Диета Зоната

Диета Зоната
Диета за отслабване "Зоната" на д-р Бари Сиърс

Диета "Зоната" е разработена в американския град Бостън от уважавания доктор Бари Сиърс, като нейния основен принцип се базира на балансираното хранене и правилното съотношение на жизненоважните хранителни вещества за организма - белтъчините, въглехидратие и растителните мазнини.

Правилното съотношение на тези вещества е 40% въглехидрати, 30% протеини и 30% мазнини, като всяко едно хранене през деня трябва да е съобразено с това изискване. За повечето хора хранителния режим на д-р Сиърс е сред най-предпочитаните диети за отслабване, тъй като в този диетичен план няма почти никакви ограничения във вида на приеманата храна. Именно поради този факт, до нейното спазване прибягват и множество хора от шоубизнеса. Един от основните недостатъци на диета Зоната е, че е твърде трудна за спазване, но пък към момента има множество книги и онлайн издания, чрез които да изготвите своето примерно меню или да получите други насоки.

Диетичния режим в диета "Зоната" е доста беден на въглехидрати, като спазващите тази диета приемат от 50 до максимум 60 процента въглехидрати. Най-голямото предимство на този хранителен план е, че чрез него се комбинира във всяко едно хранене, различни хранителни вещества и се набляга на това колко са вредни обработените въглехидрати, като например макаронените изделия, бялото брашно и други.

Трябва да отбележим и, че диета "Зоната" е доста бедна откъм калории. Ако спазвате този диетичен план за отслабване вие може и да не прибягвате до правенето на физически упражнения, но все пак физическото натоварване се препоръчва за постиганете на по-добри резултати. Диета Зоната особено спомага и за подобряването на общоздравословното състояние на спазващите я, като крайния резултат не се изразява само в загуба на излишните килограми. Обърнете внимание, че количеството на приеманите калории в тази диета е сравнително малко, така че това може да ви създаде известни проблеми ако тренирате прекалено често.

Диета "Зоната" е един отличен и ефикасен диетичен план за отслабване, макар на пръв поглед някои от принципитена диетата да изглеждат прекалено сложни. Вече съществуват редица материали, както онлайн така и офлайн, чрез които спазването на този хранителен режим е далеч по-лесно.

Примерно меню за диета Зоната:

Закуска: кафе или чай без захар, половин чаша овесени ядки, парче шунка.
Обяд: Салата от морски дарове, една ябълка
Вечеря: Печено филе от бяла риба

Етикети

диета, зоната

Коментари за Диета Зоната

  1. 1.

    Някой не си е прочел домашното;) Започвате добре с информацията, макар и непълна, а после менюто няма нищо общо със Зоната!

  2. 2.

    Iskam da oslabna az sam 13 i sam 132 kg i sam metar i 80 molq vi se pomognete kajete nekva dieta

Подобни статии

Light eyes ultra при торбички под очите

Light eyes ultra при торбички под очите

Торбичките под очите се премахнат c мезотерепия Light eyes ultra - специално разработена за премахване на торбички в зоната на очния контур ...

Какво представлява кистозното акне?

Какво представлява кистозното акне?

Кистозното акне се счита за една от най-тежките форми на заболяването. Обикновено, консултация с дерматолог е от съществено значение при ...

Хомеопатични средства за лечение на рана на аналния канал

Хомеопатични средства за лечение на рана на аналния канал

Рана на аналния канал /анална фисура/ е състояние, което се характеризира с лонгитудинално разкъсване на анодермата, предизвикващо кърве...

Масажори Casada – висококачествени уреди за масаж.

Масажори Casada – висококачествени уреди за масаж.

Масажори – необходимите масажни уреди при липсата на движение, огромното напрежение, непрекъснатият стрес са основните съпътстващи проблеми ...

Диета за постене

Диета за постене

nqkoi moje li da mi kaje nqkakva postna dieta tai kato sam re6ila da postq ?...

Oursport

Oursport

7 публикации

Публикувано
Публикувано

15.10.2012

Обновено
Обновено

15.10.2012

Прочетено
Прочетено

2630

Нередност Докладвай за нередност
0 харесват, 0 не харесват
Публикувай статия