Плаване на яхти в Гърция

Плаването с яхти под наем е едно от най-незабравимите изживявания, които може да предложите на вас и вашите близки и приятели, през предстоящия летен сезон.

Ако искате почивка, която е релаксираща и красива, и която ще ви позволи да изживеете Гърция по начин, който никога не сте си представяли, тогава трябва да помислите за плаване с яхта в Гърция за предстоящата си ваканция. Гърция е великолепна държава, която граничи с Егейско море, разположено на изток от континента си, а Йонийско море е на запад, а на юг е Средиземно море.

Плаването с яхти в Гърция ви дава възможност да видите великолепието на тази област, тъй като ще плавате из страната с дванадесетата най-дълга брегова линия в света и ще имате достъп до многото различни острови, които съставляват тази прекрасна страна.

Докато сте на тази ветроходна ваканция, ще искате да вземете яхти в Корфу - остров, който се намира в Йонийско море. Той е вторият по големина от островите, разположени в Йонийско море. Островът има силни връзки както с действителната гръцка история, така и с гръцката митология. Твърди се, че това е островът, подарен на Коркира като сватбен подарък от великия Посейдон. Предполага се, че Коркира и Посейдон са били щастливи на този остров и са родили син, когото са кръстили Фаякс. Според митологията именно затова жителите на острова са наричани на латински факеите.

Когато сте на яхта в Корфу, ще посещавате райони, които до началото на 20-ти век са били посещавани само от кралски особи. Островът беше рай за почивка на европейските елити и днес все още е любимо място за туризъм на богатите и известните. Днес обаче на острова е позволено да бъде посещаван и от средната класа.
Корфу е бил силно споменат в гръцката митология. За него не само се разказва митът за Посейдон, но се казва, че именно в град Корфу Херкулес е спал с момата Наяд Мелите. Съобщава се, че това се е случило, преди Херкулес да се заеме с прочутите си десет трудове. Съобщава се, че този съюз е създал техния син Хилус, който продължи да ръководи Хераклидите.

Разбира се, митологията не е единствената причина да видите остров или град Корфу. Вие ще искате да видите историческите останки от венецианската крепост, която е построена на изкуствен остров. Тази стара цитадела започва да се руши по източната страна, но интериорът е реновиран, така че може да се използва за различни неща като светлинни и звукови продукции, които показват исторически събития в светлини и звуци.

Пътуването с яхти в Гърция от чартърна агенция като нашата, ще ви позволи да видите бреговата линия на тази невероятна страна. Също така ще можете да пътувате с яхти в Корфу и да видите историческия остров край бреговете на Гърция.

Разберете повече за плаването с яхти на нашият уебсайт: https://yachttobook.com/

Категории

Туризъм, Чужбина

Подобни статии

Морско приключение: как да наемете яхта?

Морско приключение: как да наемете яхта?

Събудихте се с мечтата да прекарате незабравимо парти на борда на луксозна яхта? Или планирате почивка далеч от градския шум и искате да изп...

Как да организирате евтина почивка на яхта или катамаран под наем в Гърция през 2013 г.?

Как да организирате евтина почивка на яхта или катамаран под наем в Гърция през 2013 г.?

В последните години почивката на ветроходна яхта или катамаран се радва на все по-голяма популярност, включително и в България. Удобствата и...

Фолио за печат 3M Envision 480Cv3 за облепяне на коли, яхти и стени

Фолио за печат 3M Envision 480Cv3 за облепяне на коли, яхти и стени

Революционно ново фолио за цялостно облепяне от 3M3M Envision Print Wrap Film 480Cv3 е фолио с нова революционна технология, която разкрива ...

Повреди, болести и неприятели по лозата

Повреди, болести и неприятели по лозата

Повреди от студ | Градушка | Изресяване | Пригор | Хлороза | Мана | Оидиум | Сиво гниене | Антракноза | Бактериен рак | Филоксера | Гроздови...

Зелени резитби, връзване и подпорни системи за  лозите

Зелени резитби, връзване и подпорни системи за лозите

Филизене | Прищипване | Кършене | Колтучено | Колцуване | Прореждане | Подпорни системи Необходимо ли е да се филизят лозите Премахванет...

Yachttobook

Yachttobook

1 публикации

Публикувано
Публикувано

15.03.2021

Обновено
Обновено

04.03.2021

Прочетено
Прочетено

610

Нередност Докладвай за нередност
1 харесват, 0 не харесват
Публикувай статия