Острата бъбречна недостатъчност не е присъда!

Острата бъбречна недостатъчност не е присъда!
Повече от хиляда граждани на Великобритания умират всеки месец от бъбречно заболяване, което може да се предотврати. До този извод достигнаха учени, ангажирани от застрахователи на Острова.

Острата бъбречна недостатъчност не е присъда!

Повече от хиляда граждани на Великобритания умират всеки месец от бъбречно заболяване, което може да се предотврати. До този извод достигнаха учени, ангажирани от Фонда за задължително здравно застраховане на Острова.

Тяхното изследване уточнява, че в рамките на година могат да умрат преждевременно до 40 000 души от синдром на нарушението на бъбречните функции и разстройство на обмяната на вещества във всички възможни планове.

Всъщност този синдром е обратим, отбелязват от medikforum.ru. Ако лекарите действат достатъчно бързо и компетентно, смъртният изход може да се избегне.

Изследването е било реализирано от експерти по бъбречни заболявания и сътрудници на компанията Insight Health Economics. Те успели да уточнят, че заболяванията от остра бъбречна недостатъчност в британските болници всъщност са разпространени пет пъти повече, отколкото е прието да се смята. Нерядко болестта се развива у пациенти, чието здраве вече е подкопано от някакво друго сериозно страдание – например стенокардия или диабет. Същата съдба могат да имат и пациенти, които са били хоспитализирани с някакви инфекции.

Острата бъбречна недостатъчност може да се развие след големи хирургични интервенции, например на сърцето, тъй като по време на операцията бъбреците могат за известно време да бъдат изолирани от нормалното кръвоснабдяване. Тежкото обезводняване също може да се окаже причина за болестта. Лечението на жертвите на острата бъбречна недостатъчност струва на британските данъкоплатци милиарди лири. Но най-печалното е това, че голяма част от многобройните смъртни случаи биха могли да се избегнат.

“Ние сме наясно, че в крайна сметка хиляди пациенти с остра бъбречна недостатъчност в нашите болници умират просто заради лошите грижи” – признава съавторът на изследването професор Доналд О`Донахю. “Тези смъртни случаи е можело да се избегнат. Този факт е абсолютно неприемлив и ние не можем да си позволим да оставим нещата непроменени”.

Когато критикуваме родната здравна система и превъзнасяме нечия задгранична, е добре първо да научим повече неща и да не правим прибързани заключения. Колкото до сериозността на този здравословен проблем – нещата са точни. Лекарите, без оглед на това от коя географска точка са, не случайно препоръчват добрата профилактика като най-ефективен вариант за съхраняване на човешкото здраве.

В този ред на мисли – един добър продукт за здрави бъбреци, препоръчан от експертите на lekuva.net. Става дума за У-КОМПЛЕКС от COMPLETE PHARMA. Това е уникално съчетание от билкови екстракти, чрез които се поддържат здрави бъбреците, пикочният мехур и изобщо цялата отделителна система. Продуктът блокира възпалителните процеси и подобрява кръвоснабдяването на бъбреците, постига общо тонизиране и повишен имунитет. Съдържа биоактивни компоненти от мечо грозде, червена боровинка, царевична коса и витамин С.

Категории

Здраве, Медицина

Подобни статии

Бъбречна недостатъчност

Бъбречна недостатъчност

Бъбреците са жизнено важен отделителен орган, който отделя излишната вода, вредните продукти и ненужните соли, излъчени при обмяната на веще...

Бъбречна недостатъчност

Бъбречна недостатъчност

Бъбреците са жизнено важен отделителен орган, който отделя излишната вода, вредните продукти и ненужните соли, излъчени при обмяната на веще...

Белодробна недостатъчност

Белодробна недостатъчност

Дихателната недостатъчност. Дихателната недостатъчност е състояние, при което газовата обмяна е нарушена или се осъществява за сметка на вк...

Гадене и повръщане

Гадене и повръщане

Гаденето и повръщането са честа изява на вътрешните заболявания. За изясняване естеството и причините на гаденето и повръщането е от значени...

Нарушения в изхожданията по голяма нужда

Нарушения в изхожданията по голяма нужда

Приема се, че изхождането по голяма нужда на възрастните нормално е еднократно за денонощие. Нормалните изпражнения са с гъста консистенция,...

Мартина

Мартина

159 публикации

Публикувано
Публикувано

07.05.2014

Обновено
Обновено

03.05.2014

Прочетено
Прочетено

1319

Нередност Докладвай за нередност
1 харесват, 0 не харесват
Публикувай статия