7-те най-популярни бутикови бижутерски марки

7-те най-популярни бутикови бижутерски марки
Най-известните световните топ марки, които произвеждат луксозни и бутикови бижута.

7. Хари Уинстън

Магазинът за диаманти на Хари Уинстън на престижното 5-то Авеню в Ню Йорк е едно от най луксозните места за бижута и орнаменти. Може би не сте чували за Уинстън, но Мерилин Монро го спомената в песента си „Диамантите са най-добрите приятели на момичетата".

Опитът на Harry Winston в областта на скъпоценните камъни (марката използва само най-високостойностните диаманти на света) дава на бранда световна известност. Клиенти на фирмата са Кралицата на Англия Елизабет Втора и Шахът на Персия. Уинстън е работил и по много известни световни диаманти, като Blue Hope.

6 Buccellati

Buccellati е производител на луксозни бутикови бижута. Те са известни  с златните и платинените си бижута, инкрустирани с скъпоценни камъни, като рубини, изумруди, диаманти и сапфири.

5. Van Cleef & Arpels

Van Cleef & Arpels излъчват елегантност и лукс дори от самите си магазини. Магазините на бранда са творение на изкуството с фреските, стенописите и полилейте си.

С тяхната техника на „тайните настройки" те прикриват шипчетата под скъпоценните камъни и така се получават елегатните им, бутикови бижута. Като запазена марка за фирмата са брошките с форма на балерина.

4. Graff

Лоран Граф стана отново причина за голямо раздвижване на панаира „Tefaf Arts & Antiques" през 2008 година в Маастрихт. Базираният в Женева бижутер продаде 70,12 каратов жълт диамант на стойност 11 000 000 долара на клиент от Европа.

Диамантът „Интензивно жълто" беше вграден в платинен пръстен, заедно с още 2 бели диаманта. Граф е синоним на висококачествени скъпоцнни камъни. Само най-редките и ценни камъни се изпращат в неговата работилница в Лондон, за да се превърнат в изящни обеци, пръстени и колиета.

3 Tiffany & Co.

Тифани са легенда не просто заради постоянното присъствие на техни бижута в касовите филми на Холивуд.

Компанията е основана през 1837 г. от Чарлз Тифани, който заедно с своя съдружник Джон Йънг и ню йоркския бижутер Джон Мур стоят зад легендарната марка. Тифани е първият бижутер в Америка, който приема английския стандарт 925, в последствие превръщайки се в Американски стандарт.

Днес фирмата има магазини по целия свят. Тя предлага бижута, както за милионери, така и за обикновенните хора от средната класа. Може и най-известното им бижу е гривната с висулка сърце.

2. Piaget

С нарастването на търсенето на часовници с диаманти в Европа и Америка марката Piaget се разраства все повече. Традиционния производиел на диамантени часовници поизвежда и разнообразни диамантени бижута. Най-известната им колекция е „Лимонена светлина", в която изобилстват лилави и розови скъпоценни камъни.

1 Cartier

Louis Cartier стои зад високия стандарт на La Maison Cartier, които бяха част от Vendome Luxury Group до1993 г. Стилът бижута, който предпочита не загуби популярност и се превърна в нов стандарт при бижутата. Запазената марка на Cartier са „Wild Cats", които са отлети от платина и бяло злато и с инкрустирани диаманти и изумруди. Херцогинята на Уиндзор ги носи през 1948 година и оттогава стават предпочитано бижу за силно платежоспособните клиенти.

Още интересни неща от света на бижутата можете да намерите на www.bijuta1.com

Бижута от Cartier

Подобни статии

Парфюми и козметика на известни личности

Парфюми и козметика на известни личности

Създаването на модни линии с имената на известни личности от културния или спортния живот е чудесна маркова стратегия, за привличането на кл...

Най-купуваните марки кварцови и механични мъжки часовници

Най-купуваните марки кварцови и механични мъжки часовници

Смята се, че часовника е единствения аксесоар, който може да краси мъжката ръка.  Някои мъже го причисляват за един обикновен и не чак толко...

Как да изберем автомобили под наем в Бургас

Как да изберем автомобили под наем в Бургас

Пътя към южното българско Черноморие минава през най-големия град в Югоизточна България – БургасБургас е голям град, но той не е известен са...

Да караш ski in Bansko е незабравимо преживяване

Да караш ski in Bansko е незабравимо преживяване

Банско е един от красивите и популярни зимни курорти в България.  Градът през последните години се разрасна и привлича все –повече наши и чу...

4 Много Популярни Парфюма за Жени

4 Много Популярни Парфюма за Жени

Търсите да си намерите подходящи дамски парфюми? Вижте списък с четири много добри опции за секси женствени аромати, които са избрани из меж...

angelina

angelina

1 публикации

Публикувано
Публикувано

20.01.2014

Обновено
Обновено

18.01.2014

Прочетено
Прочетено

1369

Нередност Докладвай за нередност
0 харесват, 0 не харесват
Публикувай статия