Херпес зостер (Опасващ херпес)

Херпес зостер се появява внезапно и протича остро. Причинява се от вирус, сходен с този на варицелата. Ето защо при контакт с болни от варицела може да се появи херпес зостер. Боледуват предимно възрастни лица. След преминаване на заболяването остава имунитет (невъзприемчивост за цял живот). Болестта се характеризира с поява на групи от мехурчета върху зачервена кожа, разположени едностранно по хода на периферните нерви — очните, лицевите, шийните, междуребре-ните и др. Заболяването се съпровожда със силна невралгична болка, която е по-тежка и продължителна у възрастни и изтощени хора. Лечението се провежда с различни болкоуспокояващи и противовъзпалителни средства — аспирин, аналгин, витамин В1, витамин В12. За да се предпази болният от допълнителна инфекция, мехурчетата се мажат с антисептични (анилинови) багрила — 1 % разтвор на метиленово-синьо, фуксин и др. Важно е обривите да се намазват и превързват често, за да не се допусне вторична инфекция. След 4-6 седмици заболяването преминава.

Коментари за Херпес зостер (Опасващ херпес)

  1. 1.

    Искам да добавя към тази статия още нещо.Билното място не трябва да се излага на слънце,защото от слънцето се разпространява.Не трябва да се мокри защото ще зарастне по-трудно.Аз съм преминала през това и мога да кажа само,че болката е ужасна.Бях на инжекции Voltaren.

  2. 2.

    За успокоение ще ви кажа , че и аз боледувам в момента от херпес зостер .Докторът го откри в съвсем ранен стадии /при първите 4-5 пъпчици/ Изписа ми ацикловир таблетки на 8 часа и ацикловир кремче.Ефекта беше почти моментален.Не ме боли,не ме сърби и пъпчиците завяхват. така че не е задължително да ви боли....но е важно да се хване навреме. За 10-12 дни минава

  3. 3.

    моят херпес беше в окото .Появисе след раждане много трудно се вастанових

  4. 4.

    Боледувам в момента от херпес зостер. болките наистина са ужасни. при мен се изразяваха предимно вечер и най-вече нощем-на десния крак по цялата дължна от глезена,през свивката на коляното до седалището.получавах спазми на мускулите,които също много болят.разхождах се по цяла нощ от болки.правиха ми снимки на ломбалните прешлени и ме лекуваха от радикулит.след повече от 15 дни ми се появиха първите зачервявания на крака и мехурчета. след тази поява се оказа херпес зостер. лошото е, че имам и на ходилото херпес.то ми изтръпва и ме боли при ходене.възсановявам се ,но бавно.болките в глезена и седалището ги усещам доста болезнено,но мога да спя.това за 10-12 дни при мен дори нямаше външните симптоми.така,че при всеки е различно.

  5. 5.

    Майка ми се мъчи вече 3година тя е на 82 лекуват я с антидепресантимоля за съвет

  6. 6.

    radvam se 4e vi ima

  7. 7.

    при мен херпес зостер протича по описаните от останалите болни симптоми, открит навреме и лекуван правилно болестта преминава по-леко, но по-добре е да не му се случва на човек.

  8. 8.

    съпругът ми боледува от херпес зостер вече трета седмица и още има много силни болки моля дайте съвет

  9. 9.

    boledyvam sega i naistina mn e golqma bolkata mn srabi i yse6tam pare6ta bolka na men mi izleze na glavata daite saveti mn boli

  10. 10.

    az v momenta s16to stradam ot tozi ujasen herpes naistina bolkata e neponosima.moqt e v oblasta na korema i mi e zasegnat nervat koito e pod rebrata.po4ti ne moga dase dvija.molqvi kajete ne6to za bolkata imam nqkakvo bolkouspokoqva6to no ne pomaga izob6to.ne moga da spq no6tem!

  11. 11.

    Здравейте, и аз в момента боледувам от херпес на китката.При мен болката не е чак толкова зле ,но бих искала да питам с какво се лекувате след като мехурите засъхнат.Мажете ли ги с нещо,и дали вземате нещо конкретно за имунната система.

  12. 12.

    da se opla4a i az predi dva dni imah ujasna bolki v g1rba te vs16tnost sa mi otdavna no t1i kato predi 5 meseca rodih si misleh 4e e ot natovarvaneto.ta taka predi 2 dena otidoh na lekar i mu obiasnih 4e mnogo me boli i osven tova sam vzela da se obrivam,obiasnimi 4e tova e herpes danese pla6a ispisa mi injekcii koito da si bia v k16ti i edno krem4e gentamicin i tova be6e.mislia 4e tova nee dostata4no i se pritesniavam da nese zarazi mal4o s varicela.molia ako niakoi moje da mi otgovori neka pi6e

  13. 13.

    Бети, аз в момента имам херпес зостер. Изписаха ми Невробекс и антибиотичен шпрей за обрива (неомицин) за предпазване от вторичните инфекции. За потискане на болката може да използваш лидокаин-гел (при свекърва ми преди 2 години помогна). Аз не смея, защото съм кърмачка, а и при мен по-силен е сърбежът, болката е сравнително кратка и отпуска.
    Към статията искам да допълня, че в нета срещнах изрично предупреждение да не се приема аспирин по време на зостер, защото можело да се получи опасен синдром.

  14. 14.

    Аз в момента съм с това гадно заболяване херпес-зостер ужастни билки с изтръпване обрив имам на окото,челото,бузите ,езика, ръцете в момента сам в САЩ трудно го откриха дерматолог не можа да го познае ,при третия лекар бинго но обхвана толкова много тялото ми разликата е тази че нямам обрив само розова кожа горяща като на клада жарава мислех си ще падне някой въглен от челото и окото днес 4-ти ден сам на лечение с зовирах и неуронтин но ударна доза 10 хапа на ден от 2 та вида така за 3 седмици че поражението е огромно има опасност да си загубя окото ако не се овладее след 2-я ден избиват пъпки дори и по езика ми не мога да го командвам захапвам го не е смешно а отчайващо ,който му е до смях да се посмее аз и това не мога да направя лицевите нерви не ми разрешават от болка да правя мимики кожата ми стана като настръхнал царвул груба грозна с пори на портокал като чета за Вас сте ОК но при мен е ужастно зле положението очакват се последствия а съм на 57 год.за пенсия не искам да мечтая в Бг-я защото стажа ми е там живота беше там.

  15. 15.

    дани, тази хапчете в Америка ли ги пи, и можеш л,и да си ги купиш свободно или се наложи от лекар да ти се предпишат?

  16. 16.

    Дани,какви дози ти бяха изписани, че има различен грамаж плюс мазила?

  17. 17.

    Аз му изтървах края и така яко се разпространи по гърба , корема отляво . Болката е уникална..... можеш направо да откачиш. Сега започвам лечение с Aciclovir AL 400 mg и някакво мазило , което тепърва ще взема.
    Не съм спал от няколко дена..... Живея в някакв кошмар. Ако се хване навреме може да се спести това изживяване.

  18. 18.

    ЗА съжаление вече два месеца съм потърпевша от този херпес.От коляното до кръста с възпление на два нерва.Освен лилавото мастило/аз така съм си го кръстила / 4пъти на ден след като минат 10 минути с ацикловит ,така 5дни.След това 10 дни с някакво мазило от 6 съставки плюс 4таблетки от 200мг. ацикловит на 4 часа 10 дни.Аз ги пих 5 дни.След това като се образува коричка се изполивате с вода/забравих да кажа че в този период не трябва в никакъв случай да се мокри.Просто го приемате и използвате бебешки мокри кърпи.продължавате с гентамицин маз 10 дни след това гентамицин крем.КАТО БОЛКОУСПКОЯВАЩО аз дадох медиментозна алергия и използвах само аулин прахчета и аналгин.При това освен болките трябва да лекувам и алергията.Мой съвет е за болките да търпите колкото можете и само в краен случай лекарства.Още не съм излекувана но поне мога да вървя и си живея с надеждата че ще се оправя.

  19. 19.

    Здравейте!
    За съжаление и аз се разболях от херпес-зостер и то от нищото ако може да се каже.От стоене на течение кръста ми се схвана и след 2 дни тръпнене в десния крак и болки в кръста открих тези гадни мехурчета да ми се появяват на дясното бедро.И тъй като не обичам болниците,а пък и много рядко се налага да ги посещавам не отидох веднага на лекар,а се чудех какво е ,от къде се е получило и накрая след вече и появяване на обрив на кръста се реших да отида.Само като се съблякох пред лекарката и тя отсече-херпес.Предписа ми ацикловир/антибиотик/+милгама/витамини/+шише със сладка алба/за мазане/.И тъй като ми бе за първи път това заболяване и от ослушването ми какво да правя сега зоната на поражение е доста голяма.И при мен има сега болки,тръпнене на заболелия нерв,ама стискам зъби и търпя.Защото не знам дали споделяте мнението ми ,но употребата на лекарства за и най-малкия повод не е на добро,да не говорим за антибиотици,обезболяващи и т.н.

  20. 20.

    от пет месеца имам херпес на устната и не минава вземах ацикловир за мазане и на хапчета не минава гентамицин също невробекс дерма херп за мазане нищо не помага какво да правя

  21. 21.

    Съпругми е със херпис от 4 дни, всичко започна една вечер като ми каза че го боли глезева на десния крак вечерта същия ден болката се качи към слабините и на генеталите вече имаше зачатъци на пъпки, отидохме на лекър и веднага му сложиха диагнозата, той е на 35 г, болката е ужасна вече 5 ден, лекарката специалист каза да не се притесняваме за децата че от въздуха нищо не може да им стане но аз се притеснявам за тях, Вие знаете ли нещо чета че е заразно а те децата до сега не са боледували от варицела, ако знаете нещо пишете

  22. 22.

    V kraina smetka zarazno li e, kak se predava, za6to izvednyj izbiva? Kym kakyv lekar da se obyrnem?

  23. 23.

    отгодина и половина почти всеки месец съм със херпес эостер на левите задни части като местата се амименят за болките да не говорим единствено ацикловира ми помагаигабаневрал а вечер по един амитриптилин валеант дали някогаще спре този ад не знам но ми казаха че трява да си изследвамимунната система но това изследване ге се поемало от здравната каса

  24. 24.

    hmm..i az sega s1m bolen ot zoster ot 3-4-5 dena...moqt zasqga nerva koito e pod bedrata...zainteresovah se za virusa i shte napisah tova koeto znam za nego...hermez zoster se sreshta nai chesto pri v1zrastni(az s1m na 15 :X :X ) toi se poluchava ot otslabnala umunna sistema,umunno poddarjashti lekarstva,SPIN...tozi virus e kato varicela(sitna sharka) toi se zadarja v tqloto i sled d1lgi godini sled izkarvane na varicela pri otslabnala umunna sistema se poqvqva...predstavlqva lenta mehurcheta v ednata strana na tqloto....te sa malki posled se naduvat i nakraq se praskat i ostavqt qzvichki sled kato zarastnat ostavat belezi....bolkata se poluchava zashtoto virusa e sv1rzan s nervnata sistema...Poprincip virusa s1shto moje da se poqvi ot pritesnenie,uplaha,stres...lechenieto e mnogo trudno s lekarstva...trqbva pri v1zmojnost da se otide pri baba...te pravqt mehlem s bilki i met koito majat na obriva,oblekchava bolkata i pravi trainosta na virusa nqkolko p1ti po malka...hodi se 2.3 p1ti pri babata..tq kazva kolko..s1shto s1m chuval che se k1sa bqla loza koeto e i drugoto ime na xerpes zoster...i se izgarq posle s pepelta se maje po obriva,,Dokolkoto do men i az nemoga da spq...tova e normalno za zabolqvaneto...moeto e pri rebrata koeto e nai dobre...pri licevite chasti e MNOGO opasno...moje da se oslepee ili oglushee....napravo se e brotalen virus...toi s1bira sichkata bolka v jivotata ti v nqkolko sedmici :X

  25. 25.

    Prosto ne moga da pi6a ot bolka......za pruv put mi se slu4va takova 4udo!!!!

  26. 26.

    Здравейте!Ето,че и аз страдам вече от този коварен херпес-зостер вече 5-ти ден,който при мене се настани в лявата страна на тялото ми,от корема до гърба,отначало си помислих,че са ми излязли 2-3 пъпчици и ме сърбяха,но недотам,че да обарна особенно внимание на това,но след 3-тия ден от 3 пъпчици,изведнъж станаха доста,зачервиха се,започнаха да ме болят,сърбежът изчезна,появиха се няколко зачервени петна,съпроводени с малки мехурчета,които адски ме болят и ми пречат да вървя и да спя нормално,оная вечер имах температура 37,3,цяла вечер не можах да спя от болка,повече не можах да издържа на тоя кошмар и сутринта твърдо реших да отида на кожен лекар,предписа ми гентамицинов антибиотичен крем,Енетра-силно болкоуспокояващи таблети и Невробекс,понеже ми е засегнат кожния нерв,от вчера се лекувам по указания начин и забелязвам,4е мехурчетата се превръщат в корички,болката утихва постепенно,и започна мястото само да ме сърби,лекарят ми каза,че до седмица петната ще изчезнат,но болката ще отшуми много по-бавно,но искам да отбележа накрая,че за тоя херпес май аз съм си виновна,защото преди 2 седмици си поръчах по интернет едни таблетки за отслабване-ЛИДА дайдай хуа,които впоследствие разбрах,че били забранени от Министерсвото на здравето,и от тях произтичат различни вредни за здравето ефекти,в които и слаба имунна система,ами така е,виновна съм заради тъпата си суетност,която ме доведе до този кошмарен херпес!

  27. 27.

    търся най-силното лекарство за тази нечовешка болка майка ми направи енцефалит беше и в кома но слекарска и божия помощ оживя след подценяване на херпес зостер проблема е че получава на час по 3 мин адски болки помогнете

  28. 28.

    mnogo vi molia da mi kajete s kakvo mazilo da se maja.Predi mesec i polovina mi izleze xerpes zoster koito zasegna diasnata polovina na glavata mi .Ve4e niama bolka no me pritesniava ranata na 4eloto,vsi4ko drygo
    kato rani iz4ezna.Ostana samo ranata na 4eloto i mnogo se pritesniavam da ne ostane beleg.DAITE MI SAVET.MNOGO VI MOLIA.

  29. 29.

    I az sum veche 4 den v adski bolki - pri men obrivut e na cheloto, kum lqvata polovina i cqloto mi lice otlqvo, osobeno kum uhoto boli dori i bez dopir. Ot vchera sum s diagnoza herpes zoster i piq Aciklovir 400 mg, mazha se s aciklovir krem, za bolkata i nerva milgamma i gabagamma.....za sujalenie nito podutinata i obrivut se oblekchavat, nito bolkata zasega, postoqnno smenqm ledeni kompresi, samo te za kratko nosqt leko oblekchenie.....prichinih si go veroqtno ot svruh stres poslednite sedmici, a inache varicela sum boleduvala predi 5 dogini i veroqtno virusa e bil v latentno sustoqnie i pri men....nai-mnogo se strahuvam ot tova da ne slezne v okoto, znam, che moje da dovede do slepota i ot beleg - kazaha mi, che moje da se poluchi "dupka" na glavata:((

  30. 30.

    dobre az moga l ida popitam ne6to , predi okolo mesec i az bqh sus su6tata diagnza i az izplozvah aciklovir hap4era i krem... no vse o6te nemoga da razbera kak go prihvanah , vupreki 4e lekarq mi kaza 4e e ot prekaleno golqm stres i otslabena imunna sistema koeto e vqrno , no vuprosa mi e vuzmojno li e da sum go prihvanala pri polov kontakt?

  31. 31.

    A drugiqt mi vupros e ...az neznam kak to4no sum zarazena s nego, okolo 5 dni a moje i pove4e predi da mi se poqvi moq priqtelka , koeto za 1 put ima6e polov kontakt se oplakva6e ot poqvata na pup4ici i surbej okolo genitaliite, tq pi ot moeto 6i6e sus voda , moje li tova da ima ne6to ob6to ? Vuzmojno li e po toq na4in tq da me zarazi s herpes zoster makar 4e nqma mnogo logika ?

  32. 32.

    Ot 3 dni i az stradam ot tozi herpes zoster - temperatura, za4ervqvane i sega golemi mehuri pulni s technost i ujasna bolka - ne moga da spq.. mehurite sa kato kolan po hoda na rebrata ot gyrba do grudnata kost. Bqh na lekar no ne mi izpisaha nevrobeks - za koito razbrah ot komentarite vi .. imam chuvstvoto che shte poludeq.. tova e nqkakuv ujas..

  33. 33.

    От една едмица и аз страдам от това заболяване. В началото започна като тежет в ляво под ребрата. Помислих си , че съм раздразнила стомаха и червата, но почти веднага запона да ме боли и гърбът от ляво. Накарах сестра ми да ми разтрие гърба и тя ми каза, че на две места имам малки пъпчици. Веднага след това на това мято започна да ме сърби и боли. На другия ден- 5 , отидох на лекар и той веднага ми каза, че е херпес зостер. Предписа ми Ацикловир- 400 мг хапчета и крем. Вече трети ден пия и мажа двете петна на гърба. Мисля, че обрива завяхва, но болката в гърба е доста силна, имам чувството, че ме боли целия гръб. И аз се чудя как съм отключила това заболяване , но все пак мисля , че стресът и по- слабата имунна система са водещи.

  34. 34.

    Аз също имам това заболяане и не мога да се начудя как се разболях. Дали е възможно да съм се заразила от котката а мои близки, която има някаква екзема ?

  35. 35.

    вече 6 дни имам херпес зостер.ужасни болки-нетърпими.от главата зад дясното ухо по ключицата под брадата част от рамото и на гърдите.взеха да загарят пъпчиците но болката остана почти същата.не помагат успокоителни.ужасни болки .за сън забрави че го има.търпиш и се надяваш всеки момент да ти олекне малко.радостно е че който се разболее не може втори път да го изживее този кошмар.

  36. 36.

    Здравейте ,:) събирам кураж като чета тук, аз сам от 3 дни без сън,като отидох при лекара ми каза "мойте съболезнования" . Прочетох ,че болките отшумяват от 3 до 5 седмици, но могат да продължат и до 3 месеца, така че ........

  37. 37.

    Моят син е на 13г. и лепна този херпес зостер лумбалис,причинявал се от вируса на варицелата,ще видим как ще протече,че имам и дете на 1,6.

  38. 38.

    Здравейте, аз също имам гадния херпес зостер.Отначало започна със силна болка във ребрата и малко обривче на корема, помислих си че е прост обрив, но после се разрастна и стигана до гърба, болката е непоносима, неможеш да спиш тялото ти гори, дрехите ти пречат... абе гадна работа и въпреки че отидох на 4-я ден само със ацикловира и със витамини, успяхме да овладеем положението...вече 3-та седмица се мажа и мисля че няма да остане белег... Но лечението е много дълго и тябва търпение... ще пиша пак , за да ви кажа дали остават белези....

  39. 39.

    отначало са изпълнени със бистро съдържимо,но после потъмняват и на тяхно място се образуват тъмни корички,а след тяхното отпадане остават тъмни петна по кожата които изчезват след няколко месеца без образуване на никакви белези.

  40. 40.

    НАД 60 ГОДИНИ СЪМ, НО НИКОГА НЕ БЯХ ЧУВАЛА ЗА ТОВА ЗАБОЛЯВАНЕ. ЕДВА КОГАТО АЗ ЗАБОЛЯХ, И ГО ИЗПИТАХ НА ГЪРБА СИ /В ПРЕКИЯ И В ПРЕНОСЕН СМИСЪЛ/, ТОГАВА ИЗЧЕТОХ ВСИЧКО НАПИСАНО ЗА ТАЗИ БОЛЕСТ. ПРИ МЕН ЗАПОЧНА С ВИЕНЕ НА СВЯТ. СЛЕДВАЩИЯ ДЕН- УЖАСНИ БОЛКИ В ГЪРБА В ЛЯВО И СЛЕД ДВА ДНИ МАЗАНЕ С ВОЛТАРЕН/САМОЛЕЧЕНИЕ/ ЗАПОЧНА ОБРИВА ПО КОРЕМА . САМО ЗА ДВА ДНИ ОБХВАНА ЦЯЛАТА ЛЯВА ПОЯСНА ОБЛАСТ. МИСЛЯ, ЧЕ МАЛКО КЪСНО ОТИДОХ НА ЛЕКАР, НО БЕШЕ ПРЕЗ ПОЧИВНИТЕ ДНИ И СЕ ОТПУСНАХ, ЗА КОЕТО СЪЖАЛЯВАМ. ПИЯ АЦИКЛОВИР 400МГ НЕУРОБЕСК И МАЖА 2 ПЪТИ ОТ СИНЬОТО МАЗИЛО. БОЛКИТЕ СА ДОСТА СИЛНИ, ЗА ТЯХ ПИЯ ХЕКСАЛГИН. ПЪПКИТЕ СА ПО-СПОКОЙНИ, НО ОЩЕ НЕ СА ЗАВЯХНАЛИ, А СА ОЩЕ НА МЕХУРИ. ИСКАМ ДА ПОПИТАМ ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ЛИ ТРЯБВА ДА СЕ ПУКНАТ, ЗА ДА ИЗТЕЧЕ ТЕЧНОСТТА?

  41. 41.

    И аз го карам вече една седмица. Два дни болките бяха зловещи, но взимах Наклофен два пъти /сутрин и вечер/ по 75 мг, общо 150 мг за деня. Още при първите две-три пъпчици се усетих /редовно си чета вестник доктор/ и отидох при личния лекар и той веднага ми изписа ацикловир 400мг 5 пъти дневно. Крем ацик два пъти дневно. Милгама /витамини B/ 3 пъти по две таблетки. След контролния преглед ми даде за облекчаване и възстановяване на кожата един спрей - Джин Джира, който разхлаща и облекчава страхотно и може да се използва често. Вече останаха само две-три корички, където бяха първите пъпчици. Въобще не ми се спукаха мехурите, но не знам дали това е от навременното лечение. Ако не се спукат, а направо завехнат, човек изобщо не е заразен. От време навреме имам силни болки, защото намалих болкоуспокояващите. Май трябва и физиотерапия след това, за овладяване на невралгичната болка. Пия много билкови чайове и зелен чай. Ям плодове и салати. Четох някъде, май у Дънов, че не бива да се консумират зърнени храни, бобови и ядки, докато трае заболяването. Сили и кураж на всички, за да изтърпят това изпитание!

  42. 42.

    И аз в момента карам това заболяване, но вече съм по-добре. На 20г съм. Мехурите изсъхнаха и паднаха, и сега остава да заздравеят местата, където бяха. Моите бяха от лявата страна, отпред на бедрото и на кръста. Важното е да се пият лекарствата (аз взимах Ацикловир) и да се маже от лилавото (Пиоктанин мисля че беше).Ужасни мъки бяха, не можех да спя вечер... Минава, но много бавно. При мен болката изчезна след 3-5 дни откакто почнах да взимам лекарствата, а вечер като ми беше трудно да заспя взимах аналгин. За къпането зависи, но не трябва да се търкат заразените места. Много кофти заболяване, но стискайте зъби и най-вече успешно оздравяване на тези, които имат заразени места по лицето, защото сигурно боли много повече.

  43. 43.

    Дъщеря ми е на 11 години и е с херпес зостер.Лекарите се чудят че е много малка . Това ме притеснява.Много е слаба и има липса на апетит .Иначе болеста премина леко без температура обривите зарастват.Дали е необходимо да се направят някакви изследвания.

  44. 44.

    Ако болките са ужас-използвайте капки или капсули Трамал-дн.доза 200 мг,страшно облекчават.

  45. 45.

    При мен се появи почти внезаплно, в първия момент мислех че е алергична реакция. Когато отидох на консултация в СПО-то ме зарадваха,че може да е Варицела и ме пратиха за консултация в инфекциозното отделение и там потвърдиха. Нямаше болки , температура , умора и всичките му там симптоми, само лек обрива по врата и гърба и периодично се появяваха сърбежи (през 15-20 мин) и се чешех като крастав.Обрива изчезна след около 3-4 дена,но хаповете ги пиех през 3 часа (Isoprinosine и Aciclovir) в продължение на 10 дена. Явно симптомите наистина са различни за всеки.

  46. 46.

    az sam na 9 i sam s xerpes zoster

  47. 47.

    Пробвайте с коластра. Който не знае какво е може да се свърже с мен по всяко време като ми пише на мeйла: kaloqn85@gmail.com. И аз съм боледувал от херпес зостер. В момента дядо ми боледува който е на 80 години. Има го от 3 и още го боли. Докторите са категорични няма да се излекува, вече е хорнично. Пие лекарства само за болката. Сега ще пробваме с коластра, да вярно 90 лева за 120 капсули, но ако му помогне парите нямат значение....

  48. 48.

    На 56 г. съм и аз съм болна от Херпес зостер, почти от 3-4 седмици. Започна с остра режеща болка в гърба. Помислих че съм настинала и си направих масаж. Но болката премина само за 24 ч. и отново мъката започна. След 1 седмица реших, че комар ме е охапал, защото на гърба се появи петно, което обаче във времето порасна смехурчета и силен сърбеж. Състояние на силни сърбежи, болки в гърба и безсъние - това е херпес зостер. Първоначално започхах с болкоуспокояваци, без да подозирам от какво съм болна. Мястото на херпеса почиствах с йод и после мажех с паста бактробан, понякога и с лумезил. Не съм имала температура, но безсънието в първата седмица беше кошмарно. Нервната ми система се разби тотално, станах по нервна, невъздържана. Днес като знам какво ми е, се успокоих и си дадох равносметка от какво е станало всичко това. Преди 3 месеца ме охапа насекомо, лежах в болница за алергична реякция и ми слагаха кортикостероиди. Това премина, но след 10-15 дни се наложи да ми извадят зъб. И това премина, но в личен и житейски план имах много стресови ситуации, като въобще не обръщах внимание на себе си. Като резултат - наградата Херпес зостер. Това е болест предупреждение да обърнем внимание на себе си, на живота си, на начина на хранене, на контактите с хората край нас, да се опитаме да правим повече приятни и радостсни неща. Надявам се да премине по-бързо, от днес пия ремантадин, супрадин, милгама. Мисля, че преминава.

  49. 49.

    И

  50. 50.

    Прочетох всички коментари само мога да кажа следното:
    Боледувам от херпес Зостер повече от 10години при всеки човек е различно ,появява се неочаквано и на различни места по тялото. Доста статий относно болеста съм прочел и съм сигурен в това което ще Ви кажа на всички страдащи от херпес Зостер. Болеста е нелечима тя остава завинаги в нашия организъм появява се при Слаба имунна система , Стрес , Хронични заболявания , Ракови заболявания ,СПИН, И ТН.
    Звачи ще обясня много просто ако страдаш от подобни заболявания или пък просто си Стресиран ,уплашен , депресиран от живота си , и когато твоя организъм поддаде и неуспее да се пребори се получава този тъй наречен херпес Зостер ...тъй казано той спи в нашия организъм ,когато сме стресирани например нервната ни система изпраща някакъв импулс към мозъка и така се образува гадния Зостер. Никакви лекарства ,мазила и тн. не биха го излекували това разбира се е мое мнение ,биха помогнали временно ,но не и Завинаги .Рецептата е проста ако не сте болни от Ракови заболявания , Спин Хронични заболявания и Имунна Ви система е заслабнала и тн. Просто бъдете спокойни без Стресови ситуаций и ще бъдете по- малко Застрашени от херпес Зостер.
    Ще цитирам по горната учасничка във форума Мария ...........
    Това е болест предупреждение да обърнем внимание на себе си, на живота си, на начина на хранене, на контактите с хората край нас, да се опитаме да правим повече приятни и радостсни неща.
    Надявам се да съм бил полезен успех на всички !!!

  51. 51.

    bolkata e tupa ne e ostra i se poqvqva vnezapno

  52. 52.

    tupa bolka

  53. 53.

    R.I.P 2pac 2pac the best $

  54. 54.

    (kash)

  55. 55.

    И аз минавам през този ад и мога да кажа че това е кошмарно.
    Първо започна като болка отляво. Мислех че са бъбреци и надолу към яйчниците. Ходих на нефролог, на аг и пр. Нищо! Една вечер тълмо накърмих бебето и отидох в кухнята, коато усетих по гърба си дразнене и сърбеж. Оказа се че ми излиза един красив обрив. О боже ! Полазило ме е насекомо. Затърсих из нета и реших че са дървеници. Викам си ще отмине, ще се мажа с това онова...
    Минаха се ден два и болката стана УЖАСНА. Какви ли неща не ми минаваха апрез акъла, добре, че отидох на кожен да ми съощи щастливата диагноза. Следващата нощ беше КОШМАРНА! Имам две секциота, правила съм отит ама такова чудо не бях виждала! Егати болката, накая пих една чаша вино ама голям, преди това хексалгин за да мога да заспя поне за малко.
    Лично на мен ми направи впечатление чве когато лежа на болната страна боли по-малко.
    Имах късмет, че мъжа ми се занимава с алтернативно лечени на различни проблеми. Всеки орган си има собствена вибрация, когато орган или нещо друго се разболее у нас, това говори за нарушен вибрационен баланс. Именно тогава се намесва звуково-вибрационната програма. Казвам ви за 3 дни мехурите се надуха, спукаха и засъхнаха! Разпитвайте за такова лечение и ще останете силно впечатлени!

    Желая успех на всички, майки кърмачки които са решили да кърмят дори по време на този ад, защото както знаете друго освен парацетамол не ни е разрешено да използваме. Е разбира се лекарят ще прецени какво може и какво не, но като майка съм сигурна че няма да си позволите да навредите на бебето си.

  56. 56.

    АЗ СЪМ ОТ ТЕЗИ ГЛУПАЦИ, КОИТО ПЪРВО СЕ ЗАБАВЯТ ДА СЕ ОБЪРНАТ КЪМ ЛЕКАР, А ПОСЛЕ ПИТАТ АПТЕКАРЯ КАКВО ЩЕ ИМ ПРЕПОРЪЧА... Е . СЕГА ИМАМ "ЗАБИТИ ПИРОНИ" В ГЪРБА СИ! ХЕРПЕС ЗОСТЕР. ТЕЗИ, КОИТО ПИШАТ И ЧЕТАТ ТУК, ЗНАЯТ КАК БОЛИ-КАКТО ЗВУЧИ...УЖАС! АПТЕКАРЯ, КОГОТО РАЗБИРА СЕ НЕ ВИНЯ , МИ ПРОДАДЕ АБРИКОРТ. НЕЩО КОЕТО ,,,ПОДХРАНВА ХЕРПЕСА МИ... Е, ОТ СИТНИ ПЪПЧИЦИ ОКОЛО ПОЯСА, ПОЛУЧИХ ГОЛЕМИ ПЛЮСКИ, ОТ КОИТО СТРАДАМ В МОМЕНТА. БЕЗПОКОЯ СЕ ЗА ПСИХИКАТА СИ И ПОСЛЕДСТВИЯТА ОТ БОЛЕСТТА. МИСЛЯ ЧЕ МАЛКО ПРЕУВЕЛИЧАВАМ. НО БОЛКИТЕ МИ ПРЕЧАТ ДА СЪМ ТРЕЗВ. ВЗИМАМ НЕВРОБЕКС,ПОНЕЖЕ КОЖНИЯТ МИ НЕРВ Е ЗАСЕГНАТ -3 ПО 2, МАЖА С АЦЕРБИН И ПИЯ ЕНЕТРА 1-ВЕЧЕР. БОЛИ ПОСЛЕДНИТЕ 3 ДНИ, ПРЕДИ ТОВА 2-3, САМО СЪРБЕШЕ. ЛЕКАРИТЕ МИ, ДЖИ ПИ И КОЖНАТА, ИЗГЛЕЖДАТ СПОКОЙНИ. ТО ТОВА ИМ Е И РАБОТАТА, НО АЗ СЕ ГОТВЯ ЗА ПОРЕДНАТА НОЩ И СЕ ПИТАМ ДО КОГА ...АЗ СЪМ И ОТ ТЕЗИ,КОИТО НЕ СЕ ЩАДЯТ, КАТО СИ МИСЛЯТ ЧЕ СА МНОГО ЯКИ И ЗДРАВИ... А РОДИТЕЛИТЕ МИ СА ЛЕКАРИ...ПОЖЕЛАВАМ НА ВСИЧКИ В ТОЗИ ФОРУМ КУРАЖ!

  57. 57.

    Аз имам късмет, че живея с лекар и то с такъв, който си е учил уроците когато е трябвало. Благодарение на това, когато получих обрив преди три дни, неговата реакция беше светкавична и засега имам само обрив и лек сърбеж. Аз също съм кърмачка, но сега се изцеждам, за да няма кожен контакт с детето. Надявам се да ми се размине с това.

  58. 58.

    Ох и аз незнам какво да правя вече. Бременна съм в началото на 9 месец и от събота ми излезнаха пъпчици по корема в най изпъкналата част, много много ме сърбяха, в неделя ходих при една комшийка(сестра-акушерка е) помолих я за съвет и тя ми каза да се мажа с Ментолов спирт за успокоение. Мазах се така няколко дни, но само ме успокояваше. Вчера ходих при гинеколога ми, каза ми, че е херпес зостер. Пита ме дали съм карала шарка като малка, а аз не съм я карала. Написа ми рецепта да се мажа с кремче Ациклостад 5% - 2gr., но то е толкова малко, че едната тубичка отива за един ден (2 пъти като се намажа и свършва) цената му е 5.30лв., та си взех 4 опаковки, още не виждам да има ефект, гинеколога ми каза, че до понеделник или вторник трябва да изчезнат. Притеснявам се дали с бебчо ще е всичко наред :(((

  59. 59.

    zdraveite, az imam herpes zoster v lqvata 4ast na glavata i uhoto, ot nqkolko dena zapo4na i okoto da me boli, ot tozi gaden herpes mi izbi i liceva nevralgiq! molq vi pomognete kakvi li ne hap4eta pih ni6to ne mi pomaga.6te oslepeq i 6te oglu6eq :((((((( a bolkata e neprestanna.:((

  60. 60.

    Някой оправи ли се? и ако е- моля да даде точната рецепта!!! Искам да попитам и без лечение ли вирусът си отшумява за 4-6 седмици само с болкоуспокояващи или не! и да запитам тази жена, на която е било засегнато окото как е оздравяла( по какъв начин с какви медикаменти) и мога ли да слагам бивацин в окото защото само това ми предписаха.

  61. 61.

    Хора,и а3 вървя по тая кривата пътека с херпеса.1-ви ден :леко и3тръпване на кръста, отстрани и корема ниско долу.На 3-тия ден ми и3ле3на обрива,след 5дни умуване отидох на кожен лекар почти на 4 крака.След още 3дни ( вече в лечение ,пре3 което бях бе3 тия 4 крайника,тях можех само да ги виждам бе3 да ги пол3вам.БОЛКАТА Е абсолютна прострелна ранна,неможе да се опише, дано никой четяш не я усети.) СЕ УСВЕСТИХ.
    Пия Ацикловир,Милгамма и любимото на всички мастило ( него не го пия още )
    Следва пукане на огромен набор мехури ( благодарение на умуването ) и лечението им,нищо немога да кажа още.
    СЪВЕТ към хората който питат какво да правят,имат съмнения 3а нещо,или квото и да било.Бягайте с 200км към КОЖНИЯ ЛЕКЪР,и не се само3алъгвайте.Това не е игра работа да си настинал с 39 градуса.
    Хората на който това чудо на природата е по лицето,просто Поклон.
    Херпес 3остер пише че минава и бе3 лечение 3а около 2 месеца.( това нещо неможе да ми мине пре3 главата.)
    От къде сте се 3ара3или в случая немисля че е най-важното,причините са ужасно много и ра3нообра3ни.

  62. 62.

    Търпение и превиване! Минах през херпес зостера 2009 г , за нещастие ми порази тройния лицев нерв. Стигнах до хоспитализация и морфин дори от болки, появи се и лека пареза на клепача и устната. И до днес имам нисък праг на дразнизмост от лявата страна на лицето и ухото ,и окото. Продължи 9 месеца със затихващи болки. Курса с ацикловир таблетки и унгвент помага,но при положение че е започнат навреме в среден етап от развитието на болестта само облекчава симптомите за определено време.

  63. 63.

    синът ми също беше с хернеси от средата на гърба през мишницата до средата на гърдите аз не знаех какво точно е това отидох при джипито той ми каза че е зостер херпес и без да го е посетил му изписа течност за мазане и тъй като синът ми е парализиран и не мога да го закарам до там и на всичко това от неговата парализа не беше посетен в дома и получи усложнения в говора и вподслествие спря да говори и вече 3 години не е издал нито един звук и е оставен без лечение тъй като не мога да го придвижа а пък в къщи никой не се интересува за домашно посещение

  64. 64.

    Боже, колко е страшно! Не прочетох един човекда се е излекувал
    Как да се справим с тази болес?

  65. 65.

    От няколко години ходя на очен, който ме препраща на УНГ, който пък ме съветва, че съм за очен, а очния отново ме праща на ушен.Нямам диагноза, затова се самолекувам с витамини, алое вера, имуностимулиращи чайчета и все по-често-антибиотик.Имах обриви преди няколко години, но не им обърнах внимание.Сега прочитайки, написаното от вас по-горе си мисля, че моето заболяване е херпес зостер кератит и поразява бавно лявата част на лицето ми-око, ухо, лявата част на главата ми.Качеството ми на живот се влоши откакто се появи това ужасно нещо.

  66. 66.

    Ужасно, е много боли!

  67. 67.

    Според вас възможно ли е да ме мъчи от 2-3 месеца, а чак днеска да получа обрива.Имам в предвид, че от 2-3 месеца чувствах болки в гърдите, ходих на личния лекар и той ми каза ,че е херпес и скоро ше се появи, обаче аз не му повярвах и точно, когато болките в гърдите ми престанаха, след фитнес естествено. Изведнъж се събудих с херпес на гърба . Личния лекар ми прдписа лекарства и сега чакам да ми отмине паренето, ужасно е! Не вярвах че е толкова ужасно!

    До Нели ако имаш някакви обриви, това със сигурност не е херпес ,/ болките са толкова силни , че няма да изтърпиш самолечение/ можеш да отидеш на инфекционист има такава лекарка в Полимед /,/ше ти вземат натривка и ше се установи какво ти е-микробиологично или виросулогично изследване/
    Успех, пиши ако имаш някакви съмнения или трудностти.С каквото межем ше ти помогнем.

  68. 68.

    Здравейте!На 25години съм и в момента преживявам този кошмар,за който пишете всички тук.Няма да обяснявам за болката-ясно е,че е страшна,особено през нощта при мен.Искам просто да ви посъветвам нещо.Проблемът не е кожен,проблемът е неврологичен.Не ходете при кожен,взимате си направления от личния лекар (желателно е и с него/нея много-много да не говорите) и директно отивате на невролог.Аз съм в Сливен в момента,моят лекар е д-р Килограмски.Когато ме видя беше категоричен,жалко е,че загубих толкова време да обикалям по други доктори,но....... (на български го наричат "бяла лоза") поради това,че се разпространява изключително бързо и обикновено само от едната страна на тялото.(при мен е от ляво,около гърдата и през под мишницата към гърба по ребрата) Мажа се с някакво лекарство (сутрин,обед и вечер),което е негова изработка (мисля). Казва се "Galena alba". Няма да споменавам всички останали хапчета с които се дрогирвам по цял ден,освен двете инжекции (мускулно) с витамин В12 ампула.Всички витамини от група В са полезни в случая.На 30-ти съм на преглед и ще пиша пак.Успех на всички,весели празници и се опитайте да водите по-спокоен живот ;)

  69. 69.

    До 2009-02-04 13:35 надя :


    Тези твоите болки в крака седалището и т.н. по седалищния нерв и изтръпването на пръститет въобще не е от Херпес Зостер ами просто си имаш дискова херния или прищипан седалищен нерв !!!!

    Веднага отивай на скенер и то читав или на ЯДРЕНО МАГНИТЕН РЕЗОНАНС
    !!!!

  70. 70.

    Разбрах всичко,само едно не ми е ясно,
    Лекува ли се ОКОНЧАТЕЛНО.
    Или постоянно ще пия лекарства.

  71. 71.

    acik tableti antibiotik li e

  72. 72.

    В момента съм с херпес зостер . Пет дена не си намерих място.Снощи ми избиха от дясната страна на гърба към корема . Изписаха ми ацик милгама и михлем дипрогента за мазане . След десет дни съм на проверка . Болките не могат да се опишат. Надявам се да отшумът след приема на лекарства и да поспя.

  73. 73.

    Румяна,
    Майка ми страда вече пета седмица.Мехурите изчезнаха ,появиха се корички,но болките са жестоки.Постоянно е на болкоуспокояващи .Спазмите се появяват през около час Четох ,че това състояние се нарича постхерпесна невралгия.Купих специален мехлем от Враца, но за съжаление няма особен ефект.Дайте съвет имали алтернативно лечение,напр.хомеопатия или нещо друго.Жената е възрстна пие имуностимуланти и витамини ,но болките я смазват .

  74. 74.

    ..zdraveite ,i az misleh ,che e herpes zoster ,no mi kazaha che ne bilo vuzmojno ...misliat ,che e ot uhapano ot neshto ,koeto ne se znae kakvo e ..zapochna sus surbej ,posle mehuri ,no v tiah niama nishto ..posle mehurite se zacherviha adski mnogo okolo tiah se poluchi infiltrat ,zacherviavane s diametur 6 sm sled obluchvane s infrared chak posinia .. moite sa razpolojeni na 3 mesta ...ot vutreshnata strana na liavoto bedro i na sedalishteto ...dnes mislia da hodia na kojen lekar ,no mislia ,che e HERPES ZOSTER

  75. 75.

    Здравейте! Днес ми се появи този смотан херпес, но нямам никакъв обрив само ужасни болки под ребрата и в гърба... кажете ми може ли да пия Аулин, за да успокоя болките??? В момента пия Милгама и Диклофенак ДУО 75 мг, но не помагат срещу нетърпимата болка :(((

  76. 76.

    аз също го преживях този ужас,при мен се появи на дясното ухо,покрай бради4ката ,ключицата и част от рамото,имах контакт с болен от варицела и отслабена имунна система,и хооп,херпес зостер,лекувах се с антибиотик невробекс и се мажех с ацикловир,за около месец се оправих,но останаха белези,незнам как да ги премахна,също така пия витамини за подсилване на имунната система,не го пожелавам на никого

  77. 77.

    Iskam njakoj da kazhe dali e zarazen tozi Herpes Zposter.
    Moga li da se zarazja, sled kato posetih prijatelkata mi, kojato e bolna ot herpes Zo0ster.
    I oshte, moga li da sam nositel na zarazata i da zarazja horata naokolo mi

  78. 78.

    № 50 Тони го е описал най - добре и точно.Аз също прекарах февруари 2012 ХЕРПЕС ЗОСТЕР на главата.Отшумя за около 15 дни.Бях на лекар и искаше да ме праща в инфекциозна болница.Внимавайте и не се подлъгвайте на тази тъпня.Херпес Зостер се лекува в домашни условия.Четох доста неща и в интернет в американски сайтове.АСПИРИНА помагал адски много в това лечение.И НЕЩО МНОГО ВАЖНО КОЕТО МЕ ОЗАДАЧИ АДСКИ.
    ХЕРПЕС ЗОСТЕР ОСТАВА ЗА ЦЯЛ ЖИВОТ В ТЯЛОТО КАТО СПЯЩО.ВИНАГИ СЕ ПРЕДАВА ПО ПОЛОВ ПЪТ ОТ ЗАБОЛЕЛИЯ НА ЗДРАВИЯ НЕЗАВИСИМО ЧЕ Е СПЯЩ.така че се замислете.Човек с херпес зостер в тялото си при полов контакт го предава на човека срещу себе си.

  79. 79.

    От две седмици съм с херпес зостер.Моля кажете нещо за постхерпесния период - умирам,полудявам от болки. Разбрах че в този случай аспиринът е вреден за използване.Аулинът не ми помага.Не мога да спя. Как да спра болката?

  80. 80.

    Аз също преживях тези адски болки в рамките на 3 седмици докато не ми изписаха по 3х1000 на ден антивирални антибиотици но болкоуспокояващото беше най-важното за мен "LYRICA" 75мг капсули по 2 пъти на ден това ми беше спасението .Аз го имах на кръста и крака десен .Но в България не знам как се казва дали е под същото име .Тук в Холандия е със зелена рецепта.

  81. 81.

    открих че го има и там с цена около 95-97лв
    ИМЕ НА ЛЕКАРСТВЕНИЯ ПРОДУКТ
    LYRICA 75 mg твърди капсули

    КАЧЕСТВЕН И КОЛИЧЕСТВЕН СЪСТАВ
    Всяка твърда капсула съдържа 25 mg прегабалин (pregabalin). Капсулите Lyrica съдържат същои лактоза монохидрат.

    ЛЕКАРСТВЕНА ФОРМА
    Твърда капсулаБяла, маркирана с "Pfizer" върху капачката и "PGN 25" върху тялото на капсулата с черномастило.
    КЛИНИЧНИ ДАННИ
    4.1 Терапевтични показания
    Невропатична болка
    Lyrica е показана за лечение на периферна и централна невропатична болка при възрастни.


    Още за: ЛИРИКА капс. 75 мг. * 56 (LYRICA caps. 75 mg. * 56), цена и информация

  82. 82.

    От един месец съм с това заболяване.Болката е неописуема и то повече вечер.Обрива почити изчезна.Но аз съм си виновна защото не отидох веднага на лекар.Пих невробекс,Ацикловир, и сега в момента пияВалтрекс и Енетра.За мазане ми изписаха Лидокаин Активис.Моля се само да не продължи дълго.Блаагодаря на Ема от Сливен ще опитам и сGalena alda за мазане.

  83. 83.

    прекарах херпес зостер, но болките останаха като постхерпесна невралгия. Опитах доста неща най-вече болкоуспокояващи. Сега открих в интернет лечебни пластири Versatis 5 % - много ефикасни, болката изчезна!!! У нас са регистрирани, но ги няма по аптеките. Доставиха ми ги от Австрия, 10 пластира струват 80 евро.

  84. 84.

    az sled parvoto rajdane izkarax tozi xerpes v okoto be6e yjasno tova ne6to se lekyva za momenta vednaj vleznal tozi virys v tqlototi tam si i ostava sled parvoto izkarvane na tozi xerpes sega sled god se poqvi otnovo no tozi pat po genitaliite iotnovo sled rajdane padneli malko imynata sistema i tova zabolqvane se aktivira dokato sam jiva 6te si go nosq yjast

  85. 85.

    I az v momenta imam ot lqvata strana na garba.Lekuvam go s Valtrex ,vitamin b ( milgamma pone 15 dena trqbva da se pie ).Za mazane

  86. 86.

    I az v momenta imam ot lqvata strana na garba.Lekuvam go s Valtrex ,vitamin b ( milgamma pone 15 dena trqbva da se pie ).Za mazane s pioktanin dokato gi irgori i sega gi pochnah s dermazin krem.Tova pioktanina tsapa mnogo ama gi ubiva.

  87. 87.

    Колеги по нещастие! Изчетох всички коментари. Аз съм на 48г. При мен започна с болка в кръста, реших, че съм седяла на течение. После болката се разпространи към корема, имах чувството,че всички чаркове:бъбреци, яйчници, пикочен мехур са ми възпалени. Ходех със шалове на кръста, мажех се да загрея болното място. Седмица след началото се появи обрив. Както знаете поразява само едната страна на тялото. При мен е от ляво: кръста, горната част на бедрото и дори венериния хълм. Веднага потърсих лекар, в неделя едоста трудно, но не можех да чакам -обрива беше парещ, а левия ми крак болезнено изтръпваше от спазми. Повече от седмица пих Ацикловир по 800 мг през 4 часа, а Невробекс ще продължавам, както ми каза доктора още поне 2 месеца. Болките в областта на кръста и корема са по-слаби, но не престават, левия крак също ме боли. Но най-неприятното е, че от коляното до гърдите кожата е ужасно чувствителна, понякога ми се плаче само от допира на дрехите, все едно е охлузена. Т.н. мравучкане предизвиква сърбеж, а много боли, ако неволно се почешеш.
    Искам да попитам- как работите в това състояние? Аз в момента съм безработна, но как да започна каквато и да била работа, като не мога продължително нито да седя, нити да стоя / да лежа също ми е некомфортно/. А все пак трябва и да се издържам.

  88. 88.

    Здравейте, при мен започна с болка и парене на дясната плешка , ръката и мишницата ...което продължи 3 дни без никакви пъпчици, на 4-тия излязоха 2-3 и от там се почна ...Ходих вчера на лекар предписа ми лекарства ..Дано понеже съм млад човек да ми мине по-бързо.По-принцип търпя болка , но тази е особено изнервяща, тъй като навън е 40 градуса, а обривите ми са под мишницата и съответно всеки път като се изпотя се получава ефекта уау.....Е и с това ще се справя няма как .Моят съвет към хората, които ще го преживяват те първа, да отидат колкото се може по-бързо на лекар.Хора не правете самолечение!!!За да не влошите нещата !Успех !

  89. 89.

    Аз също го прекарах херпес Зостер болката беше в средата на гръбначния стълб стягаше ужасно лявата ми страна болки в сърдечната област и лявата гърда Всичко това без обрив 4-5 дни пиех аспирин протект докато една сутрин не видях обрив на гърба си Отидох на фирмения лекар каза че ме е ухапало нещо Следващите дни беше много зле Личния ми лекар установи зостер Всичко това поотмина вече минаха 20 дни но болката в гръбначния стълб продължава не мога да се навеждам да стоя дълго време права по добре ме е да лежа Сега установявам и си давам сметка че всичко това е от стрес на работа и преумора Днес отново съм на лекар Така че вярвам на всички преминали през тази невероятна болка

  90. 90.

    Невероятно коварно заболяване. При мен късно го поставиха като диагтоза. Херпесът беше пробил ребрата от ляво и появата на първите мехурчета нищо не ми говореха. Не ме болеше. После се появи пареща болка зад лявото ухо. Жестока и неприятна. Слагах много лед. После лекар предписа Ацикловир- на 8 часа, мазило за мазане на внушителния обрив-Ацербин и Неоробекс по 1 х. на ден - сутрин. За 2 седмици обривът започна да завяхва. Но страшното дойде след това. Невероятна болка от ляво, по цялата лява страна, невъзможност за логично мислене.Явно това е постхерпесния период...в който съм и в момента.Няколко вида болкоуспокояващи пия и гледам странно, защото сигурно се дрогирам с тях, но само така може да се оцелее и да се поспи 2-3 часа. За сега най- ми помага Нимезил на прахчета. Дават го като надеждно успокоително, но не трябва да се прекалява с него. Цялата ми лява страна е постоянно настръхнала и все едно е поляна с киселина. Лекарката се усмихва и казва, че ще премине....някога....

  91. 91.

    Здравейте, изчетох всички коментари. На мен също ми поставиха тази ужасна диагноза херпес зостер. Прочетох и много статии за заболяването, което ме накара да се съмнявам, че изобщо съм болна от това. Имах следните симптоми: една сутрин се събудих със странното усещане, че от лявата ми страна на подребрието кожата ми не може да понася дрехи. Много ми дразнеше, нямаше сърбеж, а все едно съм изгорвяла от слънцето. Помислих, че нещо съм се разтегнала, защото предните дни правих едни физически упражнения за корем. След няколко дни започна и леко да ме наболява, може би на 3-ия ден една нощ се събудих от болка, изпих един Нимезил и веднага ми мина, все едно нищо не е било. След още два дена започна малко да ме сърби кожата на врата и зад ухото, излязоха ми 2 пъпки, които наболяваха. Може би на 7-ия ден отново една нощ се събудих от болка, отново пих нимезил и ми мина все едно нищо. На 9-ия ден усетих пак едно дразнене по кожата и тогава вече реших да отида на лекар. Тези неща, които всички описват като мехури с бяла течност, изобщо не съм имала. Когато отидох при личната ми лекарка тя реши, че имам херпес зостер, защото имах една малка пъпчица на мястото което ме болеше. Изписа ми ацикловир за пиене и за мазане, милгама Н и още едни хапчета за болката. Болката ми мина още на следващия ден, като обриви така и не се появиха (имам впредвид мехури), но получих алергичен обрив по тялото, който не се знае от какво е, може и от лекарствата. Изчетох много, подобни симптоми има и при неврит, както и кожни алергии. Някой имал ли е подобни симптоми?

  92. 92.

    Преди 3 години прекарах Херпес Зостер. Не знаех какви са пъпките и закъснях да се срещна с лекар. Чак на четвъртия ден го посетих и започнаха мъките по лечението . Същото ,което всички са описали ,ацикловир, синьото мастило, точно 45 дни бях на легло. Сега след години отново нервът ме боли ,но не толкова остро ,а и често ме сърби обхватът по пояса ,отляво от пъпа до гръбнака. Мисля ,че болестта е в мен, но мисля ,че не повтаря,така поне пишат лекарите. В момента и съпругът ми минава тази болест, но при него взехме веднага мерки и въпреки това вече 45 дни и той е на легло.
    Продължават болките ,много е депресиран! Мисля ,че семейните проблеми са причината, поради която се срива имунната система на човека! Позитивизъм , добро настроение и много любов -това е лечението на Зостер и търпение...Успех на тези ,които се лекуват в момента и бързо възстановяване!!!

  93. 93.

    Не прочетох всички коментари и оплаквания, но ми се иска да посоча на хората къде да търсят проблема при възникване на това заболяване.
    В Откровение на Йоана(Библията) е писано:

    "ГЛАВА 16.
    1. И чух от храма висок глас да казва на седемте Ангели: идете, излейте на земята седемте чаши с гнева Божий.
    2. Отиде първият Ангел, та изля на земята своята чаша; и по човеците, които имаха белега на звяра и се покланяха на образа му, появиха се лоши и люти струпеи."

    Наред с лекарствата които приемате от докторите, приемете, че тези неща се изпращат за наказание и изпитание по хората, които не следват Божиите закони.
    Нека не пренебрегваме откровенията и пророчествата дадени ни от пророци и апостоли. Нека приемем Христос в сърцата си и следваме Неговата Истина.
    За да стане това, нека всеки се откаже от досегашния си начин на живот и приеме чистотата и светостта на ИСТИНАТА.
    Хора, отърсете се от всичко което е лъжливо и измамно. Изпълнете сърцата си с милост и любов към всички и всеки и не пренебрегвайте съвета даден от сърце.
    Всеки един човек в някакъв период от живота си има нужда от МИЛОСТ, ПОДКРЕПА, ЛЮБОВ И УВАЖЕНИЕ.
    Колкото по-рано го разберем и следваме БОЖИИТЕ ЗАКОНИ, толкова по-щастливи и радостни ще бъдем.
    Ако все още някой таи в сърцето си гордост, завист, пренебрежение, злост, егоизъм, омраза, измама с цел облагодетелстване и лъже, краде, убива(дори и с думи - клюки, злословения) и т.н. - МОЛЯ ВИ, осъзнайте, че това ви носи вреда и убива собственото ви здраве и по-нататъшен живот при Отца.
    Искренното покаяние и молитва пред Бога с постоянство, всеки ден ще ви донесе успокоение, както на душата така и на тялото(защото те са неразделни).
    Нека всеки да приеме Божия дух на любов и кротост, без кавги и разправии, с разбиране към всеки и всичко, защото ВСИЧКО Е ОТ БОГ - и доброто и лошото.
    Бог ни праща тези изпитания, за да узнае колко сме МУ верни.
    Само ще добавя, че и аз съм минала през адската болка на херпес зостер(беше на ребрата ми) и не съм търсила лекарска помощ, нито лекарства, но минаха към осем седмици докато отзвучи, а и след това дълго време усещах неприятен спазъм на мястото и имаше петно около една година. Но, благодаря на Бог, че ме отърва от онези мъки, а при други обстоятелства Бог ми е помагал и ме е отървавал от болки, но разберете трябва да сме постоянни не само да искаме, а и да благодарим за всичко което ни се дава, както и да помагаме на други хора с каквото можем(особено на хора в нужда) без да коментираме и говорим зад гърба им и без ирония, и без отвращение.
    Мога и още да пиша, но мисля, че и това не е малко, ПРОСТО ПОВЯРВАЙТЕ, РАЗКАЙВАЙТЕ СЕ И СЕ МОЛЕТЕ НА БОГ.
    Нека да бъде Божията воля за нас, а НЕ нашата воля за каквото и да било,
    и тогава ще видите Божията благодат върху себе си, като Бог ви отърве от всякакви страдания, мъки и сълзи(като това ще бъде в новия живот ПРИ БОГА НАШИЯ ОТЕЦ).
    Запомнете, че сълзите пречистват човешката душа, затова когато човек плаче и се разкайва за начина си на живот, и е постоянен Бог чува и вижда и въздава на всекиго облекчение.
    Нека Бог да благослови всички да разбират мъдростта МУ.

  94. 94.

    dneska mi go otkriha ujasen e bolka v krasta rakata dva malki obriva i edin po goliam nad krasta pia ACIKLOirA400 MG I se maga sas aciclovir hvnah go na 4 den na kogen doktor ne znam ot tuka natatak kakvo she sledva no opredelno ne moga da se dviga ot bolki

  95. 95.

    Здравейте на 17 съм, от преди 6 дни имам херпес зостер започна от гърдите и ме опасва и от към гърба, мажа се с Acyclovir и пия milgamma, мехурчетата те първа започват да набъбват, сърби ме и ме боли. Въпросът ми е трябва ли да взема Acyclovir на хапчета или и крема ще ми помогне, слънцето, потенето и морската вода противопоказни ли са и няма ли да спират да ми се появяват мехурите....

  96. 96.

    Здравейте в момента имам херпес зостер 2,3педи на гърба бременна съм в 7месец не съм изпитвала по силни болки ужасно е не мога да пия и обезбаляващи единствено да се мажа с Ацикловир

  97. 97.

    Здравейте, от два месеца съм с херпес зостер,не вземах лекарства, защото се уплаших от страничните им въздействия, в момента съм на озонотерапия и лазер, ако тази терапия се приложи в началото на заболяването според лекаря болестта се прекратява веднага, но когато се хронифицира лечението е по-дълго.

  98. 98.

    в момента съм със херпес при мен се появи след плевмония болката беше кошмарна особено нощем при мен е на десния крак в коляното имам венозна недостатъчност на същия крак направих грешка не отидох на лекар а почнах да пия детралекс който е за вени след пет дена почнах да куцам и тогава отидох на лекар вече имах обрив отзад на коляното изписаха ми тилкотил таблети и фусидин за мазане още на втория ден се подобрих но няма да мине скоро късмет на всички и не го подценявайте болката е отвратителна

  99. 99.

    в момента съм със херпес при мен се появи след плевмония болката беше кошмарна особено нощем при мен е на десния крак в коляното имам венозна недостатъчност на същия крак направих грешка не отидох на лекар а почнах да пия детралекс който е за вени след пет дена почнах да куцам и тогава отидох на лекар вече имах обрив отзад на коляното изписаха ми тилкотил таблети и фусидин за мазане още на втория ден се подобрих но няма да мине скоро късмет на всички и не го подценявайте болката е отвратителна

  100. 100.

    в момента съм със херпес при мен се появи след плевмония болката беше кошмарна особено нощем при мен е на десния крак в коляното имам венозна недостатъчност на същия крак направих грешка не отидох на лекар а почнах да пия детралекс който е за вени след пет дена почнах да куцам и тогава отидох на лекар вече имах обрив отзад на коляното изписаха ми тилкотил таблети и фусидин за мазане още на втория ден се подобрих но няма да мине скоро късмет на всички и не го подценявайте болката е отвратителна

  101. 101.

    Здравейте, и аз в момента със със зостер, така поне ми каза JP-то. Пети ден със зверски почти денонощни болки фиксирани в лявата част на гърба(плешката), минаваща под мишницата, през гърдата ми и стига до гръдната кост. Чувствам кожата си като изгорена, почти нямам чувствителност на болното място. Пия витамини от групата B (B2, B6 и B12) и инжекции мускулно по 1 на ден Dexofen за болката. Болките са изключителни нощно време. Но все още нямам нито зачервяване по кожата, нито обрив, нито пъпчица дори. Не знам дали може да се прояви зостер без обрив и докога ще продължат болките.

  102. 102.

    az boleduvam ot tozi xerpes zoster i mnogo me boli i sarbi garba

  103. 103.

    Здравейте,вече 5 месеца страдам от този херпес и имам много белези които незнам дали ще изчезнат напълно ,зощото моя беше много голям ,но все още се лекувам- късмет на всички

  104. 104.

    От 12.04 се появиха първите симптоми –сърбеж и пареща болка над дясното око.След три дни ,,проби" с алергозани и др. потърсих лекар-д-р Орешкова ,гр.Бургас.След 5 дневно лечение съм добре:Невробекс 3по 2,валтрекс по1т. и Даверцин гел

  105. 105.

    40 дни навършвам днес с шибания зузтер. 40 дни и още на съм умрял, но на моменти ми идваше да бях. За 15 дни обрива мина, почти се заличи с мехлеми, илачи. Днес бях на доктор - физиотерапефт, по препоръка на невролога и започвам процедури. Казват помагало. След 12 дни, ще кажа как е. Успех на всички с лечението.

  106. 106.

    Боледувам от херпеса вече от3 седмици.Обривът отшумя,но болката продалжава.С какво да я излекувам?

  107. 107.

    Трябва ли да се потретят лекарствата или с някакво друго лечение?

  108. 108.

    Дияна . Много е трудно и болезнено ,но мисля ,че трябва да си даваме кураж ,че всичко е временно
    Малко болкоуспокоително вечер на 4 часа ,ми свърши работа ,лекарката тук ми препоръча ,да не мажа с нищо
    Покрих мястото е тензух ,за да не се дразни от дрехите
    Пия много течности и чай от лайка/страшно облекчава/
    Дори няколко пъти полях мястото и го оставих да изсъхне
    За тези ,,които вярват ,препоръчвам дишане с редуване на ноздрите
    Много енергия и добри мисли ,вкарва в тялото
    Подобрява кръвообръщението /прави се 30-50 пъти
    Дано всички намерят по -бързо спасение. Моля се болките да са по-леки.
    Мисля че получаваме толкова ,колкото можем да понесем и трябва всеки да помисли как ,повече да се грижи за себе си

  109. 109.

    Zdraveite и аз сам болна от това чудо много боли желая на всички скорошно оздравяване аз съм в Берлин и ако някой знае някакъв мехлем да пише за отидох на лекар и ми изписа антибиотици и така

  110. 110.

    Здравейте,
    Моето име е Сара Аник, преди шест месеца правих секс с третия човек в живота ми, когото аз бях на път да се ожени и сега имам херпес. Не можеше да повярва, защото той не е случаен човек, той е килер човек на Аз съм имал като гадже, но той е бил безкраен кошмар, тъй като. Винаги съм вярвал в Бог и да го помоли за прошка, което е иронично.
    Чувствах се като се самоубия с научени от която има съпруга и семейството ще бъде доста трудно и аз се чувствах като аз не съм много в стаята, когато хората говорят. Не знаех какво да правя и доста много вика и да се моли всеки ден на Бога за помощ и гледа семейството ми с толкова много любов и чувство, че съм ги разочарова, въпреки че те не знаят. До Бог ме доведе до DR. РЕШЕНИЕ онлайн който обеща да ми помогне да се излекува болестта ми чрез билки. На първо аз не го вярвам, но за най-голяма моя изненада аз се излекува напълно от билки, които лекар също проверени, че съм излекуван. Специални благодарности на DR. РЕШЕНИЕ.
    Не се обезкуражи, защото той, че го е направил за мен също ще го направя за вас и можете да се свържете с него чрез своя имейл адрес solutionhealinghome@gmail.com или му се обади по мобилния си телефон номер +2348077683109 или посетете неговия уебсайт www.healinghome.webs .com за повече информация.

  111. 111.

    Ще споделя и моя опит:
    Баща ми е на 81 год.(диабет 2, лекарства за сърце, кръвно) и се разболя от Херпес зостер в средата на юли 2016 г. Мина около една седмица докато стигне до доктор. Отначало го е объркал с бъбречни болки и е пил спазмалгон.Зоната, която обхвана обрива беше огромна - отляво, от гръбнака до пъпа и от ребрата до таза. Изписаха му ацикловир на таблетки и за мазане. За около седмица обривът хвана коричка и започна да отминава.Сега, два месеца и половина след началото, от обрива са останали тъмни петна, но... болките не са спирали и са УЖАСНИ. Не може да спи, кожата му е ултра раздразнена, а от лежането на една страна беше започнал да получава рани на таза.
    С огромни усилия успяхме да го раздвижим. Сега поне не лежи по цял ден, което е може би по-опасно от самия Херпес Зостер.
    Пробвахме какво ли не: пчелен клей(и за мазане и за пиене), хомеопатични хапчета, БевитФорте, Фламексин, Неуробекс, Милгама, мултивитамини и т.н. Определено без видим ефект.
    Може би Милгама-таблетките оказаха някакво положително влиание. Пи ги в продължение на 4 седмици - сутрин/вечер.
    Сега проучвам, дали да продължи с тях.
    Относно болкоуспокояващите - почти нищо не му помага. Донякъде аулина и течния аналгин имат ефект, но не винаги.
    За мазане Лидокаин Гел и Перскиндол - отново без значим ефект.
    Може би има значение, че от години е използвал без всякакъв контрол Ксанакс и Валиум.

  112. 112.

    Пиша отново в този форум, защото поне за баща ми(81 год.) се намери доктор, който да му помогне срещу болките след Херпес Зостер.
    След около пет-шест доктора и няколко болници в Токуда попаднахме на д-р Велизара Вутова - единствения невролог, който предписа адекватно лечение. Както вече писах, преди това пробвахме, какви ли не лекарства, хомеопатии, пчелни клейове и т.н.

  113. 113.

    KC, какво е лечението за болките на баща Ви, моля,споделете го!

  114. 114.

    Аз карах херпес зостер 2 месеца преди да навърша 22г. ? Пих една седмица ацикловир , не съм се мазал с нищо, нито пък съм ходил при лекар след изписването на ацикловир. Мехурите се скриха след 2 седмици и се превърнаха в кели с гной. След още 2 седмици кожата се изчисти , но остана ярко червена на местата по които бяха мехурите. Кожата се избели и върна стария си вид след около 2 месеца. През първите 2 седмици имах болки който наподобяват на пробождане с нож в корема и това беше общо взето. Интересно ми е обаче защо ме е пипнала тази гад в подобна възраст.. Може би съм имал леко депресивни състояния относно липса на пари , но друго абсолютно нищо не е имало. Също така спортувам много и може нещо от претоварване да ми е паднала имунната система , не знам наистина ..

  115. 115.

    Аз боледувах от херпес зостер в далечната1969 година.Бях на 6 години.Помня само адската болка в главата (засегната е дясната половина).Тогава това заболяване беше непознато и не знаеха как да го лекуват.Все пак съм попаднала на лекар който решил да ме лекува по някакъв начин.Закарали са ме в болница в безсъзнание от силните болки.Засегтато беше зрението ми,Не виждат с дясното око.След дълго ходене по мъките прогледнах, но белезите от мехурите ги имам и до днес.Сърбеж и болки се появяват и сега,след толкова години.Късметлии са тези които не са изтърпели адските болки от херпес зостер...

  116. 116.

    Zdraveite, Predi 5 godini se lekuvax ot limfoma. imunata mi systema e mnogo slaba. Sled tova se razboliax ot herpes zoster. Priznacite i lechenieto vsichko e mnogo standartno i navsiakde e ednakvo. Loshoto e che bolkata kato che li ostava zavinagi. Vsiaka godina po sashtoto vreme bolkata se poiaviava, prez noshta e nai silna, ujasna. Znaete li dali kurkumata bi nalalila vazpalenieto na zasgnatia nerv, znaete li ima li izsledvate koeto da pokaje nivoto na vazpalenieto? Pozdravi Alex

  117. 117.

    МОЛЯ, ПРОЧЕТЕТЕ МОЯТА ХИВ лечение
    Аз бях диагностициран на 17 април 2012 г. и разбера, че съм ХИВ позитивна. Бях уплашен, защото няма лечение за ХИВ / СПИН, но днес някои хора все още не вярват, че има лечение за ХИВ, то може да бъде излекувано само чрез корен на африканците И билки, и
    Лекарят ни тук в САЩ, някои от които знаят, че африканското билково лекарство може да излекува ХИВ, но те решат да го скрият от нас, само за да продават ARV DRUGS. Направих проучване за намиране на онлайн начин да се отърва от моята болест, видях коментар за билков лекар в Интернет Име Д-р Мохамед, който е излекувал няколко болести с мощното си билково лекарство, аз се свързах с него на какво-ап, чат с него обясни Моето себе си към него.Той каза, че може да излекува добре ХИВ, той ми даде молбата му, която му изпращам. В рамките на 5 дни ми изпрати билковата медицина чрез куриерска доставка на услугата и ми каза как да взема лекарството в продължение на 3 седмици, за да се излекува, направих го за 3 седмици, през тези 3 седмици забелязах много голяма промяна в здравето ми и Но нещо чудесно се е случило тогава отидох да потвърдя резултата ми беше абсолютно отрицателен.Докторът, който бях хив положителен, ме питаше защо съм отрицателен, какво е необходимо, за да се лекува и са получили това лекарство от И как се отървах от него, му казах всичко за билковото лекарство, което ме изцелява. Представете си лекар да ми каже да не давам на никого да знае за това, аз не бях шокиран, макар че знаех, че знаят за билковото лекарство, но избра да го скрие в други, за да реализира продажби на ARV DRUGS. Не се оставяйте назад, ако четете този контакт Dr Mohammed на herbalcure12@gmail.com или whapsapp / call + 2349036036397.Той също може да излекува много от тази болест, просто се свържете с него

  118. 118.

    Здравейте всички, моето име е Магон Ошимин, аз бях диагностициран с HIV помощи за 2004 година и аз живея с него от години, но благодаря на Бога за всичко, защото се запознах с д-р Саго Дбиба, че е билков лекар, който е подготвил билкови лекарства за мен и след като взех лекарството, както ме помоли, след като взех лекарството отидох на друг тест и излязох отрицателен, ти не знам колко щастлив съм. Така Моите приятели ви казвам, че както сега д-р Саго Дбиба е един от велик лекар на билкар в Африка и той има лек за тази болест ХИВ. Той е добре познат като един от най-добрите калибър в Африка, използвам тази среда, за да разпространявам добрата новина, че има билков лек. Той ми каза, че има лек за ХИВ, РАК, DENGE, HERPES, EBOLA, ZIKA, PICKUP POX, LEUKEMIA, BRAIN TUMOR и толкова много други заболявания. Моля, всеки, който има това смъртоносно заболяване или има някой член на семейството или приятел, трябва да се свърже с него, той е д-р, изпратен от Бога, за да ни даде надежда да го опитам и ще се радвате, че сте го направили. Аз съм жива свидетел. ако имате нужда от помощ, моля, не губете време.можете да се свържете с него.
    имейл (drsagbo6088@gmail.com)
    WHATSAPP +2347019642881

  119. 119.

    Казвам се Ерин от Фил, много се радвам да напиша това свидетелство за това как съм получил
    излекувани от генитален херпес преди 4 месеца. Четох много коментари от хора, които са били излекувани от ХИВ и други вирусни инфекции от д-р ШАГБО, но ми е трудно да ги повярвам, поради миналия ми опит. Бях объркан и депресиран, бях любопитен и исках да опитам д-р Сагбо, след което се свързах с него (електронна поща drsagbo6088@gmail.com), когато му писах, гарантира, че ще ме излекува напълно, страхувах се и аз се молих с него да ми помогне, изпрати ми лекарството, както ми бе обещано, и ме помоли да отида за тест след 20 дни от приемането на лекарството. Взех лекарството и отидох за тест след края. Направих още един кръвен тест преди месец и все още беше отрицателен за херпес и всички обриви и черни точки в тялото ми изчезнат и се излекувам напълно. Ако имате вирусни инфекции, херпес
    HSV-1 или HSV-2, HIV, HPV, хепатит В, диабет, рак, хламидии, астма,
    вагинални инфекции, за да напиша Dr.SAGBO. Неговият номер на WhatsApp е (+2347019642881) Знам колко съмнителни можете да почувствате за това, защото това ми се случи
    много добри и лоши съвети и диктовки, но сега ви казвам, че има лечение за тези болести. Не чакайте твърде дълго.

  120. 120.

    Здравейте,ето ме и мен във вашата група:))))От събота съм с остри болки,обрив.Бях в неотложното и ми предписаха 4 дни инжекции Адмирал,таблетки Ацикловир 400 г(3 дни пиех 2 таблетки на 4 часа,сега съм три пъти дневно по 1 таблетка, Паратрамол за боли( 3 пъти дневно по половин капсула),прискам се с Галина Алба.Интересното е,че не ми дават направление за кожен лекар.Преди 2 години,лятото,получих обрив по меките тъкани на ръцете,коленете,от вътрешната страна на бедрата,Ходих на кожен,на алерголог,инфекционист - никой не ми каза какво ми е( даже в спешното в Бургас д-р Стаменова искаше да лежа гола 48 часа в реанимация,и при отказът ми ме накара да си платя 60 лв за систвмата)Собре,че има интернет.Кураж,ще изтърпим и тези болки.

  121. 121.

    За да помогна, ще напиша, че Рус Токсикодендрон се справя успешно с херпес, варицела.. и подобни с мехурчест обрив и неприятна болка. Хомеопатичен монопрепарат е.

  122. 122.

    Искам да дам свидетелство за това как се излекувах от херпесния вирус, аз съм Бенджа Нат. Месеци назад Имах някои симптоми Раши и мехури в моята част. Отидох да видя лекар и направиха различни тестове, а след това ми казаха, че имам генитален херпес. Моят лекар ми каза, че няма лечение за генитален херпес, че се чувствам зле. Отидох в мрежата за търсене на възможно излекуване на вируса на херпес, видях пост на д-р Сагу, билков лекар, който помага на хората да се излекуват от ХИВ, ХЕПАТИТ Б,
    Рак на гърдата SIMPLEX. Свързах го незабавно и му казах как се чувствам, че казва, че билковото му лекарство може да ме излекува. Той ми изпрати лекарството чрез UPS Courier Service и получих лекарството 4 дни след като го изпрати, взех лекарството, както му бе предписано. Преди завършване на лечението симптомите са прекратени. Обриви и мехури изсъхнали. Отидох при лекар и направих друг кръвен тест, изненадващо бях отрицателен. Вече нямах никакви симптоми. Д-р Саго Дбиба е велик човек и билковото му лекарство няма странични ефекти. Можете също да се свържете с него и да бъдете свободни. whatsapp +2347019642881.
    Имейл адресът е. drsagbo6088@gmail.com

  123. 123.

    МОЛЯ, ПРОЧЕТЕТЕ МОЯТА ХЕРПЕС КЮР. Здравейте всички, аз съм от Флорида САЩ. Искам да споделя моите свидетелства пред широката общественост за това как този велик човек, наречен д-р Мохамед, лекува херпеса ми. Аз съм бил пациент на HERPES за повече от една година и два месеца и съм бил в болки, докато не се натъкна на тази дама, когато пътувах до Холандия за интервю, което някога е било пациент с херпес. ми каза, че има този Велик Доктор, който й помага да излекува херпеса си и ми даде своя имейл адрес, за да се свържа с мен и направих това, което тя ми даде. И д-р ми каза колко да купя херпесните билкови лекарства и как ще го получа, което и направих. и той ми изпрати билковата медицина чрез UPS COURIER SERVICE и аз го използвам според инструкциите му и за най-голямата ми изненада, че взех Herpes билкови лекарства само за 2 седмици и ето, отидох за херпес тест, за най-голямата ми изненада за Докторът ми потвърди херпеса и казах, че вече нямам херпес в системата си и досега не съм усещал никакви болки или симптоми на херпес, така че казах, че трябва да свидетелствам за доброто на този човек пред широката общественост, ако сте има сърфинг от този Херпес проблеми или всякаква смъртоносна болест или друга болест за аз ще ви съвет да се свържете с него на работния си имейл: (herbalcure12@gmail.com) чат или наречен whatsapp +2349036036397 и аз ви уверя, че той ще ви помогне точно както той направи за мен добре

  124. 124.

    лечение на херпес, Паркинсон (ALS), рак, ХИВ/СПИН, диабетици, HPV
    Здравейте всички!! Аз бях диагностициран на генитален херпес симплекс вирус (СИМПЛЕКС) в 2015 и аз се опитах всички възможни средства, за да се излекува, аз дори посети някои болница, където те ми дадоха някои лекарства като famvir, Zovirax и Valтрекс, които са много скъпи, но всичко, за да не се възползват , докато не видях пост в здравен форум за билков лекар, който подготвя билкова медицина за лечение на всички видове заболявания, включително херпес симплекс вирус, на първо аз се съмнявах, ако това е реално, но реши да му даде опит, когато се свържа с този билков лекар чрез имейла си той ми изпрати билкова медицина чрез куриерска служба, когато получих това билково лекарство, той ми даде инструкции как да го прилагам, когато го приложих според указанията, бях напълно излекуван от тази смъртоносна болест в рамките на 14-21 дни от употребата, ако страдате от тези заболявания Можете също така да се свържете с този велик билков лекар чрез своя имейл: drhassanherbscure@gmail.com
    Whatsapp. +2349032582239

  125. 125.

    Живея с орален херпес вече повече от 4 години и това ми представлява голям проблем. Търсих решение за излекуване на смъртоносната болест. Един ден попаднах на свидетелство на жена на форум, казвайки, че се излекува от нея Херпес с помощта на билково лекарство д-р Ониха. Отначало не вярвах, че се съмнявам, защото лекарят ми каза, че няма лечение за тази болест, но трябва да опитам и да се свържа с него с имейла, който дамата пусне и да му пиша за моите проблеми. след това той ми каза да не се притеснявам, че съм на правилното място, той ми каза какво да правя, за да се излекувам, така че наистина го направих няколко месеца по-късно, отидох при лекаря и направих тест и открих, че съм напълно излекуван от оралния си херпес тогава Писах му и му благодаря, че ме излекува, моля ви, ако сте навън изправени пред подобна ситуация, съветвам ви да се свържете с този страхотен лекар на билки, тъй като той лекува за различни видове заболявания. Д-р Ониха, обещавам винаги да споделяте това, което сте направили за мен, тъй като сте Бог, изпратен от небето, за да помагате на хората с техните проблеми. свържете се с д-р Oniha чрез
    Email: Onihaherbalhome@gmail.com.
    Номер на WhatsAPP: +16692213962.
    Уебсайт: www.onihaspelltemple.com

  126. 126.

    Имах херпес, който ми излизаше перманенентно на устната.
    При поредния случай пресюди повече от 3 години, реших да го намажа с белина-концентрат.
    Отсипах от белина та в чинийка и с клечка за уши с памуче на края, точната в белина хубаво го намазах, като спуках мехурчета, което беше почнали да се на вдига.
    Даже и не повторих - херпесът много бързо за вехна и изчезна и не съм имала и до ден днешен.
    Не се бойте, белина та не е толкова страшна, но е единствения дезинфектанти, който унищожава вирусите.

Подобни статии

Лещенка (Варицела)

Лещенка (Варицела)

Лещенката се причинява от вирус и е силно заразна болест, засягаща предимно децата. При възрастни същият вирус причинява особена болест, коя...

Лещенка (варицела) при детето

Лещенка (варицела) при детето

Погрешно понякога лещенката наричат „едра шарка". Тя се причинява от вирус, който се предава при кихане, кашляне н дори говорене. У въ...

Варицела зостер – вируса, който причинява появата на варицела

Варицела зостер – вируса, който причинява появата на варицела

Варицела зостер е вируса, който е отговорен за развитието на заболяване наречено варицела. По-често тази вирусна инфекция засяга децата н...

Съществуват ли начини за бързо лечение на варицела?

Съществуват ли начини за бързо лечение на варицела?

Варицела е заболяване, което е силно заразно и се предизвиква от варицела зостер вирус. Основния начин за разпространение на болестта е ...

Херпес на роговицата

Херпес на роговицата

Херпес на роговицата : проявява се в две форми. Herpes corneae simplex Той се явява често заедно с този по кожата при заболявания на дих...

admin

admin

2958 публикации

Публикувано
Публикувано

19.05.2008

Обновено
Обновено

19.05.2008

Прочетено
Прочетено

82548

Нередност Докладвай за нередност
18 харесват, 7 не харесват
Публикувай статия