Репортер „намига“ на известни бургазлии, Захари Чернев и Валери Еличов във възторг

Репортер „намига“ на известни бургазлии, Захари Чернев и Валери Еличов във възторг
Шаржовете на Марина Костова ще бъдат показани и в Дома на хумора и сатирата в Габрово

Димитър МИШЕВ
Известни бургаски актьори, музиканти, художници и журналисти „виснаха" на стената в Арт кафе „Ромео и Жулиета". Шаржовете им, майсторски направени от журналиста Марина Костова, ще влязат триумфално и в Дома на хумора и сатирата в Габрово, съобщи при откриването на изложбата художникът Мирослав Моновски.
ВИП бургазлиите ахнаха от изненада като си видяха за първи път хумористичните портрети в тясното, но много уютно кафене. Най-ласкаво за младата журналистка-художник се изказа певецът Захари Чернев, който бе изтипосан на платното като изкусен танцьор, съобщава BurgasArt.
„Доста по-слаб съм в шаржа. Сигурно Марина Костова е знаела, че започвам диета. Пети ден я карам", сподели шоуменът, докато позираше пред фотообективите и пред телевизионните камери.
Ексцентричният оператор Добромир Кръстев, който е по-известен в медийните среди като Кобрата, този път не бе нито с пура в ръка, нито с камера. Нямаше и лъскава лимузина пред него, нито красива мадама. На стената висеше един усмихнат Кобритас с дрехи на ловец и пушка на рамо, прегърнал мечка. Кобритас прие закачката весело, както и останалите „модели".
„Много ми харесаха колажите на Марина Костова. Направила ги е с много чувство за хумор и точно усещане за характера на модела. Приемам се такъв, какъвто ме е видяла и това си личи по снимката на профила ми във Фейсбук. Аз пък и подарих моята стихосбирка", сподели актьорът Валери Еличов пред репортер на „Компас".
„Марина е хванала точно моята същност и това много ме радва", добавя Захари Чернев.
На въпроса как приема останалите шаржове, той отговаря, че всички са много готини.
„Само Стефан Диомов е много реалистичен и не виждам закачка. Явно страхопочитанието от големия композитор е голямо", коментира певецът.
Художникът Кръстьо Тодоров и актьорът Валери Еличов също бяха очаровани от творбите на Марина Костова.
Тя обаче не можа да изпълни заканата си за реванш към „силната" половина на Бургас. Преди изложбата тя заяви пред наш репортер, че няма да изтипосва жени в „Ромео и Жулиета", а само мъже, защото Мирослав Моновски тенденциозно рисувал само бургаски дами. Имаше няколко шаржа с женски лица и единият от тях беше нейният. Той обаче е рисуван от известния художник, който пропътува близо 500 км, за да присъства на откриването на изложбата.
„Марина Костова беше много упорита и се е лишавала от съня си, за да може да станат тези творения. Някъде прочетох, че тя ми е ученичка. Това е грешка. Това момиче си е научено. Знае си нещата. Аз само малко ги канализирах и се получи нещо много красиво и приятно", коментира художникът, който в края на миналата година подари 20 свои творби на 20-годишната Таня Гъркова, страдаща от парализа, да се лекува във виенска клиника.
„Тогава споменах, че идва нова сила в Бургас, нов талант. Това не са празни приказки. Дори в програмата на дома на Дома на хумора и сатирата на 5 юни ще има нейна изложба. Тя отказа и изложба, но няма да ви кажа къде. Хората се интересуват от нейната работа. Съжалявам само, че няма достатъчно време да отдели, за да станат нещата по-добри и повече. Пожелавам й да е жива и здрава и да не ми се кара толкова много! Много талантливо момиче е", признава Мирослав Моновски.
От своя страна дамата, която е магистър по журналистика и е завършила паралелката по изобразително изкуство в бургаското СОУ „Св.св. Кирил и Методий", благодари на художника за това, че е настоявал да продължи да рисува комични портрети, когато е била на път да се откаже.
„Не вярвах, че ще се съберат толкова много хора. Нямам просто думи, за да благодаря и на приятелите, и на моделите, които не очаквах да ме уважат и да дойдат, и на г-н Моновски, който ми се кара много, но му благодаря за всичко, което направи за мен! Надявам се да ви остане хубав спомен за това, което за мен е красив момент", каза още Марина Костова.

Подобни статии

Въглехидрати

Въглехидрати

Въглехидратите съставляват основната част от диетата ви. Те осигуряват енергия за функционирането на органите в тялото и за нормалното проти...

Мед и захарни изделия (източник на въглехидрати)

Мед и захарни изделия (източник на въглехидрати)

Медът, захарта и захарните изделия са източници на концентрирани прости въглехидрати (можем да ги наричаме "концентрирани захари"). За разли...

Химичен състав на билките

Химичен състав на билките

В лекарствените растения се съдържат редица химични вещества, които могат да влияят в различни посоки върху жизнените процеси, протичащи в о...

Какво трябва да се знае във връзка с торенето на овощните растения

Какво трябва да се знае във връзка с торенето на овощните растения

Какви хранителни елементи са необходими за овощните растения? Безусловно необходими за овощните растения са следните хранителни елементи, в...

Основни положения при извършване на резитбата. Резитба на зряло

Основни положения при извършване на резитбата. Резитба на зряло

Резитбата на лозата се състои в премахване напълно или отчасти на различни нейни органи. Когато това мероприятие се извършва върху зрели час...

Бургас Арт

Бургас Арт

7 публикации

Публикувано
Публикувано

31.03.2014

Обновено
Обновено

30.03.2014

Прочетено
Прочетено

699

Нередност Докладвай за нередност
0 харесват, 0 не харесват
Публикувай статия