Пясъкоструене

CLEMCO е фирма на световен мащаб, произвеждаща на качественото оборудване за пневматично почистване, премахване на покрития или подобряване на метални повърхности.

CLEMCO произвежда и доставя стоки с високо качество, отговарящи на нуждите на клиентите. Освен това, CLEMCO произвежда и преносимо оборудване, което използват най-вече изпълнители, собственици на съоръжения, корабостроителници и кораборемонтни заводи за премахване и превенция на корозията, подготовка на повърхности преди боядисване. Продуктовата гама на CLEMCO съдържа абразивни машини с обеми от 0,01 м3 до 4,53 м3, както и маркучи, доменни дюзи, доменни респиратори, съединители и други фитинги и инструменти свързани с дейността.

Оборудването на фирма CLEMCO и като цяло пясъкоструйните апарати се използват най-често за премахване на корозия и замърсявания от стоманени, метални и стоманобетонни повърхности, преди да се нанесат върху тях прахови и антикорозионни покрития. Използват се още за почистване на сгради и каменни фасади, матиране на стъкла, гравиране върху камък, дърво и стъкло, както и за почистване на леярски форми и др.

Съвети за ефективно бластиране:

- За да се постигне достатъчно високо налягане през целия жизнен цикъл на дюзата и да се забави нейното износване нагнетяващата система трябва да може да осигурява 50% по-висок дебит въздух, отколкото е нужно за работата с новата дюза.

- Използвайте дюзи максимално големи за даденият процес и голям дебит на въздуха, постигнат чрез достатъчно високо налягане, за да се получи максимално висока скорост на атака и максимално добър резултат. При намаляване на дюзата с 1,5 пъти, подменете я с нова.

- Преди да започнете работа, премахнете всички чужди частици и абразиви от гърнето, използвано за бластиране. Ако не го направите, ще се повиши праха при бластиране и ще бъде почти невъзможно да измерите точно абразива.

- Използвайте чист и сух въздух. Помнете, че по-високото налягане подобрява разпределението на частиците и увеличава ефективността на бластирането.

https://linkampbg.com/

 

Категории

Разни

ivanov101s

ivanov101s

49 публикации

Публикувано
Публикувано

28.12.2012

Обновено
Обновено

28.12.2012

Прочетено
Прочетено

1652

Нередност Докладвай за нередност
0 харесват, 0 не харесват
Публикувай статия