Как да автоматизирате вашите гаражни врати?

Как да автоматизирате вашите гаражни врати?
Автоматизирането на вашите гаражни врати носи едно несравнимо удобство. Вижте какви двигатели можете да използвате при различните типове врати!

Съществуват различни начини за автоматичното отваряне на вашите гаражни врати, но преди да направите своят избор, трябва да се съобразите с две неща:

  • Преди да инсталирате двигател на гаражните врати вие трябва да проверите дали те се отварят без да прилагате голямо усилие. Ако вие не можете да ги отваряте лесно, то двигателя също ще изпитва страшно големи усилия и много скоро той ще престане да функционира. Ако обаче вратите се движат плавно и без да затруднения, тогава инсталирането на двигател е възможно. Вие също така трябва да проверите, дали вратите ви са добре балансирани около ниво на височината на гърдите ви, за да се гарантира, че има правилното напрежение върху пружините им. Ако пружините са отпуснати или вратата не е добре балансирана, тогава електрическият мотор няма да работи ефективно. Може да се наложи да смажете движещите се части на вратата за да се олекоти движението ѝ.

  • Другото съображение е с какъв тип врати е гаражът ви. Това е от съществено значение, тъй като трябва да изберете двигател, който да отговаря на механизма на отваряне на вратите.

Съществуват 3 вида врати, като изключим старите, които са на панти и с две крила. Това са гаражни секционни врати, ролетни врати и врати Berry с въртеливо – постъпателен ход.

Врати Berry с въртеливо – постъпателен ход

При този тип врати, крилото е само едно и има пружини от двете страни, които го поддържат когато е в отворено положение, а шината на двигателя минава по средата на вратата и се захваща в горният и край. Самият двигател е в другият край на шината. Тези врати са идеални за автоматизиране, тъй като са изключително леки и можете да използвате всички видове двигатели – ProMatic (+ P) и SupraMatic (+E, P, H и HD).

Ролетни гаражни врати

Те са много познати у нас и се използват както за гаражи, така и за защита на магазини. Двигателят за тях се инсталира директно в средата на вала, като вратата се хваща за него и при въртенето му тя се вдига и спуска.  

Гаражни секционни врати

Те са съставени от няколко термопанела, които са свързани помежду си с панти и ролки, чрез които се осъществява движението им по релсовият път. Тези врати се вдигат вертикално нагоре, като при това няма никакви вибрации и люлеене. Бих казал, че това са перфектните врати за автоматизиране, тъй като позволяват използването на всеки тип двигател, въпреки че трябва да ги съобразите с големината на вратите и тяхната тежест. Винаги е по-препоръчително да се избира по-мощен двигател, като освен голямата му сила, отваря и затваря вратите много по-бързо.

Подобни статии

Секционни врати за гараж – красивата идея

Секционни врати за гараж – красивата идея

  Секционните врати в началото на своята история започват да се използват в индустриалните предприятия, но през 1930 година, в САЩ, те ...

Топлина и сигурност с блиндирана врата

Топлина и сигурност с блиндирана врата

Зимата е сезонът, в който всички търсим повече топлина и сигурност. Всички ние искаме студът, витаещ наоколо, да не влиза в топлите ни домов...

Факторите, които отличават Хьорман от останалите производители на гаражни врати

Факторите, които отличават Хьорман от останалите производители на гаражни врати

Гаражните врати на Хьорман са известни с перфектното си качество. С минимални грижи от ваша страна те могат лесно да продължат да фу...

Предназначение на Пауловнията - Разсадник ЕЛИТ

Предназначение на Пауловнията - Разсадник ЕЛИТ

Предназначение на Пауловнията - www.пауловния.comПауловнията е едно от най-бързорастящи дървета в света,на което всяка една част се използва...

Как да не харесваш новото Volvo S60

Как да не харесваш новото Volvo S60

Неща които трябва да знаете за Volvo S60Новият модел Volvo S60 обаче надгражда всичко това. Този лек автомобил е наистина достоен за възхище...

admin

admin

2958 публикации

Публикувано
Публикувано

19.04.2012

Обновено
Обновено

19.04.2012

Прочетено
Прочетено

2955

Нередност Докладвай за нередност
0 харесват, 0 не харесват
Публикувай статия