Болки в корема

Коремната болка е най-често срещаната болка при вътрешни заболявания. И това е лесно обяснимо. В тази област са разположени много органи, които могат да бъдат източници на болка - стомах, жлъчни пътища, задстомашна жлеза, черва, вътрешни полови органи. Самата тъкан на коремните органи не е чувствителна, а болката се обуславя от възпаление, разтягане на обвивки, спазми. При обсъждане на болката в корема трябва да се имат пред вид нейната локализация (под лъжичката, около пъпа, в дясното подребрие, ниско в корема), характера й (остра, тъпа, коликообразна), излъчването и зависимостта й от храната и положението на тялото.

Болка под лъжичката или около пъпа

Най-често болката в корема се локализира под лъжичката или около пъпа. В тези случаи тя обикновено се дължи на гастрит - остър или хроничен. Силна, постоянна болка (често до загуба на съзнание) е свойствена на гастрита при изгаряне на стомаха с киселини, основи, горещи течности, някои химикали и медикаменти. Често в тези случаи се явява и повръщане на кръв. Силна, режеща болка под лъжичката се наблюдава при преяждане, употреба на развалени храни, силни подправки. В тези случаи състоянието се подобрява след повръщане. Острият медикаментозен гастрит (след употреба на ацетизал, сулфонамиди, противоболкови средства, надбъбречни хормони, понижаващи кръвното налягане лекарства) се характеризира със силна болка под лъжичката, която не се облекчава след повръщане.

При хроничния гастрит истинска болка често липсва. Болният се оплаква от тежест и пълнота под лъжичката, засилващи се след нахранване и облекчаващи се след оригване или повръщане. Медикаментозните хронични гастрити често се изявяват със силни пристъпим болки, гадене и повръщане. Те се поддават трудно на лечение.

Язвената болест на стомаха и на дванадесетопръстника е една от честите причини за болка под лъжичката и около пъпа. Болката в тези случая най-често се явява през пролетта и есента и има различна сила и характер. Обикновено тя не е много силна, но се отразява зле върху самочувствието на болния. Болката при язвена болест в повечето случат показва подчертана зависимост от храната - явява се 2-3 часа след нахранване и зависи от поетата храна. Особено силна е след консумацията на подправки, пържени храни, консерви, газирани течности. Много тягостни са нощните болки (около 2-3 ч. прел нощта), които събуждат болния. Болката се засилва при неприятни преживявания, конфликти. Тя често се излъчва към кръста или сърдечната област. Поемането на чаша мляко или 1-2 бисквити обикновено успокоява болката. Язвената болка често се придружава от киселини и оригване (рядко от повръщане). Ако се появят повръщания на застояла храна, трябва да се подозира стеснение на пилора. Силна, остра, дълбаеща болка е чест симптом на т. нар. пептична язва, която може да се появи след операция на стомаха. Внезапна, силна, остра болка като „пробождане с нож" е характерна за пробив на язва. Тази болка обикновено е съчетана с шоково състояние - бледост и изостряне на лицето, студена, лепкава пот, ускорен пулс. Коремните стени са опънати като дъска и не позволяват опипване.

Ракът на стомаха често протича без болка. Свойствени за тези случаи са тежест под лъжичката, чувство на разпъване на стомаха, загуба на апетит, гадене, слабеене.

Тъпа болка към сърдечната област

Тъпа, теглеща болка, излъчваща се към сърдечната област и облекчаваща се след оригване се наблюдава често при херния на диафрагмата. Смъкнатият, спаданал стомах дава тъпа, теглеща болка под лъжичката, която се засилва след поемане на обемисти храни и газирани питиета и се облекчава след оригване и в легнало положение.

Болка около пъпа и малко вляво от него е характерна за заболяванията на задстомашната жлеза. При остър панкреатит болката е силна, непоносима, съпроводена с неспирни повръщания, излъчва се към кръста и нерядко към сърдечната област (в последния случай може да се сбърка с инфаркт на сърцето). Болният бързо изпада в шоково състояние. При някои случаи с хроничен панкреатит се наблюдават болкови пристъпи, които напомнят остър панкреатит, но са обичайно по-слаби и краткотрайни. Ракът на панкреаса (специално на тялото на жлезата) дава непрекъсната, силна болка, която се успокоява само в колянно-лакътно положение.

Различна по сила болка под лъжичката и около пъпа често съпътствува редица заболявания извън корема (напр. инфаркт на задната стена на сърцето). С болка под лъжичката често протичат острият и хроничният апендицит и жлъчнокаменната болест.

Болка в дясното подребрие

Болката в дясното подребрие най-често се обуславя от жлъчнокаменната болест. При колика тази болка е силна, присвиваща, съпроводена от повръщане, втрисане, явява се най-често нощем след консумация на определена храна - тлъстини, яйца, запръжки. Болката се излъчва към дясното рамо и кръста. Нерядко жлъчна колика се предизвиква от нервни напрежения, отрицателни емоции, къпане в студена вода, преди менструация. Между пристъпите болният се оплаква от тежест и тъпа болка в дясното подребрие, лош вкус в устата, подуване на корема. Постоянната болка е свойствена за възпаление на жлъчния мехур.

Болка в дясното подребрие дават и някои заболявания на черния дроб - ехинокок (кучешка тения), рак, абсцес, застой при сърдечна слабост. С дълготрайна болка в чернодробната област може да протече и хроничният апендицит.

В много случаи болката се усеща в целия корем. Най-честа причина за подобни болки са чревните колики. Те се характеризират с пристъпи от присвиващи болки около пъпа (когато изхождат от тънкото черво) или в долната лява и дясна област на корема (когато изхождат от дебелото черво). Чревните колики обикновено са краткотрайни и се облекчават след поставяне на топло върху корема или изпускане на газове. Чревните колики могат да бъдат резултат на някои диетични грешки - преяждане, консумация на развалена или несвойствена храна, чревни инфекции (дизентерия, салмонелоза, глисти), някои отравяния (медикаменти, олово, гъби). Много често след коликите се появяват диарии.

Силна, постоянна болка в корема е свойствена за острия перитонит. Тя се усилва при движение, дишане, кашлица. Коремът е подут, силно болезнен. Общото състояние е влошено. Болният често колабира. Газове и изпражнения липсват.

С внезапна, остра, присвиваща болка около и под пъпа протича запушването на червата - заклещена херния, стеснение, притискане от тумори. Внезапна, непоносима и неотзвучаваща болка е характерна за запушване на чревен кръвоносен съд. В тези случаи бързо настъпва шоково състояние.

Болка в долната част на корема у жени се обуславя често от заболяване на вътрешните полови органи - възпаление на тръбите, извънматочна бременност, завъртане на киста.

При всяка болка в корема трябва да се мисли и за апендицит. При него в началото болката обикновено е по целия корем, но бързо се локализира в дясната долна част. Болката е постоянна, дълбаеща и се засилва при дишане и кашлица. Коремът е подут, липсват газове, уринирането е затруднено. Болката често се излъчва към десния крак.

В някои случаи болката в корема може да бъде изява на сравнително леки заболявания. Нерядко обаче е указание за сериозно, заплашващо живота състояние, поради което изисква сериозно отношение от болния и околните. При всяка коремна болка болният трябва да бъде обездвижен на легло, да не се слага нито топло, нито студено на корема, да не се дават никакви лекарства (особено болкоуспокояващи и очистителни). Трябва спешно да се извика лекар. За уточняване същността на болката в корема е необходимо да се извършат някои изследвания - урина, кръв, рентген, които в редица случаи могат да се проведат само в болнична обстановка.

Етикети

болки, корема

Коментари за Болки в корема

  1. 1.

    Ot nqkolko dni imam edno poduvane na stomaha,tjest v dqsnoto podrebrie,gazove .Posle zapo4na da me boli ot dqsno pod rebroto i bolkata otiva6e na zad kam babrecite.Sega bolkata e okolo papa,koqto na momenti stava po silna,za moment me otpusne i pak po4va.Minava nazad ikam babrecite.Strah me e.Neznam kakvo da pravq.

  2. 2.

    Pritesnqvam se za sapruga si. Poneje i duma ne dava da se govori za lekari,az re6ih da popitam bas.
    Toy se oplakva postoqnno ot bolki pod laji4kata,no ot izvestno vreme tazibolka e saprovodena i s tejest i darpane v dolnata 4ast na korema i slabinite.Kazva 4e otvreme na vreme mu premalqva. Na 39 godinie.
    Molq ,za savet!

  3. 3.

    Imam bolka nisko dolu v liavata chast na korema ot 1-2 godini. Izsledvah debelo chervo-nishto pravih i tumorni markeri-dobri rezultati. Mahnaha mi polipi v klinika vav Varna no bolkata ostava. Leka e no useshtam che tam neshto si stoi i si raboti. kakvi izsledvania oshte da pravia-minah pone 3 ehografa-nishto= veche ne karvia i miomata mi niama ot kakvo da se hrani a iaichnicite sa prikliuchili rabota. Kakvo se namira tam samo Bog znae===

  4. 4.

    imam neveroiatno ostri bolki v dqsnoto podrebrie,vazmojno li e da e ciroza

  5. 5.

    adski mnogo me e strah,mnogo me boli i se plasha mnogo.molia pomognete!!!!!!!!!!!!!!!!!

  6. 6.

    Imam silni bolki v oblastta na pipa,otivat vlavo i kam garba,gadene,ni6to ne sam yala cyal denq,imam zapek ,suhota v ustata ,

  7. 7.

    пишете на кирилица бе хора

  8. 8.

    ходя да ритам два пути седмично до като ритам нямам проблеми после като си легна и ме боли корема ниско доло преди целия сега само от дясно ниско доло пурво мислех че е мускулна треска ама не минава втори месец нямам подуто а ако не спортувам една седмица не ме боли толко почти нищо ми няма ако някои знае нещо да помогне

  9. 9.

    Здравейте,от 1 година имам болки ниско долу отдясно, с леко парене и болката преминава към кръста и гърба.Какво ли не съм пила,на какъв ли лекар не съм ходила и нищо не ми помага.Незнам какво да правя.

  10. 10.

    Абе луди ли сте бе!!!! Марш бързо всички на лекар!!!!

  11. 11.

    imam 4ustvoto 4e me boli v dqsnoto podrebrie no ponqkoga go use6tam visoko ponqkoga nisko redko se slu4va bolkata da se razprostranqva iz cqlata koremna oblast imam redova diariq ,daite savet

  12. 12.

    имам болка в лявата час на стомаха и отива към гърба, все едно ме боли бъбрек.от преглед ми казаха че, с задстомашната жлеза има проблем изглежда тъмна.какво е това?

  13. 13.

    az imam problem tapi bolki no ponqkoga ostri ot lqvo i dqsno bolkata sqka6 se mesti
    tu ot lqvo tu ot dqsno neznam koda pravq ponqkoga po visoko ponqkoga po nisko

  14. 14.

    iashte i si piite i da nevi puka.

  15. 15.

    za diariqta koito ima mnogo burzo minava ot orizova voda zimate nqkolko zranca oris i im slagate malko voda v mukrovulnovata na 1 i piete vodata i zduvchvate orizovite zarna mn pomaga za diariq

  16. 16.

    az sam na 11 god ini no me boli korema tsqlden i ne me ostavq .boli me to4no pod rebrata. daite savet

  17. 17.

    iskam da spodelq i moq problem imam golemi bolki v dolnata lqva 4ast na korema....zapo4naha da se poqvqvat po-4esto..hodih na lekar kazaha mi 4e ni6to mi nqma.a v nqkoi dni bolkata se uveli4ava vse pove4e..kajete mi kakvo da pravq... ;(

  18. 18.

    Ot edna sedmica ose6tam ne postoiana no drazne6ta bolka ot liavata 4ast na korema nisko dolo.Bolkata se osilva i namaliava niakoi pat kogato ka6liam ili oriniram..neznam kakvo e ,,ako naistina ima niakoi koito moje da mi pomogne s informacia.Blagodaria..

  19. 19.

    ас имам са6тата болка ходих наа мн лекари но те ми викат няма нима ти нисто зехами урина зеха ми крав и ми казаха 4е ни6то ми няма

  20. 20.

    imam bolka silna ostra v stomaha pri natisk i ot dqsnata strana ve4er osobeno kato hapna malko i mi se poduva korema vru6tam hrana abe mnogo kofti se 4uvstvam daite suvet

  21. 21.

    с това шега не бива най-добре отидете на лекар

  22. 22.

    ami hodih pri li4niq lekar opisah mu bolkite iskah napravlenie za gastroenterolog no toi kaza 4e bilo gastrit predpisa mi lekarstva sled tova na drugiq den gi vzeh popih gi kum 2 dni sega ne6tata pozatihnaha i gi sprqh no az mai imam izvestna doza vina 4e ve4er se tp4a sus vsevuzmojni bokluzi sled kato se nave4eram po kusno qm vafli soleti i dr takiva i vru6taneto na hrana i poduvaneto zapo4vat

  23. 23.

    propusnah da kaja 4e po prinzip ve4erqta mi e v malki koli4estva za6toto v predniq komentar kazah 4e kato hapna malko i togava zapo4vat problemite no vaflite i soletite ne gi qm vsqka ve4er a s tqh i bez tqh pak mi e kofti kakto vi kazah li4niq kaza 4e e gastrit da mu nastoqvam li za napravlenie neznam upla6ena sum mnogo

  24. 24.

    imam bolki nisko dolu pod korema,strahuvam se da ne e nqkoq ujasna bolest i me e strah da otida na lekar.hora molq posavetvaite me kakvo da napravq,mnogo me e strah

  25. 25.

    stiga ne e ujasna bolest az sum po gorniqt u4astval v komentarite az po su6tiqt na4in se strahuvam i to za vsi4ko kato me zaboli strahut ti e pove4e az sum minala po tozi put spokoino otidi na lekar i 6te vidi6 4e nqma ni6to stra6no uspeh i kuraj

  26. 26.

    Dobar den!!! V4era ve4erta me zabolq mnogo silno korema, po sredata-pod papa. Povra6tah ot bolka i me e strah da otida na doktor a pak i v momenta sam v 1 grad v koito ne sam dovolna ot doktorite. Molq vi pomognete mi, molq vi.Tazi bolka prodaljava i sega, kogato se zgana i nemardam,bolkata e po-malka no mradna li ymiram ot bolka. Pomognete mi molqvi pi6ete mi na imail: mariaivanova1990@abv.bg

  27. 27.

    mn me boli nisko dolo

  28. 28.

    imam yjasna bolka vlodqvame do sega nikoga neme e bolql krema

  29. 29.

    Абе вее не сте ли българи пишете на български

  30. 30.

    zraveite detetomi e na7 godini ise oplakva ot korema mojeli nqkoi da mi kaje ne6to

  31. 31.

    ami da moqta du6terq zqla godina hodihme po mukite s toz neiniq korem na 6 godini e nai nakraq q zavedoh na detski koremen hirurg i toi ne ustanovi ni6to ubezspokoitelno kaza 4e vsi4ko bilo na emozionalna osnova i se izrastvalo

  32. 32.

    Всички вие не разбирате ли, че във форумите и в коментарите под статиите няма да намерите решение на проблемите си! Всеки пита и очаква едва ли не отсрещният да е някакъв супер компетентен лекар с екстрасенски способности, от който се очаква само като прочете написаното (естествено ако успее да разчете латиницата, на която пишете) да ви реши всички проблеми...

  33. 33.

    gospojo ili gospojize iva ne govorete tolkova studeno horata imat problemi i tursqt vsqkukuv izhod znaete li kakvo e ot nikade izhod da nqma i da se hvane6 za vsi4ko kato udavnik za slamka e az znam ne se 4udete tolkova mn ami vikaite da pazi gospod za6toto ima mn ne6tastie po tozi svqt i hora na koito nqma koi da dade suvet i pomogne

  34. 34.

    zraveite
    Problemat pei maika mi se sastoi v bolka v korema ot lqvata strana i poduvane. www.valio.berberov@abv.bg

  35. 35.

    moje da e dalak otidete na ehograf nai dobre

  36. 36.

    имам болка в ляво ходих на лекар и нищо не ми помогнаха май само плащам здравни.

  37. 37.

    Shtom bolkata e lokalizirana v lqvo nese pritesnqvai, chesto priem na po tejki ili pikantni hrani prichiniqva takiva bolki az bih ti preporachala da piesh nosh-pa ili buskolizin

  38. 38.

    Ot 22 godini imam 4esti silni bolki v celiq stomah silen ottok i trqbva da sedq v legloto, za6toto kogato legna v legloto bolkata e neponosima ! KAKVO MOJE DA E TOVA MOLQ VI SE POMOGNETE !!! e-meila mi e : www.martineli9@abv.bg

  39. 39.

    ot kolko godini kazahte 4e za6to ne ste oti6li na lekar kat moje taka da stoite

  40. 40.

    Zdraveite iskam da se posyvetva s vas po daden problem i 6te se radvam da 4uq i va6iqt otgovor ..az sy6to imam ostri bolki v korema koito stigad do grydniqt mi ko6 ..nai-pretesnitelnoto za men e 4e izprajneniqta mi sa 4erni ...

  41. 41.

    ne stoite georgi vednaga otidete na lekar

  42. 42.

    i az imam bolko dolo v djsno kakvi li ne dieti pravj .ot 6 mec. rezoltat njma
    ne jq tova ne jq onova,po4ti ni6to ne jm. pak lekarj kaza 4e mi njma ni6to

  43. 43.

    otidete na lekar

  44. 44.

    имам болка в плешката в дясно от там болката отива към дясното око ходих на лекар за окото и ми казаха че няма нищо тревожно но болката продължава при навеждане и когато съм изморена имам в дясно някакъв възел на плешката кажете към кого да се обърна за лечение правиха ми иследвания ходих ина невролог и пак нищо моля ви да ми помогне някой който има същото оплакване много ще съм му благодарна

  45. 45.

    sporet men as ne sam lekar!!!!! no imam takiva priateli i sam 4uval za takiva slu4ei. moiat savet e da utide na GASTROLOG za tezi koito imat bolki vav oblasta na korema opredeleno e ne6to seriozno ne gubete vreme, vav takiva zapitvainia ot foromi podobre se kunsultiraite sas specialist nezabavno !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! viere6avate va6eto zdrave to zavisi napalno ot vas

  46. 46.

    ZDR IMAM BOLKA VISOKO NAD PAPA KOQTO E NA MOMENTI NO SILNA 4AK ME PREVIVA NA DVE.BOLKTA E OSTRA I OTMINAVA6TA ZA OKOLO DVE MINUTI.SPORED VAS KVO MOJE DA E ??

  47. 47.

    moje da e gastrit ili kolit podut li vi e korema spored men idete na lekar

  48. 48.

    Здравейте,гледам последния коментар и виждам,че някой има проблем подобен може би на моя,от няколко дни ми е подут стомаха без причина,не е от преяждане ,та аз ям по много малко,в сравнение от преди месеци,имам предвид че не ям хляб ,както и хапвам по една салата,и мн рядко ям от някакво основно ястие и то по две -три хапки,и съм повече и на супи.както и да е казвам Ви в какво състояние съм,тъй като имам нужда от съвет ,иначе ще отида на лекар утре сътрин.Боли ме високо над пъпа ,и корема ми е сякаш съм надула малко балонче отватре,а също така и при ходене усещам как ми тежи сякаш съм преяла,по рринцип нямам никакви проблеми със стомаха,мен ме боли корем може би 1-2 пъти годишно.Гади ми се сутрин понякога и ми съхне устата,пия вода повечко напоследък,но едва ли е повече от 2.5литра на ден,а преди месеци когато се хранех по обилно ,пък не пиех и по 250мл,на ден,та дайте ми някакъв съвет и отговор,а утре ще чуя мнението на специалист,благодаря предварително!

  49. 49.

    Острият гастрит представлява остро възпаление на стомашната лигавица, причинено от различни фактори: злоупотреба с много гореща или студена храна, напитки, пикантни храни, алкохол, преяждане, продължителна употреба на някои лекарствени средства .

    Стандартни симптоми: сухота в устата или обилно слюноотделяне, тъпа болка в стомаха тежест в горната част на корема, гадене виене на свят, езикът е обложен със сиво бял цвят.



  50. 50.

    Zdraveite, na 21g. sym,
    bih iskala da spodelq ili po skoro da popitam hora za mnenie po moq problem. Ot okolo 2 godini imam bolki v korema. V zonata okolo pypa i sa mnogo silni i NE SPIRAT! Prosto ot vreme na vreme bolkata e tyrpima... hodila sym v byrza pomosht s estestveno adska koremna bolka sled koeto poluchih nurofen i sled kato go prieh venozno i lekarq me popita ne ti li mina, az otgovorih NE toi kaza nevyzmojno, idi pri lichniq lekar. Taka... hodih na gastroenteroolog, na 3-ma razlichni, diagnozi chuh mnogo, vyzpaleni cherva, apandisit, i t.n. praveni sa izsledvaniq na chervata, na debeloto chervo, kryvni kakvi li ne. Bolkata si q ima. Nikoi nqma obqsnenie na problema prehvyrlqt si topkata, gastro me prashta pri ginekolog, toi na nevrolog... vyobshte kryga e golqm. Iskam da znam nqkoi syvsem sluchaino da e chuval za takiva oplakvaniq, za da znam eventualno kyde i pri kogo da otida za da mi pomogne, bolkata e mnogo silna ostra tochno vlqvo do pypa. Chuvala sym i ponqtieto razvit pyp? mneniq?
    pls pomognete

  51. 51.

    a kak ste sus nervite 4esto li imate silni ili nepriqtni emozii kogato lekarite ne mogat da namepqt konkretna pri4ina za bolkite obiknoveno e nerven stomah kolkoto i neveroqtno da vi zvu4i,neznam no pone az taka si mislq

  52. 52.

    ne sam mnogo navatre s neshtata,no moia saprug beche v bolnica predi dva tni tochno s takiva oplakvania i prosto mu kazaha,che ima bakteria,koiato go iade otvatre.vkarvali li sa traba prez ustata

  53. 53.

    da vi eba maykata naprao me ubiva bolkata

  54. 54.

    Abe hora vie ne ste li chuvali za apandesit ! toi e dolo v dqsno .. na men mi go izkaraha predi 3 sedmici .. ne e tolkova strashno ;)

  55. 55.

    ot 2 godini imam bolki ot dqsno pod rebroto i otzat no sliza i nadolo kam korema po piko4niq kanal isledvax zla4ka 4eren drob babreci i ni6to a bolkata e postoqna i me ma4i ve4e 2 godini i nikoi ne mi kazva ni6to mnogo sam ot4aena bolkata postoqno se mesti po4va otzatda me boli posle se mesti otpred i nagore kam dqsnoto ramo i nadolo kam desniq q4nik obxva6ta cqlata dqsna strana ako nqkoi zane ne6to da mi pi6e

  56. 56.

    slu4va se da me boli stomaha, ne me boli 4esto no kogato me boli me boli stra6no mnogo piq muskolizin no ne pomaga vinagi. Ne smeq da otida na lekar. Molq vi ako nqkoi znae kak da namalq bolkata bez da se nalaga namesata na lekar.

  57. 57.

    От два дена ме боли корема след като вдигнах тежко. Дали е възможно да съм се 'изсипал'?

  58. 58.

    Az imam sa6tite oplakvaniq ,kato navi..

  59. 59.

    Пишете на кирилица! Какво ви става на всички??? И аз имам оплаквания в корема. Първо беше тежест в стомаха и оригване, после болка в целия корем, но не в стомаха, плюс изхождане по 5 пъти на ден и не се облекчава. Каквото и да ям, все нещо не му понася и дава реакции.

  60. 60.

    На жена ми и казаха че е бактерия.Дадоха и антибиотик и вече е добре

  61. 61.

    Майка ми има болка ниско в корема.Когато стои права и тежест.Препоръчайте сериозен лекар.

  62. 62.

    zdraveite i az imam silni bolki dolu nisko ot lqvo v korema.oblek4ama me kogato hodq do toaletna.kogato hapna ne6to me zabolva.molqvi kajete kakvo e.daide savet.nqkoi pat me zabolva daje i v kr1sta,b1brecite ?

  63. 63.

    bolkata mi e nisko dolu v dqsno, kakto i v krasta,desniqt krak mi iztrapva. Hodih na lekar, no ne mi otkriha ni6to konkretno.Samo mi kazaha, 4e moje bi e bila pesa4inka v babreka, no dnes pak me zabolq.

  64. 64.

    i az imam postoqnna tipa bolka v celiq stomah,koqto preminava i kim krista .si6to taka imam i parene,gadi mi se,4uvstvam se zamaqna,kogato legna bolkata se zasilva,a pareneto e postoqnno i mnogo silno nay ve4e v dqsnata polovina na krista.piq lekarstva,no ne pomagat bolkata si q ima postoqnno.

  65. 65.

    За да се справите с болките, можете да се запознаете с действието на Английския PainGone: http://www.bez-bolka.com
    Той облекчава, а в повечето случаи и премахва болките.

  66. 66.

    здравейте,искам и аз да попитам за съвет.имам проблем от месец и нещо със стомаха,изкарах вируса с повръщане и разстройство,в следствие на което стомаха ми се раздразни и в продължение на месец всяка седмица поне по 1 път повръщах,стомашните болки бяха силни през това време,не можех да ям нощо друго освен препечени филии,и свалих около 6 кг за месец и половина.личната лекарка не обича да дава много направления и се опита да ме лекува,защото и казах че съм с хроничен гастрит ,тя реши да ме лекува с хапчета някакви живи дрожди.изпих 2 опаковки,нямаше голям ефект,след което ми каза че всичко е от нерви изписа ми и деанксит да се успокоя,каза ми да спра да мисля ,че всичко скоро ще мине.в един момент реших да спра да пия всякакви хапчета,а забравих да кажа ,че преди това пих лансопрол ,вече 3 седмици не бях повръщала до вчера и сега незнам какво да правя.лошото е че имам и друг проблем -освен стомашната болка имам тъпа,но постоянна болка или тежест ниско долу в дясно,която незнам на какво да я отдам. дай те ми съвет.

  67. 67.

    ZDRAVEITE!
    ISKAM DA VI POPITAM, VSEKI MESEC PREDI DA MI DOIDE CIKALA,IMAM ADSKI BOLKI V DOLNATA 4AST NA KOREMA I BQLO TE4ENIE. KAZAXA MI 4E KATO RODQ TOVA 6TE SPRE. TAKA LI E? PIQ BOLKOYSPOKOQVA6TI KOITO MI DEISTVAT SAMO ZA OKOLO 4AS. BLAGODARQ

  68. 68.

    imam bolka otlqvo no ne v dolniq krai na korema a po gore znaete li kakvo moje da bade

  69. 69.

    ako nqkoi moje da mi kaje neka da pi6e blagodrq vi prdvaritelno

  70. 70.

    Здравейте, имам от скоро тъпа болка малко под пъпа в дясно. При движение я усещам, в легнало или седнало положение не. Имам усещането че се премества по нагоре или понадолу но все си е в дясно. Понякога ме дърпа отзад в дясно около кръста, а понякога леко към десния крак. Какво ли може да е, аз ще ида на лекар, но се притеснявам доста.

  71. 71.

    moje bi e ampendesit

  72. 72.

    Здравейте! от 6 мес ме боли долу ниско корема повече от дясно преглежда ли са ме всякакви док. никои не ми казва точ диагноза правих исл ехог и до там лекарства един куп корема ме боли натрових се от лек и толкос в болница доверие ходих преп антибьотих пих и толкос корема ме боли бъбреци лековах пес не искарах яйчници прег всичко точно жлъч всичко точно ,а от каде идва бол помогне те ми ако сте испадали във такова положение.

  73. 73.

    Zdravei te mnogo strano ot 3 dena imam njakakva bolka pot gardite nai ve4e bolkata se spira lavoto rebro ,i zapo4va kasno prez nosha kam 4-5ili po to4no sutrinta ,bolkata me sabujda zashoto utiva i kam garba .
    Razli4noto koeto pravja e 4e v momenta postja za koleda kato gledam da vzemam dosta4no belta4eni i vaglexidrati po druk na4i ,
    Pravja i ot njkolko dena yoga vazmojno li e da sam raztegnala nesho?

  74. 74.

    Skayp mi e incoming_evil35.Taka kato vi gledam pove4eto ot vas imat podobni na moite problemi .Na praktika sami znaete 4e v koremnata pblast ima mnogo organi i ponqkoga lekarite gadaqt.neka zapo4na s nina.
    Nina -dobre si se podredila,po taka opisanite bolki e trudno da se razbere kakvo e ,moje da e vupalenie na puko4oprovodite moje da e kamu4eta moje da imash zasukan oretur moje da imash kolit sindrom na razdrazneno 4ervo , i dr .

  75. 75.

    fifi: pri lek udar boli pil udari seleko otzadnata i strana i kaji dali pri lek udar boli ... ako e otshumqla moje da ne pishesh :)

  76. 76.

    mnoro pravilno az sm simion sacko burgocki i mnogo vi blaodarq za tova .koeto ste napra veli.

  77. 77.

    Благодаря ти InCoMinG_EviL ,но корема продължава да ме боли.Ходих трети път във бол.Доверие гледаха ме на цв. скенер на 3 де и нищо ми няма,а корема ме боли незнем пр. какво да правя от всичко опитах ,във бол. от където съм е нещо страшно .Взех кръвно да вдигам ама и тези доктори са едни... епикризи мпого ама липсва точната.

  78. 78.

    ako nqmate silni bolki pridrujeni s povrushtane nma problemi

  79. 79.

    Ники, прегледай си панкреаса. Болка в ляво, през нощта, която най-вероятно започва още към 2.00, към 5 е нетърпима и към 7 отшумява, болка, която рефелктира перпендикулярно на гърба, е в повечето сучаи панкреатична. Въглехидратите натоварват панкреаса ти. Консултирай се с гастроентеролог. Ако с в София, препоръчвам проф. Захарий Кръстев. Той е светило.

  80. 80.

    здравеите,от около 2-3 месеца имам страшна тежест и тъпа а на моменти и по остра болка в областа на черния дроб на опипване ми е подут с лека болка на 23 години сам и често опотебяжам алкохол,но другите симтоми ги нямам примерно жълтеница светли изпражнения урината ми е малко по тъмна по някога но незнам,малко почвам да се притеснявам някои може ли да помогне?а между другото болката я усештам и ж гаърба когато се разтягам е теглежта

  81. 81.

    emi az imam silni reje6ti bolki v dqsno po rebroto i malko po nadolu,no i wisoka temperatura,kakwo moje da e ne mi se gadi,no me boli mnogo i kato se izpravq vse edno go opavam i me reje,kakvo e nakoi znae li?

  82. 82.

    imam bolki v korema bolkata se mestat ty ot livo ty ot diasno ty po sredata imam 4esti origvania vzimam lekarstva no ne mi pomagat imam 4ystvo 4e imam vaspalenie po xrano provoda naznam kakvo da pravia

  83. 83.

    Здравейте от няколко дни вече имам болки в корема, и на моменти почва да ме боли кръста.. Ходих на ехограф
    бъбреци .. черен дроб.. всичко ми е нормално..
    След това се появи непознат лекар който след като ме натисна няколко пъти по корема ми каза че това е остър апандисит, и че може да ме оперират до 1 час.. за което аз и моето семейство не се съгласихме и отидохме на друга болница от там ми взеха кръв и урина и всичко ми беше както трябва.. Казаха ми че в сег. време има лекари който лъжат и гледат да изкарват пари по този начин..
    Малко съм объркана но се надявам болките да отминат...

  84. 84.

    Дали някой може да помогне - имам болки вдясно в корема, които ми затрудняват дишането. Просто не мога да си поема дълбоко въздух, защото като поема и веднага ме срязва.... и не мога да си довърша вдишването. Болките иначе са постоянни, на всяко вдишване, размърдване, ходене .
    И понеже съм без здравни осигуровки, нямам джипи и не знам къде а отида. В момента нямам и пари, но като събера отнякъде, бих искала да се обърна към някой лекар специалист. Страх ме е само, че ще почне ходене от лекар на лекар, а аз няма да имам възможност да плащам толково много частни прегледи.
    Ако имах възможност, щях да си платя здравните осигуровки, за да се преглеждам поне,но те се насъбраха в такова количество, че за безработен човек е невъзможно да ги плати.
    Та затова ще съм много благодарна, ако някой във форума даде накъкв съвет при описаните горе симптоми.

  85. 85.

    Otvednaj mi se javi srjazvashta bolka nisko v korema v ljavo.No bokata e na periodi.Kkavo moje dae tova?Taka sam ot 2 dni...Trjabva li da ida na lekar?

  86. 86.

    hora pomognete postoqno me boli korema nqmam apetit a ako hapna ne6to povra6tam pls kajete kakvo da pravq

  87. 87.

    До Тони :
    И аз имах подобен проблем - болка в дясното подребрие (точно под последното ребро около средата на дясната част)- силна на моменти и после по-слаба и така се редуваше доста време. Когато отидох при нефролога заради бъбреците, съобщих за болката и след преглед на ехограф се оказа, че имам превита жлъчка. Изписа ми едно вносно скъпо лекарство, което трябваше де се пие само при по-силна болка и капсули розмарин (хранителна добавка - не е скъпо - около 3-4 лв.) И аз нямах възможност и не си купих скъпото вносно лекарство, но ползвах таблетки папаверин, останали от бременността на дъщеря ми за болката плюс розмарина. Това ми помогна. Но трябва да се пази диета, иначе пак се получава криза. Общо взето дразнещи храни да не се ядат, трудносмилаеми - също. Сурови плодове - по много малко. Например само по 1 ябълка дневно. Дано съм помогнала.

  88. 88.

    ot okolo 2 meseca imam postoanni bolki v koemnata oblast i lo6 vkus v ustata. hodih pri gp-to - izprati me pri gastroenterolog. 1 mesec mi smena lekarstvata - (duspatalin, iberogast,cinarix) nikakav efekt. predi 1 sedmica re6i da mi gleda debeloto 4ervo, no mi doide cikala i me otlogi, sega pak nea nama da a ima 1 sedmica i taka 4ak na 14-ti mi e opredelila da otida za izsledvaneto. hodih na ehograf, vsi4ko e nared, samo 4ernia drob e malko ugolemen. a pri men bolkite si prodalgavat, otslsbvam, ne znam kakvo da prava. mola nakoi s moite problemi da me posavetva pri kakav specialist da otida

  89. 89.

    mari, или смени гастроентеролога, или иди при ендокринолог. Отслабването и болката не трябва да продължават дълго. Отиди при личния си лекар да ти даде направление. Знам от опит (казано ми е от моята лична лекарка), че здравната каса им е намалила още повече направленията. Все пак опитай, защото болката, особено ако е силна, може да бъде признак на нещо сериозно. Дай Боже да не е толкова сериозно, но докато не се уточни диагнозата ти, не може да бъдеш лекувана правилно.

  90. 90.

    На ден по веднъж имам много остра и силна болка от дясната страна точно под ребрата,когато ме заболи дишам трудно.Какво може да е ?

  91. 91.

    НЯМА КАК ДА ВИ СЕ ДАДЕ СЪВЕТ ОТ ИНТЕРНЕТ ДОКТОРИ СА .... ТЕЗИ КОЙТО ТРЯБВА ДА ВИ ПОМОГНАТ МЕН 3-ДНИ МЕ БОЛИ КОРЕМА И ОЩЕ НЕ МОГА ДА ИДА НА ЛЕКАР ЗАЩО МОЯ ЛЕКАР ГО НЯМА И СЕ ЧУДИЯ ДАЛИ ЩЕ ОЧЕЛЕЯ 4 ДЕН

  92. 92.

    Прочетох по-голямата част от коментарите, които са български. Ще ви кажа какво се случи на мен. Преди няколко месеца почувствах тежест /не болка/ в стомаха, напрежение, подуване. Приех го като някакъв дискомфорт свързан с храненето, с цикъла. Когато продължи повече от месец отидох да ми прегледат органите на ехограф, като си мислех, че е гинекологично. Доктора ми каза, че всички органи /черен дроб, бъбреци, панкреас, матка, злъчка/ са ми перфектни. Аз се зарадвах, че е така, но го попитах от какво е тази безкрайна тежест в стомаха ми. Той ми каза, че стомах и черва се виждат САМО НА РЕНТГЕН след изпиване на около 200 г. бариева каша. За тези, които не са си правили такова изследване ще обясня по-подробно - застанах пред рентгена /сутрин, на гладно/ с кутийката бариева каша в рака, доктора казва кога и по колко глътки да се пие и на монитор се вижда как течността се стича от гърлото през хранопровода, в стомаха през пилора и червата. Вижда се каква е проходимостта, има ли задържане някъде. При мен всичко беше ПАК перфектно, НО /тук вече плача/ стомахът ми вместо в подребрието, където е нормално да се намира беше смъкнат в малкия таз. Това се нарича ПТОЗА на стомаха, не се води като заболяване, затова и не се лекува, просто си остава там и никога няма да се качи на мястото си. Пиша го за всички с подобни на моите оплаквания, не ходете при личен лекар- ще ви изпише спазмалгон, ще ви даде съвет за здравословно хранене, диета, ограничаване на някои храни или както по- горе някой писа - успокоителни. Моят съвет е да дадете 20 лв. за рентген, за да разберете какво точно ви има, да знаете как да се пазите- без вдигане на тежко, никакво бягане, скачане....

  93. 93.

    imam bolki ot 1 godina nisko dolu v lqvata strana imam bolki v kr1sta i stigat k1m g1rba i shva6taniq v leviq krak nes1m hodila na doktor nqkoi ako znae kakvoe ako moje da mi pi6e ????????

  94. 94.

    Zdraveite! Ot dosta vreme imam bolka ne postoqnna otdqsno pod rebrata molq vi ako znae nqkoi da mi pishe na maila mi milcho74@abv.bg blagodarq predvaritelno!

  95. 95.

    imam bolki ot korema na dolo ne znam za6o ama mnogo sa silni bolkite !!!!!!!!!!

  96. 96.

    Здравейте от 3 дена имам болки в корема и на всеки 30 минути получавам много-силна болка в коремната област ако някой знае нещо моля да пише!!!

  97. 97.

    И аз съм имал такава силна присвиваща болка в стомаха, която се появява през няколко минути. Отшумя сама за 2 дена. Мисля че причината беше препиване с алкохол.

  98. 98.

    здравейте, вече 5 дни съм в болницата на системи и инжекции.приеха ме с диагноза бъбречна криза, в последствие казаха радикулит, но според мен само претупаха нещата. имах болки от дясната част започващи от кръста, през дясното подребрие до ниско долу до крака. след всички инжекции и системи болката се локализира от дясно, високо на кръста и от пред под дясното подребрие.някои може ли да ми помогне защото ме боли а изглежда тези лекари не знаят за какво са учили :(

  99. 99.

    детето ми има 4увството 4е и каркори лявото ребро ,и когато иска да спи на ляво ,тя не се обра6та ,за6тото казва 4е и каркоро реброто ,какво е това?

  100. 100.

    zdraveite samo iskam da pitam ako znaete nqkvo lekarstvo za poduvane na cherniq drop da mi kajete shtot na bashtami mn se e podul cherniq drop na bolnica beshe i tam nz ot kakvo e tova ako nqkoi znai nqkvo lekarstvo pls ne ka da pishi blagodarq predvaritelno..................

  101. 101.

    здравейте имам болки под лъжичката когато се движа стомаха ме боли подува се започва да ме боли гърба

  102. 102.

    ПИШЕТЕ НА КИРИЛИЦА БЕ СМОТАНЯЦИ. НИЩО НЕ ВИ СЕ РАЗБИРА!!!!!!

  103. 103.

    Преди месец и половина имах диария последвана от тъпа до понякога остра болка в лявата част на корема ходих на лекар .... Както и да е възстанових се за месец , диарията спря , но болките в лявата част продължават , всяка сутрин от 6:00 до към 6:25 ме боли (лека тъпа болка пак в лявата част на корема) като отида на училище ме боли около 10 мин. и то доста по силно . Пих чаиове и т.н. но нищо не става . Какво да правя и дали още не съм се излекувал напълно от диарията (от самите бактрии ли незнам) от кое ме боли , но ако някои знае и е имал същите симптоми да пише : ) ?! Благодаря предварително .

  104. 104.

    zdraveite na vsi4ki nemoga da pisha na kiriliica zashtoto sam izvan bg i proso nqma na klaviatyrata bg
    iskam da vi pomolq za vashata pomosht,ako razbirase mojete da mi pomognete
    -imam ot 2-3 meseca bolki ot dqsnata chast na qichnika,predi vreme mi bqha namerili kista,no q ostranih,pak ot dqsnata chast na qichnika,hodq postoqnno po ginekolozi,hodih da mi vzimat krav,urina,no rezoltatite bqha dobri,samo imah uvelicheni prolaktini ,no kazaha che ne e nishto ot,koeto da se bespokoq,bolkata prodaljava ,noshtem se zasilba,postoqnno hodq po malka nukda do toaletna moga da otida i sled 3 min pak.Kakvo mislite che moje da e?Trqbva li da se varna v Bg na doktor ili da napravq oshte nqkoi isledvaniq tyk ve4e ne vqrvam i na doktorite pomognete plamet0@hotmail.com

  105. 105.

    vmomenta ne spq zashtoto imam bolka i to golqma neznam kakvo da pravq kato kukuvica sam vsqka ve4er

  106. 106.

    Отиди пак на лекар , тука има само гадатели едва ли ще ти открием кфо е ...... Отиваи на лекар но в друга болница !

  107. 107.

    здравеите момичета и момчета изглежда всички ние имаме еднакъв проблем и аз подобно на ваз имам остра болка долу в лявата част на стомаха болката се мести ту от ляво ту от дясно понякога и между гърдите не знам какво да правя вече трета седмица не ми дава мира тая болка нищо не ми помага ако някой знае за какво става въпрос да напише някакво коментарче със съвет ще сам му безкрайно благодарен !!!

  108. 108.

    zdraveite gadimise i imam bolki v papa i bolkata se mesti ot dqsnata srana a predi tova spax s mom4e i bqx v menzis i toi se izxvarli vatre i az sled tova otidox do toaletna ise ispikax no dali mojeli da zabremeneq kogatosam v menzis molqvi 6te 4akam dami odgovorite

  109. 109.

    Ти луда ли си е как ще пишеш такива работи .........

  110. 110.

    Molq pomegnete mi imam bolki v oblasta na papa izrazeni sutrin i ve4er,ne silni.Kakvi izsledvaniq da napravq.I kakvo zabolqvane moje da imam.BLAGODARQ.

  111. 111.

    когато съм някаде ме заболява и незнам какво да правя тогава

  112. 112.

    Ужасно много ме боли коремът.. Долу в средата.. Онзи ден ми дойде - може да е от това! .. Но е ужасно гадно... Ааа относно другите - видях, че пишете, че ви боли корема около пъпа.. И мен ме боли често.. Ходих на лекар и той каза, че е от газираното.. Или от някои храни.. Примерно, когато ям салата снежанка цял ден ме боли корема .. А ако не ям не ме боли .. Забележете от какви храни най-често ви боли и ги спрете! ..

  113. 113.

    za oastrit xomopatia arseni

  114. 114.

    за мая имаш вазпаление на дебелото 4ерво, това са симптомите

  115. 115.

    И аз имам вече 4 месеца болки в дясното подребрие, които се прехвърлят ту отляво, ту отдясно или на гърба.Може ли да е от жлъчката или черен дроб

  116. 116.

    ami boli me mai e apandisit no az ne kazvam istrax me e

  117. 117.

    zdraveite,iskam da vi pitam imateli silni pare6ti bolki v lqvo i dqsno podrebrie i sas6to taka v garba?moite sa silni kato krizi,otslabvat samo ot vreme na vreme....

  118. 118.

    Добро утро е за мен.Втори ден се сабуждам от тъпа силна болка в областа на подбедрието придружено с отделянето на много газове идващи приблезително от същата област.Отделно стомаха мие разтроен от няколко дни.Болката ме буди сутрин в 6 и към седем отминава но ме заболява гърба, и болката в продалжава да се появява цял ден в кръста.Възможно ли е да се е получил някой по силен страничен ефект .От лекарство на име ,,Азакс 0.500'' който гинеколога на приятелката ми и изписа за хламитии появилисе от двукамерна киста на яйчниците.И понеже хламидийте се предават винерически ми изписа и на мен а това е много силен антибиотик.И от както го пия несе чуствам добре , спях да ги примам и нещата несе оправиха?!?

  119. 119.

    За Дидо
    Имах същите оплаквания като вас преди 15 години.При мен се оказаха проблеми с черния дроб.
    Лежах в болница,правиха ми биопсия,фиброгастроскопия-положението беше много зле -хроничен стеатозен хепатит ІІІ-ІV степен-това е една степен пред цироза.
    Имате ли някакви изследвания на чернодробни трансаминази,ехография?Ако искате можете да ми пишете на
    и-мейл rr_rtrusev@abv.bg за да споделя как се излекувах,а след това помогнах и на други хора с подобни проблеми.

  120. 120.

    Преди 2-3 години започна през ден, два да ме боли корем в долната лява част, имам газове и запек.
    Напоследък почна все повече и повече да ме боли. Въпросът ми е: Някой имал ли е такива симптоми и дали знае за каква болест става въпрос?

  121. 121.

    болка в сърцето и гърлото съм имал заради кока колата като я пия с литри зимата.Като я спрях се оправих!Зимата най-добре не прекалявайте с газираното!!!Лятото сато пия газирано с литри нищо не ме боли!!!

  122. 122.

    Здравейте за първи път пиша тук.Искам и аз да споделя.Имам болки и тежест високо горе в стомаха от около месец.Ходих на лекар направиха ми рентген на стомаха и откриха че имам прегънат стомах и гастрит.Искам да попитам достатъчно ли е това изследване или да ходя на гастро.Смятате ли че нещо по-сериозно не би се видяло на този рентген.

  123. 123.

    http://tq-jenata.com/index.php?option=com_content&view=article&id=227:bolki-v-korema&catid=31:bolest-le4enie&Itemid=14 - прочетете тук .. пише за различните болки в корема и болестите.. но най-добре си е да отидете на лекар .. :)

  124. 124.

    Здравейте, моята малка дъщеря на 7 години има чести болки в корема около пъпа си сутрин преди училище или преди ходене по голяма нужда, но това до някъде според мен е и на стресова основа от училището. Преди една седмица и правихме пълни изследвания на урината и кръвни изследвания и резултати бяха добри. Личната лекарка смята, че проблема също е на неврологична основа. Моля Ви посъветвайте ме към какъв специалист да се насочим, като подчертавам, че болката не е постоянна, а на спазми и след секунди и минава.

  125. 125.

    В моя случай от три седмици имам парещи болки на кожата под гръдния кош стигаща до пъпа. Вътрешно в горната част на стомаха имам също болки но парещата болка ме вълнува като проблем трудно понасям каквито и да било горни дрехи а нямам алергии

  126. 126.

    ot dva meseza me boli v lqvo pod rebroto tapa bolka e no e nepriqtno imam zapek karkorene na 4ervata glrdana sam na exograf kazaxa mi sindrom na razdrazneno debelo 4ervo mnogo se pritesnqvam da ne e rak ne spiram da mislq za tozi korem imam apetit izprazneniqta ne sa 4erni ne slabeq no pak sam v panika :)

  127. 127.

    Идете на специалист по вътрешни болести . Ако ви каже 4е нищо ви няма , идете на друг . Ако сте от провинцията идете на лекар в София.
    И МОЛЯ ДО ВСИ4КИ ДЕТО ПИТАТ ПО ФОРУМИТЕ ----- ВИЕ ВЪОБЩЕ ОТКЪДЕ СТЕ СИГУРНИ КОИ ВИ ОТГОВАРЯ И ДАЛИ ТОЗИ 4ОВЕК НАИСТИНА Е ЛЕКАР, ИЛИ СИ ПРАВИ МАИТАП С ВАС .

  128. 128.

    prava ste s tova za forymite no az xodix pri spezialist gleda me samo na exograf qvno ne e smetnal da mi pysne nqkakvi isledvaniq ispisa mi panrazol zirid i sirop laktyloza no samo sipopa mai deistva za zapek ina4e bolkata si stoi tapa e no drazni i me pritesnqva ako nqkoi iska da se svarze s men po tozi problem po dobre na feisbyk milena chimlqrova

  129. 129.

    Здравейте, надявам се някой да ме насочи поне малко. От няколко дни имам болка точно над пъпа при смяна на позата на седене/лежене. Четох на доста места за възрастни като мен ( на 26г) нищо не намерих, в повечето случай симптомите са при новородени. Освен при смяна на позата, болка има при докосване, има формата на топче горе долу с диаметър 2 см. Ако някой е имал подобен проблем нека сподели, ако някой знае дали мога да се консултирам със специалист в интрнет ще съм много благодарен.
    Мерси предварително !

  130. 130.

    отиди на хирург може да имаш херния

  131. 131.

    Как да отида на лекар ,като вси4ки искат да те хванат за да то4ат пари от теб а никой не му е еня за теб........От 3 дни съм с болка в корема която отива от лявото подребрие ислиза до ниско доло и от зад по същия на4ин .....ходила съм на лекар ,но все едно исъщо....а и прегледите им са едни Незная какво да правя ,ако си зная диагнозата ще опитам от рецептите на Мермерски но ......

  132. 132.

    ot v4era imam silni reje6ti bolki v korema v sredata na papa ne moga da varvq ot bolki svivam se na kalbo slojih si topla greika na korema no me otpusna samo za 5 min daite mi savet kakvo da pravq previvam se ot bolka boliii

  133. 133.

    Имам почти постоянна болка в ляво.Правиха ми ехо и иригография и не откриха дори колит/за който се съмнявах/.Внимавам много какво ям,пия пробиотик,чайове,клеева тинктура и т.н.Вече ми е неудобно да искам направление,а проблема си стои.Какво да правя?

  134. 134.

    Проблемът с болките в корема е много гадно състояние на голям процент от населението. Аз пътувам уикенда, спя по 5 часа. нямам време да ям докато пътувам или опитвам от нездравословна храна. Това се случва само уикенда, но се отразява много зле на организма ми. Преди имах и колит,моя се проявява на нервна почва. Сега рядко съм зле, но когато се изнервя ми става много зле. Оплакванията ми са придружени от диария и повръщане. минава ми за 1-2 дни. Не винаги ям редовно, както и голяма част от хората, понеже улисани в работа забравяме за здравословното си състояние.Кажете ми какво да пия против повръщане- много страда тялото ми от душевното ми неразположение и нередовното хранене и липса на витамини.

  135. 135.

    zdraveite i az sam taka ot 1 sedmiza silni bolki v korema povra6am i raztroistvo bez da spira ve4e sedmiza edvam otidox do bolnizata no ne mi obarnaxa osobeno vnimaniebilo virus izpisaxa mi enterol i ampuli protiv povra6ane nito edno ot dvete ne pomogna a bolkite v korema mi se usilvat pove4e napravo se prisvivam ot bolki pomognete mi kajete kavo moje da pomogne i oblek4i bolkite mi a povra6aneto i raztroistvoto sa bezpirni pomognete

  136. 136.

    dapichi po balgarski

  137. 137.

    seriozno da se lekyvame

  138. 138.

    pomognete kakvo da pravq ako ima nqkoi buden v tozi 4as pi6ete molq v momenta imam silni bolki v korema stra6no e podut iskam da se izxdq v toaletnata a ne moga postqnno ne6o karkkori i me varti otvatre stra6no se podu silni i prisviva6i spazmi ne moga da predpriema ni6o pomognete ne moga bolkite se usilvat kak da se izxodq iskam a ne moga daite mi lek
    svivam se ot bolki

  139. 139.

    pomognete kakvo da pravq ako ima nqkoi buden v tozi 4as pi6ete molq v momenta imam silni bolki v korema stra6no e podut iskam da se izxdq v toaletnata a ne moga postqnno ne6o karkkori i me varti otvatre stra6no se podu silni i prisviva6i spazmi ne moga da predpriema ni6o pomognete ne moga bolkite se usilvat kak da se izxodq iskam a ne moga daite mi lek
    svivam se ot bolki

  140. 140.

    pomognete kakvo da pravq ako ima nqkoi buden v tozi 4as pi6ete molq v momenta imam silni bolki v korema stra6no e podut iskam da se izxdq v toaletnata a ne moga postqnno ne6o karkkori i me varti otvatre stra6no se podu silni i prisviva6i spazmi ne moga da predpriema ni6o pomognete ne moga bolkite se usilvat kak da se izxodq iskam a ne moga daite mi lek
    svivam se ot bolki

  141. 141.

    boli me korema hora ne se izdarja

  142. 142.

    mnogo e lo6o da boli korem ot vreme na vrema i men me nabolqva no sno6i qdox bob a az po prinzip si qm bez problem no sno6i sled kato qdoh i sled okolo 3 4asa sled tova taka me zabolq korem zqla no6 bolki bolki i sega boli mnogo gazove no ne me oblek4avat napravo 6e skasa korema ot bolki i gazove bez oblek4enie 4etoh tuk da se slaga toplo na korema nqma oblek4enie ne mi pomaga nepriqtno e takiva silni boli qvno ve4e ne trqbva da qm bob a moje li da e drug problema p s mai 6e trqbva da piq kolocyht 15- bolkit se usilvat a tova lekarstvo e pri mnogo silni bolki izob6o korema da te boli nai nepriqtnoto ne6o lekuvai te se

  143. 143.

    ot izvesno vreme imam postoqnni bolki v korema zaguba na apetit;slabneene viene na svqt i drugoto koeto me pla6i kolkoto i da mi e nepriatno da go pi6a izprajneniqta sa mi mn.4erni kato katran neznaq kakvo da pravq ako moje nqkoi da mi dade informaciq.BLAGODARQ PREDVARITELNO!!!

  144. 144.

    СРАМУВА ТЕ ЛИ СЕ ЧЕ СТЕ БЪЛГАРИ ИЛИ НЕЗНАЕТЕ БЪЛГАРСКАТА АЗБУКА НА англичани ЛИ СЕ ПРАВИТЕ

  145. 145.

    do angel xodi li na koremen exograf i bolkite silni li sa

  146. 146.

    zdraveite iz4etox zeliq forum za bolkite v korema i iskam da spodelq moqt problem za koito ne otkrivam ni6o i mie stranno na kakvo se dalji ako nqkoi znae ne6o da mi pi6e ako ne trqbva da otida na lekar - ot tri dena mnogo me boli korem sabudix se ve4erta sas prerqzvashti bolki kato si mislex 4e e neshto momentno no bolkite prodaljavat i sa postoqnni pix no spa buskolizin ne pomogna ustanovix 4e kogato natiskam korema si s razete me se oblek4avat bolkite na to4noto mqsto zabravix da pi6a 4e bolkite sa na papa okolo i v lqvata 4ast na korema stranno mi e 4e pri natisk na korema se oblek4avat bolkite mi no tova ne moje da prodaljava nqkoi 4uval li e za takiva bolki i za6o v lqvo na korema

  147. 147.

    kazxa mi da piq colonthits bilo za takiva bolki nqkoi znae li ne6o za tova lekarstvo

  148. 148.

    AZ CUSTVAM TREPERENE TOCHO POD REBRATA OT LQVO AKO ZNAE NQKOI DA MI KAJE KAKVO E TOVA I MNOGO HORA PITAT ZA CHERNIQ DROB IMA BILKA SINQ JLUCHKA SE KAZVA POTURSETE Q V BILKOVA APTEKA MNOGO POMAGA ZA CHERNIQ DROB I NE SAMO IMA I DRUGI LECHEBNI SVOISTVA SPECIALNO NA MEN MI Q PREDPISAXA ZA OBMQNATA NA VEWESTVATA molq da mi kaje nqkoi sus koe kopce se prexvurlq da se pishe na kirilica na klaviaturata

  149. 149.

    И мен ме боли корема около пъпа и в ляво и аз си мислех че е черния дроб но ходих при гастроентеролог обясних че болките са постоянни през деня са поносими но вечер са нетърпими остри и присвивaщи с много газове след необходимите изледвaния ми поставиха диагноза чревни колики няма лек било хронично вече неприятно е особенно вечер като ме свие някой знае ли нещо за чревни колики на 33години съм и с постоянни болки не мога да си върша работата пълноценно болките ме принуждават да съм все

  150. 150.

    свитa

  151. 151.

    От две нощи съм така със силни болки в корема не спя болките са в средата на корема като се мести от ляво и от дясно но основно ме боли в средата през деня се търпят търпят болките но вечер са ужасно силни и прерязващи не знам от какво е но ме боли страшно много забравих да кажа че нямам гадене и повръщане нито запек или разтройство болки само силни

  152. 152.

    serete po 4esto......

  153. 153.

    serete po 4esto......

  154. 154.

    До Анонимен: Не пишете глупости.Ние сме с толкова сериозни проблеми а вие едва ли не се шегувате.Не ви го пожелавам да усетите такива болки

  155. 155.

    при мен от както родих мие надут корема ходих по лекари и нищо била съм напълняла след раждането а имам болки и некомфортност в коремната област .писнами който ме види да ме пита да несъм бременна аи мъжами постоянно била съм много яла постоянно ме следи ко ям и колко постоянно мрънка а истината е че не ям редовно дори и понякога и цял ден не ям била съм и на диети но никаква промяна проблеми и с цикъла направо незнам какво да правя.Под голям стрес съм почвам да забравям за къде съм тръгнала и кое къде съм оставила имах големи проблеми със свекърва и с свекъчета за задържане на плодарр цялата бременност я скарах със хап

  156. 156.

    имах проблеми с свекър и свекърва и цялта бременност я изкарах с хапачета за задържане на плода.нещо му става на лаптопа объркват се буквите извинявам се затова

    а и много ми се спи все уморена се чуствам и кръста ме боли

  157. 157.

    мъжами постоянно мрънка за дреболии ходида на работа а аз нали съм вкъщи и гледам малкия и яд ли гое незнам само ме тъпчи кой знаел той като бил на работа аз съм спяла по цял ден и малкия като се разболее аз съм била виновна чесе разболява а той ходи на градина и знаете как е. Писва ми вече идва ми да си стегна багажа и дасе махна но заради малкия търпя и неми харесва малкия става свидетел на нашти караници.

  158. 158.

    hora imam ostri bolki vuv korema vse edno me muchi raztroistvo no kato otida do toaletnata ne moga da se izhodia. Vchera iadoh malko luto i misleh che e ot tova no ne stava nishto v toaletnata... pomognete?

  159. 159.

    Bole6eme samo korema ot lqvo I taka dalgo vreme se ni6to ti nqma napravixa mi kolonoskopia si4ko nared bilo samo 4e debeloto 4ervo bilo preganato ama 6tom xodq po golqma nujda ne bilo za operaciq :( oba4e tragna I nagore refluksna bolest polu4ix stesnen xranoprovod I t.n. imali nqkoi ot vas dae bil sas sa6tia pr.?? Ako neka pi6e na cvetko1988@abv.bg

  160. 160.

    Пишете на български.Къде е администратора.Идиоти.

  161. 161.

    zdraveite i as imam bolka nisko dolu v dysnata strana na stomaha i ispukam nykakva tecnos kato urina mojeli da mi kajete kakvo e tova

  162. 162.

    Здравейте!Как ще ми обясните,че при пиене на чаша чай,чаша компот,ниско долу в лявата част на стомаха става нещо необяснимо -сякаш тази течност придобива оловна сила и се мести от ляво на дясно с необясним звук и с болезнена тежест за около 10 минути.Има ли последствия от това,че организмът ми е заслабнал,поради това,че пих силен антибиотик заради левостранна пневмония?!

  163. 163.

    moqt stomax se podu kato bremenite mislix 4e s1m bremena a ne s1m vzex da qm salati i kiselo mlqko samo tova qm ne qm dr xrani i vze stomaxa da mi se pribira sega mi e po leko

  164. 164.

    Na 36 godini sam operirahame ot papna herniq no vsicko mina dobre polucih cistit I pocnah da piq antibiotik mihleh ce vece vsickoe nared no izvednash edna silna bolka nisko pod korema koqto me darpashe neshto vse edno shte rajdam ne mojeh da mradna ne mi otkriha nishto mibase dve sednici pak sashto to molq kakvo moje dae

  165. 165.

    Zdraveite mnogo vi molq kajete ostra bolka v lqvata 4as na korema i ednovremeno va krasta i rlavobolie kak da razbera tova

  166. 166.

    Mnogo umalqta se 4usvam glava korem ot lqva stranadolna 4as i kras izvenaw i trite newta pi4vat dame bolqt i soirat izvenaj. .molq otgovorete

  167. 167.

    Az nqmam koremni bolki :) !

  168. 168.

    Zdravejte az sum momiche na 16. Imam ostri bolki v korema. Dali e svurzano s tova che predi dve sedmitsi dokato se izkachvah po stulbite se podhluznah i si udarih korema

  169. 169.

    Мен вече 4 ден ме боли корема като ям от ляво ме боли около пъпа като не приемам храна не ме боли и до къде води това?

  170. 170.

    От един месец само нощем ме будят остри болки в корема през деня също но нощем са доста силни и присвиващи коликообразни болки в средата на корема около пъпа денем болките са по слаби но нощем ме превиват на две след тях имам разтройство но болките си остават. Мисля си вече за лекар, дайте ми съвет да отида ли? Не се издържа с болките в корема.

  171. 171.

    За бледост какво лекарство да пия

  172. 172.

    http://legalweedsonlinedispensary.com/

  173. 173.

    http://legalweedsonlinedispensary.com/

Подобни статии

Болки в корема : Десет лека от народната медицина

Болки в корема : Десет лека от народната медицина

Стомашната болка възниква поради различни причини.  Общо взето, тя е два типа: хронична и нередовна. Хроничната е най-често резултат от забо...

Чревни заразни болести (Инфекциозни диарии)

Чревни заразни болести (Инфекциозни диарии)

Инфекциозните диарии най-често се причиняват от бактерии (дизентерийни бактерии, салмонели, коли-бактерии и др.) и много по-рядко от вируси ...

Членестоноги

Членестоноги

Това е една от най-големите групи в зоологията. Членестоногите действуват болестотворно на голям брой животни и специално на човека като пар...

Критична възраст на жената (Климактериум)

Критична възраст на жената (Климактериум)

Значителна част от жените имат твърде погрешна представа за критичната възраст, поради което някои съвсем не се интересуват от нея, а други ...

Отравяне

Отравяне

В зависимост от това, по какъв път е постъпила отровата в организма, отравянията биват хранителни и нехранителни. При хранителните отравяни...

admin

admin

2958 публикации

Публикувано
Публикувано

23.05.2008

Обновено
Обновено

31.08.2011

Прочетено
Прочетено

220909

Нередност Докладвай за нередност
28 харесват, 4 не харесват
Публикувай статия