Какви са различните видове спа център

Какви са различните видове спа център
Идеята за луксозна спа ваканция е винаги особено атрактивна, но кой тип спа център е за вас?

Какви са различните видове спа център

Идеята за луксозна спа ваканция е винаги особено атрактивна, но кой тип спа център е за вас? Спа почивката ви позволява да разширите способностите си за духовно осъзнаване, лекува емоционален стрес, прочиства тялото от токсини, подобрява кръвообращението и дава шанс на ума и тялото напълно да се възстанови и релаксира от ежедневния стрес.
Както и да е, не можете да бъдете наясно с всички разновидности на спа центрове, както и широката гама от процедури, които те предлагат; така, че как да знаете кой тип е точно за вас? От здравословни спа санаториуми до благосъстоятелни ваканции, ние ви даваме разбивка на шест различни типове спа центрове, за да ви помогнем да решите кой е най-добър за вас.

  • Традиционен спа център, какъвто е Спа и Релакс Център Блясък (https://sparelaxzone.com/):

Обединява широка гама от спа процедури и терапии, с цел подобряване на здравето, красотата и релаксацията, в резултат от едно незабравимо спа преживяване. Може да има съоръжения като джакузи, сауна и парна баня, кото да ползвате в допълнение към своите процедури. Може да има също хидротерапия, фитнес център и плувен басейн.

  • Спа санаториум:

Спа санаториумът ще ви осигури всеобхватна здравословна програма, която включва спа процедури, физически фитнес занимания, цялостен клас за упражнения, уелнес лекции и здравословна кухня. Тя е типична за хора, активно участващи в програмата на спа центъра и напълно я интегрират в здравословните си почивни дни, вместо еднократно посещение за лечение.

  • Релаксиращ и глезещ спа център:

Този вид спа център се характеризира с това, че принадлежи и е локализиран в хотел, предоставящ професионални релаксиращи и козметични процедури. Предлага първокласни процедури като персонални масажи, ексфолианти за тяло, хидротерапия и топли процедури.

  • Аюрведичен спа център:

От санскрит смисълът е „Знания за дълъг живот". Традиционната медицина Аюрведа е древна хиндуистка лечебна система. Тази концепция подобрява здравето и благосъстоянието като създава баланс между ум, тяло и дух, чрез оценка на начина на живот. Лечението се основава на билкови препарати, диета, пречистване и йога. Тя се счита за най- старата форма на здравеопазване в света и се разглежда като по-популярен избор за лечебна почивка.

  • Медицински спа център:

Медицинският спа център, познат като медик спа, предлага медицински услуги, както и традиционни спа терапии, обикновено в среда като на традиционните спа центрове. Процедурите обикновено се фокусират върху една от двете области – естетично усъвършенстване или уелнес. Те стават все по-популярни през последните години както сред жените, така и сред мъжете. Обикновено, външен на спа центъра лекар провежда здравна консултация преди престоя ви, като в същото време други медицински специалисти, като например физиотерапевти и остеопати, се справят с ежедневните спа процедури и терапии.

  • Термален спа център:

Термалните спа центрове се изграждат около естествено формирани горещи извори. Топлината от термалните води увеличава притока на кръв и обмяната на веществата, с което се подобряват подхранването на жизненоважни органи и мускули, подпомага се храносмилането, като в същото време се премахват нежеланите токсини от тялото. Освен това, тъй като горещата вода може да задържа повече разтворени вещества, термалните води често съдържат голям брой минерали, които имат редица лечебни ползи и терапевтични ценности, предлагайки облекчение на болката от всякакви видове наранявания и заболявания. Помага и при някои кожни заболявания.

Подобни статии

Формировки и системи на резитба при лозата

Формировки и системи на резитба при лозата

Видове резитба |  Видове формировка на лоза | Формировка на асма | Съвети за резитба на лоза Може ли културната лоза да се отглежда без р...

Кратки сведения за устройството и развитието на лозовото растение

Кратки сведения за устройството и развитието на лозовото растение

Какво растение е лозата Лозата е многогодишно растение и в зависимост от грижите, които се полагат за нея, може да живее 40-60 и повече год...

Какво трябва да се знае във връзка с торенето на овощните растения

Какво трябва да се знае във връзка с торенето на овощните растения

Какви хранителни елементи са необходими за овощните растения? Безусловно необходими за овощните растения са следните хранителни елементи, в...

Зелени резитби, връзване и подпорни системи за  лозите

Зелени резитби, връзване и подпорни системи за лозите

Филизене | Прищипване | Кършене | Колтучено | Колцуване | Прореждане | Подпорни системи Необходимо ли е да се филизят лозите Премахванет...

По какъв начин и с какви средства може да се предпазят овощните градини от болести, неприятели и плевели

По какъв начин и с какви средства може да се предпазят овощните градини от болести, неприятели и плевели

Какви методи за борба се прилагат срещу болестите и неприятелите по овощните растения? Борбата с болестите и неприятелите по овощните расте...

kraspeto

kraspeto

12 публикации

Публикувано
Публикувано

10.04.2014

Обновено
Обновено

10.04.2014

Прочетено
Прочетено

2882

Нередност Докладвай за нередност
0 харесват, 0 не харесват
Публикувай статия