Мотокар или газокар? Кое е по-подходящо за бизнеса ми?

Мотокар или газокар? Кое е по-подходящо за бизнеса ми?
Ако бизнесът ви се нуждае от кари, можете да се спрете на два основни типа - дизелови или газокари. Има и бензинови мотокари, но се използват и съответно предлагат от производителите много по-рядко, т

Дизелови мотокари или мотокари на газ (газокари)?

И без ние да ви казваме, няма как да не сте наясно, че ако имате голямо производство или разполагате със складове, за да се справите с тежките товари, които всекидневно трябва да товарите, подреждате или разтоварвате ще са ви нужни подходящите машини, които да улеснят дейността ви.

Предполагаме сте наясно и че ако производството, логистичния център или склада ви има голям стокообмен, ще са ви нужни мотокари, тъй като при толкова голямо натоварване, единствено този вид подемно - транспортни машини ще са най-ефективни за вашия бизнес.
Ето че стигнахме до същината на този материал, в който искаме да ви запознаем малко по-детайлно с предимствата и с недостатъците на основните видове кари.

Предимства на мотокарите с ДВГ

  • В сравнение с електрокарите, мотокарите имат голяма проходимост и могат да работят без никакъв проблем и на терени, които не са много равни.
  • Тъй като са със задно управление са изключително маневрени и могат да се справят в неудобни и тесни пространства.
  • Предназначени са да се справят с тежки товари, като има модели, които могат да пренасят товари както до 0,5 тона, така и модели, които могат да вдигнат и пренесат до цели 45 тона.
  • Не се нуждаят от много време за зареждане и могат да работят на три смени без никакъв проблем.
  • Недостатъци
  • За съжаление са доста по-шумни от електрокарите и при работа отделят вредни газове, затова специалистите и производителите препоръчват да се използват повече на открито или ако се използват в разкрити помещения, то помещенията да са снабдени с много добра вентилационна и противопожарна системи.
  • На всеки 200 часа работа е препоръчително да минават технически преглед и ако се налага да се подменят износените части.

Ако бизнесът ви се нуждае от кари, можете да се спрете на два основни типа - дизелови или газокари. Има и бензинови мотокари, но се използват и съответно предлагат от производителите много по-рядко, тъй като горивото за тях е доста по-скъпо и не е икономически изгодно за бизнеса не само у нас, но и по света.

Каква е разликата между дизеловите мотокари и газокарите?

Първата очевидна разлика е горивото, с което работят. Като оставим това на страна, като разход на гориво и двата вида кари изразходват еднакво количество за един работен 8 часов работен ден.
Дизеловите мотокари могат да вдигат и пренасят много тежки товари (в зависимост от модела разбира се), докато газокарите се справят ефективно с товари до 3,5 тона.
За разлика от дизеловите, карите на газ не са толкова мощни, но за сметка на това са по-безшумни и не отделят толкова вредни емисии, в сравнение с дизеловите.

Как да изберете подемно - транспортни машини, които да отговорят на изискванията на бизнеса ви?

Най-доброто решение (ако разполагате и с открито и със закрито складово пространство) е да се оборудвате и с дизелов и с газокар. Така ще можете да работите и вътре и навън без никакъв проблем.
Ако не се нуждаете от машина, която да работи навън или не се налага да работи на неравни повърхности, тогава можете спокойно да се спрете на електрокари.
Макар да нямат толкова голяма товароподемност и да се налага да закупите допълнителна батерия, за да не се налага да прекъсвате работния си процес, тези кари са достатъчно маневрени, удобни за работа и лесни за управление в затворени пространства. Да не забравяме и че са напълно безшумни и не отделят никакви вредни емисии във въздуха, така че можете да бъдете напълно спокойно, че се грижите отлично за здравето на служителите си и не замърсявате по никакъв начин околната среда и въздуха.

От къде да закупите нужната ви подемно - транспортна техника?
Специализираните магазини като Мотокар Сервиз, които могат да ви предложат голямо разнообразие от подемно - транспортни машини са доста и само от вашето желание зависи към кой магазин ще се обърнете.
Все пак не забравяйте, че това е една немного малка инвестиция и преди покупката е добре да потърсите информация както за машината, така и за производителя, за да сте спокойни, че купувате кари от водещи производители на такъв вид техника.
Ако нямате възможност да закупите чисто нови машини, можете да потърсите магазини, които предлагат рециклирани кари на много добри цени, които по нищо няма да се различават от машините, които се предлагат като чисто нови.

Преди покупка попитайте дали магазина предлага специализиран сервиз и поддръжка, какъв е гаранционният срок на карите, които искате да закупите и задавайте без притеснения всеки въпрос, които ви вълнува, за да сте сигурни, че сте избрали точно тези мотокари, които ще ви вършат работата, заради която искате да ги закупите.

Подобни статии

Видове уникални статии

Видове уникални статии

  Целите на писането на публикации са различни и са в пряка зависимост от нуждите на клиента. Той е този, който се доверява на професионалис...

Как да изберем име на домейн за да бъде сайта успешен?

Как да изберем име на домейн за да бъде сайта успешен?

Всеки сайт след като е готов напълно, обикновено се качва и заема определено дисково пространство на един компютър, постоянно свързан с Инте...

С употребявани мотокари Linde ще сте спокойни за утрешния ден

С употребявани мотокари Linde ще сте спокойни за утрешния ден

Имате производствен цех, магазин или складове и се чудите как да оптимизирате работата? Питате се как най - бързо и лесно можете да пренасят...

Какви услуги предлагат счетоводните къщи във Варна и на коя фирма да се доверим

Какви услуги предлагат счетоводните къщи във Варна и на коя фирма да се доверим

Счетоводните услуги са едни от най-търсените на пазара, както за България, така и за чужбина. Професия „счетоводител" набира все по-голяма п...

Мотокари за складове

Мотокари за складове

Мотокарът, предназначен за склад, е участник в дейности от различна степен на сложност. Там, където е нужна ефективност, надеждност и перфек...

seowebdesign

seowebdesign

27 публикации

Публикувано
Публикувано

16.02.2018

Обновено
Обновено

27.01.2018

Прочетено
Прочетено

4973

Нередност Докладвай за нередност
0 харесват, 0 не харесват
Публикувай статия