Правна помощ за българи в Германия

Правна помощ за българи в Германия
Все повече българи живеят в Германия. Не са малко и тези, които искат да заминат там. Това е повод за размисъл относно трудностите, които предстоят и възможността за получаване на компетентна правна п

Искате да живеете в Германия, но не знаете какви документи трябва да подготвите? Или вече сте в Германия и сте изправени пред проблеми с наематели и работодатели? Не владеете езика, но се нуждаете от помощ при изготвянето на официална кореспонденция до компетентни институции?

Пред тези и пред много други въпроси са изправени българите, които по една или друга причина, са решили да се преместят в Германия. Факт е, че не е лесна задача да се справиш в чужда държава. Особено, когато и езикът е непознат.  Това са все предпоставки да попаднете в ситуация, в която да не можете да защитите правата си.

От запитванията, които получавам ежедневно, разбирам че често хора изпадат буквално в безизходица точно, защото нямат нужните знания. И насрещната страна знае това и си позволява да злоупотребява. Както се казва..тъжно, но факт. И все повече ще се случва. Първо, защото икономическата обстановка в страната се е променила през последните години и второ, защото често самите работодатели/наемодатели са с нагласата да се възползват от незнанието на другата страна.

Аз лично се учудвам как хора без изобщо да владеят езика имат смелостта да тръгнат в напълно неизвестна посока. Да, всеки иска промяна и по-добър живот, но за това също трябва да бъдат поставени основите и претенциите да бъдат основателни. Да бъдете успешни, а не жертви! Защото изключително тежко е да инвестираш пари, време, нерви и накрая да видиш, че всъщност не си стигнал до никъде. Не един или два случая имат точно такъв резултат.

С оглед познанията ни в областта, както на българското, така и на немското трудово, търговско и семейно право, ние предлагаме съдействие и консултации на физически и на юридически лица, както на територията на България, така и на територията на Германия.

Не забравяме, че преди всичко сме хора и първо изслушваме Вашия проблем и преценяваме, дали можем да Ви бъдем полезни. И тогава пристъпваме към конкретни действия, за които Вие ще бъдете запознати през цялото време.

Не на последно място – освен, че сме адвокати, сме и заклети преводачи от/на немски език, с което гарантираме качеството на водената от нас кореспонденция на немски език.

Нашата адвокатска кантора е на разположение за Вашите въпроси и предприемане на необходимите стъпки за разрешаване на Вашия казус. При необходимост ще потърсим и съдействие от партньорите ни в Германия.

За да разберете кои сме ние, разгледайте сайта ни - http://bgadvokati.eu и ако прецените, че можем да Ви бъдем полезни - не се колебайте да се свържете с нас.

 

Подобни статии

Медицинският туризъм става все по-популярен

Медицинският туризъм става все по-популярен

Проблемите в здравеопазването, високите цени на медицинските услуги, недостига на специалисти и лошото състояние на медицинското оборудване ...

Майката - първият възпитател

Майката - първият възпитател

Възпитанието започва още в първите седмици след раждането и продължава през всички периоди на детската възраст. То трябва да бъде съобразено...

4 от интересните места в града на правите улици

4 от интересните места в града на правите улици

 Със своята богата история Стара Загора е един от най- древните в България. Първите исторически данни за града датират още от 5– 6 хил.год.п...

Мрежовите компании - нови тенденции в бизнеса и възможност за предприемчивите

Мрежовите компании - нови тенденции в бизнеса и възможност за предприемчивите

Бихте ли представили себе си с няколко думи? Името ми е Жулиета Боюклиева и съм управител на българска компания Бютифорс ЕООД, която пред...

Уникална възможност за бизнес развитие в системата на сертифицираните немски хранителни добавки Фитлайн

Уникална възможност за бизнес развитие в системата на сертифицираните немски хранителни добавки Фитлайн

  Случвало ли ви се е една нова идея да промени изцяло начина ви на живот и да ви даде ново начало или да ви накара да преосмислите всичк...

Мариета Генчева

Мариета Генчева

1 публикации

Публикувано
Публикувано

12.04.2017

Обновено
Обновено

12.04.2017

Прочетено
Прочетено

489

Нередност Докладвай за нередност
1 харесват, 0 не харесват
Публикувай статия