Силата на мисълта – първата стъпка за постигане на целите

Силата на мисълта – първата стъпка за постигане на целите
Тя привлича положителни и отрицателни сили, обстоятелства и хора в живота ви, които ще повлияят на осъществяването на поставените цели.

Днес искам да ви поговоря за един от най-мощните инструменти на успеха, онова голямо нещо между ушите ви или казано с една дума, мислите. Моля, съсредоточете се, защото смятам да ви облея с полезна доза мотивация. Защото, ако не можете да контролирате силата на мисълта, ще ви е много трудно да се впишете в идеята за удовлетворяващ живот.

Мислите могат да се оприличат с най-големия хулиган като Нелсън от „Семейство Симпсън” или пък да са много по-полезни от най-грижовния мъж на света. Когато съчетаете позитивните мисли с цел, устойчивост и голямо желание за реализиране, ще осъществите всичко, което искате.  Няма никакво значение дали става дума за работа, външен вид или взаимоотношения. Можете да постигнете всичко, ако го пожелаете достатъчно силно и сте готови да го направите.

Само се замислете какво бихте постигнали, ако знаехте каква е целта ви и всеки ден с постоянство работите за осъществяването й. Нищо няма да е в състояние да ви спре!

Защото успехът започва от:

  • състоянието на ума;
  • определяне на целите;
  • действие, действие и пак действие

Хората са свикнали много често да използват думата „невъзможно”. Но всеки знае защо нещата не се получават или не могат да бъдат направени. Не бъдете и вие от  тях! Вземете лист и химикал, и напишете думата „невъзможно”. Оградете я, гледайте я и след това с кеф я изхвърлете от речника си. Вместо нея започнете да използвате „възможно”.

Силата на мисълта: съзнание, белязано от прогрес или мисли, обречени на провал

Успехът спохожда онези, които изпълват съзнанието си с мисли за него. А провалът идва при хората, които сякаш го предизвикват с мислите си. Примери за второто можете да видите веднага, щом отворите френдлиста си на Фейсбук. Сигурна съм, че в него има поне един такъв човек – негативен, раздразнен, размазан от житейски провали. Лесно ще го познаете – мрънка и обвинява всичко, че ситуациите не се развиват така, както той желае. Все едно някой друг му е виновен. Вижте го, опитайте се да го разберете, но никога не ставайте като него.

Може би си мислите „Не знам от къде да започна или какво да направя.” Ок, но нима вие сте единствения човек в такава ситуация? Убедена съм, че има доста хора, които са успели в подобни условия. Разликата е, че те поемат инициативата, вярват в себе си и в желанията си.

Не бъдете несигурен човек и използвайте рационално силата на мисълта

Една от най-често срещаните причини за неуспех е зарязване на мечтата, начинанието или всичко онова, което ни вълнува. Забелязвам, че повечето хора се отказват, щом претърпят временен провал. Чуйте ме внимателно: може да преживеете много неуспехи. Вероятно тогава ще има моменти, в които ще искате да се откажете и да се върнете към добре познатото старо, защото то дава измамното усещане за сигурност. Но не се подавайте на тези заблуждаващи импулси. Останете на състезателната писта и ще видите, че нещата могат да се подредят така, както искате.

Преди да постигнете успех, провалът и временните поражения са неизбежни. Повярвайте ми, така е. И когато попаднете в лапите на тези временни поражения, е нормално да помислите, че е по-добре да се откажете. Помнете: само успешните хора продължават напред. Има едно твърдение, което гласи „Най-големият успех стои на една стъпка от точката, в която ти се отказа”. Напълно вярвам в това.  

Помислете защо се проваляте, учете се от грешките си и продължавайте напред, без значение колко трудно ви се струва всичко. После ще сте благодарни, че не сте се отказали от мечтата си. Веднъж да го осъзнаете и ще успеете във всичко. Решителността винаги побеждава!

Е, какво е най-голямото ви желание в живота, взаимоотношенията, работата? Решете какво искате да изхвърлите от ежедневието си. Вие сте господари на съдбата си. Вие сте водачи на душата си...Вие имате пълен контрол над мислите си - дали са успешни или загатват провал.. И не на последно място, от вас зависи дали ще направите нещо, за да постигнете целите си!

Силата на мисълта е нещо уникално, пишат в https://misli.newage.bg/. Често е сравнявана с магнит. Привлича положителни и отрицателни сили, обстоятелства и хора в живота ви, които ще повлияят на осъществяването на поставените цели.

Не съществува такъв вариант НЕЩО ЗА НИЩО! Всичко, което си струва не може да се постигне, без да се плати определена цена. Ще се хвърли много пот, ще е нужна много голяма отговорност и лична дисциплина, проява на постоянство и твърдост на моменти, но пък наградата за това е стократно по-голяма.

Категории

Разни

Подобни статии

Козметиката за лице - първа стъпка към по-добър живот

Козметиката за лице - първа стъпка към по-добър живот

    Мисля, че страдам от ''здравословен егоизъм''. Бягам от всичко, което не е здравословно за мен, за кожата ми, за тялото и духа ми – х...

Формировки и системи на резитба при лозата

Формировки и системи на резитба при лозата

Видове резитба |  Видове формировка на лоза | Формировка на асма | Съвети за резитба на лоза Може ли културната лоза да се отглежда без р...

Гимнастика за бебето и детето до 7 години

Гимнастика за бебето и детето до 7 години

Детето и движението Какво ви се е родило? Момиченце ли? Е, смятайте, че ви е потръгнало. Все пак с момиченце е по-лесно, има по-малко грижи...

Как се отглежда ябълката

Как се отглежда ябълката

В кои райони на страната може да се отглежда ябълката? Ябълката е разпространена повсеместно в нашата страна. Тя заема главно пор чията на ...

Дразнещи кожата процедури

Дразнещи кожата процедури

Дразненето на кожата причинява прилив на голямо количество кръв във нея. В кожата се намират голям брой капиляри, които се разширяват при др...

anainsert

anainsert

33 публикации

Публикувано
Публикувано

18.10.2013

Обновено
Обновено

17.10.2013

Прочетено
Прочетено

1727

Нередност Докладвай за нередност
4 харесват, 0 не харесват
Публикувай статия