Сос Табаско

Сос Табаско
Соса Табаско е кръстен на едноименният мексикански щат. Основната му съставка са люти чушки, поради което соса е много пикантен и не подходящ за всеки.

Подправковата течност „Табаско" е получила наименованието си от мексиканския федерален щат Табаско, където растат извънредно лютите червени пиперки чили, които са основната и съставка. Тя е тъмночервена, средно гъста течност, съдържаща различни подправки. Произвежда се фабрично. На пазара се продава опакована в малки бутилки. Вкусът на „Табаско" е огнено лют, слабо накиселяващ, с допълнителен аромат от различните примеси. Комбинира се с всички подправки с изключение на черния пипер, „Табаско" силно възбужда апетита. С него може да се подправят всички ястия, на които трябва да бъде придадена пикантна нота.

Поради голямата концентрация желаният ефект се постига само с няколко капки. „Табаско" обикновено се прибавя към супи от морски мекотели, сосове, майонези, сладко-кисели салати, фрикасета, коктейли.
Основни предимства на течността са, че има неограничена трайност и дозирането й може да става по-точно, отколкото при пресни или сушени люти чушки.

Етикети

сос, табаско

Коментари за Сос Табаско

  1. 1.

    Вземи огин запали ме................

admin

admin

2958 публикации

Публикувано
Публикувано

09.05.2012

Обновено
Обновено

09.05.2012

Прочетено
Прочетено

1729

Нередност Докладвай за нередност
0 харесват, 0 не харесват
Публикувай статия