Стандартен демонтаж на климатици

 

Демонтажът на климатици несъмнено е сред най-важните дейности по отношение на климатичната експлоатация. Често тази процедура се подценява от повечето потребители, и именно това е и водещата причина климатиците да не функционират добре при последващ монтаж. Професионалният демонтаж Ви гарантира желания краен резултат от реализирането на дейността. Без значение дали отстранявате климатика си, за да го монтирате отново другаде, или реализирате демонтажа с цел замяна на уреда с нов правилното премахване винаги е от значение.

Не бива да се заемате сами с демонтажа на Вашия климатик, тъй като той изисква малко по-специално отношение. Докато, за да премахнете например една готварска печка или хладилник се изисква само да ги изключите от захранването, и да ги преместите където възнамерявате, то климатиците изискват малко по-задълбочени познания и умения.

Като за начало при реализиране на тази дейност трябва да решите дали сами ще се справите с нея или ще потърсите фирма за това. Тук е нужно да отбележим, че дори и да разполагате с всички нужни инструменти, то освен тях, за да реализирате успешно тази дейност, трябва да сте запознати и добре с всички ключови компоненти на климатика, както и с това кои точно от тях са податливи на повреда. В случай, че сте запознати с предходно упоменатите неща, то Ви предстои да започнете демонтажните дейности.

Първата дейност, която включва всеки стандартен демонтаж без значение дали се реализира от професионалист или пък от обикновен потребител е отстраняването на външния модул на уреда, като преди това климатика трябва да се изключи от електрозахранването. При премахването на този модул е препоръчително да се внимава, тъй като дори и нагледно да не изглежда тежък, то той е такъв. Именно теглото на външния модул се явява една от най-сериозните пречки пред реализиращия процедурата. Добре е при реализирането на тази стъпка да участват поне двама души.

Втората стъпка е свързана с отстраняването на тръбния път, в който до момента на демонтажа е циркулирал хладилния агент. Запазването на този компонент е от изключителна важност, в случай на последващ монтаж, тъй като неговата замяна е изключително скъпа.

Третата стъпка е свързана с премахването на вътрешния модул. Като преди да се реализира тази дейност е наложително да се събере тръбния път от климатичната система. Тази операция не е непосилно начинание, но е определяща за запазването на интериора на помещението.

След като са реализирани всички горепосочени дейности следва да се премахнат всички стойки и укрепващи компоненти подпомагали климатичната дейност.

Ако всичко казано до тук Ви се струва рисковано, то не се колебайте да се възползвате от услугите на М-Клима, както за демонтажа на Вашия климатик, така и за всички дейности свързани с неговата експлоатация.

Подобни статии

Ключови моменти при демонтаж на климатици

Ключови моменти при демонтаж на климатици

Монтажът, наред с профилактиката и демонтажа са фундаментални дейности, които всеки собственик на климатична система рано или късно ще трябв...

Същността на демонтажа на климатици

Същността на демонтажа на климатици

Демонтажа на климатици е ключов процес, чието значение често се подценява. Добре е във връзка с наближаването на зимния сезон да помислите з...

Основни моменти при демонтаж на климатици

Основни моменти при демонтаж на климатици

  В днешно време климатиците са необходимост за почти всеки дом. Те имат способността не само да охлаждат въздуха, но и да го пречистват....

Възможни проблеми при демонтаж на климатици

Възможни проблеми при демонтаж на климатици

Демонтажът на климатици е малко по-особен процес, това е така защото неговото реализиране изисква повече познания отколкото предполагате. В...

4 важни въпроса при демонтаж на климатици

4 важни въпроса при демонтаж на климатици

Има няколко фундаментални въпроса по отношение на демонтаж на климатик, които непременно трябва да се засегнат. Преди да предприемете дейнос...

hristoff

hristoff

41 публикации

Публикувано
Публикувано

08.06.2015

Обновено
Обновено

08.06.2015

Прочетено
Прочетено

1204

Нередност Докладвай за нередност
0 харесват, 0 не харесват
Публикувай статия