Осиновяване

Няма щастие в семейството без звънливия глас и радостния смях на деца. Затова е оправдано желанието на съпрузи без деца и на родители с тежко увредено дете да си осиновят здраво дете. От друга страна, осиновяването е жест на благородство и хуманизъм - осиротялото дете намира своите нови родители, които ще го отгледат, възпитат и ще осигурят бъдещето му.
По всички въпроси, свързани с осиновяването, вие ще получите сведения от социално-правния кабинет в съответния град.
Преди да вземе бебето, майката трябва да се подготви за своите задължения: да се запознае с въпросите за храненето, обличането, хигиената на бебето, възпитанието и т. н.
Родителите осиновители и по-специално майката се ползва всички права и привилегии на майка: платен отпуск за отглеждане на бебето, месечни добавки към заплатата за детето, отпуск за гледане на болно дете и т.н.
Да кажем ли на детето, че е осиновено? Има осиновители, които напускат родния си град, само и само да запазят тайната на осиновяването. Може би това е излишна мярка. Практиката показва, че в повечето случаи, рано или късно, детето узнава че е осиновено. Обмислете добре въпроса във вашия конкретен случай. Най-добре ще е детето да бъде известено за положението в семейството от вас самите вместо от своите другарчета в училището или на улицата. Разбира се, разясняването трябва да стане в подходяща възраст, най-добре преди пубертета.

Подобни статии

Развитие на вашето бебе

Развитие на вашето бебе

То повтаря цялата история на човешкото развитие. Няма нищо по-увлекателно от това да наблюдавате растежа и развитието на детето. Отначало ви...

admin

admin

2958 публикации

Публикувано
Публикувано

08.06.2009

Обновено
Обновено

08.06.2009

Прочетено
Прочетено

2219

Нередност Докладвай за нередност
0 харесват, 0 не харесват
Публикувай статия