Щори и интериор

Щори и интериор
Когато тепърва ни предстои обзавеждане на нов дом не искаме да правим компромиси с избора на мебели, тапети и щори.

 

Когато тепърва ни предстои обзавеждане на нов дом не искаме да правим компромиси с избора на мебели, тапети и щори. За уюта на едно жилище са важни не само определен тип обзавеждане и стила в интериора, но и начина по който всеки един детайл се съчетава с цялостната интериорна концепция.
При следване на определен стил в обзавеждането на жилището можете да си позволите контрасти или да заложите на пълната хармония в цветове, текстури и стилистика.
Несъмнено за добрите интериорни дизайнери е от значение всичко, което се внася в дома да носи послание, да следва идея и да хармонира на цялостния облик на дома.
В случай, че не ползвате услугите на проектанти и интериорни специалисти, можете да потърсите идеи и вдъхновение от списания и сайтове за обзавеждане. Ако вече имате идея за това как точно искате да изглежда всяко едно помещение от вашия дом, смело се насочете към реализирането й. Във ваши ръце е да претворите представата за едно уютно и приятно убежище, отразяващо вашата същност и вашия стил.
Не бива да пропускате да отделите специално внимание на прозорците и начините на засенчване на светлината. Благодарение на правилното дозиране на слънчевата светлина можете да постигнете голяма част от търсените внушения в интериора.
Приглушената светлина и по-тъмните мебели придават тежест и усещане за изтънчен стил на една стая, по-светлите помещения, с ярък интериор и по-свежи цветове носят усещане за младост, игривост, безгрижие и лекота.
При избор на щори и сенници за дома е важно да обърнете внимание на нуждите си и да помислите кое е важно за вас и вашите близки. Дали да се акцентира на практичното и удобното или изцяло да заложите на екстравагантността.
Ако за вас е важно да проявите стил и да превърнете жилището в „картинка от интериорно списание", смело можете да поставите ярки и модерни вертикални щори, които са тотален хит в момента.
За повече практичност и изцяло делови стил можете да изберете хоризонтални щори в неутрални цветове.
Добре е да откриете качествена фирма, която може да ви предложи нужното разнообразие, за да имате по-голям избор. При разглеждане на продуктовите каталози на компаниите за щори можете да откриете модели и решения, които да ви „запалят" по нови идеи за дома и офиса. Ако успеете да се насочите към фирма, открояваща се с качество и професионализъм, вие ще останете напълно доволни от избора си.

Подобни статии

Как да преобразим тъмните пространства?

Как да преобразим тъмните пространства?

Един от най-големите проблеми в ежедневието на съвременния човек е липсата на достатъчно светлина. Било то на работното място, било то вкъщи...

Разбиране на Скандинавския интериор

Разбиране на Скандинавския интериор

Географски, Скандинавия се състои от Швеция, Дания и Норвегия, но включва и Финландия когато става дума за скандинавски интериорен дизайн. Т...

Предназначение на Пауловнията - Разсадник ЕЛИТ

Предназначение на Пауловнията - Разсадник ЕЛИТ

Предназначение на Пауловнията - www.пауловния.comПауловнията е едно от най-бързорастящи дървета в света,на което всяка една част се използва...

Тенти или щори?!

Тенти или щори?!

Изборът на щора или тента зависи от няколко фактори. Първо и основно от предпочитанията на потребителя. Но е важно да се съобразим и с няк...

Как  да поддържам и почиствам вертикални щори

Как да поддържам и почиствам вертикални щори

Как да поддържам и почиствам вертикални щори Вертикалните щори са изключително използвани през последните години и смело можем да кажем...

lilqna

lilqna

10 публикации

Публикувано
Публикувано

29.04.2015

Обновено
Обновено

29.04.2015

Прочетено
Прочетено

887

Нередност Докладвай за нередност
0 харесват, 0 не харесват
Публикувай статия