Продават механичния часовник турбийон на Рафаел Надал

Униланият механичен часовник тип турбийон на тенисиста Рафаел Надал.

Благотворителният аукцион Only Watch е известен с това, че събира уникални часовници. Необичайната им форма винаги е предизвиквала огромен интерес. Такъв ще бъде и тазгодишният, който отваря врати на 22 септември в Монако. Принцът на Монако Алберт 2 лично ще председателства събитието, организирано от женевската аукционна къща Antiquorum. Събраните средства ще бъдат използвани за подпомагане изследванията върху мускулната дистрофия на Дюшен. В стремежа си да подкрепи благородната кауза Richard Mile представя на благотворителния търг уникален и емблематичен механичен часовник.

Създаденият през 2005 г. от Люк Петавиньо, председател на Асоциацията за мускулни дистрофии, аукцион мобилизира най-престижните часовникари в света и те запретват ръкави да създадат уникати специално за това благородно дело. Всички приходи, събрани от търга Only Watch на тези инключителни часовници, ще финансират асоциацията и най-вече случаите на дистрофия на нервната система, които се наблюдават на едно от всеки 3500 момчета.

Richard Mile подкрепя Only Watch от самото му създаване, тази часовникарска къща е решила да дари едно от най-емблематичните си творения – турбийона RM 027, разработен за и в сътрудничество с Рафаел Надал.

Световноизвестният тенисист е играл с този часовник във всички мачове от 2010 г., дори на финала на шампионата на Монте Карло, който спечели за седми пореден път, което наистина е уникално за историята на тениса. Механизмът RM 027 е прототип, тестван за предварително производство. Разбира се, резултатите се оказват изключително положителни. Механизмът никога не е спирал, дори на ръката на Надал по време на мач.

Верен на духа на Only Watch, който предлага на колекционерите възможност да придобият най-съвременните часовници, RM 027 се откроява като техническо механично чудо. Турбийонът има механизъм за ръчно навиване и заедно с каишката тежи по-малко от 20 грама. След няколко години изследвания и развитие идва моментът на неговото създаване, след което е пусната лимитирана серия от 50 броя.

През април, в края на шампионата „Монте Карло” в Монако, Рафаел Надал среща Пол, 15-годишно момче, син на Люк Петавиньо, което се бори с мускулната дистрофия на Дюшен. Една от 250 000-те жертви, страдащи от тежкото заболяване в целия свят. В символичен жест ракета номер 1 на света подарява механичния си часовник-турбийон на Пол. Подарък, чиято продажба ще помогне на борбата му с тежката болест.

 

Още интересни новини на тема часовници може да прочетете в Мегамол www.Chasovnici-bg.com - секция „Интересно”

Категории

Спорт

Подобни статии

Какъв Е Шансът Рафаел Надал Да Грабне 13-та Титла От Ролан Гарос През 2020-та?

Какъв Е Шансът Рафаел Надал Да Грабне 13-та Титла От Ролан Гарос През 2020-та?

          Вижте тази публикация в Instagram. Публикация, споделена от Rafa Nadal (@rafaelnadal) наДек 29, 2019 в 10:33 PST ...

Какво трябва да се знае във връзка с торенето на овощните растения

Какво трябва да се знае във връзка с торенето на овощните растения

Какви хранителни елементи са необходими за овощните растения? Безусловно необходими за овощните растения са следните хранителни елементи, в...

Биография на часовници Пиаже

Биография на часовници Пиаже

История на супер луксозните часовници Piaget Историята на часовниицте Piaget започва доста по – различно за разлика от другите марки ча...

Часовникът на Ханибал Барка

Часовникът на Ханибал Барка

Луксозният часовник с турбийон на ULYSSE NARDINВероятно в световната история няма по-подходящ човек от картагенския пълководец Ханибал, ако ...

Спортните часовници днес

Спортните часовници днес

Спортните ръчни часовници в днешно времеВ днешно време повече компании от всякога правят спортни часовници. Те са един вид високопроходимите...

Анонимен

Анонимен

305 публикации

Публикувано
Публикувано

04.03.2014

Обновено
Обновено

01.03.2014

Прочетено
Прочетено

1354

Нередност Докладвай за нередност
0 харесват, 0 не харесват
Публикувай статия