Копривна треска (Уртикария)

Копривната треска (уртикария) е едно от най-често срещаните алергични заболявания на кожата. Засяга лица във всички възрасти, които имат повишена чувствителеност спрямо дразнители от най-разнообразно естество. Заболяването започва с внезапна поява на силен сърбеж, нерядко придружен от втрисане и повишаване на температурата - оттук и названието копривна треска. Болестта се проявява с характерни обриви, наречени уртики или кабари. Те представляват плоско надигнати над нивото на кожата изменения, силно сърбящи, траещи от няколко минути до няколко часа. Разполагат се по гърба, гърдите, крайниците и лицето. Могат да засегнат и клепачите, устните, половите органи, а така също и лигавицата на устата, ларинкса и фаринкса. При последните локализации, ако не се вземат навреме мерки, може да се получи задушаване. Протичането на копривната треска може да бъде остро и хронично. При острата форма обривът се явява внезапно, трае няколко часа или дни (до 1—2 месеца) и изчезва, без да оставя следи. Хроничната форма се характеризира с дълготрайно (често продължаващо години) появяване на обриви и склонност към постоянни повторения. Най-чести алергени, причиняващи копривна треска, са хранителните продукти — яйца, месо, риба, ягоди, шоколад и др.; на второ място по честота се нареждат лекарствените средства. Повторното инжектиране на различни серуми с лечебна цел може да причини серумна болест и копривна треска. Нерядко различни чревни паразити играят същата роля. От голямо значение е също състоянието на нервната система, вътрешните органи. При лечението на копривната треска от най-голямо значение е да се открие и отстрани причината на заболяването — храни, лекарства и др. За тази цел болният трябва да се самонаблюдава много внимателно. Първата помощ, която трябва да се окаже на болния до идването на лекаря, е да му се даде някакво слабително средство (рициново масло, английска сол и др.), за да се намали интоксикацията. През първите 2—3 дни болният се оставя на лека храна — чай със сухар и ябълки. Не трябва да се приемат никакви лекарства. За успокояване на сърбежа се препоръчва мазане с ментолов спирт, разреден оцет и др. Хроничните форми на уртикарията се влияят много добре от пребиваване във висока планина (над 1600 м), както и от балнеолечение (Банкя, Вършец, Наречен).

Коментари за Копривна треска (Уртикария)

  1. 1.

    AZ ZA P1RI P1T MI SE SLU4VA TAKOVA NE6TO

  2. 2.

    ZDRAVEITE PI6AVI 6A6TOTU ISKAM DA ZNAM POVE4E ZA TAZI KOPRIVNA TRESKA ZA PIRVI P1RVI P1T 4UVANM ZA TAKOVO NE6TO 1SEDMICA STAVA AS SE RAZBOLAX TOLKOVA E BOLEZNENO NA NIKOI NE POJALAVAM TOVA

  3. 3.

    Да не те отчайвам, но няма да ти е за последен път! От март 2008 ги имам тези обриви и ми казаха лекарите да чакам да мине едва ли не от самосебе си. През това време да пия лекарства за премахване на симптомите и толкова. При някои минавало след 2-3 месеца, а при някои след 20 год.или никога!!! Това е! Единствено хомеопатия може да ни помогне от това, което прочетох по форумите, но не е много сигурно и е бавно!

  4. 4.

    I K N

  5. 5.

    Здравейте, аз съм момиче на 15 години и през целия си живот съм с пъпки... То небеше алергий от ядене, от животни, от някои растения, от растежа... Един вид от всичко... Много ми беше подтиснато и ходих на различни лекари, в различни болници, но нищто от предписаните от лекари лекарства, не ми помагаше... Реших да отида този път, при частен лекар... Тои ми съобщи че имам Копривна треска... Предписа ми ApiPanten... За сега затихват ноо.... Нищо не се знае за напред.... Като се излекувам ще пиша коментарче тук.... Надявам се да помогна с нещо... Знам какво е... :)

  6. 6.

    ami da taka e kakto kaazva vseki boli i strashno sarbi i dano na nikoi da ne se sluchva i po tochno v silistra dano ne se lekuva shot mene samo s orbazon mi bieha i nqkvi incjekcii koito ne pomognaha pri men beshe 4 mesecA i eto minaha 6 meseca i pak se poq vi no toq pat e malko po dobre zashoto predniq pat mi beshe se poqvilo na okoto i dva dena ne sprq da me boli i sarbi i taka 2 dena bes edno oko bqh mnogo strashno e

  7. 7.

    ot izvestno vreme mi se poqvqvat to4nite simptomi na koprivna treska..ne sum hodila na dermatolog no po 4etenoto v internet mislq 4e stava duma to4no za tova. ako nqkoi znae kakvi sa priznacite za poqvata i molq vi pi6ete mmi za6toto zapo4vam da se pla6a 4e nqma lek po pro4etenoto tuk,a na men mi izliza ili na kraka i rukata ili na gurba ..vednuj celiqt mi grub se be6e izrinal pomislih 4e e ot ospamoxa koito pieh sega go sprqh no pak mi izlqzoha,ne tolkova mnogo ,no vse pak sa na lice i nqmam koi znae kakuv surbej samo pri dobir se use6ta leko.

  8. 8.

    аз съм на 28г. от 8г. имам уртикария . по какви ли не доктори не съм ходила но никакъв резултат . това е някакъв ужас. то беше от прах от шоколад от пиле от всичко се предпазвам но.....на никой не го пожелавам

  9. 9.

    ot dve tri godini go imam tva i e ujasno i az po kvi li ne doktori ne sam se maknala.pravixa mi izsledvaniq uj po nai novi metodi oba4e ni6to.Edinstvenoto ne6to koeto znam e 4e kogato se poqvqva alergiqta netrqbva da se mokri za6toto stava po lo6o.

  10. 10.

    zdraveite,az rabotih v Ispania dve godini i tam mi se poiavi vtorata godina tozi sarbej i zapo4naha da mi izlizat drebni pap4ici kadeto i da se pipna po tialoto.Kato se pribrah v BG otidoh vednaga na lekar i se ustanovi 4e imam koprivna treska,lekarkata mi kaza 4e e na nervna po4va i mi izpisa "zetirizin"i"peritol"koito vse o6te pia,triabva da gi priemam edna godina,vednaj propusnah ednoto hap4e i obrivat vednaga se poiavi,strahuvam se 4e ot pro4etenoto v toia forum 4e nikoga niama da se opravia,molia ako niakoi e uspial da se izlekuva da mi pi6e 6te vi bada blagodarna....

  11. 11.

    zdraveite i ot men, toku 6to predi nqkolko 4asa i na men mi se poqvi tazi koprivna treska, mnogo se stresnah, zashtoto ne znam dali e ot solariuma ili ot diunera koito qdoh dnes. jiveq v 4ujbina i syotvetno nqma koi da mi pomogne kakto trqbva. kazaha mi da vzema homeopati4no lekarstvo - zodak, no syrbeja ne prestava, iskam da si svalq kojata ot gyrba. edinstveno oblek4enie 4uvstvam kato se mokrq sys tudena voda, naistina li stava po-zle? pomosht!

  12. 12.

    zdr az se zblaskah s koprivnata treska kogato razbrah 4e ba6tami e polu4il tova zabolqvane,spored men vsi4ko idva ot tova kakvo qdem!!!

  13. 13.

    Здравейте!За първи път получих това заболяване през 2006г.18 месеца бях на лекарства,през повечето време на" Зодак".Но той само подтиска симптомите,не ги лекува!Опитайте със "Ксизал".Трябва да го пиете поне 1 месец.На мен ми помогна.Избавих се от копривната треска,но само за 13 месеца.От вчера пак ми се появи....

  14. 14.

    Zdraveyte!Az sam na 25 godini ot 7 godini ne sam polu4aval koprivna treska i izvednaj sled tolkova vreme pak tezi ujasni obrivi li4no moe mnenie no nqma otarvavane ot tazi kovarna bolest i nay lo6oto 4e nikoy ne moje da kaje to4nata pri4ina

  15. 15.

    pak vi pi6a za6toto mislq 4e na nqkoi ot vas moje da e ot polza bqh pri edin bilkar i mi kaza da ne piq hap4eta za izvestno vreme i da probvam da qm surov luk i az napravih tova koeto mi kaza i IMA EFEKT pone na men mi pomaga dano i na vas da vi pomogne pi6ete mi i ako pri vas e podeystvalo bay

  16. 16.

    Zdraveite,razbolqx se ot tova predi polovin godina vsichko zapochna izvednuj sled moe kupane zapochnax da useshtam surbeji glavno po krakata,sled tova zapochnaxa da se razprostranqvat po cqloto tqlo glavno sutrin i vecher predi lqgane. Izlizaha mi i neshto kato cherti poduti koito shtipexa mislix si che shtqx da poludeq,otidox na lekar i mi kazaxa che shte mine trudno i trqbva da se pazq ot pileshko,qica,siren,riba,svinsko i.t.n...Doktorkata mi izpisa lekarstva koito zasega me uspokoiha ,samo deto chervenite petna ne minavat ot nai malkiq dopir stavam na takiva.Iskam da popitam ako nqkoi znae moje li da se poluchava zadux po vreme na urtikariq? Zashtoto vecher useshtam che nemoga da si vzema vuzdux,koeto me pritesnqva. Na vsichki pojelavam da se izlekuvat ot tazi mnogo losha bolest!

  17. 17.

    Здравейте приятели по съдба вече 8-9 год.се мъча с това заболяване.Едва наскоро кожна лекарка ми каза че това е копривна треска.Според нея това е срив на имунната система.Изписа ми инжекции от Украйна.Ако ми помогнат ще ви пиша.Успех и голямо търпение

  18. 18.

    Мили хора, Копривната треска се лекува - завинаги! с хомеопатия. Намерете някой добър, НО задължително класически хомеопат (дават по 1 лекарство, а не по няколко наведнъж).
    Не съм хомеопат, нито имам личн полза да ви агититирам...просто искам да помогна, защото знам добре за какво става въпрос.
    Успех на всички ви!

  19. 19.

    Здранейте. От 5 месеца имам копривна треска, три пъти ходих на бърза помощ от подуването. Последния път преди да тръгна за бърза помощ се обадих на хомеопата и той ми даде да пия ЗИРТЕК. Пих го три пъти по 10 капки. Въздействието беше уникално положително, но хомеопата каза да почивам 7 дни. Ако се излекувам ще пиша. Не се отказвайте да пише.Успех на всички болни от тази упорита болест.

  20. 20.

    Извинявай, но Зиртек съвсем не е хомеопатично лекарство - него го предписват и джипитата. По-добре пробвай с рецепти от Дънов и Димков - виж тук:
    http://www.dunov-knigi.com/koprivna-treska-koprivnitza-urtikaria-p-3746.html

  21. 21.

    А Зиртек, Ксизал етц; са си химия - действат, докато ги пиеш. А после? Народните рецепти са по-трудни за изпълнение, но си струва!!!

  22. 22.

    Заради тази уртикария ме вкараха в болница и лежах цяла седмица. Преляха ми над 20 банки в които имаше урбазон , калции и вит.С. То това било нещо много страшно , само дето не ме оттърваха.Препоръчвам на всеки които има такива симптоми да отиде да се тества на алерголог за да знае какво да избягва и от какво да се пази , защото в един момент може да стане страшно и изхода е просто летален , ако се стигне до алергичен шок.

  23. 23.

    Kajete im da vi predpishat stereoidi,i vinagi gi piite s priemane na hrana,dori i malko,za6toto ako ne sledvate instrukciite,a tova idva ot 4ovek,koito po princip nikoga ne spazva lekarski instrukcii,ako ne gi spazvate oba4e,togava 6te stane po-zle i shte povra6ta6e 4asove i 6te ubiete efekta na stereoidite!!!!!!!Vzimaite po 7 hap4eta na den parviq den,posle po 5-6,bi trqbvalo lekar da kaje po-podrobno.Na men tova mi dadoha,da,ujasno e,znam.

  24. 24.

    Ako ne minava meseci,zna4i e hronichna koprivna treska,takava e i moqta,a tova e losho.Opitaite se da vzimate lekarstva na antihistaminova osnova,sled kato koprivnata treska idva ot tova,ot histamin ot mastnite kletki,koeto vodi do te4nost,izliza6ta ot povarhnostni kruvonosni sadove.Ima 4 poznati histaminovi receptori-H1,H3,H3 i H4.Pove4eto lekasrtva,koito lekarite predpisvat sa H1 receptori antagonisti,no vsa6tnost moga da vi kaja,4e ako namerite H2 receptori antagonisti,6te vi pomognat pove4e.Takiva sa naprimer cimetidin i ranitidin,a ako gi vzimate v kombinaciq sas antihistamini,togava naistina bi trqbvalo da vidite oblek4enie.Dano da sam pomognala na nqkoi!!!!!!!!I kusmet!!!!!!

  25. 25.

    Здравеите и от мен. Аз също имам уртикария от около 3 год. Бих искала да отида на хомеопат.Моля, ако някой знае и е доволен от някой хомеопат в Бургас, нека да ми каже.Благодаря.

  26. 26.

    Хубава идея! Аз самия разчитам на хомеопатиятта за овладяване на уртикарията. Препоръчвам ти д-р Корнел!

  27. 27.

    Благодаря, за препоръката за д-р Корнел, но бихте ли дали някакви координати на докторката?....тел:, е-mail. Къде преглеглежда, работи ли със здравната каса, ако не.. колко е прегледа, със предварително записване ли е,/ако е удобно/ как ви лекува, от колко време се лекувате при нея?

  28. 28.

    потърси го в търсачката, ще излезе телефона и адреса на кабинета. Намира се до магазин Била в Славейков.
    Хомеопатите не работят със здравна каса. Задължително си запази час. Преди да отидеш на хомеопат, запознай с метода на лечение. В интернет има писани много неща.

  29. 29.

    с диагноза копривна треска съм не мога да се лекувам с хапчета защото ме задушава и ме стягат гърдите когато ги вземам .Лекуваха ме с инжекции венозно от тях се бяха загубили но сега се появиха пак ,и са по- големи, по 1 кв. см. са. Незнам как да се лекувам . МОЛЯ ПОМОГНЕТЕ МИ

  30. 30.

    опитайте с глад, глада стимулира имунната система и ако е вярно, че тази болест е резултат от сриване на имунната ситема, значи би трябвало да помогне

    и на мен ми се появи тия дни

    почти не ядох, попремина
    не знаех от какво е, набрах пак коприва за супа и пак ми се появиха петната
    Отидох на лекар и той ми каза за уртикарията
    Един вид сама съм се заразила пак, така да се каже. Резултатът е , едното око наполовина е свито. изписаха ми и аз незнам какво, но спадна отока. Но като четох из сайтовете, че това лекарство само подтиска симптомите... замислям се, дали да не го не започна глад. Много съм със слаба воля, незнам..

  31. 31.

    zdraveite na vsi4ki vav foruma.iskam da vi kaja 4e imam urtikariq ili koprivna treska,kakto q nari4at,ot ve4e 5 godini.i da ne vi ot4aivam no absolutno ni6to ne pomaga.hodila sam pri d-r Mustakov v Sofiq,pravila sam kakvi li ne izsledvaniq i ni6to..........do skoro mnogo mi pomaga6e klaritina,no uvi posledno vreme i toi ne mi pomaga.edinstvenno glada pomaga.:(prosto e ujasno.dano ne vi se slu4va da se borite tolkova dalgo s tezi alergii.

  32. 32.

    Здравеите, искам да ви кажа, че от един месец вече се лекувам с хомеопатия.До момента няма кои знае каква разлика, но.. продължавам. Вече сменям 3-то лекарство по вид.Казват, че с хомеоп.става много бавно.През това време,от време на време когато се налага взимам АЕРИУС. Може би ще пробвам и с глад,но колко време? Опишете по пдробно.

  33. 33.

    Бихте ли казали,това "Кларитина" какво е? Мехлем, хапчета? А вие Мария, пробвали ли сте с глад?

  34. 34.

    Добър хомеопат за уртикария е Виолета Тенева от София! Много хора с хронична уртикария е излекувала.

  35. 35.

    Здравейте. 3 месеца вече съм с обриви. Диагнозата е уртикария акута. Минах през Ериус, Кларитин, Ксизал, Атаракс, Алергозанвенозно и накрая Урбазон венозно. Съществременно съм на строга диета- варен ориз, варени картофи и от плодовете само ябълки. Пия и чай от коприва и от скоро бирена мая. Но обрива продължава, макар и не толкова интензивен както в началото. Притеснявам се да опитам дори малко по-различна храна от ориз и картофи. Ще съм ви много благодарна ако ме посъветвате какво да пия като билки. Какво е позволено да ям?

  36. 36.

    АААА Ще се побъркам , и на мен пак ми се появи вчера и днес , мисля,че е от смеската на мляко ,сметана ,шоколад и орехи ?!?!?!? ;( предният път се лекувах с Зодак и Тавежил,както и редовната инжекция Урбазон ,но тогава бе по-скоро алергична реакция от лекарствен препарат ,а сега си мисля,че е хранителна алергия,зашото никакви лекарства не съм приемал. Този път е по-гадно, по цялото ми тяло плъзна. Утре отивам при ДжиПито за направление за Алерголог ,че тази няма да я бъде - Не се трае, че и както съм си нервен, то може и от това да е.

  37. 37.

    Здравейте. Имам уртикария повече от 3 години. Пробвала съм какви ли не лекарства (всички изброени по горе), плюс антидепресант - атаракс (от който напълнях 15 кг.) и нищо. Накрая се реших да отида на хомеопат. Вече 10 мес. не приемам нищо освен хомеопатични лекарства. В момента не пия нищо и се чувствам доста по добре, отколкото бях в началото.Излизат ми обриви от време на време, но е е постоянно както преди. Ако някой може да препоръча нещо моля да напише.

  38. 38.

    sinat mi e na 1god.i 9meseca,i mu se poqvi urtikariq izvednaj mu se poqvi obriv po cqloto tqlo i mi izpisaha klaritin i hrahitelni dobavki za dietata!smqtat 4e e ot mlqkoto ot 5 meseca e na kiselo mqko i ne e imal takiva obrivi?sega pie boza/samo no6tno vreme/ nqkoi moje li da me posavetva kakvo da pravq 4e tiq lekari.... misalta mi e tova temenno li e ili kato pri nqkoi s godini?skype"pateto191"

  39. 39.

    predi dva meseca zapo4nax da imam bockane po glavata i tqloto ,no neobarnax vnimanie no zapo4naxa dami izlizat po garba rcete krakata ne mnogo kato ojarkano ot kopriva ili oxapano ot komar sas sarbe6 i sled 5- 10 min iz4ezvat ,pravix test za xrani izleze 4e imam alergiq ot nqkoi ,spazvam da negi qm no pak mi izlizat pix zodak kato go spra i pak imam simtomite neznam mislasi mojeli dasa na nervna po4va , sa6toto imam problemi sas nervite ,ako nekoi moje dami kaje ,6ese radvam dami pi6e

  40. 40.

    Здравейте аз съм момиче на 17 г. и преди околко седмица, седмица и половина започнаха силни сърбежи по цялото ми тяло, най-вече по гърдите и корема. Днес реших да отида на лекар, понеже сърбежите ставаха все по-силни. Личния ми лекар ме изпрати при кожен лекар, обаче доктора не ми каза диагноза, а само ми изписа лекарства : Daktakort, Xyzal, Oksikort (sprei) и Galena alba и каза че ще ми мине, ако ли не да отида в понеделник пак. Някой знае ли дали това е копривна треска? Утре ще говоря с личния да ме испрати при алерголог на изследване да разбера кое е причината за обрива ми. До сега не съм проявявала алергия от нищо.

  41. 41.

    zdravite az sam na 43g i imam koprivna treska (ortikaria)ot 8g probval sam vsi4ki tezi lekarstva pootihne za izvesno vreme no v godinata mi se poeviavat pone po dvapati hodih pri vsiakakvi lekari i profesori no te mi otgovariha 4e 6te se poeviavat ot vreme na vreme se iskam da vi pla6a no e za cial zivot,ako ima niakoi koito see izlekuval neka spodel,za6toto mi pisna ot tazi gadna boles.....

  42. 42.

    i az za parvi pat tazi godina poluchih urtikariq.zapochna sas silen sarbej po dlanite i taka dokato edin den cqlata se obrinah .minah povecheto standartni lecheniq ;cql mesec na injekcii + kokteil ot hapcheta,koito vseki sledvasht specialist lekar mi smenqshe=na nulev efekt.v edin moment sprqh vsqkakvi lekarstva i sastoqnieto mi beshe sashtoto kato s lekarstvata.reshih 4e poveche nqma da se trovq s hapcheta.pravih dalgo vreme dieta ,no samo otslabnah efekt za obrivite nqmashe.sega ot dva tri dni pak se obostri gadnata urtikariq imam otoci po ochite i po ustata i shta ne shta minah na gadnite injekcii,no dokoga taka ne znam.mnogo losho kato ne mogat da utochnqt ot kakvo e.dobrata mi alergolojka prosto me uspokoi s dumite;taka e moje da mine ot samosebe si a moje i taka da q karash.loshoooo ne sam saglasna s tova .znam che vseki ot razlichni neshta se e opravil,moje bi naistina e individualno ,no ne se otkazvaite da spodelqte.dori na edin chovek da pomognete sas savet si zaslujava.vsichki nie prepatili ot urtikariqta znaem kolko e ujasna i kak iskame da se otarvem ot neq.uspeh na vsichki s podoben problem.

  43. 43.

    Здравейте , аз сьм на 47г и за пьрви пьт ми се появи тази гадна уртикария .Направо прекарах най ужасните си нощи този петьк и сьбота вьпреки хапчетата и убразона обривите са на приливи и отливи а сьрбежа постоянен.Тьй като почти невярвам на докторите , някой който е получил добри резултати от лечение или диета гладуване или нещо каквото и да е нека бьде така добьр да сподели .Не разбрах от толкова четене по форумите почти нищо ефективно май само молитви не сьм пробвал.Дали поне ракийка може да си пийвамот време на време дали ще помогне

  44. 44.

    Здравейте,искам да споделя,че съм много доволна от ксизал+калций+вит.Ц.Мъжа ми има уртикария,която се проявява веднъж годишно,по това време.така и не разбрахме от какво се получава,докторката каза че може да е от стрес.Този път,с ксизал,за три дена обрива по цялото тяло почти изчезна(миналата година го държа цял месец),но ще го взима поне още седмица.и хранителния режим смени-сухари,чай,ябълки,минерална вода,лимон,безсолен хляб,картофи,ориз.Явно на всеки различните лекарства влияят по различен начин,късмет на всички с лечението

  45. 45.

    Здравейте
    При мен този обрив се появи за първи път когато бях на около 16
    Така и не разбраха от какво е.Лицето ми бе като футболна топка по тялото нямах .Биха ми урбазон и ми мина за около половин час .
    След години бях на около 22 отново се появи и пак с урбазона мина.През 2007 не си бях в Бг и след появата (вече по цялото тяло ,нямаше място което да пропусне ) ми бяха изписали капсули за два дни изчезна всичко .
    И отново вчера по брадичката и над веждите и над опашката .Отново урбазон ,поне спря разпространението на обрива сутринта мъжа ми отиде до аптеката и ми взе новото лекарство AERIUS изпих едно хапче и всичко изчезна .....
    Не знам дали е от храна или на нервна почва но за сега хапчетата помагат .Ако имате подобен проблем е добре да си го имате под ръка .
    .... ноща беше ад, дори след урбазона едва дишах .....

  46. 46.

    Има ли в Пловдив добър хомеопат, който да помогне?

  47. 47.

    Здравейте,
    Пиша набързо (доколкото може да е набързо) и моят опит със заболяването. При мен се появи от около 2 месеца, с червени петна предимно сутрин, които изчезват през деня, имах също чувство за стегнатост в хранопровода, надувания някои дни в областа на очите, устните... Поставиха ми диагноза остра уртикария и бях в болница за 2 дни. Оттам ми изписаха таблетки perednisolon, cetirizin adgc и tavegil, както и крем за мазане triamcinolon. В болницата още на 2рия ден изчезнаха всички симптоми, вследствие на кортизоновото лечение и ме изписаха като в следващите 2 седмици трябваше да взимам посочените горе лекарства, като втората седмица трябваше да спра perednisolon таблетките. Изпратиха ме на алерголог и той ми направи кръвни изследвания и такива с екскременти. Получих и инжекция за спешен случай, ако се стигне до задушаване и липса на въздух, която нося винаги у себе си. Щом спрях да взимам perednisolon-a, симптомите се проявиха отново. Резултатите от изследванията бяха, че имам в организма анаеробни бактерии, а също така и огромен брой Анти-ТПО тела (1600 при норма от < 16), които са се образували погрешно към щитовидната ми жлеза (това е предпоставка за Тиреодит на Хашимото, Базедова болест, Ендокринна Орбитопатия, или аденом на щитовидната жлеза. Някои от тези болести могат да се отключат от бактериална инфекция, ако човек е генетично предразположен към тях. Моята баба страдаше от базедова болест).
    От теста за алергии се оказва, че съм много слабо алергичен към някаква смес от дървесни цветове и това не е причината за уртикарията.
    Спрях лекарствата, предписани от болницата напълно и сега взимам антибиотик metronidazol и после ще взимам citrofloxacin, които са насочени срещу бактериалната инфекция. След 2 седмици имам пак час при алерголога и предполагам че тогава ще ме тестват пак да видят дали нещата са се нормализирали.
    При мен алкохол, сметана (от торта), както и газирани сокове с оцветители и консерванти мисля, че усилват симптомите на уртикарията.
    Надявам се всичко да мине добре и да отшуми.
    Дано моят опит е полезен на някой. Все пак задължително се консултирайте с лекар за вашето конкретно заболяване. Гореописаното е само моят случай до момента.

  48. 48.

    Здравейте и от мен.На 45 години съм.За пръв път получих тая пуста копривна треска по време на кандидат-студ.изпити преди 25 години.Оттогава переодически си се обривам,но така и не разбрах конкретно от какво се провокира обривът.Преди 3 години свекърва ми се разболя много тежко,преобърна ни се живота,и още на първия месец,явно от големия стрес,който бях натрупала,след вечеря с приятели,на следващата сутрин пламна цялото ми тяло жестоко
    Огромни плюски навсякъде,гори,сърби,боли.Урбазоновите инжекции не ми помогнаха.Отидох на алерголог и не знам,но явно лекарката ми уцели точните лекарства,защото на втория ден нещата отшумяха и постепенно се успокоиха.Тя ми каза,че това е хранителна уртикария,но аз мисля,че отключващата роля изигра натрупания стрес,той просто след определено време си избива по някакъв начин.Лекарствата,които ми помогнаха:калций+вит.С,кларитин вечер и фенистал-едни мънички червени капсулки сутрин по 1.След 15 дни като отшумя обривът и ядох малко постни манджички и препечен хляб направих тестуване-просто излезе,че съм алергична към всички храни,които бях опитвала на въпросната вечеря с приятели-колбаси,каймяни неща,домати,фъстъци,шоколад,банани ,портокали и др.доста бяха.Поне година не ядях от тях,просто не ги исках.Сега си хапвам от всичко,само някак си не искам фъстъци,а и точно преди 3 години се говореше за едни канцерогенни фъстъци.Може и да съм уцелила тази пратка.Сега много рядко се изривам тук-там ,но си отшумява от само себе си,но винаги след някакви тревоги,напрежение.Може би това чудо хваща чувствителни и емоционални хора .Дъщеря ми също я тормози това,но все още безрезултатно е лечението и със Зодак.Бях чела,че май има връзка със щитовидната,но не знам дали винаги е така.

  49. 49.

    zdraveit sinat mie na 8g ot tri godini ima urtikariq pri vsqko vdigane na temperatura pri istinka se obriva molqvi daite savet

  50. 50.

    Скоро и аз се сблъсках с проклетата уртикария. При мен е много лека форма...засега. Но в момента пия Атаракс и Ксизал, имам леки сърбежи и незнам дали като спра хапчетата ще се влоша. Надявам се да овладея бързо положението. Ще пробвам и с хомеопатия. Според мен и стресът оказва голямо влияние за появата на тази болест.Но не мисля да се отчайвам и вярвам, че ще се излекувам , въпреки негативните коментари тук..за 5, 6, 8 и повече години. Надявам се да не съм от тези случай. Така че съвета ми е да не се сдухвате предварително, а да направите всичко възможно да овладеете положението. Но моето мнение е че с хомеопатия ще има най - добър ефект. И да кажа че имам проблеми с кожата от малка, за хората който ще ме помислят за човек , който не се е сблъсквал с този проблем и затова е положително настроен. Но откакто се помня съм имала някакви сърбежи, даже като мъничка се чешах до кръв. С уртикария не съм се сблъсквала, но когато се излекувам ще ви пиша как:))Успех на всички и гледайте малко по - положително, защото това е част от успешното лечение:)

  51. 51.

    imam tazi bolest ot po4ti godina i mislya 4e nyama opraviya.ot4ayana sim .sirbeji podutini i pri preminavane sinyo.po -to4no ne preminavane a premestvane
    dano bolnite ot tazi bolest nameryat lek nyakoy den.

  52. 52.

    при мен се появи от месец от ухапване от стършел- като спра метилпренизолона-излиза отново.нощем ме сърбят пръстите на руцете и краката и се надуват. днес имам час при хомеопат-д-р пандурска -от плевен съм.стискайте палци!!!!!!!!!!!!!

  53. 53.

    nz. dali e sa6toto ama mi se podu ostata posle ednoto oko posle drugoto po korema mi izlezna a pak za krakata da ne govorim ne moga da hodq po nqkoga izob6to ne moga da stapvam na hodiloto beh na dieta pieh lekarstva prepisani ot alergolog ne pomognaha .Na nqkoi ako mu e pomognalo nqkoe le4enie da pi6e blagodarq

  54. 54.

    Da vi kaja kak da si pomognete? Vzemete si DAOZIN vremenno deistvie no kato go priemash nqma problem,problema e 4e struva 20 leva> Na men mi se poqvqvar ot birata i napravo se pobarkvam

  55. 55.

    страдам от тази коварна болест вече няколко години.ходих на какви ли не лекари-дерматолози,алерголози,хомеопати.изпих всички възможни лекарства,спазвах всякакви диети,пробвах с билки,ходих на иглотерапия.помощ-от никъде и никаква.с времето болестта става все по-тежка и не се повлиява абсолютно от нищо.аз вече нямам нито сили нито желание,нито финансова възможност да се боря.уверявам ви-опитах всичко-и тук, и в чужбина,но без резултат.това е.аз съм отчаяна.

  56. 56.

    zdraweite as sam na 17 bqh bolen godina i polowina ispisahami ksizal zatihna za okolo 5-6 meseca i sega pak nqma otarwane :X :X :X

  57. 57.

    stradam ot tazi bolest ot 2 mececa .Xodix po Blagoevgeradskite lekari ot kabinet ot laboratoria na laboratoria i pezoltat nama. Sutrn sam s petna calata poduta v liceto Otivam pravat mi orbazon sled 2 4asa cam ok sutrin kato stana pak xodene po makite.Ako nakoi mowe da mi kawe kakvo da prava .

  58. 58.

    Здравейте, след като медицината не помага и при нас , майка ми е с уртикария, моля ви да ми препоръчате хомеопат в софия, който поне да облекчи симптомите й.

  59. 59.

    3draveite ,imam urtikaria ot 13 godini a sam na 14 .mama me e vodila na mnogo doktori i isledvania -to ot xranata u6 a nakraya se oka3a 4e ot absolutno ot vsi4ko se obrivam imal sam 4ustvitelna koja .kojata reyagirala kato se naduvala kato sam nerven ,kato sam bolen´,kato mi e studenoili toplo,a ve ujas kato se naduya me esram da xoda na u4ili6te a i ne moga da si obuya obuvkite 4e sa mi se poduli krakata.taka 6te si karam do jivot.

  60. 60.

    Здравей те този ужас го премих и аз , пия Fexofenadinum HCI 180mg два пъти дневно в продължение на един месец, малко ме измаря това хапче...Отделно използвам специален лосион за след къпане и душ гел против сърбежите. Не мога да си намеря мястото и предстоят още изследвания, самият пречени тел може да се дължи на промени в щитовидната жлеза или на нервна основа или др причини.

  61. 61.

    probvaite s apis mellifica homeopatiq

  62. 62.

    Според мен няма оправия от това заболяване.Преди 15г.имах уртикария която ме мъчи 5 години какви ли не диети какви ли не хапчета съм изпил накрая ми намериха киста на зъбите оперираха ме и след два дни уртикарията изчезна за десет години и се появи преди 4 месеца .И сега всичкия ужас отново.

  63. 63.

    моята уртикария е от 11 години и е топлинна. Получавам я през лятото от големите жеги и се поддържам със Зодак и калцийС. Не съм сигурна дали не е вредна употребата им 3-4 месеца без прекъсване.

  64. 64.

    Хора моля ви помогнете ми.Вече от 2 месеца имам този обрив ходих при 3-4 лекари,изписваха ми най-различни лекарсва,от вида на зодак,занаро и какво ли не,пия коприва,мажа се с рициново масло,но засега без ефект.Вече съм се отчаяла,че ще се излекувам,особено като прочетох и коментари ви :( ако някой има предложения какво мога още да пробвам,за да облекча сърбежа да ми пише ще съм много благодарна.

  65. 65.

    -vany

  66. 66.

    na men mi predpisaha prednizolon i mi pomaga zasega v na4aloto pieh po 5 hap4eta 2 puti dnesvno a sega po 1 hap4e en put dnevno.4uvstvam se dosta po dobre i alergiqta nikude ne se e proqvila po tqloto mi no sega kato po4ti sum gi sprqla me e strah da ne se poqvi pak

  67. 67.

    Пия Синтром п/в тромби и преди месец се обринах.Пих кво ли не,но резултат няма.Някой има ли идея как да се оправя,като няма начин да спра препарата Синтром ?

  68. 68.

    ZDR NZ KAKVO DA KAJA NA 37 GODINI SAM NIKOGA NESAM BIL ALERGI4EN KM NE6TO SI4KO SI QDEX I PIEX SLET EDNA VE4ER KOGATO QDOX QICA SAS SIRENE CELIA NA SUTRINTA BIAX S OBRIVI NAPRAVO UJAS LI4NIA LEKAR MI ISPISA AEROS NEMI POMOGNA OT TAM NA PERNIK NA KOJEN SEKVI XAP4ETA INJEKCIA EDNA NZ KAVO SI NI6TO I NI6TO VE4E 3 MESEC SAM TAKA SEKI DEN SI IMAM OBRIVI KOGA POVE4E KOGA PO MALKO A SRBEJI NQMAM SILNI SEGA PIA EDNI LEKARSTVA TALERT POMAGAT MI SAMO ZA PODISKANE NA ALERGIATA NI6TO DRUGO I DAME ISLEDVAT EFEKT NQMA DA IMA NEKA BOG DA POMOGNE NA SI4KI NAS

  69. 69.

    Моята алергия е от 8-9 Години някъде/ Все там/. От начало пиех Ксезал понеже ми го изписваха да подтиска алергията, и да подтискше я. пих го година и нещо като започнах и да намалявам дозата от 1 на половин хапче и бе ок. спрях ги и пак се почна то да вземаш и цял живот хапчета не е файда за организма според мен. сега ми се появява най-вече някак си при странен тип стрес, ако съм тръгнал за някъде и съм навлечен и се поизпотя, даже сега Есента когато съм с яке алергията е по-склонна да се появи като съм се запътил на някъде като е нормално топло и леко се поизпотя. Когато стана сутрин, отида преспокойно на фитнес, потренирам си отида у дома и се изкъпя .. абе няма ми нищо а симптомите са потене, понякога и от по-горещата вода в при къпане продължително. докато Лятото каточели бе по-спокойна алергията, по-активният живот, повечето излизания, ходене на плаж се отразява добре на тоя тип алергия. За мен, Ако излизам по-често, ако ходя на фитнес и се потя не много, нормално, алергията има вече по-висок критерии да се появи, тоест по-рядко се появява даже забравям и че я имам, най е добре когато забравите че имате алергия и го нямате това впредвид за да се съобразявате!! Излизайте по-често, спортувайте до степента да не ви се появява алергията разбирасе и за лечение разбирасе е хубаво да помислите но ако е това което аз го имам и точно копривна треска/ не че някой ми е казал че е това/ но симптомите са същите със съвсем плоските издатини по тялото почващи от чувствителните места като сгънките на ръжете, вратът, сърбежите и като цяло странни червени петна по корема тялото челото вратът ... та така де, Това е моят съвет. ии на 24 години съм в момента ако някой се интересува :) от 15 годишен някъде я имам алергията.

  70. 70.

    Послепис: От предният коментар 69-ти подред!!!!!!
    И аз съм спазвал какви ли не хранителни режими за месо яйца фастъци хляб тестяно... без ефект пак се проявяват колкото и да го спазвам, минах даже и на черен хляб Вита пълнозърнест. но вече пак си ям нормален/всякакъв хляб и всякакви храни и шоколад разбирасе.

  71. 71.

    Втори Послепис, извинявам се но се сещам като се загледах за темата:
    Появява се от 3 до 10 минути максимум зачервяванията стига да не я стимулирам още и още. след като се спре стимулирането в случаят ако съм бързал за някъде, или ако съм си взел по-топъл душ.. и седна някъде или просто не съм много активен или върша мисловна дейност, или просто ми е спокойно даже и да сърби, съм свикнал да съм спокоен, от 15 до 20 минути максимум преминава, лицето, врата и другите засегнати чувствителни участъци стават бели като нормална кожа човек да ме види няма да може да познае че съм имал алергична реакция и че въобще е имало някакви петна по кожата ми. Както и веднъж през деня ако ми се появи, втори път много трудно се появява, свиква с обстановката все едно и не и прави впечатление стига да не започна вманиачено да искам да се появи то там спор няма.. ( за алергията говоря). Мога да дам пример последно ми се появи преди 2 дена, както си се разхождах някъде късният слетобяд когато е между топло и хладно, бях с блуза с къс ръкав и си носех якето за всеки случай, захладня и го сложих докато се разхождах, та минах покрай тотото и реших да пусна фиш, стоях 5 минути вътре, стана ми топло достатъцхно че да изплува малко или много пот и да и стане некомфортно на кожата. Та след като излязох от тото пункта до 5 минути вече на кокалчетата на врата там където е канта на блузата се появиха зачервявания като ги и усещах, просто си продължих и си се прибрах и зачервяванията бяха минали.
    Надявам се съм бил полезен с нещо ;) ако има нещо и съм се досетил за нещо също така и ако съм ви дал полезен съвет и ви е интересно това което съм написал, не забравяйте следващият коментар или някой от следващите да видите!

  72. 72.

    nz xora ot4aiah se isledvaniata sami ok plna krvna kartina i 4 meseca seki dens obrivi nz kakvo da prava

  73. 73.

    prepor4aitemi nekoi dob klasi4eski xomeopat ot sofia moliavi

  74. 74.

    и аз реших да напиша нещи4ко .от няколко дни ги имам тези обриви.и преди ми се полу4аваха но само за няколко 4аса а сега бяха много упорити.ппро4етох ж единия от коментарите ,някои беше написал за суров лук,за което му благодаря 4е го побликува,и си хапнах на обяд сладко сладко.ве4е няколко 4аса минаха от тогава като резултат доста ми олекна и ортиките избледняха .едвали 6те се излекуват напълно но пак е нещо

  75. 75.

    i az niakade ot tri godini imam urtikaria poiaviavat se tia petna po cialoto tialo daje i po glavata kato cicini imam i poduvane na klepa4ite i ustnite xodix na test lekarstva kakvi li ne no spira za malko i posle pak
    prosto me e strax da ne polu4a niakoi alergi4en 6ok ako niakoi znae ne6o novo neka da pi6e az pri nito edin ne pro4etox za tova poduvane no i imunnata mi sistema e mnogo slaba

  76. 76.

    zdr i ot men.az sa6to imam tozi problem ve4e 12 godini.parvo be6e malko petantse,koeto se poqviava6e samo prez liatoto,no sega e obriv,koito mi e pokril tselia grab i tselia korem i gardite.probvala sam mnogo lekarstva,bilki,dieti,no bez uspeh.pomognaha mi malko injektsii kortizon,no se izduh mnogo i se ukosmih po litseto.sega ne pia ni6to,pisna mi!DANO SKORO VREME NIAKOI DA NAMERI LEK!

  77. 77.

    si4ki kazvat 4e homeopatiata lekuva daite da namerime nkoi klasi4eski xomeopat i da se spasiavame ne moje taka ve4e blizo 9 meseca sam taka ot prendizolon kortigoto is4eznaha za okolo 3 meseca i sega pak sa6tia ujas pia ksizal uj deistva ama seki den si se sabujdams petna bledi isledvania edin kup si4ko mie nared a alergiata sia imam

  78. 78.

    zdr.na men mi se poqvi predi dva meseca,interesno be6e kato legna da po4ivam ili spq obrivite iz4ezvat.sega piq cink-biotin,ksezal,kakto i vitamin c.neznam iz4eznaxa za sega no ako se poqvqt sled kato spra s tezi lekarstva,koito kolkoto pomagat tolkova i vredqt misla da probvam samo s bilki pone ako neti pomognat pone nqma da ti navredqt,v momenta piq i kopriva.nqkoi ako znae nqkoi bilka ili dobar bilkar da pi6ee

  79. 79.

    Здравейте,аз получих тази гадост преди 1 месец,първо пих ксизал и витС плюс цинк отшумяха за 2-3 дни и една сутрин се събудих обезобразена надута с оттоци и айде в болница.Исписаха ме и след това отново,после минах на зодак и диета ориз и картофи бях добре 10 дни и на 11 реших да хапна малко торта и отново ужас,отчаяна съм.

  80. 80.

    Да споделя и аз моя горчив опит с уртикарията. За пръв път копривната треска ми се появи преди 21 години. Всяка сутрин се събуждах с отоци по устните и очите, растящи обриви по цялото тяло, включително по стъпалата и дланите. След урбазонова инжекция всичко изчезваше до... вечерта. Тогава атаката пак се подновяваше. Изписаха ми перитол по схема и урбазон, но нищо. Въпреки строгата диета - варен ориз и картофи, нямах никаква промяна. Кошмарът продължи една година. И тук искам да споделя с надеждата, че ще помогна на някого, как след тази година на мъки и отчаяние (от което ми идеше да се хвърля от блока) намерих РЕШЕНИЕТО. Отидох на планина. Прекарах там, сред БОРОВАТА ГОРА, четири дена и след това нямах помен от алергията. Да спомена, че междувременно бях започнала да си похапвам по малко от всички забранени храни, за да привиква организмът. И така ремисията ми продължи две години. След тежка сесия кошмарът се завърна с пълна сила. В Благоевград ми правиха какви ли не изследвания, изписаха ми кетотифен и нещо от рода на хисманал, но никакъв ефект. След година мъки пак се качих в планината и този път отново се оправих - е, не мигновено, но за около месец всичко изчезна. От тогава копривната треска се появява през около четири години и все я карам на кетотифен. Предпоследния път беше през 2008 г. И сега, преди месец, точно когато си мислех, че завинаги съм се отървала от това "чудо" - то пак се върна. Този път с ангиоедем. Уплаших се и потърсих лекар. Изписаха ми зиртек с обещанието на алерголога, че след един месец всичко ще се оправи. Но моят горчив опит ме прави песимистка и аз не вярвам в бързото изцеление. Вярно, зиртекът ме облекчава, но обривите пак са налице, макар и по-малко. Ходя и в планината, но за кратко и не мога да усетя драстична промяна - може би е твърде рано. Много моля, ако някой от тези, които са ползвали хомеопатични препарати, се е повлиял положително, да сподели названието им! Много моля!

  81. 81.

    Аз съм на 14 год. От януари тази година започнаха да ми се получават от една пъпка на лакътя по-късно на лицето и така по крака,ръце и т.н. Отидох при джипито биха ми инжекция забравих каква беше но без ефект. Вмомента взимам Зодак и ми подтиска алергията но за 2-3 дни най много. Ще пробвам с някои написани по-горе неща но мисля, че е от имунната система, защото моята е слаба ще пробвам сега суров лук ли там какво беше но вижте една рецепта чай аз утре ще я пробвам разбрах че е широколист живовляк 1 с. л. , жълт кантарион пак така и маточина после сместа се пие топла вижте в страницата на д-р Петър Дънов ли беше ще пробвам незнам дали ще стане пробвайте и вие няма да навреди защото са билки но пишете пак мисля, че няма смисъл да пишем отрицателни коментари защото на мен ми иде да зарева цяла река Дунав+река Искър незнам помощ....:)

  82. 82.

    О и да кажа като бях на село аз преди да отида си взех лекарствата за там изписаха ми фенистил гел за сърбежа но файда сърбежа утихва за 2 сек. и като се бутнеш пак почва но както и да е като отидох на село забравих за тая алергия и си носих лекарствата в чантата напразно, за щастие, но мисълта ми е че на чист въздух помага пак както видях по-горе в някой случай незтам може да са толкова неща аз алергии не съм имала изведнъж се появи какво ще правя и след 4 години бал ми предстои какво ще правя незнам успех на всички не тъжете все ще има лек ако ли не църква,молитви и Бог да ни е на помощ....

  83. 83.

    Аз съм с уртикария от 4год. и подобно на едно момче по - горе е топлинна, получава ми се лятото от жегите, като се движа по - бързо, ако от студено вляза на топло и т.н. Не помня кога ми се получи точно, но беше след като баща ми почина, предполагам, че е на нервна.. От година и половина пия Ксизал - за нищо не става тоя боклук. Уж трябваше с времето да ми мине, то сякаш по - зле става, защото ксизала започна напоследък да не ми действа, а и е безумно скъп, ако го пиеш всеки ден.
    Вече не знам и аз какво да правя, ходих на доктори, правиха ми разни изследвания, нищо ми няма..

  84. 84.

    Есенциални мастни киселини на Аквасорс и Коластра ! 0878406581

  85. 85.

    Май никой не се е излекувал от това нещо.

  86. 86.

    Защо не пробвате на Хималая продукта против уртикария, хранителна добавка, а и са доказано добри

  87. 87.

    Как се казва?


  88. 88.

    svetla

  89. 89.

    Zdraveite AZ iskam da popitam sarbeja I poduvaneto na ustnite na liceto koptivna treska Li e? Dnes otnovo mi se poduxa ustnite nai neochakvano sled Kato se sabudix tova mi se e sluchvalo I predi 2godini no mi mina ot samosebesi bed da ispolsvam nikakvi medikamenti

  90. 90.

    I az sam s koprivna treska, ve4e 2godini.piq "zanlan",polu4ih alergiqta ot shumata na krastavici.zanimavame se s zemedelie.oba4e ne minava.pravih si dr eksperimenti, s kopriva, da piq , parjih, s zahtin/sled tova, se mazah s te4nostta/,no efekt, nqma.izvestno vreme, se pazih..ne navkusvah-qdki, shokolad, vnimavah, kakvo polzvam, kato preparat, prah za prane, shampoan, parfium.i pak sashtoto.dokato ne si piiina zanlan4eto, ni6to ne pomaga.zabravih, kakvo e da imam normalen sarbej, jivot bez hap4eta, I lek ne otkrih.moje bi sgreshih,4e ne se testvah, navreme.a samo smenih dozata.ne piq lekarstvoto vsqka ve4er,deistva otpuskashto, spira sarbeja, prispiva me, no pone po 3hap4eta, sedmi4no..dr.na4in..mai nqma.uspeh, ako ima izlekuvani, I da dobavq, ako nqmate lekarstvo v momenta, she svarshi rabota i julene s kopriva.boli, no dava efekt, posle se povtarq procefurata.i taka.ne se lekuva, koprivnata treska..az reshenie, ne namerih.

  91. 91.

    Kato 4eta komentarite vi, pak se ubejdavam,4e lek nqma...nom.90sam az.xaxa..moje bi ima nesho, koeto bi pomognalo.koprivna treska/kopriva, estestveno.no v kakav vid..kolko da se pie, maje..nz..ima razli4en efekt..deistva..deistva, podobno, na lekarstvata...toplo, na toplo, kazvat starite hora.doktorite, samo protmonetata si palnqt..ve4e ne vqrvam, na djipita.

  92. 92.

    Zdraveite, i az vi pisha.Imam sushtite oplakvaniq dori v momenta. Tova e edna suvremenna bolest. Prichinata e zamursqvane na prirodata, vuzduha, veche izkustvenata hrana i jivot. Ot nasubranite toksini v organite se poluchava i izbiva navun pod formata na surbej. Nqma recepta. Ili moje bi ima. Da se vurnem kum prirodata i ekologichniq jivot na selo s chistiq vazduh i hraneneto s domashna hrana, koqto si proizvejdame nie. Kato oblekchenie vi preporuchvam mazane s ocet i spirt ili rakiq s dafinovi lista. Dosta oblekchava. Pojelabam vi dobro zdrave i hubav den:)

  93. 93.

    Тя Dr.SUNNY можете да го пишете, ако имате нужда от помощ в тяхната връзка drsunnydsolution1@gmail.com
    Обещавам, че вашите проблеми са решени незабавно. След като е в отношения с него в продължение на седем години, той ме остави, аз направих всичко Мога ли да го върна отново, но напразно. Бихте за любовта, която изпитвам към него, той се молеше, но той отказа да ми обясни моя проблем с някой онлайн и тя ми предложи да следва по-скоро изпратихме заклинател, който може да ми помогне да го доведа заклинание назад, но аз съм човекът, който никога не е вярвал в магии, той не е имал друг избор, освен да го Опитайте се, изпратено пудра, каза няма проблем всичко ще се оправи в рамките на три дни, бившата ми обратно към мен в рамките на три дни, магията се гласове и, изненадващо, на втория ден , това е около 16:00. бившия ми ми се обади, аз бях толкова изненадан, той отговори повикване и всичко, което той казва, е, че той е толкова съжалявам за всичко, което се е случило, аз исках да, което обичам толкова много. Бях толкова щастлива, изненадан. Оттогава съм дал обещание, че всички ще знаят, че никога не са проблем на отношенията, които ще се отнасят до стомна на правописа за помощ. Всяко лице може да се нуждаят от помощта на колелото, си имейл drsunnydsolution1@gmail.com

    Той също направи много правописа като,
    (1), което искате бившият ти върна.
    (2) Трябва винаги да има кошмари.
    (3) За да се насърчава в кабинета си
    (4) Бихте ли искали дете.
    (5) Искате ли да си богат.
    (6) искате да запазите вашата съпруга / съпругата да бъде само ваш завинаги.
    (7) и необходимостта от финансова помощ.
    8) Ще бъдете ли в контрола на този брак
    9) Искате ли да бъдат привлечени хора
    10) бездетство
    11) Имате ли нужда от съпруг / а
    13) Как да спечелите ЛОТАРИЯ
    14) ПРОМОЦИЯ SPELL
    15) ЗАЩИТА SPELL
    16) омая на БИЗНЕС
    17) SPELL Добрата
    18) лек за всяка болест / H.I.V.
    Свържете се с него днес на: drsunnydsolution1@gmail.com

  94. 94.

    Моля, всеки трябва да прочете тази
    Известно време неща, които не вярват, че може просто да се случват.
    Моето име е г-жа благодат TESSy съм на 29 години и се е омъжила
    на възраст от 26 и имат само едно дете и аз живеех щастливо .След три
    година на брака ми ми поведение на съпруга стана толкова странно и аз не
    наистина да разберем какво се случва, той опаковани от къщата на друг
    жена аз го обичам толкова много, че аз никога не мечтая за него губи, аз се опитвам ми
    възможно най-доброто, за да се уверите, че съпругът ми се върна при мен, но всички да не
    безрезултатно аз плача и аз плача търсят за помощ и го обсъди с най-добрия ми приятел
    и тя обещае да ми помогне за един духовен SPELL СХОДИМОСТ нарича д-р решение, той
    е много богат човек и истински мъж, който може да се има доверие и няма нищо
    относно любовните въпроси той не може да направи това е защо те го Велики наричаме
    лекар. Свързах се с неговия имейл адрес, на (
    drsolution1@hotmail.com) и аз му казах всичко, което
    да се случи всичко, което ми каза, е, че аз не трябва да се притесняват, че всичките ми проблеми ще
    бъде решен веднага. Той ми каза, какво да направя, за да се получи съпруга си назад и аз
    направил, той каза след 3 дни мъжът ми ще се върне при мен и старт
    просия, това наистина се случи, аз бях много изненадан и много, много щастлив ни
    връзката е много здраво и двамата щастливо отново живеят.
    Така че моите приятели, ако имате някакви въпроси, и ви се нуждаят от помощта на истинска магия
    пудра моля, опитайте да се свържете с този същия имейл адрес (
    drsolution1@hotmail.com

    HE коригират тези следните проблеми КЪМ ВСИЧКИ
    По целия свят на:
    1. Първи своя любовник или съпруг обратно
    2. Духовно бронирано
    3. обучение
    4. Парите на правописа
    5. Дълъг живот на правописа
    6. просперитет на правописа
    7. Защита на правописа
    8. Вземете заклинание работа
    9. Да станеш заклинание мениджър
    10. Получаване на огромен заем, без да заплаща такса на правописа
    11. Получаване на вашия измама парите обратно
    12. Дете на правописа
    13. Бременност правописа
    14. Свободата на правописа
    15. Любовта на правописа
    16, изчезващ правописа
    17. Invisible човешкото правописа
    18. Успехът или подаване на правописа
    19. Брак правописа
    20. Avenging правописа
    21. популярност на правописа
    22. Умъртвяването на правописа
    23. Рак на правописа ЕКТ
    drsolution1@hotmail.com и
    можете да посетите уебсайта си,
    http://drsolution.yolasite.com/

  95. 95.

    Бях омъжена за съпруга ми в продължение на 8 години и двамата бяхме благослови с две деца, живеещи заедно като една любов, до 2010 г., когато нещата вече не беше начинът му. Но когато той по-късно получава нова работа 3 месеца след това, той започна да спи извън нашия семейното жилище. Само за мен, за да разберете, че той има връзка с дамата, която му даде работа. От този ден нататък, когато му се обадих, той не по-дълъг вземете моите разговори и той нищо, тъй като, за да излезе добър. И все пак мъжете ми просто все още държат на виждане на lady.then аз реши да се търси решение на интернет, защото аз наистина го обичам и не мога да си позволя да го загубят за всеки woman.i намерите статия в интернет за това как една духовна лекар върне някой бивш обратно контакт беше придават на историята линия. Не можех да имат шанс да се даде втори мисъл за това копирам номера на пощата и телефона и да се свържа с духовния лекар Направих това, което той ме помоли да направя той ми изпрати някои местни материали да се използват за 7 дни след 7 дни вярвам мен ми съпругът ми се обади и се извини на мен и децата ми и започна да спи вкъщи ... искам да използвам тази чудесна възможност да благодаря на д-р Oje за голямо негово дело. Можете да се свържете с него по имейл или WhatsApp drojespiritualtemple@gmail.com +2348149277967 ..

  96. 96.

    Аз съм от Съединените щати, съпругът ми ме разведе преди 3 години без причина, направих всичко, което можех да го накарам, но не работех, докато не се срещнах с д-р Агбазара от "АБВАЗАРА ТЕМПЛА" в интернет, който ми помогна да хвърля ре- магията на съюза и в рамките на 48 часа съпругът ми се върна при мен, за да се извини. Благодаря на д-р Бабазара. Свържете се с тази велика играчка за правописа по вашите отношения или брак проблеми на: ( agbazara@gmail.com ) ИЛИ WHATSAPP: +2348104102662.

  97. 97.

    Толкова съм щастлив, че споделям моя опит и показания тук за това как получих помощ от д-р Огундейл. Госпожа г-жа Shelley Hanes от Тексас, САЩ. Имах хубаво семейство след брака си; бях женен 6 години за съпруга си и изведнъж друга жена влезе в снимката, на която съпругът ми ме обичаше, преди да започне да избира кавги с мен, че беше толкова насилващ, че когато се опитвам да му кажа истината за това как чувствам и това, което прави, не е подходящо за семейството, той се ядосва много и ме удря с всяко нещо, което вижда около него. но аз все още го обичах с цялото си сърце, въпреки всичко, което ми направи и исках да го върна на всяка цена. след това той подаде молба за развод, през който целия ми живот се разкъсваше и не знаех какво да правя ...... той се измъкна от къщата и изостави мен и децата от 3 години. Така че един мой близък приятел ми каза за любовното заклинание на д-р Огундейл, за да върне съпруга ми, тя също използва любовното заклинание на д-р Огундейл, за да си върне бившия си приятел, който я напусна преди. И ми каза, че сега са много доволни от отношенията. И тя ме въведе в заклинанието, първоначално бях изненадан и уплашен, затова реших да го опитам. Въпреки че не вярвах във всички онези неща, тогава когато той направи специалните молитви и хвърли заклинанието, бях толкова изненадан, след 24 часа съпругът ми се върна и се молеше за моята прошка, той разбра грешките си, просто не можех да повярвам, така или иначе отново сме заедно и вече сме едно голямо щастливо семейство, както беше преди. Сключих споразумение с д-р Огундейл, за да информирам хората за добрата му работа, така че ако имате нужда от каквато и да е помощ, ви съветвам да се свържете с д-р Огундейл Email: ogundeletempleofsolution@gmail.com и за WhatsApp или Viver Chat: +27638836445.

  98. 98.

    Казвам се Кейти Мартин и искам да споделя истинската си житейска история за това как върнах съпруга си с помощта на д-р ogundele страхотен заклинател, който върна съпруга ми за 24 часа със своите правомощия, и това заклинания са безвреден, този човек е много мощен човек, сключих споразумение с него да споделя името си в интернет, затова правя това сега. Ако имате нужда от помощ, можете да се свържете с него с неговия WhatsApp: +27638836445. Той е 100% реален и мощен.

  99. 99.

    Тук съм, за да свидетелствам на света за добротата на Джонсън Милър
    боледувах от херпес1 и 2 и търсех помощ този, който
    ще ми помогне, познайте един за помощ, когато приятелят ми ми разкаже за Джонсън Милър и той ми даде имейла си и аз се свързах с него и му казвам
    моят проблем, той ми каза, че има билков лек срещу херпес1 & 2 i
    беше толкова щастлив да го чуя и той също ме насочи към много хора, които
    той помага и с билковия лек, бях толкова щастлива, че има лек
    този херпес1 и 2 поисках за продукта през следващите 4 дни
    билка беше на мое място в САЩ, аз го взех според неговите инструкции
    след всичко и отидох в болница, за да направя преглед и резултата
    беше отрицателен и бях много доволен от това, изпратих му имейл отново и благодаря
    той и аз исках да му платя, той каза, че трябва да си взема парите
    далеч, той ми каза, че трябва да кажа на света за него, така съм и сега
    тук, за да разкажа на света как Джонсън Милър ми спасява живота, той е мъж
    с е собствена дестинация, можете да вярвате в него с живота си и той
    ще ви даде добър резултат, той също така извършва всякакви болести като

    Заклинание за пари
    Заклинание за здравна порция
    Промоция в бизнеса
    Заклинание за привличане
    Вещица у дома
    Ex заклинание отзад
    Заклинание на духовен лечител
    Любовно заклинание
    Заклинание от лотария
    Заклинание за бременност
    Промоционална магия
    Вуду
    Ожени се заклинание
    Заклинание на сродна душа
    Защитна магия
    ХИВ / СПИН
    Да забременееш
    Излекувайте всякакъв вид при телесни заболявания
    E.T.C
    свържете се с него чрез имейла му
    адрес: johnsonmillerspellcaster11@gmail.com или вие също се свържете с него на WhatsApp +2347054656351

  100. 100.

    Здравейте, знаете ли къде мога да намеря баби баячки за болест от рода на уртикария? Някои я наричат Сугреби.

  101. 101.

    ВНИМАНИЕ ВСИЧКИ:
    Ако имате нужда от спешен и ефективен заклинател на любовни заклинания, за да върнете бившия си партньор, свържете се с д -р Огунделе в WhatsApp или Viber Chat: +27638836445. Той ще ви помогне със своите правомощия при всякакъв проблем, който имате, връзка, брак или личен. Вярвам му, защото той ми е помагал и преди, той върна съпруга ми за мен под 24 часа от работата му, казах му, че ще споделя моята история на всеки форум, защото това е моят начин на признателност, хората да му благодарят за мен и знаят повече за него.

  102. 102.

    Търсите духовно решение за решаване на проблемите си? Духовни проблеми, проблеми в брака, проблеми с работата, проблеми в отношенията, проблеми с бременност и др. DR WALE е човекът, който ще ви преживее, има проблеми със знанието без решение. DR WALE е помогнал на много хора и има много добри свидетелства за него онлайн. свържете се с DR WALE за помощ по WhatsApp/Viber: +2347054019402 или имейл: drwalespellhome@gmail.com

  103. 103.

    Ако сте изправени пред развод и искате уреждане извън съда или искате бившият ви съпруг или съпруга да се върне у дома, Д -Р УОЛ е подходящият мъж за работата, работата му е наистина впечатляваща и без стрес, никога не съм вярвал в такива неща, но той беше в състояние да променя възприятието си, когато върна съпруга ми у дома след десет месеца раздяла и сега живеем щастливо, успях да се свържа с него, защото приятел, на когото той помогна с билково лекарство за лечение на миома, което я накара да зачене и роди близнак ми го препоръча. Благодарен съм на DR WALE, защото никога не съм вярвал, че съпругът ми ще се върне заедно, но DR WALE направи това възможно. Ако имате нужда от услугата на заклинател за всеки вид житейски проблем, DR WALE е подходящият човек за тази работа. можете да се свържете с него на WhatsApp/Viber: +2347054019402 или имейл: drwalespellhome@gmail.com

  104. 104.

    Просто искам да споделя опита си с целия свят за това как върнах съпруга си и спасих брака си. Бях женен от седем години с четири деца и живеех щастливо със семейството си, докато нещата започнаха да стават грозни с мен и съпруга ми, което ни води до битки и спорове почти всеки път. стана по -лошо в момент, когато съпругът ми подаде молба за развод. Опитах се да го накарам да промени решението си и да остане с мен, защото го обичах с цялото си сърце и не исках да загубя съпруга си, но всичко просто не се получи. Той се изнесе от къщата и продължи да подава молба за развод. Молех и опитах всичко, но все още нищо не работи. Пробивът дойде, когато някой ме запозна с този прекрасен, велик заклинател, наречен DR WALE, който в крайна сметка ми помогна ... поради добрите истории, които имах за DR WALE и много сладки коментари за него онлайн, аз се свързах с него и всичко се получи за добре. Той направи заклинанието за мен и нещата наистина се получиха, както обеща и съпругът ми промени мнението си и се върна у дома, за да остане с мен и децата. И обещай никога повече да не ме нараняваш. живеем щастливо, както беше с помощта на д -р УОЛ. Ако имате нужда от помощ, можете да се свържете с DR WALE WhatsApp/Viber: +2347054019402 или имейл: drwalespellhome@gmail.com

  105. 105.

    Съпругът ми и аз сме женени от около осем години. Бяхме щастливо женени с две деца, момче и момиче. преди пет месеца започнах да забелязвам някакво странно поведение от негова страна и няколко седмици по -късно разбрах, че съпругът ми се среща с някого. Започна да се прибира късно от работа, вече почти не се интересува от мен или децата. Понякога излиза и дори не се връща у дома за около три-шест дни. Направих всичко възможно да отстраня този проблем, но без резултат. Станах много притеснен и имах нужда от помощ. Докато разглеждах интернет един ден, попаднах на уебсайт, който предполага, че DR WALE може да помогне за решаването на брачни проблеми, възстановяване на разкъсаните отношения и т.н. И така, почувствах, че трябва да се свържа с него, след като се свързах с него, казах му проблемите, с които се сблъсквам в брака си, той ми каза, че ще направи магия за мен. което той направи добре за мен. Няколко седмици по -късно съпругът ми дойде при мен и се извини за грешките, които направи, и обеща никога повече да не го прави. Оттогава всичко се върна към нормалното. Аз и семейството ми отново живеем заедно щастливи .. Всичко благодарение на д -р УОЛ. Ако имате нужда от заклинател, който може да направи магия, която наистина работи, предлагам да се свържете с него. Той няма да ви разочарова. Това е неговият WhatsApp/Viber: +2347054019402 или E-mail: drwalespellhome@gmail.com

  106. 106.

    КАК ВЪРНАХ МЪЖА СИ СЛЕД 7 ГОДИНИ РАЗВОД:
    Аз съм Амбър Майк, изминаха 7 години, откакто съпругът ми ме напусна, миналата седмица намерих информацията за контакт на д-р Огунделе, който помага на други хора в интернет, така че се свързах с него за помощ, д-р Огунделе е силен и честен човек. Д-р Огунделе върна съпруга ми за мен в рамките на 24 часа с любовното му заклинание. Казах му, че ще споделя моята история, за да информирам всички за него, ако имате нужда от някаква помощ, свържете се с д-р Ogundele. Той е истински магьосник. аз съм свидетел. Ако имате нужда от помощ, свържете се с него в WhatsApp/Viber Chat: +27638836445. Този човек е супер.

  107. 107.

    Истинската история на Лори:
    Толкова съм развълнувана, че намерих заклинател, който е истински, честен и изпълнява това, което обеща, отне 24 часа, за да се върне съпругът ми след 5 години развод... Благослови да си и Бог да те пази в безопасност и здраве. Този човек е истински, името му е д-р Огунделе, можете да потърсите помощта му за всякакви отношения, брак или житейски проблеми, неговото WhatsApp е: +27638836445. Казвам се Лори Мартинес и това е моята истинска житейска история, д-р Огунделе е честен магьосник.

  108. 108.

    Казвам се Грета Ууд, толкова се вълнувам, че намерих магия, която е реална, честен и прави това, което казва, че ще направи, отне 24 часа, за да се върне жена ми, за да се върне у дома и след помощта на д-р Огунделе... благослови те и Бог да те пази в безопасност и здраве. Казах му, че ще споделя свидетелството си като признателност, така че ако имате нужда от помощ, съветвам ви да се свържете с него в WhatsApp или Viber чат: +27638836445. Той е човек на думата си.

  109. 109.

    Помогнете ми Благодаря на този човек.
    Джоан Лусли е моето име. Благодарение на д-р Огунделе за възстановяването на брака ми и финансовия ми живот, след 2 години раздяла със съпруга ми, потърсих помощ, но никой не можа да помогне и намерих д-р Огунделе. След любовното му заклинание бракът ми беше възстановен в рамките на 24 часа. Съпругът ми се върна у дома, ако имате нужда от някаква помощ, съветвам ви да се свържете с него, Той е страхотен магьосник, който държи на думата си. Свържете се с него с неговия WhatsApp или Viber чат: +27638836445. Моля, благодаря на д-р Ogundele, че ми помогна с любовните ми проблеми, със съпруга ми и донесе щастие в личния ми живот и моя семеен живот.

  110. 110.

    Казвам се Адриана Райли, съпругът ми се скара с мен заради любовницата си и поиска развод, всички знаем, че никоя жена не може да понесе загубата на съпруга и семейството си. Разведохме се и след 1 година не можах да забравя за него, защото го обичах толкова много, видях публикация на жена, която споделя свидетелство онлайн за магия, която върна съпруга си за нея и обедини семейството й и се казва Д-р Ogundele, затова реших да опитам. След 24 часа съпругът ми ми се обади и започна да моли за прошка. и сега живея най-добрия си живот със семейството си, така че ако и вие имате нужда от неговата помощ, свържете се с него чрез WhatsApp или Viber: +27638836445.

  111. 111.

    МОЕТО ИМЕ Е УИЛЯМ.
    Аз съм късметлия, че намерих истински заклинател и за да спазя думите му, д-р Огунделе върна жена ми, която ме напусна заради друг мъж след 3 години, след работата му за мен тя се върна след 24 часа... благослови ти и моят Бог те пазят в безопасност и здраве. Това е моят начин да го оценя, ако имате нужда от помощ за вашата връзка, брак и т.н. Свържете се с д-р Ogundele WhatsApp или Viber: +27638836445. Той е добър човек.

  112. 112.

    Името ми е Анна
    Сърцето ми беше разбито. Никога не съм вярвал, че ще си върна любовника отново, до миналата седмица, когато видях данните за контакт на д-р Огунделе и той върна любовника ми за мен в рамките на 24 часа със своите правомощия. Той е надежден за честен човек, свържете се с заклинателя чрез WhatsApp или Viber Chat: +27638836445. Толкова съм щастлив, че си върна любовника.

  113. 113.

    ТРЯБВА ДА СЕ ПРОЧЕТЕ:
    Казвам се Майк. Искам всички тук да ми помогнат да благодаря на д-р Ogundele за добрата му работа, този човек е страхотен магистър, който върна жена ми за мен в рамките на 24 часа със своите правомощия, след като съпругата ми замина за друг мъж за 7 години. Но д-р Огунделе я върна за мен, сега сме заедно и сме щастливи. Ако някой тук има нужда от някаква помощ, съветвам ви да се свържете с д-р Ogundele на неговия WhatsApp или Viber: +27638836445. Д-р Огунделе е човек на думите си.

  114. 114.

    Добър ден на всички, искам всички да знаят за д-р Огунделе, страхотен заклинател, който ми върна приятеля (съпруга) в рамките на 24 часа със силите си, гаджето ми ме остави за 2 години, за да бъде с друга жена, миналата седмица бях запознах с д-р Огунделе, след работата му гаджето ми се върна у дома. Казах на д-р Огунделе, че ще споделя добрата новина, за да знаят хората за него, ако имате проблеми с връзката, живота или болестта, свържете се с него на неговия WhatsApp или Viber: +27638836445. Този човек е силен и истински.

    Съжалявам, ако този пост ви обижда, просто се опитвам да оценя човек, който донесе щастие на семейството, брака и работата ми.

    Верона.

  115. 115.

    Внимание на всички:
    Аз съм Фиона, съпругът ми ме заплашва с развод, ако посмея да го разпитам дали ми изневерява. И той напусна дома си за 3 години, намерих контакт с д-р Огунделе, мощен заклинател, този човек върна съпруга ми при мен в рамките на 24 часа със силите си. Казах му, че ще продължа да споделям името му, защото намерих някой да говори за него, преди да се свържа с него, ако имате нужда от помощ, свържете се с д-р Огунделе на WhatsApp: +27638836445. Имейл: ogundeletempleofsolution@gmail.com. В брака ми отново има мир, благодаря ви, сър.

  116. 116.

    Просто не мога да запазя това щастие за себе си. Омъжих се преди 10 години без дете за показване, съпругът ми започна да се отнася с пренебрежение към мен, както и свекърва ми. Това ме разочарова, потърсих помощ онлайн, след което видях много свидетелства за това как VOODOO LORD е помогнал на много мъже и жени. Свързах се с него веднага в Whatsapp и му обясних ситуацията си, той обеща да помогне, даде някои инструкции, които трябваше да следвам, за да дам перфектни резултати. Направих всичко, както ми каза, по-късно той ми каза да отида в болницата след 2 седмици за тест за бременност и за моя изненада бях бременна и това беше наистина страхотна новина за мен. Толкова съм му благодарна, защото родих прекрасни момчета (близнаци), които приличаха на баща си. Сега съм спокойна в къщата си със съпруга и свекърва си. Свържете се с него в Whatsapp +2348097014925.....имейл voodooconnect60@gmail.com

  117. 117.

    Един съсед ми даде контакт на господаря на вуду, когато наистина имах нужда от брачна помощ, защото господарят на вуду му е помагал и преди. Имах сериозни проблеми в брака си, защото жена ми беше толкова пристрастена към наркотиците и имаше мъж, който я снабдяваше с тези лекарства. тя остави мен и сина ни, за да живеем с мъжа в друг град, но с помощта на господаря на Вуду успях да върна жена си. Вуду господарят ми каза, че гореспоменатият мъж всъщност манипулира жена ми с някакви духовни сили. Но сега всичко е наред, домът ни вече е пълен с любов и щастие. Съпругата ми вече е добра съпруга за мен и добра майка за нашия син, тя също спря да взема наркотици и господарят на вуду прекъсна духовната верига, която злият човек използва върху жена ми. Всичко благодарение на господаря на Вуду. Това свидетелство е едно от обещанията ми към него,  можете също да се свържете с него. Той е много могъщ и вярвам, че определено ще намери решение на всеки проблем, който му поставите. Пишете му на имейл voodooconnect60@gmail.com...  WhatsApp +2348097014925

  118. 118.

    Аз съм Клои Диксън. Чувам как хората говорят за могъщия мъж, наречен д-р Огунделе, Казват, че той може да възстанови разбитите връзки и брака, така че се свързах с него за помощ да ми върне съпруга ми след 9 години развод. След 24 часа работа съпругът ми се прибра и ме молеше за прошка. Благодарен съм и оценявам добрата ви работа. Благодаря ви и живейте дълго, за да помагате на хората в проблеми. Свържете се с Dr.Ogundele, ако имате нужда от помощ в WhatsApp: +27638836445. Споделям моето свидетелство в знак на признателност.

  119. 119.

    АЗ СЪМ МИШЕЛ: ТОВА Е МОЯТА ПРИЗНАТЕЛНА ПУБЛИКАЦИЯ НА Д-Р ОГЮНДЕЛЕ, ИСТИНСКИ ЗАКАЗВАЧ, КОЙТО МИ ВЪРНА СЪПРУГА МИ В РАМКИТЕ НА 48 ЧАСА С ЛЮБОВНОТО СИ ЗАКЛИНАНИЕ, ТОЗИ МЪЖ ИМА РЕШЕНИЕ ЗА ВСЕКИ ПРОБЛЕМ ВЪВ ВРЪЗКАТА, СВЪРЖЕТЕ СЕ С НЕГО В WHATSAPP ИЛИ ТЕЛЕГРАМА: +27635883644 . МАГИЯТА МУ Е БЕЗОБИДНА.

  120. 120.

    МОЕТО ИМЕ Е ТОМИ ЛУКАС, ТОВА Е МОЯТ ОПИТ:
    Обикновено не вярвам в други сили преди. Но д-р Огунделе ми даде голяма надежда и причина да му вярвам. Съпругата ми и аз се разведохме за повече от 7 години и бях самотен и страдах с децата си, но имах нужда от нея отново в живота си, така че търсех помощ навсякъде, но само д-р Огунделе успя да ми помогне. Този човек е могъщ, д-р Огунделе върна жена ми за мен в рамките на 48 часа със силите си и магиите му са безвредни. Казах му, че ще свидетелствам на хората като благодарност от мен, затова споделям историята си, ако някой има нужда от неговата помощ, свържете се спешно с него в WhatsApp и Telegram: +27638836445. Той е честен и ефективен.

  121. 121.

    Върнете бившия си с помощта на заклинателя на Dr Ogundele, който спаси връзката ми, все още ли обичате и липсвате ли бившия си или искате бившия си съпруг обратно, възможността е тук да си върнете бившия, не се отказвайте още, щастие струва си да се борим. Проверете уебсайта на д-р Ogundele: (https://globalhelperman.wixsite.com/ogundeletempleofsolu) или WhatsApp, Telegram: +27638836445. Аз съм Дейзи Рос и този коментар е моята благодарност, защото този човек върна съпруга ми в рамките на 24 часа със сили..

Подобни статии

Копривна треска (уртикария) при детето

Копривна треска (уртикария) при детето

Главното при нея са обривите по кожата, които наподобяват ожарване от коприва и оттук народното название копривна треска. Изведнъж се появяв...

Алегичните болести при детето

Алегичните болести при детето

През последните няколко десетилетия алергичните заболявания зачестиха, като нерядко се засягат и децата в ранната възраст. За това допринася...

Обриви и петна по кожата на детето

Обриви и петна по кожата на детето

При много детски заболявания могат да се появят различни по вид кожни обриви. Една и съща причина може да доведе до появата на различни обри...

Пране на бельото и облеклото

Пране на бельото и облеклото

Водата като средство за пране Твърдост на водата. Природните води, каквито са кладенчовите, речните, изворните и др., почти винаги съдържат...

Лекарствени увреждания на кожата

Лекарствени увреждания на кожата

Тези увреждания са твърде чести — до 20% от кожните заболявания имат медикаментозен произход. Могат да възникнат както при местно, така и пр...

admin

admin

2958 публикации

Публикувано
Публикувано

26.05.2008

Обновено
Обновено

26.05.2008

Прочетено
Прочетено

167865

Нередност Докладвай за нередност
9 харесват, 0 не харесват
Публикувай статия