Техническите характеристики, на които жените обръщат внимание

Техническите характеристики, на които жените обръщат внимание

Какво й трябва на една жена-шофьор? Красива кола. Не, не е само това. Оказва се, че жените обръщат внимание на различни технически характеристики на автомобила.
Наистина външният вид е най-важен за дамите. Докато мъжете отдават предпочитание на коли с черен, сив или сребрист цвят, жените се вълнуват от червеното. Дори ярко червено.

От значение са още маневреността, икономичността (разход на гориво) и ниските разходи за поддръжка. Жените се вълнуват и това дали колата може лесно да бъде управлявана. Това прави коли като Toyota Yaris, Opel Corsa, Chevrolet Spark, Pegeout 207 и Ford Fiesta – обясним избор от страна на дамите. През последните години любими за жените-шофьори станаха и кросовъри като Nissan Juke, Nissan Qashqai, Toyota Rav4, Citroen C4 Aircross и други.

Друга важна техническа характеристика за жените е скоростната кутия. Статистика сочи, че много дами нямат нищо против автоматичната скоростна кутия. Дори я предпочитат.
На представителките от женски пол не е чужда практиката да се заглеждат по автомобили от високия клас. Сред тях често виждаме Audi A1, Volvo C30, Mini Cooper, Mercedes A-серии. Търсене има и на малогабаритните Audi Q3, BMW X3, Range Rover EVOQUE.

В наши дни можем да кажем, че жените карат предимно малко коли. Най-честата причина да видите жена в голям автомобил е, защото е зад волана на семейната кола и на задната седалка седят 2-3 деца. Понякога малките автомобили не могат да отговорят на потребностите на многодетните двойки. Тези случаи обаче са по-редки или поне собствената кола на жената е малка. Да отбележим няколко предимства на малките коли.
Те визуално наподобяват играчка, но въпреки това имат не малко достойнства – висока степен на маневреност, икономичност и лесна експлоатация, ниски разходи за издръжка, високо ниво на екологичност, по-ниска цена и др.
Малките коли се характеризират с малък обем на двигателя, а това автоматично означава, че разходът на гориво е по-нисък, а също така и разходът на масло. Към малката кола се привиква по-лесно и бързо. С нея много по-уверено се паркира както в гараж, така и на паркинг. В градска среда малката кола по-лесно намира място за паркиране.

Колкото по-ниска е мощността на автомобила, толкова по-малко вредни вещества се отделят в атмосферата. Можете да разгледате подробни технически характеристики на автомобили в сайта NaSkorost.com. Самите вие трябва да се замисляте за екологичността, когато купувате кола. В много страни има въведени специални такси и данъци, обвързани с отделянето на вредни газове. Екологичността на малките автомобили е предпоставка за по-ниски разходи.

Подобни статии

Менструални разтройства

Менструални разтройства

Отклоненията от нормалния характер на менструацията могат да засегнат всяка една от основните й характеристики — интервал, ритъм, времетраен...

Слушалки за компютър

Слушалки за компютър

Безусловно, качеството на възпроизвеждане на звука се явява един от решаващите критерии при избора на слушалки за компютъра. Качеството на з...

7 неща, които ще Ви направят по-привлекателна

7 неща, които ще Ви направят по-привлекателна

Какво да носим: препоръки от магазин за дамски чанти онлайн Glazy Shop Нека уточним. Това не са просто наблюдения на магазин за дамски чант...

5 съвета за това как да купите добър климатик

5 съвета за това как да купите добър климатик

5 съвета за това как да купите добър климатик Може и да не обичате съветите, но повярвайте, че понякога те са изключително ценни. В тази пуб...

Колко важно е храненето за бъдещите татковци?

Колко важно е храненето за бъдещите татковци?

Колко важно е храненето за бъдещите татковци?Храненето на един мъж има значение за здравето на бъдещото му дете дори преди то да е заченато....

Alek1983

Alek1983

9 публикации

Публикувано
Публикувано

15.05.2015

Обновено
Обновено

15.05.2015

Прочетено
Прочетено

751

Нередност Докладвай за нередност
0 харесват, 0 не харесват
Публикувай статия