Фимоза и Парафимоза

Фимозата обикновено е вродено заболяване на мъжкия полов член, но понякога може да се развие и по-късно. Проявява се със стеснение на кожния отвор на върха на члена, което пречи за свободното излизане на главата му. Когато стеснението е силно изразено, получава се затруднение в уринирането и раздуване на кожичката. Урината се задържа около главата на члена и областта се възпалява. При възрастните мъже силно проявената фимоза може сериозно да възпрепятствува половия живот. У малките деца отстраняването ма фимозата може да се получи чрез разширяване. При тежките степени на фимоза е необходима операция (обрязване), която позволява кожата около члена да се издърпва напред. Парафимозата е състояние, при което стеснената ко-жичка е била изтеглена насилствено назад, главата на члена се заклещва в тесния пръстен, не може да се върне и отича. Парафимозата възниква най-често при полово сношение или онаниране. Ако заклещването не се отстрани своевременно, главата на члена може да некротизира. В самото начало на заклещването може да се опита внимателно освобождаване на главата през тесния кожен отвор. Ако това не се удаде, се прибягва до операция.

Коментари за Фимоза и Парафимоза

  1. 1.

    може ли да забременея-при положение че приятеля ми има фимоза?

  2. 2.

    moje,zavisi v kakva stepen e izrazena ,ako pri erekciq glavi4kata moje da se ogolva do stepen,4e moje da iztlaska semenna te4nost vav vlagali6teto ,stava,no ako nemoje da mu se zagoli,zna4i nqma da stane

  3. 3.

    моляви кажете аа за6то глави4ката ми долу е синя не много но ..това парофимоза ли е ?

  4. 4.

    аз сам мом4е на 20 години сас тази диагноза как мойе да се оправи това не6то без ьирурги4еска намеса?ако някои знае нека ми пи6е на i440656@abv.bg БЛАГОДАРЯ!

  5. 5.

    Това не е страшно.Вземаш вазелин ,напъхваш в пространството между главичката и кожата докато се разпростре навсякъде и мастурбираш внимателно като увеличаваш много внимателно изтеглянето назад .Леко полеко ще се отпусне и проблемът ти е решен.Никакви хирургии и др.Просто за да се оголи ,трябва да се стремиш към това.С времето ще се получи.Колкото е по напреднал във възрастта си ,толкова по-бавно ще се оправят нещата.И не ползвай тая пишка само за пикаене,пъхайте я където и е мястото и проблемът ще отмине по-лесно.И хич да не ви пука-това е първото условие за успех.Като се отпуснеш и я караш както ти иска душата и хич не се комплексираш,в един момент ще усетиш ,че напразно си се напрягал и шашкал за нищо.Преживял съм го и това мога да споделя.Успех!

  6. 6.

    При мен се получи нещо странно, от повече от 10 години водя редовен полов живот и нкога не съм имал проблеми . След едно възпаление и друг път ми се е случвало започна да се свива кожата около главичката. И сега след една година ми пречи доста на половия живот. Опитах с едн крем който садържа кортикоиди препоръча ми го месния лекар но след 1 седмица започна много да ме боли и го спрях. Ходих на уролог предложи ми операция. Аз искам да я избегна. Въпросът ми е има ли начин да се реши този проблем без операция?

  7. 7.

    po tova koeto znam po vaprosa mai nqma da ti se razmine operaziqta , no ne se pritesnqvaite az trqbva da se pritesnqvam za6toto sam maika a ne znam kakvo mu e to4no na sina mi .Za tova spodelqite i s nas tezi problemi ni6to 4e sme jeni . Nqma ni6to sramno . Nie vi obi4ame .

  8. 8.

    Spokoino hora nese shashkaite,imam sashtiq problem,kazaha mi che ima dva varianta:1.Otstranqvane na propociuma(kojata okolo glavichkata),ili taka narechenoto obrqzvane,no s nego izchezvat vsi4ki problemi......i 2.Razshirqvane na otvora chrez leko cepvane na propociuma! Ne sam turski grajdanin :D BG sam no sega razbiram zashto turchetata ot malki im "rejat pishkite" :D Edinstvennoto koeto trqbva da znaete e che ot tova "NE SE MRE"

    P.S. Moe mnenie,ako imate problem s tova,mahaite go,da nese okaje che shte ima i drugo... :) Enjoy

  9. 9.

    Абе хоря няма нищо страшно просто едно обрязване.Аз боледувах от това и беше доста проявено до там че пикаех на капки имах възпаления,но сега ме обрязаха и е доста по добре.

  10. 10.

    daite savet kakvo da pravq na 30 sam imam golam problem molavi da me razberete sram me e ot priqtelkata mi i iskam da se sreshna sas urolog no se pritesnqvam ako imate dobar urolog mola daite nqkakvi kordinati ili pone pishete kakvo da pravq zabelvam si samo do polovinata glavichkata i posle ispitvam strashna bolka molavi pomognete znam che e kasno no se pritesnqvam

  11. 11.

    Здравейте! Разбирам проблемите ви. До скоро и аз имах същия. Изключително неудобна работа.
    Но, направих среща с уролог и той ми препоръча оперативна намеса. Подложих се. Вече една седмица след операцията. Всичко е ОК. Освен другото ,на мен ме направиха и малко "тунинг".
    Прави се срез на скротума или там някъде. От там се издърпва напред още със около 2 см. Това е вече по желание или от знание и опит на хирурга.
    Доволен съм, раната вече минава. Не се притеснявайте. Няма нищо страшно.

  12. 12.

    моля дайте координати на доктора поликлиниката,града!

  13. 13.

    ако не е позволено тук ,моля на адрес: stenlik@mail.bg

  14. 14.

    Dnes mi napraviha na deteto operaciq na 4 godinie no ne go obrqzaha ste imameli problemi ot sega natataka nqkoi neshto znae li ,i sled kolko vreme stese opravi oshte ne e hodil po malka nujda kazva ce go boli i ne mojel da se izpikae

Подобни статии

Изпадане (Пролапс) на правото черво

Изпадане (Пролапс) на правото черво

Изпадането на крайния дял на правото черво през отвора на ануса навън може да бъде в различна степен. Пълният про-лапс се дължи на разхлабва...

admin

admin

2958 публикации

Публикувано
Публикувано

05.05.2008

Обновено
Обновено

05.05.2008

Прочетено
Прочетено

8471

Нередност Докладвай за нередност
0 харесват, 0 не харесват
Публикувай статия