Виж световния рейтинг на нациите-пияндета!

Виж световния рейтинг на нациите-пияндета!
Световната здравна организация обяви годишния си отчет Global status report on alcohol and health 2014. Анализите засягат потреблението на алкохол в 194 страни. “Шампион” се оказва Беларус=

Виж световния рейтинг на нациите-пияндета!

Световната здравна организация  обяви годишния си отчет Global status report on alcohol and health 2014. Анализите засягат потреблението на алкохол в 194 страни.

“Шампиони” в този рейтинг на нациите-пияндета се оказват потребителите от Беларус, описват от medikforum.ru. Според статистиката всеки неин гражданин на възраст над 15 години е изпил за година по 17.5 литра чист спирт. По-детайлно отчетено, потребителите от мъжки пол са поели по 27.5 литра, а жените – само по 9.1 литра.

На второ място са молдованите с по-скромните, но все пак внушителни 16.8 литра на гърло.

Третата позиция е на литовците – те са постигнали 15.4 литра за година. Плътно зад тях са руснаците с 15.1 литра. Това донякъде е изненада, знае се каква е славата на този народ в съответната област!

Прогнозата на Световната здравна организация е, че в близките десетина години в челото на рейтинга ще се класират Индия и Китай. Държавните им ръководства няма как да спестят факта, че там народът рязко е увеличил пиенето.

Защо световните експерти коментират така тревожно тенденцията, която у мнозина буди само насмешка? През 2005 година прекомерното наливане с алкохол е причинило преждевременната смърт на 2.5 милиона жени и мъже по цял свят. Числото направо не е за вярване! През 2012 година в черната статистика на алкохолното опиянение, системно тровене и различни последици от това, в тази черна статистика вече има 3.3 милиона жертви. Прогнозата е, че тенденцията ще се развива във възходяща линия. В момента алкохолът е причина за смъртта на 6% от населението на планетата – 7.6% сред мъжете и 4% сред жените.

Най-безразсъдните и опасни алкохолни оргии устройват младите пияници на възраст от 15 до 19 години. 12% от всички младежи на тази възраст практикуват епизодични, но страховити запои.

Единственото положително явление в тази тематична област е процентното увеличение на въздържателите. 48% от днешните хора никога в живота си не са близвали алкохол. Преобладаващ брой сред тях са жените.

Ако не сте в числото на онези 48%, но искате да се откажете от страстта към чашката – можете да го направите с помощта на добрия продукт КУДЗУ КОРЕН от SWANSON. Благодарение на него се преодолява тягата към алкохола и никотина и се насърчават функциите на черния дроб. Този важен филтър изчиства организма от токсините, натрупани в тъканите на тялото. От lekuva.net препоръчват този продукт като сигурен, без странични ефекти при дълготрайно приложение. Действието му е доказано в практиката на китайските лечители и медици от САЩ. Ефектът е гарантиран от биоактивната съставка на азиатското билково чудо КУДЗУ КОРЕН.

Подобни статии

Дамски часовници Casio Baby-G

Дамски часовници Casio Baby-G

Дамски часовници Casio Baby-GСлед появата си на световния пазар на първия часовник G-Shock не закъснява и появата на дамския му еквивалент B...

Най-Популярните и Желани Марки Парфюми в САЩ

Най-Популярните и Желани Марки Парфюми в САЩ

Намирането на подходящи парфюми за себе си или любимия не е никак трудно. Но понякога е, особено когато имате голям избор. Има много доста с...

Котли на пелети

Котли на пелети

Всички котли на пелети се регулират чрез модулация, в зависимост от енергийните нужди. Скоростта на газовете на горене също е важна, колкото...

Когато видите мъж да съблича сакото си, той няма намерение да се бие, но ако видите мъж да сваля часовника си – внимавайте!

Когато видите мъж да съблича сакото си, той няма намерение да се бие, но ако видите мъж да сваля часовника си – внимавайте!

Мъжките ръчни часовници стават популярни след Втората световна война. През войната те започват да се използват от войниците, вместо по-неудо...

Реклама в Интернет

Реклама в Интернет

Маркетингът и Рекламата през 2016-та От около 10 години се интересувам от реклама и маркетинг и освен като образование имах възможност да н...

Мартина

Мартина

159 публикации

Публикувано
Публикувано

15.05.2014

Обновено
Обновено

15.05.2014

Прочетено
Прочетено

524

Нередност Докладвай за нередност
1 харесват, 0 не харесват
Публикувай статия