Хомеопатия

В наши дни, голяма част от лекарите пренебрегват хомеопатията като метод на лечение, особено когато става дума за по-сериозни заболявания като сърдечно-съдовите, рак или различните психози. През последните години обаче, използването на този метод на лечение, се превръща в тенденция, особено при педиатрите.

У нас, хомеопатията се среща в две разновидности – класическа, и такава на фирма Боарон. Класическата хомеопатия се интересува повече от предишните заболявания, психиката и характерното за него поведение, отколкото от острото състояние на човека. Тогава, хомеопатът изписва лекарство, което се закупува от специална аптека, която работи само с лекари хомеопати.

Хомеопатичните лекарства на фирма Boiron са достъпни почти във всяка аптека. Те лекуват острото състояние на човека и не се интересуват от цялостният му характер. При този вид хомеопатия, дори неправилната употреба на лекарствата, няма кой знае какви последствия.

Когато става дума за лечение на деца по хомеопатичен метод, трябва да се вземат предвид няколко неща:

Жизнената енергия на детето – дали е повишена, понижена, или е без промяна по време на заболяването. Активността също е от важно значение – ако е понижена, трябва да се разбере дали има сънливост, притъпеност, дали детето е зиморничаво, дали има нужда от топли, или от студени напитки. Ако пък активността на детето е повишена, това може да се дължи на физическо или умствено безпокойство.

Ако няма промяна в жизнената енергия на детето, т.е. то продължава да се храни нормално, разказва, спи спокойно, пие това, което пие когато е здраво, танцува, и въобще показва че се чувства добре, това означава, че детския организъм може сам да се справи с болестта,  без да е нужна намеса от лекар и прием на медикаменти. Ако обаче настъпят някакви промени, това означава че е нужна намесата на лекар, защото организмът на детето не може сам да пребори заболяването. Според хомеопатията, не може да има две лекарства, които да лекуват едно и също заболяване, и поради тази причина, трябва да се избере такова, което да е съобразено с цялата симптоматика на заболяването.

https://phytolek.com/хомеопатия

Етикети

хомеопатия

Категории

Здраве, Медицина

ivanov101s

ivanov101s

49 публикации

Публикувано
Публикувано

25.08.2013

Обновено
Обновено

25.08.2013

Прочетено
Прочетено

719

Нередност Докладвай за нередност
0 харесват, 0 не харесват
Публикувай статия