Виж световния рейтинг на нациите-пияндета!

Виж световния рейтинг на нациите-пияндета!
Световната здравна организация обяви годишния си отчет Global status report on alcohol and health 2014. Анализите засягат потреблението на алкохол в 194 страни. “Шампион” се оказва Беларус=

Виж световния рейтинг на нациите-пияндета!

Световната здравна организация  обяви годишния си отчет Global status report on alcohol and health 2014. Анализите засягат потреблението на алкохол в 194 страни.

“Шампиони” в този рейтинг на нациите-пияндета се оказват потребителите от Беларус, описват от medikforum.ru. Според статистиката всеки неин гражданин на възраст над 15 години е изпил за година по 17.5 литра чист спирт. По-детайлно отчетено, потребителите от мъжки пол са поели по 27.5 литра, а жените – само по 9.1 литра.

На второ място са молдованите с по-скромните, но все пак внушителни 16.8 литра на гърло.

Третата позиция е на литовците – те са постигнали 15.4 литра за година. Плътно зад тях са руснаците с 15.1 литра. Това донякъде е изненада, знае се каква е славата на този народ в съответната област!

Прогнозата на Световната здравна организация е, че в близките десетина години в челото на рейтинга ще се класират Индия и Китай. Държавните им ръководства няма как да спестят факта, че там народът рязко е увеличил пиенето.

Защо световните експерти коментират така тревожно тенденцията, която у мнозина буди само насмешка? През 2005 година прекомерното наливане с алкохол е причинило преждевременната смърт на 2.5 милиона жени и мъже по цял свят. Числото направо не е за вярване! През 2012 година в черната статистика на алкохолното опиянение, системно тровене и различни последици от това, в тази черна статистика вече има 3.3 милиона жертви. Прогнозата е, че тенденцията ще се развива във възходяща линия. В момента алкохолът е причина за смъртта на 6% от населението на планетата – 7.6% сред мъжете и 4% сред жените.

Най-безразсъдните и опасни алкохолни оргии устройват младите пияници на възраст от 15 до 19 години. 12% от всички младежи на тази възраст практикуват епизодични, но страховити запои.

Единственото положително явление в тази тематична област е процентното увеличение на въздържателите. 48% от днешните хора никога в живота си не са близвали алкохол. Преобладаващ брой сред тях са жените.

Ако не сте в числото на онези 48%, но искате да се откажете от страстта към чашката – можете да го направите с помощта на добрия продукт КУДЗУ КОРЕН от SWANSON. Благодарение на него се преодолява тягата към алкохола и никотина и се насърчават функциите на черния дроб. Този важен филтър изчиства организма от токсините, натрупани в тъканите на тялото. От lekuva.net препоръчват този продукт като сигурен, без странични ефекти при дълготрайно приложение. Действието му е доказано в практиката на китайските лечители и медици от САЩ. Ефектът е гарантиран от биоактивната съставка на азиатското билково чудо КУДЗУ КОРЕН.

Подобни статии

Какво се обърка при провала на Португалия на Евро 2020?

Какво се обърка при провала на Португалия на Евро 2020?

      Вижте тази публикация в Instagram. Публикация, споделена от Portugal (@portugal) Португалия несъмнено разполага с еди...

Дамски часовници Casio Baby-G

Дамски часовници Casio Baby-G

Дамски часовници Casio Baby-GСлед появата си на световния пазар на първия часовник G-Shock не закъснява и появата на дамския му еквивалент B...

Най-Популярните и Желани Марки Парфюми в САЩ

Най-Популярните и Желани Марки Парфюми в САЩ

Намирането на подходящи парфюми за себе си или любимия не е никак трудно. Но понякога е, особено когато имате голям избор. Има много доста с...

Котли на пелети

Котли на пелети

Всички котли на пелети се регулират чрез модулация, в зависимост от енергийните нужди. Скоростта на газовете на горене също е важна, колкото...

Когато видите мъж да съблича сакото си, той няма намерение да се бие, но ако видите мъж да сваля часовника си – внимавайте!

Когато видите мъж да съблича сакото си, той няма намерение да се бие, но ако видите мъж да сваля часовника си – внимавайте!

Мъжките ръчни часовници стават популярни след Втората световна война. През войната те започват да се използват от войниците, вместо по-неудо...

Мартина

Мартина

159 публикации

Публикувано
Публикувано

15.05.2014

Обновено
Обновено

15.05.2014

Прочетено
Прочетено

761

Нередност Докладвай за нередност
1 харесват, 0 не харесват
Публикувай статия