Мотофрези

Мотофрези
Възможностите мотофрезите като цяло и консумативите към тях

Нашите помощници в градината

През различни времеви етапи от година, тези от нас, които се занимават с градинарство, трябва да подготвят почвата, която ще бъде обработвана.

По-голяма ефективност

За по-мащабни проекти, а не за засаждане на цветя на терасата, а сме решили да обработим дворното ни място, се обръшаме към машини, наречени мотофрези. Те се делят на няколко основни типа, в зависимост от нашите нужди.

Най-разпространени са тези машини, които обикновено се задвижват от бензинови двигатели. Можете да си ги представите като малки тракторчета, както и тяхната работа е сходна с тях. Разбира се, всеки сам трябва да се съобрази с избора си, тъй като той се поражда и опира на няколко основни фактора: големината на площта, която желаем да обработваме, а оттам следва и колко да е мощна фрезата, както и от ценовия диапазон, който ни удовлетворява.

При закупуването на мотофреза задължително съблюдавайте гаранционния срок, даван от производителя. Този фактор е с огромно значение, тъй като все пак тези машини ще се подлагат на голямо усиле и ако не са конструирани подобаващо, то първо ще се отрази на работоспособността, която намалявайки винаги е нежелана, и второ самата машина трябва да запазва своята цялост. Ако срокът гарантира използването на машината за период от няколко години, то не трябва да се притеснявате евентуални нередности. Качествените мотофрези ще ви служат дълго и безпроблемно.

Мотофрезите са предназначени за обработване и раздробяване на най-горния слой на почвата. Това тяхно предназначение спестява огромно количество работа, което човек ще трябва да положи без помощта на мотофрезата.

Ако имате налично ремарке или си закупите допълнително, Вие имате възможност да ги прикачите едно към друго и мощността на фрезата ще се концентрира в тегленето на ремаркето, което може да послужи за превозване на продукция, инструменти и други неща от необходимост.

Мотофрезите работят с различни приспособления за различните нужди, такива са плуг, браздир, картофовадач, железни колела, някои модели са снабдени дори с фарове за работа през нощта, което от гледна точка на безопастостта е нежелателно, но никой не знае кога ще го застигне тъмнината и ще има нужда от светлина, особено подходящ е когато мотофрезата се използва за превоз заедно с ремарке.

Инвестинаренто в този тип селскостопанскта техника е свързано с най-важното нещо, което се очаква от мотофрезата е лекотата, с която ще работите спестеното време.

Етикети

мотофрези

Категории

Дом, Градина

Zaro

Zaro

1 публикации

Публикувано
Публикувано

18.05.2015

Обновено
Обновено

16.05.2015

Прочетено
Прочетено

2698

Нередност Докладвай за нередност
0 харесват, 0 не харесват
Публикувай статия