Пет важни правила за всяка успешна диета – ето кои са!

Пет важни правила за всяка успешна диета – ето кои са!
Спазването на няколко правила при програми за редукция на теглото ускорява обмяната и дава възможност да не се измъчваме от глад и да не си върнем старите килограми.

Пет важни правила за всяка успешна диета – ето кои са!

Спазването на няколко правила при програми за редукция на теглото ускорява обмяната и дава възможност да не се измъчваме от глад и да не си върнем старите килограми.

Всяка година специализирани издания правят рейтин гна популярните диети, като обобщават изследвания и данни от анкети, коментират от kp.ru. Години наред някои от диетите си остават в челото – те заемат първите места, защото се изпълняват лесно и са категорично ефективни. Ето някои от тях: средиземноморска диета, “зелено” очистване на организма, суровоядство. Кои черти в успешните диети са общи и кое ги отличава от всички останали? Ето няколко правила, спазването на които според европейските диетолози води до успех:

 

* Повече фибри. Стандартната схема на трикратното хранене не работи при повечето диети за отслабване. Препоръчително е храненията да са от 5 до 7, като се приемат малки порции. Задължителни са плодовете и зеленчуците – те са с достатъчно целулоза и с по-малко калории. Ако се фокусирате върху растителната храна, вашите “зелени” порции могат да са по-големи като обем, но не и като калории и ефектът ще бъде постигнат.

* Да се похапва често, по малко. Това е основен принцип на добрите диети. Засищане – а не преяждане. Това е главната цел на храненето – да се набавят необходимите калории, да се запасим с енергия, но да не усещаме тежест в стомаха. За препоръчване е да се храним в малки чинии и чаши. В ресторанта е хитро да си поръчваме малка порция или общо плато за всички. Не забравяйте: колкото по-рядко мислим за храната, толкова по-малко ще ни се яде.

* Диетата не трябва да ни създава трудности. Трябва да си изберем удобна - такава, която ще спазваме с малко усилия и когато не сме у дома. Дори да имаме финансова възможност – не си струва да залагаме на екзотични програми, които изискват набавяне на специални продукти от специални места, а специално ще е и приготвянето им.

* Диетите разчитат на подкрепа. Винаги трябва да следвате нечий пример и/или да имате до себе си човек, който ще ви подкрепя и окуражава. Дайте си сметка, че когато промените хранителните си навици – вие със сигурност ще промените и обкръжението си. Или влизате в нова общност, или се сближавате с отделни хора, които споделят променените ви интереси. Променят се дори “етикетите” ви: вие ставате веган, суровоядец и т.н. Важното е да има с кого да си говорите за вашия избор и трудности – някой, който няма да се присмива, да се подиграва и да ви говори, че това са глупости.

* Добрите диети предполагат физическа активност. Отначало променяте храненето – отказвате се от многото калории. Но ако искате наистина да изглеждате добре и да не се “обзаведете” с увиснала кожа и смачкано лице, спортувайте! Отделяйте поне 30 минути на ден, за да се раздвижвате. Включете в това време физзарядката сутрин, разходки пеш, каране на колело, плуване.

Производителите от Zona Pharm предлагат още един вариант за подкрепа при вашите усилия да намалите наднорменото си тегло. Това са хранителните добавки ФЕМИМОДЕЛ и ФЕМИМОДЕЛ ФОРТЕ, препоръчави от lekuva.net. Става дума за композиции от билкови екстракти, с чиято помощ се ускорява изгарянето на поетите или натрупани мазнини в организма. Добавките правят по-ефективно и лесно и контролирането върху апетита, овладяването на чувството за глад. ФЕМИМОДЕЛ съдържа  хвощ, глухарче, камбоджанска гарциния, азиатска центела, келп, маточина и калциев цитрат. В състава на ФЕМИМОДЕЛ ФОРТЕ са включени екстракти от джинджифил, кора от бреза, азиатска центела и полски хвощ. Добавени са витамините В3 и В6.

Категории

Здраве, Медицина

Подобни статии

Въглехидрати

Въглехидрати

Въглехидратите съставляват основната част от диетата ви. Те осигуряват енергия за функционирането на органите в тялото и за нормалното проти...

Утринна гимнастика

Утринна гимнастика

Още нещо за ползата от утринната гимнастика Сигурно вече сте се досетили - пак ще стане въпрос за физкултурата. По-точно за основата, азбук...

Методи за добиване и пастьоризиране на натурални сокове

Методи за добиване и пастьоризиране на натурални сокове

При домашни условия след надробяването се практикуват два начина за добиване на сок: 1. Дифузия чрез пара.2. Пресоване. Добиването на сока...

Сок от ягоди

Сок от ягоди

Най-ранният след снежната и бедна на плодове зима е ягодовият плод. Яго.дите са любими плодове не само защото са първите плодове на пролетта...

Промени в храната на бебето

Промени в храната на бебето

Лекарят, който се грижи за вашето бебе и познава неговата храносмилатела система, е този, който трябва да ви посъветва относно тези изменени...

Мартина

Мартина

159 публикации

Публикувано
Публикувано

17.06.2014

Обновено
Обновено

16.06.2014

Прочетено
Прочетено

1079

Нередност Докладвай за нередност
1 харесват, 0 не харесват
Публикувай статия