С какво да внимаваме при демонтаж на климатик

Демонтажът на климатици не е сложна задача, но разбира се тя изисква определена техническа последователност и инструменти. Добре е както за монтажа на Вашия електроуред, така и когато се налага да го демонтирате да се обърнете към квалифициран техник.

Обикновено към демонтаж на климатик се прибягва при необходимост от преместване на уреда от едно на друго място, или когато електроуреда се заменя с нов.

В случай, че желаете да демонтирате Вашия климатик с намерението да го преместите, то запазването на отделните компоненти е изключително важно.

Част от процедурите при реализирането на демонтажа изискват по-задълбочено внимание.

Добре е при демонтаж на климатик да се внимава с отстраняването на външното му тяло, тъй като то е доста тежко и обемисто и дори и най-малкото погрешно действие от страна на реализиращия тази процедура може да има доста неприятен край. Това важи почти винаги, особено когато външната част на климатика е инсталирана на фасадата на жилищната сграда, където непосредствено минават хора.

При климатична деинсталация се постарайте да запазите целостта на тръбния път, тъй като при повторна инсталация това би Ви спестило доста средства. По-високата цена на тръбния път се обуславя от тази на материала, от който е изработен.

Другият компонент, който е добре да запазите непокътнат е именно хладилния агент. Неговото съхраняване е важно, защото допълването на една климатична система с такъв е изключително скъпо. От друга страна пък, какво би Ви коствало да запазите фреона, за да не е нужно да плащате отново за него при последваща инсталация?

При осъществяване на климатичен демонтаж трябва да внимавате както с интериора, така и с екстериора. Често пъти точно този момент се явява едно от най-сериозните препятствия пред извършващите процедурата. Трябва да бъдете внимателни, ако сте решени сами да се заемете с демонтажа. Най-често при отстраняването на вътрешното тяло и тръбния път възникват проблеми с интериора, и логично при демонтажа на външното тяло с екстериора.

Ако Вие не почиствате редовно Вашата климатична система, тя рано или късно ще започне да генерира неприятен мирис, а нередовната поддръжка може дори да доведе до сериозни проблеми. В следствие на възникналите проблеми дори може да се наложи да демонтирате Вашия климатик.

Ако се колебаете коя фирма за демонтаж на климатици в София да изберете, то можете да видите предложенията на M-Klima.

Категории

Разни

Подобни статии

Възможни проблеми при демонтаж на климатици

Възможни проблеми при демонтаж на климатици

Демонтажът на климатици е малко по-особен процес, това е така защото неговото реализиране изисква повече познания отколкото предполагате. В...

Същността на демонтажа на климатици

Същността на демонтажа на климатици

Демонтажа на климатици е ключов процес, чието значение често се подценява. Добре е във връзка с наближаването на зимния сезон да помислите з...

Покупка на гуми онлайн – за какво да внимаваме?

Покупка на гуми онлайн – за какво да внимаваме?

Все по изкушаващо е да си поръчаш каквото и да е от онлайн магазин, вместо да обикаляш по сергии, пазари и молове. Лесно е да поръчаш нови ч...

Защо е важен професионалния демонтаж на климатик?

Защо е важен професионалния демонтаж на климатик?

Една от дейностите, които безспорно не може да не споменем когато говорим за климатична експлоатация е именно демонтажа на климатици. Често ...

Препариране на бозайници

Препариране на бозайници

Устройство на тялото на бозайниците Препарирането на бозайници е също много увлекателно. При тях се иска по-голям скулпторски талант. Ако п...

hristoff

hristoff

41 публикации

Публикувано
Публикувано

22.05.2015

Обновено
Обновено

21.05.2015

Прочетено
Прочетено

1072

Нередност Докладвай за нередност
0 харесват, 1 не харесват
Публикувай статия