Защо бихте работили офшор?

Какво е да работиш в морето

 

Защо някой би работил офшор?

Честно казано сбласквал съм се с този въпрос доста пъти.Но за да дадем правилен отговор , първо трябва да разгледаме няколко аспекта свързани с това. 

На първо място, трябва да разберем какво е да си офшорен работник. След това можем да определим какви са плюсовете и минусите за офшорните работници.

И така, какво е да работиш офшор?

Офшорните работници са тези, които работят далеч от сушата. Разбира се, първото нещо, което се появява в съзнанието ни, е образ на моряк. Е, това е много погрешно възприятие. Има стотици различни професии, които са необходими за различните офшорни сектори.

Понятието офшор е една огромна концепция. Например тук имате корабоплаване, нефт и газ, офшорни сондажи, офшорна вятърна енергия и много други.

Нека вземем нефтена платформа за пример.

Тези структури са като фабрики в средата на морето. За да може подобени комплекси да функционират правилно, те се нуждаят от услугата на много различни видове работници. С изключение на лицата, които са пряко ангажирани с добива и производството на нефт, там можете да намерите индустриални бояджии, заварчици, кранисти, механици, електротехници, лекари, готвачи и дори стюарди и стюардеси, които отговарят за частите за настаняване.

Електротехник на нефтена платформа

За да видим какви са разликите между това да работите в морето и това да работите на сушата, ще вземем за пример позицията на електротехник.

Като електротехник на нефтена платформа ще работите седмици извън дома. Най-често за две или три седмици. Ще покривате 12-часови смени всеки ден през тези три седмици. Ще трябва да работите и да спите на платформата (това не е толкова лошо, тъй като повечето места за настаняване на платформи са доста добри, и оборудвани с всичко необходимо за приятен престой). Колкото до самата работа, тя е точно като тази, която ще трябва да свършите на сушата.

Като говорим за петролните платформи, не можем да продължим, без да споменем свързаните рискове.

Работата в такава среда крие някои рискове, но в действителност тези платформи са много по-безопасни от нестабилните бомби, показани във филмите. Всъщност много от най-добрите процедури в областта на здравето и безопасността са взети от офшорната нефтена и газова индустрия.

Нека видим кои са положителните и отрицателните черти, на това да си част от офшорната индустрия.

МИНУСИ

• Времето-ще бъдете далеч от дома в продължение на седмици. Това може да бъде наистина трудно за хора, които не са свикнали да са далеч от дома.

• Дългите работни смени в продължение на 12 часа не са за всеки.

• Общуване - Ако имате проблем със общуването, може да ви е трудно да работите в такава среда. Тъй като ще останете на платформата седмици наред с едни и същи хора, може да ви е трудно, ако не можете да общувате с тях.

Това са почти всички негативни черти. Нищо, което не може да бъде преодоляно от всеки средностатистически човек.

 

А сега нека да видим кои са положителните страни.

ПЛЮСОВЕ

• Времето - познайте какво. Ако работите на платформата 3 седмици, ще получите същото количество свободно време. Това са 3 седмици, които можете да прекарате както искате и където искате. Тази работа ви дава свободата, която трудно можете да получите, като работите другаде.

• Заплата - точно така. Заплатата е едно от най-добрите предимства в офшорния сектор. Тук можете лесно да получите заплащане 2 или 3 пъти по-добро от това, което ще получите за същата позиция на сушата.

• Шанс за растеж - можете да стигнете до върха. Офшорът е един от малкото сектори, в които трудолюбивите и умните се оценяват и третират по правилния начин. Тук ще получите шанса да вземете това, което заслужавате, и няма да бъдете пренебрегвани, защото нямате никакви връзки в рамките на компанията.

Можем лесно да продължим с предимствата на това да работите в морето, но според нас дори само тези 3 са достатъчни, за да разгледате офшорния сектор като възможен кариерен път.

За работни позиции в офшорния сектор посетете www.workoffshore.net

Подобни статии

Най-вредните храни

Най-вредните храни

Човек е истински роб на вредните навици и предразсъдъци Още при първите опити за корекция на храненето неизменно става сблъсък с предразсъд...

Спорт на възрастната жена

Спорт на възрастната жена

Периодът на климактериума Възрастта е условно понятие. Твърде често хората изглеждат или по-възрастни, или по-млади от истинската си възрас...

Някои особени проблеми при кърменето на бебета

Някои особени проблеми при кърменето на бебета

Сънливото и неспокойното бебе. В първите седмици поведението на новороденото може да е по-особено, което усложнява работата на майката и пон...

Офисите в Стара Загора - как да намерим най-подходящия офис?

Офисите в Стара Загора - как да намерим най-подходящия офис?

„Офис” е сравнително млада дума в нашия език, от която дъха на власт, пари, влияние. „Да отвориш офис” е начална фаза на всяко начинание, „д...

Силата на мисълта – първата стъпка за постигане на целите

Силата на мисълта – първата стъпка за постигане на целите

Днес искам да ви поговоря за един от най-мощните инструменти на успеха, онова голямо нещо между ушите ви или казано с една дума, мислите. Мо...

Алберт

Алберт

2 публикации

Публикувано
Публикувано

08.03.2021

Обновено
Обновено

02.03.2021

Прочетено
Прочетено

684

Нередност Докладвай за нередност
3 харесват, 0 не харесват
Публикувай статия