite.lekuvah ot nai-slabia do nai-silnia kortikostereoid.pih kakvo li ne.lekuvaha me i i s imunomodulatori-elidel,protopik.lekarite s hvanaha za glavata s men -podobrenie ot ni6to.s1rbeji-ujasni,4ak raszk1rvaviavam kojata ot 4esane.za pritesnenieto ot groznia esteti4en vid izob6to niama da govoria-liatoto hodia samo s d1lgi pantaloni i zakriti obuvki.otskoro zapo4naha da se poiavivat i tuk tame po tialoto.ot4aina s1m do boga!i nikakva nadejda ne vijdam dori i za kratka remisia!iskah da spodelia s niakoi ,koito ima podobni problemi.

 29. 29.

  iaz stradam ot nekva takava skapana boles do kolkoto razbrax ot internete moqta boles se kazva sborina ekzema.neznam kakvo da pravq ve4e qtmee da se pogledna v ogledaloto na 23 godini sam isam se naliu6til kato gu6ter

 30. 30.

  moqta seboreina ekzema se poqvi parvo po bakenbardite posle mi prexvana vejdite i po gankite na nosa . neznam nesam sigoren no i az si mislq 4e tova e na nervna osnova ili nqkakav stres , i 6teq izlekuvam sam kato spra da seqdosvam.

 31. 31.

  От една година имам невродермит....мазах се с какви ли не отрови, но все е тая, сума ти пари потроших. Но вече забелязах, че когато мия чинийте с веро или друго подобно, се задълбочава. Симптомите намаляват и при намаляваща луна, а при новолуние, до средата на месеца се засилват.....Не съм сигурна дали изобщо има някакъв лек, а и в рода си нямаме такова заболяване. Според мен медицината не е наясно от какво се получава и от какво се лекува. За това не мислете за невродермита, мажете се със зехтин, той омекотява кожата, а всички кремове за ръце, действат зле. А онзи тъп балсам, който рекламират, на доктор Йоткер, е пълна заблуда, само цената му е екстрена, 13 лева, а тубата е наполовина празна....Та това е, лъжица майната му сутрин, втората е вечерта! На всички желая успех!

 32. 32.

  Na men mi izliza exzema na liceto pod ochite i nosa, no mi predpisaha nqkuw krem koito kato se namaja s nego i okolo 4 5 dena mi niama nishto sled koeto exzemata pak se poqvqva i da vi kaja mnogo gadno neshto e tova osobeno prez lqtoto kato e goliamata jega i pochne da te hape, neznam trqbva da ima nqkvi bilki da sa maje s neshto

 33. 33.

  sinut mi sushto imashe ekzema mazilata ne pomognaha zapo4nahme kompresi s salamura ot turshiq v bidon ima efekt povqrvaite uspeh

 34. 34.

  до № 25
  Опитайте с клобедерм /маз/. На майка ми и мина с три-четири намазвания.

 35. 35.

  az sa6to imam ekzemi po krakata ot tqx nqma otarvavane te sa mn uporiti po4ti nqma lek za tqx

 36. 36.

  Priqtelq mi ima rana na karaka ot meseci....tui kato rabotim v chyjbina,a i toi ne iskashe,vzehme merki tvurde kusno.t.e.edva kogato po liceto mu se poqvi cherveno petno,koeto se pody,stigna do okoto i veche otiva i ot dtygta strana...ima julti luspi i e mokro.Ne spira da se poduva i po rucete ima malki pupchici,koito ne spirat da se zgustqvat i ymnojavat,veche sa do laktite.Doktora vze proba ot ranata na kraka my,no dokato ne izlqzat rezyltatite,nemoje da kaje dali tova po liceto my e vsledstvie na ranata.Napravihme i izsledvaniq na kruvta da vidim dali ne e natroven,no slava bogy kruvta my e chista,taka che ne e ot tova.Pie antibiotik i se maje kremche no samo po 3ei puti dnevno,prez drugoto vreme go surbi i opuva(,ne se oplakva ot bolka)i slagame ledeni kompresi,kakvo oshte moga da napravq dokato poluchim rezultati ot doktora?Molq pishete mi ako imate informaciq plamena_dimova22@abv.bg.Blagodarq vi!

 37. 37.

  we4e wtora godina imam problem zonata okolo nosa polu4awam silni za4erwyawaniya nai we4e zimno wreme.Lyatoto iz4ezwa.Imam i dosta parhut,koito sam lekuwala s kakwi li ne mazila i champoani.Mislya 4e wsi4ko e nawarzano,no neznam pri kakaw lekar we4e da otida.Kakwo bih mogla da naprawya moje bi nyakakwi specialni izsledwaniya?

 38. 38.

  пиите коприва сварена

 39. 39.

  про4етете книгата ; кислородната вода страж на здравето'' от 33 години съм така кошмар с годините става все по зле изеглете книгата от гугъл аз от 2 месеца прелагам метода и съм супер моля нви запознаите се и повярваите резолтата е страхотен няма рани няма сърбежи и то без медикаменти и мазила успех пред целият кошмар кото съм преживяла длъжна съм да споделя успех на вси4ки евтино и ефикасно сами 6те се убедите

 40. 40.

  И аз съм с атопичен дерматит от 4 годишна. Сега съм на 20 и имам по пръстите на ръцете, врата, ушите и лицето и китките. Голяма гадост е :( Спазвам някакви диети, но не помага. Мажа се с кремове като А-Дерма, но и те не помагат особено...

 41. 41.

  вече 4 месеца прилагам методът за кислородната вода АЗ СЕ ЧУВСТВАМ СУПЕРРРРРРРР СКОРО МИНА ПОКРАИ МЕН И КОЖЕН ЛЕКАР В БУРГАС изненада се от резолтата които съм постигнала след 34 год мъки не можеше да повярва че резолтата е без мазане защото и мазилата ни са с кортекостероиди и каза явно убива всички вироси обеща да се запознае с метода и да го преложи евентоално МОЛЯ ВИ прочетете книгата кислородната вода страж на здртавето' от руският професор НАУМИВАКИН 70 ст ще ви струва инвестицията .Методът го обесняват с липсата на кислород в клетките наситят ли се всичко е наред имеила ми temenuga1008@abv.bg

 42. 42.

  Здравейте на всички ! Искам да кажа на всички които са отчаяни или по-скоро да попитам пробвали ли сте да се подлагате на диети т.е. да се лишавате от определен вид храна или :Спокойни ли сте или сте нервни натури и се безпокоите за всичко.Ако както разбирам тези проблеми идват от нервната система ,то значи ние трябва да лекуваме нея.Това не става с медикаменти или мазила.Дори и докторите го знаят . Аз наскоро получих един e-mail от една жена по повод едно мое оплакване (същия проблем-кожен невродермит) в един форум ,та тя ми писа за Професор Наумиваким - руски професор който имал методи на лечение с кислородна вода- имал и издадени книги.попаднах чрез google на някакво негово интервю.Но ако можете да намерите негова книга и да пробвате неговите методи сигорно няма да е лошо.Но поради липса на време или желание да се захванем ,ще си страдаме.Мойто е само по лицето ,но все пак страдам,сърбежите са понякога толкова силни че ми идва да си смъкна кожата,а лицето е най-видимата част от тялото. Успех ви желая ,сигорно и аз ще го пробвам,аааааааааааа всъщност ето я жената ,която ми писа -Теменуга -от горе .Искам и да използвам случая да и благодаря че ми е писала ,за това че я е грижа за хората.Благодаря ти теменуга, ти ми имаш e-maila така че ако искаш ми пиши как протича лечението ти ,дали се чувстваш още по-добре

 43. 43.

  Извинявам се -Професорът е Неумивакин ,но всъщност вие всички го знаете :)))) ,забелязах

 44. 44.

  zna4i predi 3 meseza mi izleze na kraku edna pupka ne oburnax vnimanie tazi pupka stanaxa 2 posle 3 posle stana edno 4erveno petno i tezi pupki siaka6 sabiraxa gnoi posle otminaxa tezi pupki i stana kori4ka otidox na lekar i mi kaza 4e bilo ekzema ispisami niakakuf mixlem oba4e ne mina posle dr i ot nego ne mina ispisami DERMOVAT da vi kaja imax polza is4istixa se luspite no posle izleze i na rakata i na dr krak majagi pak no ne6to ne minava moliavi daite mi niakakuv savet ot kakvo se polu4avat tezi raboti lekarkata mi kaza 4e bilo ot rabotata mi az rabotia v xlebozavod moliavi kajete ima li lek za tova ne6to kato 4eta komentarite mai niama

 45. 45.

  Здравейте!
  Не съм ходил на лекар,но от това което чета и имам като симптоми мога да кажа,че имам себореен дерматит!
  Повече от две години алтернативната медицина ми е нещо повече от хоби,запознат съм с живата и мъртвата вода,с нея си излекувах стомаха от който страдах 11г,а и мъртвата,сребърната и живата вода с тази последователност ми успокояваха сърбежите по главата,но се иска много редовно и продължително обливане.Разпологам със сериозен арсенал от уреди,както за сканиране така и за лечение.Изпробвал съм ги върху себе си и виждам,че има ефект,но нямам все още голям опит с други заболявания за да кажа какво мога да лекувам и да бъда полезен,времето тепърва ще си покаже.
  По главата сърбежа,червените петна и люспите ги преборих,сега работя за вътрешните проблеми които оказват влияние на лицето ми,едно неприятно лющене и зачервяване когато се мия и гледам да изчистя люспите.Определено гъбичните заболявания искат много сериозно лечение и мисля,че тук традиционната медицина не разполага с нещо което да помага и лекува.Ако има желаещи оставям мейл за връзка с мен и въпроси.
  genata2002@abv.bg

 46. 46.

  Баща ми каза, че използва антимикотичен спирт бета. Само това му помагало. Не е скъп продукт, но много внимавайте като го използвате, защото кожата може да ви изгори. Като го нанасяте е добре да използвате ръкавици. Все още не съм пробвал лично този метод, но мисля да се насоча към него. Също така след използването му кожата се депигментира и остават бели петънца, затова е добре да внимавате къде слагате този спирт. Може да пробвате и с алфа, но баща ми каза, че бета е много по-ефикасен.

  Моля Ви внимавайте и първо се посъветвайте с доктор дали да го използвате или не.
  Спиртът струва около 2 лева някъде.

 47. 47.

  zdraveyte. az sim momenta viv norvegiya no sim roden bilgariya azz siwto imam tova problem no vece neznam kakvo da ispolzvam dali ste ima nesto koyete da sloja vecni vinagi da izceznat tezi petna az sim na 22 godini kolko piti hodih na lakari no nyama fayda

 48. 48.

  Ето една стара и изпитана рецепта за мехлем против екземи. Вземате 1-2 страници от вестник. Нагъвате го няколко пъти и правите фунийка с височина около 10-15 см. Обръщате фунийката с отвора надолу и я поставяте в порцеланова чаена чаша ,но не много дълбока. Фунийката да е плътно до стените на чашата.
  Запалвате върха на фунийката и като изгори същата по дъното на чашата се получава жълт мехлем.Мажете веднага раничката,защото бързо се втвърдява. Получената течност понякога е само по дъното на чашата и е много малко, затова го правя няколко пъти. Запалването на фунийката правя навън, защото докато гори има доста дим. Ако е по-дебела фунийката се налага няколко пъти да я паля.
  Мехлемчето се получава от дима който е вътре във фунийката. С този мехлем съм излекувала доста екземи. Ако не помогне, то няма да навреди. След като го нанесете чувства се болка, но отминама бързо. Болното място леко се зачервява. Отначало може да опитате на по малък участък.

 49. 49.

  Здравейте ,същата съм от по- горе ,писала съм на 12.11.2010 .Вече 4-ти месец ,макар и нередовно,може би и не както трябва, но все пак и нямам книгата ,пия въпреки това кислородната вода и то само по описания начин койт овидях в гугъл и за който ми е говорила и Теменуга по-горе. Искам да споделя с хората ,че това е най-ефикасното нещо до сега което съм пробвала, можеби дори и по-ефикасно от хомеопатията,пробвала съм и с нея ,но с това е някакси по-трайно подобряването.По-бавно е ,но е по-трайно.Трудно е ,да,не е лесно ,но ако човек си наложи малко ината ,получава се. И със сигурност ще пробвам и описания мехлем от Злата по-горе! Опитайте и вие! Какво губите? Благодаря и на Злата!

 50. 50.

  И още нещо искам да кажа .Убедила съм се че това е от нервите ,както споменават и други хора по-горе. Била ли съм нервна и неспокийна ,това нещо се засилва със страшна сила. Изразходвала ли съм физическа енергия от където следва че се разтоварваш психически -минава .Е ,не на 100% ,но значително намалява и почти изчезва.Правете си изводи! Много ми хареса коментара на Коки по-горе . Прочете го ! Успех на всички!!!

 51. 51.

  Препоръчвам д-р Челебиева от гр.Шумен-много добър кожен лекар1

 52. 52.

  imah ekzema na rykata po docta doktori hodeh .izlekuvame morckata voda

 53. 53.

  imam ekzema po krakata ,uspokoyava se samo sas srebarna voda, opitaite.namagete s pamuk i ischakaite da izsahne

 54. 54.

  Детето ми е на три години и от година и половина се борим с екземата.Измазахме сумати стероидни кремове,но тъкмо затихне и пак се появява с пълна сила - нацепени ръце с дълбоки резки до кръв.После ни казаха за еда жена която правила мехлеми за екземи които дори се ползвали от малки деца.Първоначално бях доста обезверена вече че ще намерим решиние но се свързахме с нея и взехме да мажем.И така мажа детето вече три седмици и резките почти са затворени,има леко люспене и сърбеж от време на време.Ако някой иска да се свърже с жената ви оставям координати.Казва се г- жа Котева и телефона и е 0878336903

 55. 55.

  АД или нерводермита ми е "наследство" от второто раждане. Явно нещо Д- имуноглобулина не ми понесе и от тогава .....11 години ходене по мъките.Първоначално се появиха по дланите и по ходилата. След известно време се появиха по лицето и тялото. Вила съм като псе от болка и сърбеж. Не можех да си гледам бебето, нито домашните задължения. Пробвах всички бабини мехлеми. И от сребърната вода нищо не получи. Всякакви диети - нулев резултат. Само от морската вода съм 15% доволна. Походих си по доктори - Враца, В. Търново и София. Поне един апартамент съм дала за лекари и лекарства. Н И Щ О!!!!! Сега пак се появиха, но вече ми писна и съм ги оставила на самотек. Ако можех да махна този Д- имуноглобулин....

 56. 56.

  samo levski

 57. 57.

  Състоянието на кожата е огледало на работата на вътрешните ни органи.Когато те не могат да се справят с детоксикационната си функция, тя се поема от кожата. Не добре работещи черен дроб, жлъчен мехур и жлъчни пътища, бъбреци, лошо храносмилане и продължителен запек често са в основата на кожните проблеми. Другият важен фактор е работата на нервната система и вътрешният ни баланс.Лошите резултати на официалната медицина по отношение на кожните заболявания е най-вече поради това, че е разделила тялото на части и лекува тези части без да отчита факта , че ние сме един хармоничен организъм. Вегето -резонансният тест дава възможност да се открие първопричината за появата на кожното заболяване, биорезонансната терапия съчетана с хомеопатия дава почти винаги добри резултати.Но пациентите трябва да знаят, че здравето се постига с много грижи за собственото тяло.Така, както се грижим за външния си вид, така трябва да се отнасяме и към вътрешните си органи.За повече информация www.zdrave-burgаs@com. , e-mail : zdraveburgas@mail.bg.

 58. 58.

  Писах ви август месец,че прилагам методът с кислородната вода,започнах юни месец искам да ви кажа как съм.Ами СУПЕРРРРРРРРРРРРРРР!!!Почти година мина ,оттогава не съм ползвала никакви мазила и кортекостероиди!!!От екземата ,която ме мъчеше цели 34 год няма и следа !!!Най-трудно ми беще да се науча да пия 2 литра вода с полувин лъжичка сол полувин час преди или 2 след ядене,другото е лесно!!! Аз вече 4 месеца и не мажа с кис. вода само пия 2 литра и всичко др. по схемата!!!МОЛЯ ВИ прочетете книгата на руският професор ;;Кислородната вода страж на здравето;; професорът е НЕУМИВАКИН!Резалтата е невероятен,след 34 год мъки ,болки ,сърбежи ;;до побъркване ;; аз съм добре.Старите хора умно са го казали ;;Питай ,патило!!!По горе съм ,дала кординатите си ,за тези които имат въпроси.УСПЕХ НА ВСИЧКИ!!!!

 59. 59.

  imam luspi v glavata i ve6dite i nemoga da si boadisam kosata ;stava ne6o strawno nai stina

 60. 60.

  Майка ми имаше ужасна екзема,не съм сигурна от кой тип точно беше, но бе в резултат на алергия към препарати. Беше на дланите на двете ръце. Кожата се разцепваше до кръв и я сърбеше ужасно (стигаше до там да се чеши на ръба на масата). Много беше гадно. Едиственото което я спаси беше салицил и дефламол,и двете във вид на крем/мас.Равни количества май бяха.Питайте пак лекар!!!!

 61. 61.

  i az imam sastiq problem ai ot vsickoto na gore sam i bremenna v 6 sedmica i neznam kakvo da napravq.izpolzvala sam lekarstva gelove kremove edno izvestno vreme imam efekt posle pak kam makite.borq se s egzemata ot nyakolko godini ponqkoga izcezva a sled vreme pak e na yave.zasqga samo liceto mi imam ujasni sarbeji otdelq lyuspicki i gaden vid po liceto pomognete mi ako moje ..........................

 62. 62.

  sinat mi e na 8god. i ima seboreina ekzema na glavata lekuvahme go s diprosalic,locoid crelo i niakakvi hapcheta +specialen shampoan lechenieto beshe mesec i pak otnovo se poiavi ako niakoi moje da mi dade savet ,veche dve godini se borim no bez rezultat molia pishete mi na e-mail eli_79_1979@abv.bg

 63. 63.

  sega shte vi kaja lechenieto e bez nervi nizoral shampoan , diprozon krem 5lv e majete i sled 30 min izchezva ekzemata i bez liuti neshta da ne sedi na visoki temperaturi bez prekaleno kiseli neshta , bez gazirani napitki , bez alcohol , s edna duma naturalni sokcheta i min voda :) i nqma da imate problemi , na toq tip ekzemi e koftito che te lishava ot mnogo hrani az ne se lishavam ot nishtu no gledam da sam spokoen i da ne sedq na prekaleno goreshto i da ne se qdosvam ot nervite nai mnogo izbiva i ot kafeto redbuli i alcoholi ot tova e ujas no kato diprozona si znae rabotata tezi ekzemi ako pitate men izlizat zashtoto organizma nqma dostatachno vitamini hranitelni dobavki bqha mi predpisali nqkakvi no az ne gi piq kakto i ne se maja veche prosto qm poveche plodove i poveche vitamini vzimam ako izleze maja i zabravqm ot baq vreme ne mi e izlizala a qm strashno mnogo luto ot koeto vednaga useshtam edno bockane i kak se poqvqva i posle prosto izchezva:)

 64. 64.

  slet kato rodix parvoto si dete zapo4nax da imam problemi s kojatasi navsiakade po tialotomi se poiavixa obrivi i ojasen sarbeh.Pretpriex niakakvo le4enie ot dermatolok,no bez rezoltati .Sega detetomi e
  na 4god.a az sam ohte s tova zaboliavane.Moliavi ako niakoi ima sahtia problem kato moia neka me posavetva kak da se izlekuvam .Ot tozi sait razbrax 4e zaboliavaneto mi se nari4a vodna egzema.

 65. 65.

  Изчетох всички коментари и ми иде да зарева. Искам да си одера кожата и да я изгоря. Екземата ми се появява в началото на лятото, от 4 години е така. Започва по прасците, по-късно минава по дланите и накрая заприличвам на крастава жаба. Леченията по учебник само ме поддържат до есента, после захлажда и си поемам глътка въздух до следващото лято. Поздрави на всички! beatorres@mail.bg

 66. 66.

  Теменуга само ми кажи как се пие тази кислородна вода ...дай подробности!

 67. 67.

  Тони аз ясно съм казала про4етете книгата;; кислородната вода страж на здравето;; професорът е неумивакин30 год. с космонавтика се е занимавал. ами схемата е следната- пиша го за всички; Първи ден в 50 мг вода 1 капка кис вода три пъти на ден полувин 4ас преди или два след ядене ,никога повреме на ядене ,втори ден 3 пъти на ден в 50 мг. вода по2 капки ,полувин 4ас преди или 2 след ядене,трети ден пак така само 4е по 3 ,четвърти ден пак така само 4е 3 по 4 капки и все така докато стигнете на 10 ден и сте вече на трипъти по 10 и това ви е максималната доза или за целият ден 30 капки полувин 4ас преди или 2 след ядене,при най-малкото неразполужение спитате за няколко дни или намаляте капките и продълйавате постепенно да озонирате организма си.При всеки реакциите са различни .Говоря за 3% кис вода от аптката. ЗА мазане 2 пъти на ден мажете с 3% кис вода. Неумивакин казва ,4е постепенно може да увеличавате процента на кис вода до 25%,аз лично стигнах до15% много е силно и изгаря,аз ли4но полувин година ве4е не мажа ,а и мойто наблюдение е че пиенето е по-важно!Исега най-трудната част на ден трябва да изпивате на кг. по 30мг вода ако сте 50кг по 1,5 л вода ако сте 80 кг по 2,4 мл вода в нея слагаитеполувин 4аена лъжичка сол и тя се пие полувин час преди или 2 след ядене ,никога повреме на ядене! Това е начин на живот!!Аз съм добре и не съм открила Америка само спазвам правилата ,4етох доста по форумите че нарушат ли се и екземата се влушава !!Аз твърдя ,4е цяла година държа нещата под контрол и съм добре ,предпочитам да пия кис. вода и да съм добре ,отколкото да се зобя скортекостероиди и да търпя бъбречни кризи аз съм на 50 год ,а бях на 16 когато започна кошмара!!! Прочетете книгата ,;;Кислородната вода страж на здравето;;УСПЕХ НА ВСИЧКИ!!!

 68. 68.

  Искам да ви кажа за рецепта против екзема и псориязис, от която са оздравели много хора, дано помогне на някого, помогна на много мои приятели - трябва да се маже упорито около 2 месеца  ПСОРИАЗИС


  1.СУТРИН – ПИЕ СЕ ЧАЙ ОН НЕВЕН – ОТ 1 Ч.Л. + 2 Ч.Л. ЖИВОВЛЯК

  2.СУТРИН – РАНИТЕ СЕ ПРОМИВАТ С РАЗТВОР ОТ :

  ,500 Л. ВОДА

  1 С.Л. ТЕТРА

  1 С.Л. ЛАЙКА


  ЗА МАЗИЛОТО :

  100-200 ГР. НЕРАФИНИРАНО ОЛИО

  3 С.Л. СИТНО НАРЯЗАН ЖИВОВЛЯК

  1 С.Л. БОСИЛЕК

  1 С.Л. ТЕТРА

  ВСИЧКО СЕ ВАРИ НА ВОДНА БАНЯ, ПРЕЦЕЖДА СЕ , СЛЕД КАТО ИЗСТИНЕ СЕ ПРИБИРА В ХЛАДИЛНИК!!!

  ПРЕДИ ВСЯКА МАЗАНЕ ВЕЧЕР , МЯСТОТО СЕ ПРОМИВА С 95 ГРАДУСОВ СПИРТ-МЕДИЦИНСКИ 69. 69.

  sani tova s6e podeistvali i pri moia problem

 70. 70.

  На 37 г. съм. От както се помня имам такива кожни проблеми. По цялото тяло. Последните 20 г. имах огромно петно (около 9х12 см) на предната част на лявата подбедрица, което продължаваше да расте към задната част на крака ми. Ходил съм при много "специалисти", вкл. и т.н. народни лечители. Всеки ми поставяше диагноза: псориазис; екзема; невродермит... Мазал съм се с много кремчета, ама нито едно не свърши работа. Дори в кожна клиника - София ми казаха, че няма да се оправя никога. Но не познаха.
  Истината за мен е, че трябва да се подбира с какво се храниш. Просто спрях да консумирам колбаси. В резултат за около 3 години петното на крака ми намаля с повече от 95%.
  Успех в лечението!

 71. 71.

  ЗДРАВЕЙТЕ,
  МОЯ ПРИЯТЕЛКА ИМАШЕ НЕРВОДЕРМИТ И 2 МЕСЕЦА СЕ ЛЕКУВАШЕ С РАЗЛИЧНИ ЛЕКАРСТВА - ПИЕШЕ, МАЖЕШЕ, ХОДЕШЕ ПРИ РАЗЛИЧНИ СВЕТИЛА НА НАУКАТА. ПОСЪВЕТВАХ Я ДА ЗАПОЧНЕ ДА СЕ МАЖЕ С МЛЯКОТО НА ТИБЕТСКАТА МЛЕЧНА ГЪБА. СЛЕД ПЪРВИЯ ДЕН СЪРБЕЖИТЕ СТАНАХА ПОНОСИМИ. СЛЕД 7-ИЯ ДЕН ВСИЧКО ИЗЧЕЗНА. БЕШЕ МНОГО УПОРИТА И ЕДНО И СЪЩО МЯСТО ГО МАЖЕШЕ ПО 2- 3 ПЪТИ НА ДЕН. ПРОСТО ПЕТНАТА БЯХА НА МНОГО МЕСТА И МЛЯКОТО ОТ ТИБЕТСКАТА ГЪБА НЕ И СТИГАШЕ.
  СЕГА Е ДОБРЕ. ДАНО ПОВЕЧЕ НЕ СЕ ПОЯВИ ТОЗИ ПРОБЛЕМ. УСПЕХ И НА ВАС В ЛЕЧЕНИЕТО НА ТОВА НЕПРИЯТНО ЗАБОЛЯВАНЕ

 72. 72.

  Здравейте, майка ми има невродермит от година и половина. След дълги мъчения с всякакви лекарства, решихме да се обърнем към разни форуми, в които хората споделят за този проблем.
  Прочетох за СОКЪТ ОТ КАРТОФ, който помогнал на един от многото болни от невродермит и майка ми веднага започна да се маже. Истисква един малък картоф и с едно памуче се маже по засегнатите участъци от тялото. И ПОМАГА! Пъпките, патната изчезнаха, а сърежите намаляха. Но запомнете - старайте се да не се чешите, защото така се влошавате още повече. Знам, че ви сърби и знам че е неприятно, но стискайте зъби. И най-важното - бъдете упорити, бъдете сълни и мислете само за вашето излекуване. Предразположете се психически, че скоро ще се излекувате. Силата на мисълта също помага. Трябва да си създадете нагласа за това. Успех на всички и се надявам, че сме погонали!

 73. 73.

  moyto xlape na dve gidini i dosega mina samo s edno ne6to tryabva mnogo xigiyena i s mexlem diprogenta

 74. 74.

  Здравейте! Съпругът ми има екзема и много страда. Сега като чета страданията на всички, си мисля, че не мога с нищо да помогна на страдащите от екзема, но за ушите мога да споделя нещо ефикасно. Когато цъфти жълтия кантарион ще си наберете и ще сложите в зехтин (сега можете да вземете от аптека или дрогерия-сложете да покисне във вода и отцедете, сложете в зехтина) да престои на топло-лятото на слънце-15дни и слагате в ухото. Веднага облекчава, а след по продължително прилагане и оздравява. Извлека помага и за пъпчици по лицето.

 75. 75.

  zdraveite imam pod ustata kato krag4e neznam dali e ekzema ili kapilqri no mislq 4e mi se e ugolemilo i neznam s kakvo da se maja

 76. 76.

  Здравейте аз съм на 12 години и от малка имам себорейна екзема...Ходила съм къде ли не по лекари и др специалисти,но никой не ми е помогнал досега.Преди около 6 или 8 месеца,ходих при една дерматоложка, и ми предписа един шампоан за екземи и започнах да го ползвам и се оказа,че има много голям ефект.Моите е кземи са в областа зад ухото и по главата но имам и по тялото като си мия главата с този шампоан Кетозал се мажа с него и по тялото и ми минават.....

 77. 77.

  iskam da vi kaja 4e trqbva samo vqra v bog i da se molite mnogoooooo

 78. 78.

  ami bih predlojila edin krem,izglejda kato vuzelin4e,kazva se diprogenta

 79. 79.

  iveta tozi 6ampoan stava li za purhut?

 80. 80.

  pove4e ot 8 gdini i az imam etazi prokleta egzema nqma lek za neq ne samo bg i v 4ujbina nemogat da namerqt krainoto le4enie za egzemata .

 81. 81.

  Zdraveyte,da popitam i az.Moq problem e ot da kajem nqkolko meseca.Poqvqva mi se po skrotuma i v osnovata na penisa za4ervqvane,koeto surbi i sled den,dva surbeja spira i po4va da se lushti kojata.Minava,iz4istva se i sled nqkolko dena se povtarq su6toto ne6to.Tova simptomi na Nevrodermit li sa?kajete mi s kakvo da se lekuvam?durja na xigienata si,no smeq da tvurdq 4e sum nervna li4nost,qdosvam se za tvurde mnogo ne6ta?vuzmojno li da e ot tova?6te Vi buda blagodaren za otgovora

 82. 82.

  sok ot limon -za napukani prasri ,,,,,,,,uspex

 83. 83.

  Здравейте!
  Майка ми има тази екзема вече 24 години. При мен се появи преди 3, като започна бавно и за кратки периоди, докато сега не ме оставя на мира. Първо се появяват малки пъпчици, които се превръщат в малки малки мехурчета и се пукат. В началото нямаше мокрота, но сега вече стават мокри рани, които сърбят и дразнят. И аз и майка ми сме ходили на какви ли не лекари и сме опитали какво ли не от всички химически лекарства. Дори опитах и с мускулна инжектиране на Флостерон /кортикостероид - синтетичен хормон/, което помогна за около месец и след което екземата се възвърна със 2но по-голяма сила и размери. Сега използвам само крем Здраве и нищо повече, това е единственото, което ми помага поне малко. Смятам да премина на изцяло билково лечение, с чайове за пречистване на кръвта, течности, билкови мехлеми и т.н. Ако някой има идеи - моля да сподели.

 84. 84.

  Здравейте! От няколко години имам същия проблем - по лактите и на едната ми длан излезе. Кожата на лицето в областта около устните и носа е с по-изразено образуване на ситни бели люспи и лющене. Миналата есен бях решила да бетонирам имунната си система с диета, разтърсих се и намерих - диетата на д-р Марк Герсон. Реших да я приложа върху себе си във вариант, удобен за мен и не със същата продължителност. Притеснявах се да не отслабна прекалено много. Спазвах следния режим за 5 дни само: На всеки час прясно изцеден сок от моркови, ябълки, праскови, червено цвекло, целина, магданоз, зелени чушки, червени чушки - пускам в сокоизстисквачката и пия веднага. Не пиех никаква вода, но и не ожаднявах за мое учудване. Правех си и по една клизма на ден. На обяд хапвах салатка, без мазнина, ранния следобед пак салата, на вечеря същото. Единственото отклонение, което си позволих, беше добавянето на сирене към салатата. На втория или третия ден с изненада забелязах, че екземите ми са свити наполовина почти. На петия ден на дланта ми нямаше нищо. Нищичко. Кожата на лицето ми сияеше.Остана ми петното на единия лакът, което си е най-старото. Но спрях дотам.Наскоро ми се активизираха отново. Смятам да опитам пак. Та ако попитате гугъл, той ще ви я сервира диетата. Успех! И дано всеки намери своето лечение!

 85. 85.

  искам да кажа на Десислава че продължителният сърбеж в ушите най-вероятно са гъбички.да отде на лекар уши-нос -гърло

 86. 86.

  от три години страдам , подиграват ми се че е шарка , при лекари завършили висши там заведения , ПОЛЗА НУЛА.

 87. 87.

  Здравейте. От близо 3 години имам екземи по пръстите на ръцете, а в послесдствие ми се появиха и по стъпалата. Кожата ми се покрива със ситни мехурчета,а след това на тяхното място загрубява,напуква се и се цепи до кръв. Обиколила съм много кожни лекари,но никой не ми даде конкретен отговор какво ми е и на какво се дължи. Използвала съм както евтини така и много скъпи кремове,витамини,различни хапчета за алергии, но резултат или нямаше или беше моментен ,докато кожата ми не свикнеше с определения крем. Започнах да се интересувам във форумите за различни методи, който да изпробвам,защото вече съм отчаяна от лекарите. Реших да пробвам с ирисова диагностика,пък дано с хомеопатични лекарства да успея да се излекувам. Днес бях при д-р Сашка Николова в Пловдив, доволна съм от това,което ми каза ,защото не съм и казвала от какво се оплаквам, а тя ми позна всичко. Имам доста познати,които са ходили при нея и също са доволни. Предписа ми хомеопатични лекарства за 3,4 месеца които да пия. Надявам се да ми помогнат,но какъв ще е резултът от лечението и дали ще има мога да споделя чак след месец.

 88. 88.

  Чета на всички коментарите и някак си ми става много тъжно ,виждате ,че с мазане не става и съм убедена в това ,че не е възьможно да се получи по никакъв начин,липсва ни нещо и само с орално приемане може да се получи!От година и полувина съм ДОБРЕ искамисе да го изкреща,моя познната с рак на гърдата на химотерапия и лъче терапия и тя е добре!Прочетете книгата;;Кислородната вода страж на здравето;;-приложете методът-резолтата е невероятен-вярвайте ми с каквото и да се намажете резолтата е нулев,или временен.ЗАСИЛИ ЛИ СЕ ИМУННАТА СИСТЕМА ОРГАНИЗМА САМ СЕ ПРЕБОРВА С ВСИЧКО!Писала съм и съм описала методът ,за 60стотинки за 3 месеца всеки би могъл да пробва!Щастлива съм 4е по-този лесен и евтин метод ,реших проблема с екзема ,която ме мъчеше 34 години!Вярвайте,запознайте се и евентоално ПРИЛОЖЕТЕ-нещата понакога се решават с много прости приложения!УСПЕХ ВИ ЖЕЛАЯ-БОЛНО МИ Е ,ЧЕ СТЕ ТОЛКОЗ УПОРИТИ В НЕРЕРИЕТО СИ!

 89. 89.

  Zdraveyte,ot 10 godini imam ekzema,suha lyusti se sarbi.Pri men e samo na ratsete.Cesto pati se pukat karvyat i bolkata e ujasna.Parvo bese na 2 prasta sled tova vece tsyalata mi raka e v rani.Ujasno sarbi.S kakvo li ne sam se mazala i na lekar hodih dadoha mi da galtam hapceta KLEMASTIN za sarbeja i edna EMULSIYA NO:5 (toaletno mlyako za suha koja).Nisto ne pomaga.Dayte savet kakvo da pravya...kam temenuga....tazi KISLORODNA VODA deto se prodava po aptekite li e za dezinfektsiya deto...ako e tya vednaga ste si go kupya.Ako nyakoy znae babini retsepti molya da pise

 90. 90.

  Аз послушах съвета на Теменуга и си купих книгата Кислородната вода страж на здравето. Започнах да я чета и веднага щом приключа ще приложа метода на лечение.

 91. 91.

  zdraveite.imam 5 mese4en sin ot 3 meseca ima ekzemi na byzkite kojniq kaza 4e e seboreina ekzema lekyvame go s atopra med i latikort.po vreme na mazaneto minava no kato spa obriva pak se poly4ava.kapq go s nachercen.ako nqkoi ima sawtiq problem da piwe

 92. 92.

  Здравейте,казвам се Петър и сам момче НА 16 ГОДИНИ и боледувам от така както виждам често срещаното заболяване НЕВРОДЕРМИТ !!!! Имам го от 8 месеца, но при мен е по цялото тяло сърби НЕОБЯСНИМО силно излизат ми някакви гадни петна там,където се чеша по цялото тяло без изклячение къде !!!! . Лекувал сам го със Zyrtec,Zodac,Atarax,Витамини с още какво ли не,сега сам на ХОМЕОПАТИЯ,а да не казвам че нашите стоят гладни да ме лекуват и да ходя по лекари.Тези лекарства,които изброих горе ми помагат само докато ги пия,а като спра и започва до ден-два същия сърбеж тай като не сам се оставал повече от ДВА дни,смисъл искам да кажа че 8 месеца сам се тъпкал с ХИМИИ и не минава,имам известни проблеми с моите родители,които приемам понякога доста на сериозно и се радвам че намерих този сайт и ВИ МОЛЯ ОТ СЪРЦЕ НЕ ЗНАМ КАК ДА ГО КАЖА ПО ИСКРЕНО МОЛЯ ВИ ДАЙТЕ МИ НАСОКА КАКВО ДА ПРАВЯ АЗ СЪМ ВСЕ ОЩЕ НА 16 ГОДИНИ,А СТРАДАМ НЕОПИСУЕМО МНОГО ПИША ВИ ГО ТОВА СЪС СЪЛЗИ НА ОЧИТЕ С НАДЕЖДА ЧЕ НЯКОЙ ЩЕ СЕ ОТЗОВЕ НА ОТЗИВА МИ.Ще проверявам тази страница всеки ден по няколко път с голяма надежда !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 93. 93.


  Искам да кажа само следното: лечение на тази гадост екземата НЯМА. Или поне при сегашното състояние на нещата в България. Лекари или няма, или ако ги бива, изобщо не се интересуват от вас и вашето оздравяване. Не че не бива да ходите на лекар, напротив, ходете, то нали човек все нещо трябва да върши, да опитва и пр. - но не се надявайте прекалено. Просо го отметнете това, "ходенето на лекар", колкото да не ви натякват околните, че нищо не правите.

  Не се самозаблуждавайте, по-добре приемете факта, че сте сполетяни от екзема - и толкоз!
  Това не означава обаче да се отчайвате. Напротив. Веднъж приели, че лечение няма, ще се успокоите и ще приемете нещата такива, каквито са. Така ще се почувствате по-добре. Е, поне това. И то е нещо.

 94. 94.

  Благодаря,Ще се постарая ..

 95. 95.

  ZDRAVEITE ! ISKAM DA SPODELIA S VSI4KI , KOITO IMAT TOZI KOJEN PROBLEM, V OSNOVATA E SVRAH 4OVSTVITELNA ,NEJNA I MNOGO BIALA KIJA,POIAVIAVA SE OBRIVA OT SILNOTO SLANCE PONE PRI MEN E TAKA. OTARVANE NIAMA! NE MOGA DA HODIA PO SLANCETO,NITO NA PLAJ,I ZIMATA NA GORE6TO NE TARPIA, VSI4KO ZAPO4VA DA ME SARBI I PO TIALO SE POIAVIAVAT ROSOVI PETNA.I GORE6TA BODA NE MOGA DA SE KAPIA.4E LEK NIAMA, NO AKO SE PAZITE OT SLANCETO KAKTO PRAVIA AZ SAM ZA6TITENA.PREDPAZNI MERKI - NIAKOLKO SLOIA PLATEN KREM,FODIOTENI I PUDRI PO OTKRITITE MESTA,PO VAJMOJNOST HODETE S DREHI MEKI I S DALGI RAKAVI I PANTALONI. MAJETE LICETO I TIALOTO SI S TOALETNO MLIAKO PONE DVA PATI NA DEN V KREMA SI SLAGAITE PO DVE AMPULI VITAMIN E ILI GERITAMIN MEKITE KAPSOLI , STAVAT I ZA LICE I TIALO. AKO IMATE RANI IZPOLZVAITE SULFATHIAZOLUM - SULFATIAZOL DVA PATI NA DEN I SPIRA SRBEJA.VSI4KO DOBRO !

 96. 96.

  O6TE NE6TO DA VI KAJA, 6APKA NOSETE I LIATOTO I ZIMATA,VAJNO E! KAKTO OT TOPLOTO , TAKA I OT STUDA SE POIABIABAT OBPIVI.ZA ONEZI, KOITO IMAT PO LICETO TAKIVA OBPIVI,ILI DPUGI TAKIVA, OBELETE SPEDNO GOLIAM SUPOV KARTOF,NSITARJETE NA RENDE NA NAI SITNO I VEDNAGA DOBAVETE 1 4AENA LAJICA TRI PROCENTOVA KISLORODNA BODA NAMAJETE LICETO SI ILI KADETO E NEOBHODIMO,NAKOLKO PLASTA EDNO SLED DPUGO.POLU4ABA CE EDNA PUXKAVA SMES.IZMIITE S XLADKA BODA, TOVA GO PRAVETE BSEKI DEN I 6TE IMATE DOBAR PEZULTAT,OSVEN TOVA I PODOBRIAVA TENA NA LICETO.NE SE KAPETE SAS SAPUNI,OSVEN S BEBE,ZA PREDPO4ITANE SA KREMOOBRAZNI SAPUNI S VITAMINI.

 97. 97.

  DORI I LIATOTO NE SE KAPETE POVE4E OT DBA PATI NA DEN, SA6TO E VREDNO ZA KOJATA. 4AO.

 98. 98.

  zdraveite na vsi4ki i as imam si6tata rabota na racete predi 2,3 god. no kakvo da se pravi toe samo sezono pri mene ,pravq vsekidsen banici i si mislq 4e e ot sireneto i kakvo no6to,vzeh maz vnosna , no poak ni6to tei4e si mislq 4e moje s babe6ki lekarstva ne si davaite parite za ni6to

 99. 99.

  probvaite s turskoto mazilo-DERMOVATE MERHEM i mi se obadete na tel.0885160882

 100. 100.

  wijdam che ima mnogo hora s moq problem bolni ot nai gadnata bolest nevrodermit predi 5 godini mi zapochnaha makite s nevrodermita s kakvo li ne go mazah i hapcheta pih i nishto ne pomaga dokato ne vidqh v tozi sait che ima izlekuvali se hora togava malko mi stana chudno kak s kislorodna voda i s vitamin c shte se izlekuvash no reshih i az da probvam i nai golqmoto mi uchudvane beshe che tazi recepta na profesor neumivakin deistva i to za mnogo bolesti ot dve godini imah bolki v garba korema mi se poduvashe postoqno nevrodermita ranata zarasna do tridesetiq den nqma sarbeji nqma nishto chustvam se super AKO NQKOI Q NQMA RECEPTATA ILI NE ZNAE KAK D SE IZLEKUVA NEKA DA MI PISHE NA nikataa@abv.bg shte mu pratq peceptata i ukazaniq tochnokak da q prilaga

 101. 101.

  imam 100% deistvashta recepta za nevrodermit moga da q izpratq na vseki nujdaesht se nikataa@abv.bg

 102. 102.

  kupetesi diprosalik maz..iz4ezvat za okolo 3 meseca i posle pak se poqvqvat ama pak e ne6to....

 103. 103.

  niki pisah ti na emaila :)

 104. 104.

  Еврика!Един пробва и е добре,радвам се за niki,вече не съм сама в борбата с ужасната болес -нерводермит!Всичко е възможно-вярвайте ,че нещата са възможни с кис. вода и витамин ц-елементарно и много лесно-прочетете книгата;;лечението с кислородна вода\'\'-от руският професор Неумивакин

 105. 105.

  niki pisah ti na emaila :)

 106. 106.

  Здравейте,
  Баща ми има огромен обрив на врата и задната част на ушната мида.Ухото му се е надуло ужасно и лимфа му се е надул много!
  Лекаря го налива с антибиотици вече трети ден, но няма ефект, сега и компрес със реванол направихме!
  Бихте ли могли да ми кажете какво може да му е, за да знаем дали не трябва да сменим лечението??
  an_an@abv.bg

 107. 107.

  към АНИ,защо питаш ,като не четеш по9горните коментари!

  защо питаш ,като не си запозната с по-горните коментари!

 108. 108.

  Обратно на коментарът ти-прочетох всички коментари, но това зад ухото на баща ми не прилича на нито един от случаите!Има и гной и е само на едно петно зад ухото , а и лимфът му се е надул ужасно!Попитах,защото се притеснявам и мислех ,че можете да ми помогнете,а не за да получа заядлив отговор!

 109. 109.

  Дъщеря ми е на 8 г. От бебе има зачелвяване ,което тръгва от дупето до гениталиите. От няколко месеца има проблем със зачервяване зад ушите и по главата. Оплакванията й са -сърбеж и болка.Това нерводермит ли е ? Мазахме я с Бетноват,Лумексин,Гентамицин, Дипросолик и какво ли не, но нищо не помага. Вече загубих надежда, че ще се излекува. Знаете ли някой добър кожен лекар?

 110. 110.

  temenuga moyte opakvaniq,bqha sy6tite -iz4eti ne6tata,koito sym napisala po-gore

 111. 111.

  hora probvaite q receptata tochno kak e napisana v knigata na profesor neumivakin i shte vidite che rezultat shte ima na 100% az bqh malko skeptichen kam neq no se okaza che deistva i to za dosta bolesti ne samo za nevrodermita ami i za drugi zabolvaniq tel mi e 0889096940 niki

 112. 112.

  От дълги години имам екзема на едната ръка ,преди месец се появи и на другата.На моменти отшумява,но в повечето случаи сърбежа е непоносим-имам чувството ,че ще се побъркам.Малко съм скептична и аз като Ники,но вчера си изтеглих книгата на д-р Неумивакин и почти съм на привършване.И всъщност скептична или не вчера си купих кислородна вода и започнах и външно и вътрешно лечение.Благодаря на Теменуга и на Ники!При някакъв резултат ще Ви пиша отново.Пожелайте ми успех.

 113. 113.

  НЕВРОДЕРМИТ. Страдах доста. Приложих следното:крем DIPROSALIC /маже се 3 пъти на ден/,БЕТА КАРОТИН /1 дневно/,РИБЕНО МАСЛО /3 по 2/Лечение- 2 седмици. Ако не мине- още 2.
  С мехлема за 2 дни почна да завяхва рана с диаметър 2 см. Лекарите не помогнаха нищо.
  УСПЕХ на всички.

 114. 114.

  хора пробвайте с кислородната вода не чакайте цудеса иначе не стават искам да кажа на всички които я пият кислородната вода да знаят че може да започнат да вдигат кръвно и в този момент трябва да премахнат солта която пият с чешмяната вода и хапчетата витамин С не трябва да се пият по продължително от 15 дни след което трябва да ги спрат за 15 дни и след това пак да ги пиият 15 дни и така на етапи ако започе да ви болат бъбреците или черния дроб веднага се прекратява пиенето на кислородната вода за поне една седмица и след това се започва от ново

 115. 115.

  никога не пийте алкохол и кислородната вода реакциите са непредсказуеми от личен опит го знам най малкото 3-4 дни не трябва да сте пил кислородната вода за да пиете някакъв алкохол

 116. 116.

  Привет!
  Благодаря на всички ви, че споделяте своя опит!
  Обръщам се специално към Теменуга и Ники за съвет.
  Майка ми е с невродермит. Получи го преди 4 месец. Изписаните от дерматолог илачи, уви непомагат, та затова и потърсихме алтернативни методи за лечение. Прочетохме в интернет пространството изумителни отзиви за кислородната вода, а и вашият опит ни обнадежди.
  Почъчахме книгата на Неумивакин, но не е пристигнала все още...
  Та въпроса ми е - противопоказно ли е да се приемат лекарства против кръвно, ГЕРБ (киселини,възпален хранопровод), хиатална херния, когато се се пие кислородната вода и дали пушенето влияе?
  Предварително благодаря!

 117. 117.

  Здравейте отново!
  Забравих да спомена, че майка ми е с ерозия на хранопровода и не може да спре приема на лекарства дори и за ден...

 118. 118.

  Не съм Неумиваким,но от опит ще се изкажа.Майками след 4 инсулта неподвижна от почти 5 години прилагаметодиката,при нея максималната доза е 5 капки,тъй като доста силни лекарства приема за кръвно ,сърце и подържащи за инсултите,трябва да пие по2,4 литра вода на ден тъй като е 80кгс малко сол,а не приема повече от 100грама ,което никак не е добре,но тя въпреки всичко се чувства жизнена,хора в нейнотополужение одавна са си отишли,а тя ,лежащо болната не боледува от изтинки.Относно цигарите ,аз пуша вече повече от35 години,вечер си пия аператив ,на мен алкохола немипречи,както при Ники,при всеки реакциите са различни.Моят съвет е да не спира лекарствата в никакъв случай,постепенно да започне да озонира организма си,ако трябва и само до 5 капки,но да си наложи да пие тези близо 2 литра вода с малко сол полувин 4ас преди или 2 след ядене,мазането не е толкова важно,него нека по схема да гоприлага .УСПЕХ!

 119. 119.

  Благодаря ти за отговора, Теменуга. Ще почнем и ние да приемаме кислородна вода след седмица. Задължително ще уведомим за резултати. Смятам да включим и тибетския кефир към менюто си. Имам интерес и към лечебните свойства на хумата. Ще си набавя и някои книги за водата. Силно съм решена да преборим всички( е, почти всички) болести с естествени, дадени ни от майката Природа лекове.
  Доскоро!

 120. 120.

  Zdraveite ! az sum na 22 godini ot sofia i chestno kazano neznam ot kakvo zaboliavane stradam :( imam cherveni petna ko cialoto tialo korema gurdite racete i vrata.. (pridrujeni sus suha koja i surbej) istinata e che v posledno vreme petnata se razrastvat a surbeja stava vse po-jestok ne moga da se naspivam i e gadno.. da ne govoria che ne smeia da se subleka ili da hodia na plaj. hodih na lekar predi godina i mi izpisa shampoan i gel za tialoto no bez rezultat.. ako niakoi moje da pomogne s neshto shte mu bude bezkraino blagodaren !

 121. 121.

  рада

 122. 122.

  Zdraveite, neznam pri men dali problema e nevrodermit,no az imam poveche ot 2 god. luspi v ushite koito se obrazuvat vsekidnevno i e mnogo nepriqtno, osobeno ako nqkoi gi zabeleji i pita kakvo e.Radko chuvstvam syrbej,dosega sum hodila nqkolko pyti na ushen lekar i kazvat che mi nqma nishto i mi izpisvat Triderm za gybichki i spirt 1% koito uspokoqvat no ne lekuvat.Neznam dali ne trqbva da otida i na kojen lekar? Molq za syvet kak moga da se izlekuvam?

 123. 123.

  elokom momentasonum creme,e dobro za tazi ekzema potarsete v bg aptekite,tova e schveizarsko i pomaga otli4no

 124. 124.

  Zdraveite. Pri men pomagashe podpravkata KALOFER. Priemah sutrin na gladno po 2,3 presni lista. Efekt ima oshte na tretiq den, spirat da se poqvqvat mehurcheta, sarbeja izchezva a do kraq na lechenieto na 15tiq den imah zdrava koja. Sled 7,8 meseca pak se poqvqvashe ii nanovo s Kalofercheto. Qvno organizmat mi privikna veche ne mi deistva izobshto. Sega se chudq kakvo da pravq

 125. 125.

  майка ми получи силен сърбеж вдясно по плешката след това тръгна по седалището и краката особено силен през нощта до тук не се повлиява от лекарства и кортикостероиди някой имал ли е този проблем

 126. 126.

  MARI

 127. 127.

  MARI

 128. 128.

  A3 SAM NA 16 GODINI OT 3 MESEZA MI SE POQVIXA PAPKI KOITO YJASNO SARBQT RA34ESVAM GI DO KRAV XODIX NA LEKAR DADOXA MI RA3NI MA3ILA NO NQMA POL3A MNOGO SAM PRITESNENA I NE 3NAM KAKVO DA PRAVQ ? KA3AXA MI 4E E OT STRES ! ? VQRNO 4E SAM MNOGO 4YVSTVITELNA I DOSTA NERVNA NO IMA TOLKOVA NERVNI XORA A NI6TO IM NQMA ????

 129. 129.

  I A3 POPADNAX V KAPANA NA EK3EMATA ! Y4ENI4KA SAM I OT NQKOLKO MESEZA SE BORQ S PAPKI I SARBEJ !! OPITAX RA3LI4NI MA3ILA NO BE3 EFEKT ! MOLQ AKO NQKOI 3NAE NE6TO EFIKASNO DA MI PI6E !! BLAGODARQ 3A VNIMANIETO !!!

 130. 130.

  zdaveite az imam suha ekzema ot okolo 10 godini i nemoga da se spravq sas neq hodih kadeli ne i nemoje i ne moje da se lekuva pukat mise racete

 131. 131.

  Извинявам,се но не разбрах ,може ли кислородната вода да се маже на лицето?Няма ли да има много странични ефекти?
  Водата със солта,кислородната вода и витС -и трите да се пият зо мин преди ядене?
  За деца до 5г се пиат 1-2 капки,но пак ли 3 пъти на ден и продължителност 10 дена?
  Моля,тези които са приложили схемата за кислородната вода да коментират!Аз имам розацея на лицето,а също и от около 1м по брадата се появиха някакви пъпки,малки ,воднисти,кожата е стегната,суха.Мазах с клобедерм-изчезват и при спиране на мазането се появяват.Мазах също и с гентамицин,банеоци,но положението е едно и също.Доктора каза,че е от розацеята,но аз се съмнявам,защото до сега така не е било.Също на гърба и
  раменете ми излезнаха някакви сърбящи петна.Доктора каза-алергичен дерматит.От лечението до сега няма резултат.Според мен това е невродермит ,а за лицето са съмнявам да не е екзема!
  Прочетох за кислородната вода и реших да пробвам.Детето ми е на 5г и е с ад на алергична основа.Дали е подходящо да се ползва и при него?Моля,дайте мнения!

 132. 132.

  асимамоколо врата много ме сарби става 4ервен обрив многосмрастревожена докторитеказват4енеселекува каде да намеря книгата за дазнам как то4но протича лечението и как се пие

 133. 133.

  eimammnogo,5erven,obrivstra[no,mepari4etox,za1ta1zi,kislorodna,voda,no,ne,razbra1x,ot,ka1de,da1q7,vzemadaslasasesolvvoda,no,samo,tova,li

 134. 134.


  Проф. Неумивакин: Пийте вода, за да сте здрави! Няма неизлечими болести
  Сайта му http://beztabletok.r...s/neu/about.htm

  Диабет и рак са измислени заболявания. Паркинсон няма, ако имате здрави черва, което се постига с гимнастика, ходенето гони хипертонията, категоричен е ученият, създал медицината за космонавти.
  Проф. Иван Павлович Неумивакин е доктор на медицинските науки, лауреат на държавни отличия, член на Руската академия на естествените науки. Автор е на повече от 200 научни разработки, изобретател със защитени 85 авторски документа. 30 години специализира космическа медицина. Той е бащата на уникалната болница, известна като „болница в космическия кораб". Той е разработил множество принципи и методи за оказване на медицинска помощ на космонавтите по време на полет, особено при тези с по-голяма продължителност. Негови открития се използват и от американските специалисти в НАСА. Името му повече от 40 години се свързва с алтернативната медицина.

  - Проф. Неумивакин, нова вид медицина ли проповядвате или тълкуване на познатата досега?
  - Занимавам се единствено с познанието за на личната отговорност на всеки човек за собственото му здраве Освен това изучавам законите на физиологията, по които функционира човешкият организъм. Днешната медицина не прилага и не се придържа към тези закони, въпреки че без тях не може да се излекува каквото и да било заболяване. Сега сякаш се предпочита да се дават луди пари за скъпи лекарства и вносна апаратура.
  - В България повече от 20 години продължават споровете за алтернативната медицина...
  - Но u в момента по телевизията показват как е невъзможно човек да се излекува от болестта на Паркинсон, например. Въпреки че много лекари разбират как точно стоят нещата. Проблемът е в това, че никой не желае да променя системата. Изучават се болести като тази на Паркинсон и множествена склероза, които въобще не съществуват.
  Това не е ли много крайно мнение?
  - Съществува болестно състояние на стомашно-чревния тракт. Тези болни са със запек по 10-15 дни, червата им не функционират. А това е тежко отравяне, по-лошо от чернобилската. И докато работата на червата не се нормализира, нищо не може да се направи за тези болни.
  - Официалната медицина не е излекувала нито един от тях напълно, защо?
  - Разчита се на лекарства. При нас тези хора след 2-3 месеца вече ходят на пазар, ръцете им не треперят. Мен са ме обвинявали в използване на неразрешени лекарства и едва ли не ме изкараха престъпник. Аз обаче не се предадох и издадох книгата „Пътят за избавяне от болести, които не съществуват. Хипертония. Диабет." Хипертония няма. Това, което наричат тежка хипертония, се лекува за 2-3 месеца. А що се отнася до диабета, ще ви препоръчам новата си книга „Диабетът: митове и реалност". Как да кажа, че има диабет, когато няма такъв?
  - Това не е ли автореклама повече? Нали все пак има над 300 милиона души в целия свят, които страдат от това, че задстомашната жлеза не изработва инсулин?
  - Задстомашната жлеза е просто един работник. При нас дори съществува обществена организация „Довиждане, диабет". 2 седмици - и диабет няма! Само с физкултура около един час всеки ден. Но и още нещичко... Тялото - това е нашият двигател. По-добре трябва да се грижим за този мотор, а не да страдаме и пием лекарства. Диабетиците трябва да отделят особено голямо внимание на краката си. Там е цялата система. Нужна е всекидневна гимнастика.
  - И ще се изработва инсулин?
  - Разбира се! Всичко това е физиология. Нужно е там, вътре в нашия организъм, да се създадат нормални условия за живот на клетките. Вижте само с какво тъпчат децата сега - всякакви сладкиши със стабилизатори, оцветители, кока-кола също и пр. На 3-4 годинки има деца с диабет. На организма е нужна само тази захар, която се образува като краен продукт от преработването на храната. А от сегашните „нови" продукти захарта в кръвта веднага се покачва, задстомашната жлеза е принудена да изработва повече инсулин. Но тя не е вечна, задъхва се.
  - Вече открива диабет дори при кърмачета...
  - Това е от родителите, от майката най-вече. Но не в смисъла на наследственост. Наследствени заболявания, освен шизофрения, хемофилия и алкохолизъм, няма. Когато майката е била бременна, е яла повече излишни неща и ето - у детето се развива диабет. Предразположеност, разбира се, съществува, но, образно казано, при равни условия. Ако детето живее както родителите си - в смисъл на хранене и поведение, болестта ще се появи точно на този фон. В нашия център са идвали цели семейства с диабет - бабата, майката, бащата, но детето няма диабет. Възрастните са разбрали каква е същността на диабета и са се постарали детето им да живее по друг начин - повече физкултура, закаляване, здравословно хранене, консумация на полезни продукти като моркови и т.н. А захар - само по големи празници и на рождения ден. И диабет няма. Както няма и рак.
  - Извинете, но това също звучи като някаква фантастика...
  - Ракът е състояние, до което неграмотните хора сами са се докарали. Човек преминава границата на „замърсяване" на организма. Само по дъговата обвивка на окото мога да определя степента на това замърсяване при даден човек за 5 минути. Условно казано, ако мръсотията в организма е 35 процента, човек може да има язва, перфорация или възпаление. Но когато тя вече е вече 36, 37, 38 процента, аз казвам: ако днес все още няма онкологична проява, утре или вдругиден ще има. В мръсотия клетката не може да съществува нормално, тя започва да мутира. Когато масата на тези клетки превиши критичната точка, както при ядрен взрив, вече нищо не може да се направи. И ето това се нарича метастази.
  - Как можем да се справим с тази мръсотия?
  - Половината болести могат да се излекуват само с вода. Хората престанаха да пият вода, особено по-възрастните. А трябва да се пие минимум литър и половина, два, през лятото дори по три литра вода на ден. А може и повече. Чистата вода - това е електролит, това е енергия и информация, която тя носи. Защо бабите баят на водата - шепнат й добри и хубави думи и от това тя започва да работи? Тази информация, заключена във водата, започва да работи. Ако човек пие малко вода, кръвта се сгъстява и сърцето не може да я изтласква нормално... Това е природен закон, който днес официалната медицина изцяло игнорира. Почивката край вода също е най-полезна и разтоварваща. А къде е сърцето? Аз твърдя, че сърцето е в петите.
  - В какъв смисъл?
  - Имам предвид капилярите. Ако капилярите работят лошо, а сърцето не може да изтласка сгъстената кръв, тя се натрупва в големите кръвоносни съдове, кръвното налягане се повишава и... ето ви хипертония.

  - А кое кара капилярите да работят лошо?
  - Те се намират в мускулите. Затова трябва да се прави физкултура, гимнастика, много движения. Гимнастиката е задължителна всеки ден. Ако днес вие не отделите поне половин час за гимнастика, този ден за вас е загубен. В случая възрастта не играе никаква роля. За възрастните хора това е особено важно. Разбира се, могат да се направят изключения. Примерно по празници и някакви събития и срещи. Но след това отново трябва да подновите системата си. В момента всичко се разделя на съставни части. Но ако разглеждаме човека на ниво цялостен организъм, излиза, че заболявания просто няма. Например една болест като витилигото се лекува за 2-3 месеца, заедно с други заболявания. Просто чрез прочистване на организма.
  - Говорите за прочистване на организма и всичко изглежда много лесно, но какво всъщност означава това?
  - Когато не сте сдъвкали достатъчно добре храната, когато пиете вода по време на ядене, вие сте направили всичко възможно тя да не се преработи. Нашият организъм е устроен много интересно. Стомашният сок съдържа солна киселина. Хлябът и кашата се преработват за половин час, максимум един и концентрацията на киселината е по-слаба. Месото, рибата, яйцата изискват по-силна киселина и 2-3 часа време за разлагане. А пък за мазните храни, за пържените са необходими поне 4 часа, за да се преварят в тази киселина. Вие сте взели някаква течност и сте я изпили. И по този начин сте разредили стомашния сок, намалили сте концентрацията на киселината и храната съответно започва да гние. Тези гнили остатъци се натрупват по вътрешната стена на дебелото черво. Никаква клизма не би могла да ги отстрани. Всичко това се абсорбира и всмуква, става неделима част от клетката. Оттук мръсотията отива в черния дроб. Ето откъде идват 30-35-те процента замърсяване. Всичко това се насочва от черния към белите дробове, където вече не достига кислород. След това сърцето прекарва мръсотията в бъбреците - също толкова замърсени, както и черният дроб. И накрая - в ставите и в кръвоносните съдове. Научете се да се храните правилно, дъвчете дотогава, докато цялата приета храна не се просмуче със слюнка. Не е толкова трудно да се разбере, че добре здъвканата храна ще отиде в стомаха гладко, като по масло.
  Пийте вода половин час преди ядене. Изпивайте на ден от литър и половина до 3 л вода. Наситете организма си с вода като промиваща система и всичко ще заработи както трябва. На 1кг тегло 30гр.вода.
  - Вие казвате, че трябва да пием вода преди ядене?
  - Разбира се. Но на чаша вода трябва да капвате по 5-10 капки кислородна вода.
  - Това не е ли опасно?
  - Кислородната вода е нужна, за да работи защитният механизъм на имунната система. Той убива и доубива всички наши вътрешни врагове. А 5-10 капки наистина не са малко. В моята практика се е случвало дори при 1-2 капки човек да изгуби съзнание.
  - - Но ако пием дневно 10 чаши вода с по 10 капки кислородна вода в нея, това вече са 100 капки. Не е ли много?
  - В случая кислородната вода действа като катализатор - превежда в действие всички реакции. И основното е, че тя започва мощно да преработва и да изхвърля от организма всичкия боклук, който се е натрупал в него. Понякога, след 7 до 10 дни от организма излиза рядка мръсотия, която мирише много лошо. Това означава, че организмът се изчиства.
  - Говори се, че има случаи, когато кислородната вода е изгаряла лигавицата на стомаха на някои хора...
  - Окисът не е панацея. Най-важното е дозата да не се превишава.
  - Какво трябва да правим, за да запазим здравето си?
  - Най-важното е да използвате естествените механизми, заложени от природата, и да се научите правилно да се отнасяте към здравето си. Това е цяла система, включваща физкултура, хранене, екология, периодично прочистване на организма
  Задължително трябва да пиете вода. Във водата е истината. Ако промените начина си на живот, можете да излекувате всяко заболяване, дори рак. Та нали причината за него е същото това замърсяване, затлачване на организма. Наскоро четох за жена, която била с рак на белите дробове и с метастази. Отказали да я оперират. Тя започнала да се закалява и да води здравословен начин на живот. Сега вече е на 80 години, а наскоро поставила световен рекорд по маратонско бягане и получила златен медал.
  Много важна е оптимистичната психологична настройка. На човек трябва всичко да му е наред, особено у дома.
  - Трябва да се отбележи, че 3/4 от клетките на имунната система се намират в стомашно-чревния тракт, а 1/4 - в подкожната съединителна тъкан, където е разположена лимфатичната система. Много от вас знаят, че клетките се снабдяват с кръв, където храненето постъпва от чревната система - от този сложен механизъм за преработка и синтез на необходимите на организма вещества, а също и на изхвърлянето на отпадъците. Но малко знаят,че ако червата са замърсени (което практически е при всички болни, и не само болни), то се замърсява и кръвта, а следователно и клетките на целия организъм. При това клетките на имунната система, „задъхвайки се" в тази замърсена среда, не само не могат да спасят организма от недоокислените токсични продукти, но и да произведат необходимото количество кислородна вода за защита от патогенната микрофлора. Е какво става в стомашно-чревния тракт (СЧТ), от който в пълния смисъл на думата зависи животът ни?
  За да се провери изцяло работата на СЧТ съществува проста проба:
  Приемете 1-2 супени лъжици сок от червено цвекло (нека той предварително да е постоял 1,5-2 часа). Ако след това урината се оцвети в цвета на цвеклото, то това означава, че вашите черва и черен дроб са престанали да изпълняват своите детоксикационни функции, и продуктите от разпада - токсините попадат в кръвта, в бъбреците, отравяйки целия организъм.
  Моят повече от двадесет и пет годишен опит в народното лечителство ми позволява да направя извод, че организмът - това е съвършена саморегулираща се енергоинформационна система, в която всичко е взаимосвързано и взаимозависимо, а запасът на здравина е винаги повече от всеки увреждащ фактор. Основопoлагащата причина на всички заболявания на практика е нарушението в работата на стомашно-чревния тракт...
  Външна употреба
  • Използва се във вид на компреси, втривания във всякакви болезнени места (областта на сърцето, съдовете и т.н.), намазване на кожната повърхност при болестта на Паркинсон, при разсеяна склероза: 1-2 ч.л. 3%-ен разтвор на кислородна вода на 50 мл вода, при следващо увеличаване на концентрацията на разтвора чак до 3%-ния.
  • За жабурене на устата да се употребява 1 ч.л. 3%- на кислородна вода на 50 мл вода.
  • При кожни заболявания (екзема, псориазис и др.) може да се използва не само 3%-на кислородна вода (неразредена), но и 15-25-33%-на кислород на вода, която може да се купи в магазините за химически реактиви. Обривът трябва да се намазва 1-2 пъти на ден до пълното му изчезване.
  • Ако имате гъбички по краката или на други места, или брадавици по тялото, и други обриви, то трябва да се мажат с 3%-ен разтвор на Н2О2 няколко дни, и те ще изчезнат.
  • При инфекции на рани, гнойни процеси, ожулено и др. подобни, кислородната вода способства за по-бързото зарастване.
  Както е известно, добро дезинфекционно средство при недълбоки рани, порязвания и напукано, а също при кожни заболявания, е стипцата. Нейното приложение ще бъде по-ефективно в съчетание с кислородна вода: в 10%-ен разтвор на стипца (на 10 мл вода — 10 г стипца) да се добави 1 ч.л. 3%-на кислородна вода. Този разтвор е прекрасно средство за лечение на трофически язви, кожни прояви от различен характер, повърхности с рани при лимфоденити.
  • Използване на кислородната вода във вани...
  Вътрешен прием
  Да се взема по 1 капка на 2-3 супени лъжици вода (30-50 мл) 3 пъти дневно, 30 минути преди ядене или 1,5-2 часа след храна. Ежедневно се добавя по една капка, докато се стигне до 10 капки на десетия ден. Да се направи пауза от 2-3 дни и да се взима вече по 10 капки, като се прави пауза на всеки 2-3 дни. Някои болни въобще не правят прекъсване. Ако има необходимост, на децата до 5 години може да се дава по 1-2 капки на 2 супени лъжици вода, от 5-10 години - по 2-5 капки, от 10-14 години - по 5-8 капки наведнъж, също 30 минути преди хранене или 1,5-2 часа след.
  Употреба през носа и в ушите
  • При каквито и да е заболявания или некомфортни състояния (грип, простуда, главоболие), особено при болестта на Паркинсон, разсеяна склероза, заболявания на носоглътката (синузит, възпадение на челните кухини), шум в главата и др., трябва да се капе кислородна вода в носа в съотношение 10-15 капки на супена лъжица вода и по цяла пипетка да се накапе най-напред в едната, а след това в другата ноздра...РфиЛ
  Ако бъде създаден прибор, определящ оптималното равнище на атомарен кислород в тъканите, и още повече, автоматично поддържащ го, то това ще направи човек здрав, а 90% от цялата медицина и фармакология ще се окажат ненужни.
  -
  Въпросите зададе Николай П. Иванов
  -

 135. 135.

  Писах ви преди 3 години,да ви кажа как съм от екземата и следа няма,но претърпях и онкологична операция,мина прекрасно ,нямах и разсейки!Май наистина действа таз кислородна вода!

 136. 136.

  Страдах от мокра екзема върху китката на лявата ръка - в тежка форма, с оток на цялата ръка. Пробвах много начини за лечение. Накрая се оправих само с крем с чаено дърво на VIVASAN. ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ефикасен и безвреден!

 137. 137.

  от 3г ме мъ4и невродермит,живея в чехия и не вс билки мога да купя,но прочетох тук за книгата на проф наумивакин,за което благодаря,вярвам,че ще помогне метода.моето джипи сам ми каза,че кожен лекар няма да ме излекува,само ще изпробва вс лекарства и може евентуално да нацели

 138. 138.

  Да си споделя и аз болката.От две седмици имам едно гдвямо червено петно на ханша и не ми минава.Не ме боли,нито ме сърби.Бях на преглед при личния и ми предписа антибиотик.Хирургът каза,че не вижда нищо, а кожния ми назначи мазило-Дипрогента с промивки със смрадлика.Кръвните ми резултати са в норма.Не знам какво да правя.Благодаря предварително на тези, които ми пишат!

 139. 139.

  Да ти кажа честно това са първите симптоми на невродермита и за голямо съжаление за него лек няма много е неприятно това петно след време ще изчезне и на друго место ще се покаже казвам ти ги тези неща защото и аз има тази гадна болест невродермит.

 140. 140.

  По въпроса за лечението с кислородната вода бях чела някъде, че трябва да се използва чиста кислородна вода, а тази която се продава в аптеките съдържа и нещо друго, което не знам дали е добре да се приема вътрешно. Затова и не се реших да пробвам. Тези, които са приемали кислородна вода от аптеката ли я купувате и знаете ли дали това има значение ?

 141. 141.

  moeto nz kakvo e nqkakva ekzema no se poqvqva nai ve4e lqtoto petnata ako se razdraznqt s za4ervqvat ponqkoga stavat suhi i se lushtqt izlizat mi po koremnata oblast po vrata i gurba nai ve4e hodih pri li4niq si lekar i mi pretpisvashe se pasti za gubi4ki no nishto ne mi pomogna,iskam da popitam pri moq slu4ai dali shte pomogne tazi voda na dr-neumivakin

 142. 142.

  От аптеката е кислородната вода 3%.

 143. 143.

  WWW.OKADEX-EU.COM На този сайт можете да прочете за ново уникално средство за лечение на рани. Ефектът е направо светкавичен. Дядо ми имаше много тежка рана на петата на десният крак, която само за 4 месеца лечение с препара OKADEX се излекува напълно като при това израстна нова млада кожа.Само искам да допълня, че дядо ми е диабетик.Наистина този продукт е някакво чудо!!!

 144. 144.

  от къде да си купя кислородна вода

 145. 145.

  ами да ви кажа, случайно реших да потърся в гугъл за този проблем тъй като и аз го имах.
  рани по главата, лактите, ръцете, ушите и веждите.
  За сега всичко ми е наред, най вжното според мен бе промяната ми на ежедневието.
  С дни не излизам от нас, преди спортувах, а от години от както работя съм на застоял живот. Компютри, компютърни игри, програмирам, ходя и на работа. 24 часа съм пред компа, работех 1 година нощтни смени. Съвета ми е променете се, помислете добре, за някои неща вземете кловейт, но не се мажете навсякъде с него. А и излизайте по често, из природата, избягайте от града, намалете цигарите и алкохола (аз нито пуша нито пия, но се появиха тези неща) и за сега вече 2ри месец нямам нищо.
  мнинах какви ли не изследвания и всичко беше наред. Просто спорт, правилно хранене и усмивки са лекът за тази неприятна болест.

 146. 146.

  Аз го имам невродермита от 7-8 месеца и не му обърнах внимание. Не допусках, че е толкова упорито заболяване! Подцених го! Но ще пробвам някои рецепти, които си записах.

 147. 147.

  Iskam da vi popitam az imam leko zachercqvane mejdy bedrata mnogo me sarbi I kato gi pocheshe pochva da me boli I kojatami stava kafqva inabrachkana . Ako nqkoi mi kaje kakvo e I kak da se lekyvam da mi pishe na emaila sexy_valia@mail.bg

 148. 148.

  Приятелка от форумите,омъжена за руснак ,посети в Москва центъра на Неумивакин,той вече бил академик,та там и направили тест за паразити,всички кожни проблеми идваки от червият аскари ,със кислородната терапия описана по-горе,с билката пелин и със семки от тиква се решавал проблема

 149. 149.

  теменуга съм не съм анонимна

 150. 150.

  Аз вече 4 години съм добре,не съм стриктна ,но пия кис . вода

 151. 151.

  Az polichih surbeji okolo bedrata i polovite organi predi 4 meseca ne im obrushtah vnimanie zashtoto ne beshe surbej za umirane no posle stanaha dosta neponosimi polzvah elkom malko pomagashe no sega nemoga da spq i prevurtam totalno

 152. 152.

  DESTETO MI OT MALKO IMA PROBLEM S KOJATA I NEMOJEM DA RAZBEREM EKZEMALIE ILI ALERGIA OT 3 MESE4NO BEBE POLY4I NE6TO NA BYZKITE KATO EKZEMA MAJEM Q S KORTIZONOVI PASTI MINAVA ZA DNI NAI MNOGO SEDMICA I OTNOVO SE POQVQVA .TOVA NI IZMA4I I NI TORMOZI MNOGO 4E NEMOJEM DASI POMOGNEM NA DETETO SI ,AKO NEKOI MOJE DANI DADE NQKAF SAVET ILI LEKAR 6TE BLAGODARIM MNOGO

 153. 153.

  Kakf lekrastvo da zimamee za ekzma ta

 154. 154.

  Теменуга, точно както казва Неумивакин, проблема е с подкожни паразити. Аз като почнах да пия Тройчатка, усетих сърбежи под кожата. Просто се усеща движението на агонизиращите червеи. Почнете различни детокс действия и вижте ефекта: чеснови капки пиене или тройчатка или рязан чесън вечер преди лягане или тиквено семе сутрин на гладно. Или комнинирайте. Лечение се прави поне2 месеца и през три месеца пак. Системно се чистете на всяко ниво: физическо и психическо.

 155. 155.

  Имам екзема повече от 3 години, стартира след поредица от инжекции с кортизон на лактите, след това пих и антибиотих за венците, през година бях подложена на голям стрес, смяна на местожителство и т.н. И екземата не закъсня, смених през това време 2 лекари, а те сменяха на всеки месец нови лекарства и нови кремове. Никакъв ефект, напротив от кортикостероидите получих изтъняване на кожата и цепене, тогава вече спрях мазилата с кортизон. Порових се в интернет и намерих нещо много евтино. Боров катран и зехтин 50 на 50. След месец раните зараснаха, и на местата където беше най-зле поне 2 години не се появиха въобще. Но миналата година пак се появи екземата, дори след лечение в болница продължава да се увеличава. Направих консултация и с лекар в Италия, той ми препоръча да направя тестуване за алергия, може да съм алергична към кобалт. Смятам да направя този тест, ще видя какво ще излезе. Това е моят опит, не се отказвайте от бабините рецепти, тези които са безобидни ги пробвайте.

 156. 156.

  Като чета тука, просто съм отчаян.Излезе ми червено петно на главата около преди 1.5г.Къде ле не ходих-ВМА, Александровска, Кожно-венерически.Всеки "лекар"си дава рецепти, плащаш си ефект никакъв.Един ми казваше-Като те сърби се почеши.Идваше ми незнам какво да направя.Чета тука разни рецепти и ще взема да пробам някоя. На лекарите вече не вярвам.

 157. 157.

  Лечението с кислородна вода,явно е начин на живот,възможно е да не е панацея,имам приятели във фейсбук Лазар и Йоанта,при ,които няма резолтат исками се ,нещо да са объркали,при мен на 10 ден имаше подобрение,ве4е петас година пия,не съм стриктна по схемата пия по 10 капки всеки божи ден
  ,нямам потрбност за поивече,моля ви въведете организма си в определен режим,не мога да повярвам ,4е съм доб444444444444ре,абе ДОБ4Р4Е СЪММММММММММММММММММ,ПЕТА ГОДИНА БИВАМ ,ИСКАМ И ВИЕ ДА Г444О ОСЕТИТЕ,изчетете всичко ,за позитивното мислене,за магията вода,аз не ги вярвах тези неща ,но подействаха.Които желае във ф4ейсбук да ме намери,с постоянство и вяра има ефект.

 158. 158.

  koito dava saveti samo zatrudnqva ....vseki e razlichno ustroen vapreki che izglezdame ednakvo ..vseki trqbva sam po logichen nachin da stane doktor na sobstvenoto si tqlo . i nai veche da razvie lubov kam nego . Kakto kam tqloto si taka i kam Boga. Sled tova vsichko shte zapochne da podrezda .

 159. 159.

  Napravi te bania ili kompresi s oveseni iadki

 160. 160.

  Също баня от листата на орех. Но малко кожата пожълтява. Добра е защото съдържа много йод. А за пърхот втривайте на сухо сода бикарбонат. Авено е натурално кремчето за увлажняване при екзема.

 161. 161.

  На Тефо за детенцето с екзема. Премахнете у дома мокет или вълнени китеници и други които съдържат прах. Проверявайте стаите да са сухи и слънчеви. Моето дете като малка от домат ср зачервяваше и й пламваше около устата. Когато отивахме на каштата за два дни на печка ставаше по зле състоянието й. На излет също. Този дерматот е еквивалент на сенната хрема. Ако имате в рода си астматици или хора с сенна хрема е по наследство. Кам 10 година ще го израсте. Но не напълно.

 162. 162.

  Пийте прополис. Съпругът ми беше с невродермит, който е получил още като дете.Опитвал е всякакви мазила, но нищо не е помагало трайно. Преди две години решихме да пием прополис за засилване на имунитета, след 1-2 месеца изчезнаха всички петна от невродермита и до днес ги няма.Скоро прочетох, че прополиса много добре влияе на невродермити и екземи по кожата.Без да искахме намерихме лекарството....Прополиса го взимам на пръчки и всяка сутрин с топла вода или чай се приема доза колкото грахово зърно без да се дъвче.Успех.

 163. 163.

  stradam ot tova ekzema vav glavata ot 8 gudini probvalasam vsicki mazla i lekastva no ne pomaga ako znae nqkoi ot vas nqkavo lekarstvo lli babina recepta damia na pi6ete komentarte

 164. 164.

  Обещах си да се включвам переодично и да ви казвам как съм-АМИ СУПЕР,от екзема и невродермита и следа няма от 2010 година,но продължавам да пия кислородна вода и 2 литра вода с малко сол,половин час преди или 2 след ядене.Това е начин на живот за мен,но нямам болки ,сърбежи до лудост.Изчетете материалите на скадемик Неумивакин и задължително пробвайте,ако искате да забравите кошмара в който сте,както направих аз!УСПЕХ НА ВСИчКИ!

 165. 165.

  Опитайте мехлемчето Линола Фетт..Помага и е ефтино! И задължително трябва да се опитате да намалите ежедневния стрес,както и да наблегнете на спортуването и разходките сред природата!

 166. 166.

  НАМЕРИХ РЕШЕНИЕ НА ПРОБЛЕМА !!!

  Слушайте, не се занимавайте с кремове, спрейове, хапчета и тем подобни! Изключете НАПЪЛНО от диетата си мляко, всякакви млечни продукти и яйца за поне месец - два и екземата/невродермитът ще изчезнат. Най-напред ще намалее сърбежът, после размерът на засегнатите участъци от кожата. Накрая изчезват напълно. При мен стана точно така. В продължение на седмици търсех информация за лечение на тази гадост. Изчетох този сайт, както и още 7 - 8 български сайта, но като видях, че представените методи не действат и преобладава погрешна информация, преминах към чуждестранни. След още няколко десетки англоезични и немскоезични форуми и три документални филма за екземата и невродермита, вече съм почти експерт. При мен ВСИЧКО ИЗЧЕЗНА !!! Сега, няколко месеца по-късно още не мога да повярвам, че се е получило чудото!
  Номерът е да се спрат изцяло млякото и производните му, както и яйцата. Независимо дали са купени от хипермаркета или са истински, от село. Няма значение, просто край с тези храни. Както разбира се и с всякакви сладкиши, сладоледи и други, които ги съдържат. Може да започнете да приемата калций като добавка, за да си го компенсирате.

  УСПЕХ! :)

 167. 167.

  Белият крем на Рачев също дава добри резултати!

 168. 168.

  Аз вече шеста година съм добре-не мога да повярвам,че се случи-пия кислородна вода по схемата на Неумивакин.Щастлива съм!

 169. 169.

  Здравейте, от няколко месеца имам лющене на кожата отстрани на бузите и челото, а от няколко седмици и по главата, като сух пърхут. Сърби и се бели на люспи, кожата от долу е суха и гладна, и веднага щом се обели спира да сърби. Все едно съм посипана с пясък. Мажа с какво ли не и няма резултат. Моля за някоя бабина рецепта. him_d@abv.bg

 170. 170.

  Имах и подобен проблем, страдал съм от (рак на кожата) през последните четири години и През първата година имах вяра в Бога, че някой ден ще бъда изцелен. Лекувах се от моя лекар преди няколко седмици, когато дойдох да търся в интернет, ако мога да получа информация за превенцията на тази болест, при моето търсене видях свидетелство за някой, който е бил излекуван от (Рак на кожата) от д-р TugalaI реших да изпратя по електронна поща д-р Tugala и той обещава да ми помогне никога не съм повярвал, че след всички процедури и лекарства, дадени ми от д-р Tugala няколко седмици по-късно започнах да преживеят промени навсякъде след известно време отидох в моя лекар да потвърди, ако имам да бъдеш най-накрая изцелен, ето, беше истина. Днес е най-добрият ден в живота ми. Д-р Tugala също ми каза, че има натурални билкови лекарства за следната болест по-долу ..

  1. Рак на пикочния мехур

  2. Рак на кожата

  3. Рак на хранопровода

  4. Рак на матката

  5. Лимфоми

  6. Рак на белия дроб

  7. Астма

  8. Ход.

  9. Левкемия

  10.Epilepsy

  11.Пептична язва болест

  12.HIV / AIDS болест

  КОНТАКТ dr TUGGAL ЗА ВАШЕТО ЛЕЧЕНИЕ ...... E-MAIL: acubespiritualhome@live.com
  Номер на повикването / WHATSAPP +917838753914

 171. 171.

  Днес е радостен ден от моя живот, защото д-р Тюгала от Индия ми помага да събера съпруга си с бялата магия и любовта си. Бях женен от 6 години и беше толкова ужасно, защото съпругът ми наистина ме изневеряваше и търсеше развод, но когато срещнах имейл адреса на DR Tugala в интернет за това как той помага на толкова много хора да накарат бившия си любовник назад и да се върнете към връзката и да накарате хората да се радват в отношенията ви. Свързах се с него и му обясних ситуацията, най-голямата ми изненада той ми каза, че той ще ми помогне с проблема ми и сега празнувам, защото съпругът ми се е променил напълно добре. Винаги иска да бъде до мен и той не може да направи нищо без присъствието ми. Наистина се радвам на брака ми, какво голямо празнуване. Аз ще продължа да свидетелствам в Интернет, защото DR Tugala наистина е истинско заклинание. Той е единственият отговор на вашия проблем и ви кара да се чувствате щастливи в отношенията си.

  КОНТАКТ ...... E-MAIL: acubespiritualhome@live.com
  Номер на повикване / WHATSAPP +917838753914

 172. 172.

  Аз периодичн се включвам тук от 2010г,след като сепознах и прилагам методиката с кислородна вода напрофесор Неумивакин.Добре съм ,вече 7 години и полувина.Пробвайте ,става! При някои по-бавно ,но се случват нещата!

 173. 173.

  Екзема между пръстите имаше и моята дъщеря. Една жена ми каза да направя така. Вземете един вестник трябва да е от старите едновременни вестници, правите вестника на фуния и го слагате върху чиния керамик палите вестника от доло. Вестника трябва да дими а не да има пламък. Като изгори вестника в чинията остава жълто петно. И веднага се маже между пръстите докато не е изстинало. Дано съм Ви помогнала защото аз помогнах на дъщеря си. Вестника трябва да е от старите едновременни те черни на цвят, да не са шарени. Успех!

Подобни статии

Сърбеж

Сърбеж

Под понятието сърбеж се разбира изразена по кожата и граничниите лигавици чувствителност, която води до разчесване. По своята физиологична с...

Лечение на екзема с билки

Лечение на екзема с билки

Лечебната отвара се приготвя по следната рецепта: Rp. Fol. Juglandis (листа орех)Rad. Saponariae (корени сапунче)Rad. Bardanae (корени репе...

Алергични конюнктивити

Алергични конюнктивити

Редица лекарствени вещества могат да причинят сходни с алергичните заболявания Редица лекарствени вещества могат да причинят сходни с...

Членестоноги

Членестоноги

Това е една от най-големите групи в зоологията. Членестоногите действуват болестотворно на голям брой животни и специално на човека като пар...

Гнойни, гъбични и паразитни болести на кожата

Гнойни, гъбични и паразитни болести на кожата

В тази група влизат едни от най-разпространените сред хората кожни болести. Под гнойни заболявания на кожата или пиодермии се разбират всичк...

admin

admin

2958 публикации

Публикувано
Публикувано

26.05.2008

Обновено
Обновено

31.08.2011

Прочетено
Прочетено

208232

Нередност Докладвай за нередност
32 харесват, 3 не харесват
Публикувай статия