Награди на Световната Здравна Организация за 2013 г.

Награди на Световната Здравна Организация за 2013 г.
На 20 Май 2013 - Шестдесет и шестата Световна здравна асамблея започна в Женева, като служители от 194 държави-членки стартираха годишен преглед на дейностите на СЗО и бъдещи приоритети.

Пет награди за лидери в медицината

Генералният директор на Световната Здравна Организация (СЗО) д-р Маргарет Чан и председателя на Шестдесет и шестата Световна здравна асамблея, д-р Шигеру Оми, присъдиха пет награди за лидери в общественото здравеопазване на Световната здравна асамблея в четвъртък, 23 май.

Фондация Леон Бернард удостои (задочно) д-р Тенг Шузхонг от Народна Република Китай. Д-р Шузхонг бе удостоен с приза на фондацията за значителен принос за обучение по здравеопазване и здравни услуги в окръг Фенгхуанг, провинция Хунан, Китай.

Призът на Сасакава Хелт бе присъден на проф. Но-Йаи Парк от Република Корея, който изигра важна роля за подобряване на качеството на обществените центрове за здравеопазване и образование за здравни работници, по-специално в областта на майчинските и детски здравни услуги, в страната си .

Здравна фондация Обединени арабски емирства удостои с приз д-р Лайла Али Акбар Бастаки от Кувейт, за изключителен принос към изследване и управление на генетичните заболявания и участие в повишаване на предоставянето на здравни услуги в Кувейт, включително възстановяване на неонатална скринингова програма.

Наградата на Кувейт за научни здравни изследвания бе присъдена на д-р Уанг Гуикуи от Китай. Д-р Уанг бе удостоен с приноса, за работата му по ранно откриване и лечение на рак на хранопровода - една от най-разпространените форми на рак в страната.

С призът за 2013 на д-р Лий Йонг Мемориал, връчван за важен принос в общественото здраве бе връчен заедно на д-р Ан Донг от Народна република Китай и Обществото на диабетиците на Малдивите, представлявано от г-жа Айшад Ширухана. Това е първият път когато наградата се връчва споделено.

Д-р Донг направи изключителен принос за общественото здраве и превенцията и контрол на ендемична флуороза в провинция Гуейджоу, Китай. Обществото на диабетиците на Малдивите е наградено за успехите си в създаването на обществената информираност за диабета, което прави кампании за насърчаване на здравето и профилактика на незаразните болести, както и обучение на местни служители да предлагат консултации и лечение.

Трудова медицина Иса Милениум

Категории

Здраве, Медицина

Подобни статии

Болести на бъбреците

Болести на бъбреците

Бъбречните болести у възрастните се нареждат на четвърто място по честота. Тяхното значение обаче се обуславя не толкова от честотата им, ко...

Витамини

Витамини

Витамините наред с белтъчините, мазнините, въглехидратите и солите спадат към незаменимите съставки на храната. Те са познати сравнително не...

Гушавост

Гушавост

Това е увеличение на щитовидната жлеза обикновено без уловими отклонения в нейните функции. Според разпространението се различават ендемична...

Бронхит

Бронхит

Бронхитът се числи към най-честите заболявания. Бронхитът се числи към най-честите заболявания. Тъй като в повечето случаи протича невин...

Миокарден инфаркт

Миокарден инфаркт

Поведение при миокарден инфаркт. Пълен покой (защото всяко физическо усилие допълнително обременява сърцето); легнало положение на тя...

Georgi Brezin

Georgi Brezin

97 публикации

Публикувано
Публикувано

24.05.2013

Обновено
Обновено

24.05.2013

Прочетено
Прочетено

657

Нередност Докладвай за нередност
0 харесват, 0 не харесват
Публикувай статия